![]() |
Cytat:
|
Niech będzie,jakoś w to nie mogę uwierzyć ale niech będzie.Nie zmienia to faktu,że zamiast sukcesywnej ewolucji będziemy mieć rewolucję więc pozostaje modlitwa o to żeby zatrybiło od pierwszej kolejki bo jak umoczymy kilka meczów na początku to dupa blada.
|
Cytat:
Żartuję As.. |
Cytat:
A czy ma rację w swoich spekulacjach to zobaczymy w przyszłym tygodniu. |
Ciekawy wynik dzisiaj. Bytom pokonal Polonie W co oznacza, ze Bytom dalej w grze o braze.
W nastepnej kolejce maja Pruszkow. PGM gra zalegly mecz z LKeSem i jak wygra to tez bedzie miec spore szanse na baraze. I teraz mamy sytuacje Slaska, ktorego ostatnie trzy mecze to: LKS walczacy o miejsce w barazach Bytom walczacy o miejsce w barazach PGM walczaca o miejsce w barazach No nie jest to terminarz do pozazdroszczenia nawet majac na uwage wysoka forme Slaska. Wieczysta ma: Legnice - walczaca o baraze Rzeszow - na wakacjach Chrobrego - walczacy o jak najlepsze miejsce w barazach (choc maja jeszcze szanse na awans) Latwiej niz slask ale tez nie spacerek Chrobry ma: Wisle - ktora bedzie chciala przypieczetowac awans u siebie Pruszkow - walczacy o utrzymanie Wieczysta - walczaca o awans bezposredni. Z tej trojki najtrudniejszych przeciwnikow ma Slask ale ma tez najlepsza sytuacje wyjsciowa. Wieczysta chyba najlatwiej bo dwa najtrudniejsze mecze maja "u siebie". Moze sie teoretycznie zdarzyc tak, ze jesli Slask zdobedzie maksymalnie dwa punkty to w ostatniej kolejce mecz Wieczystej z Chrbrym bedzie o awans do Ekstraklasy. Dla Chrobrego mecz z nami bedzie de facto o zachowanie szansy na awans bezposredni. |
Cytat:
Zmierzam do tego, że moim zdaniem mimo całej sympatii w obecnej sytuacji daję Wieczystej max 1 procent na bezpośredni awans. Trzeba było wygrać z Polonią wawa i z kimś jeszcze zamiast remisować. A teraz to już tylko życzę Wieczystej powodzenia w barażach. |
PGM nie będzie zabijać się o ekstraklasę. Tam nie ma kasy na to.
|
Koźmiński zapowiada koniec projektu Wieczysta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tylko nie Kapka....
|
Jeśli to prawda to jak dla mnie szkoda.
To było dziwne, ale i ciekawe. No i koniec (jeśli to rzeczywiście koniec) jest równie hmm oryginalny. |
Cytat:
Oczywiście przy założeniu, że w polskiej piłce nożnej możemy mówić o jakichkolwiek "inwestycjach" :) |
Cytat:
Pewne jest natomiast to że Kwiecien jeszcze 3 razy moze zmienic zdanie. Co do zawodników Wieczystej to nie wiem czy my nie będziemy celowac w punktowe powazniejsze nazwiska. Takiego Mikulko by pewnie wzięto, ale reszta? Masa najemnikow ktora niekoniecznie wkomponowała by sie w nasz klub. |
Cytat:
Sorry za sarkazm :-) ale chodzilo mi o przedsiewziecia, ktore juz sie wydarzyly. |
Jesli zostalo to zakomunikowane zawodnikom to na 100% czesc poleciala do znajomych dziennikarzy sie pochwalic.
Kazdy z nich powiedzial tez swojemu menadzerowi, ze trzeba szukac klubu wiec byc moze ktorys z menadzerow opowiedzial Kozminskiemu co sie szykuje. Ewentualnie menadzer skontaktowal sie z dyrektorami sportowymi kilku druzyn zeby zaoferowac uslugi swojego pilkarza i to dyrektorzy sportowi sprzedali newsa Kozminskiemu. |
Właśnie Królewski napisał na X, że objął nowe akcje w Wiśle (oczywiście za pieniądze).
W połączeniu z info od Koźmińskiego daje to do myślenia. Tym razem nie pożyczka, tylko nowe akcje. EDIT: czekamy na info od Karcza - choć ten, ze względu na relacje z WK nie napisze nic w temacie bez jego zgody. |
Cytat:
|
Dlaczego projekt Wieczysta nie ma sensu i zarazem wycofanie teraz ma sens:
- konieczność przeksztalcenia w spółkę i wzięcie pełnej odpowiedzialność za klub, ale i długi w ktore może popaść w razie niepowodzenia - zdobycie awansu to realizacja celu, a w esa sam Kwiecien nie chciałby ogladac podobnych projektów czyli bez kibicow i stadionu. - tylko 12 zawodników ma kontrakt na sezon 26/27 lub dłużej (nie licze juniorów), idealny moment by się wycofać i nie pogrążyć - w przypadku awansu moga sie prolągowac umowy na dluzszy czas, co jest WK nie a rękę - jest skazany na dokladanie rocznie min 30 mln zlotych, ograniczenia Wieczystej w generowaniu przychodów z biletow i dnia meczowego + granie na pustym stadionie I jako ostatnie, a może najważniejsze - przykłady z Pogoni i Widzewa jak bardzo sama kasa nie wystraczy zeby skokowo zrobic progress w ekstraklasie. Obawa WK o spadek po 1 sezonie z esa z hukiem. Cytat:
Wszyscy mówią o Maigardzid ale on musi pasowac do tej grupy jak każdy inny pilkarz Wieczystej. Sam fakt ze on, Djerma, Paulino, Knezevic i inni przyszli do klubu bez kibicow i stadionu świadczy o ich aspiracjach. |
Cytat:
Kilku piłkarzy z Wieczystej mogłoby się przydać, tylko nie wiem czy z takimi kontraktami jak w tym cyrku jest sens, większość jest horrendalnie przepłacona. Możnaby podobnych albo lepszych taniej ściągnąć. I tu byłby główny problem. Tyle że nie wiadomo czy to wszystko prawda. P.S. Swoją drogą komicznie wyglądają teraz opowieści jaki to poważny projekt buduje Kwiecień na Chałupnika, nie to co ten "gołodupiec" Królewski. Co by nie mówić o obecnym prezesie, to łatwo się nie poddaje. |
Cytat:
|
Jak dla mnie to ewentualnie Semedo, Knezevic i Djermanovic.
Przyznam, ze ogladalem tylko pare meczow Wieczystej wiec trudno jakos bardzo wyrokowac ale ci trzej goscie prezentowali sie w tych konkretnych meczach dobrze i jesli szukamy mozliwosci zeby poglebic sklad to ich trzeba by wziac. Szczegolnie, ze kontraktami sa zwiazani bardziej z Kwietniem niz z Wieczysta wiec gdyby dostali dwie opcje kontunuowac gre w Wieczystej w 4 lidze lub przejsc do Wisly (gdzie powiedzmy Kwiecien kontunuuje oplacanie ich kontraktow) to chyba wybraliby ekstraklase w Wisle. |
Cytat:
Jest jednak jedno, za to bardzo duże ALE - kominy płacowe dla marnych lub przeciętnych piłkarzy rozwaliły już niejedną drużynę. Czy średniej klasy najemnik powinien mieć dużo większe zarobki niż Rodado, o reszcie nie wspominając? Kwoty które tam są wypłacane są patologiczne. Na dłuższą metę może się to dla nas skończyć tragicznie, zwłaszcza jak drużynie nie będzie szło. Ja bym nie ryzykował, bo tam w sumie nie ma żadnych wybitnych piłkarzy. Wiem że jest to pewien paradoks, ale transfuzja z terminalnie chorego organizmu może nas na tym etapie zabić. |
Cytat:
|
Chyba nie będą gnić na wysokim kontrakcie w IV lidze? Dostaną propozycję obniżki i tyle.
|
Cytat:
Dowód? Poszli do Wieczystej, często z lepszych lig. @pepe72 - nie ważne kto będzie wypłacał, może to rozwalić szatnię. Tak po ludzku to nienormalne że piłkarze którzy wygrali awans mieliby zarabiać zdecydowanie mniej niż jakieś znajdy z zabawki Kwietnia. |
Wg Koźmińskiego:
"Piłkarzom postawione zostało ultimatum. Mogą negocjować rozwiązanie umów, albo grać w IV lidze" Nie wyciekło nic o przenosinach do innego klubu. Poza tym, nie wierzę, by Królewski chciał przygarnąć taką zgraję - możliwe, że jakieś jednostki, ale tylko te co spełniają nasze skautingowe kryteria. |
Cytat:
|
Te "znajdy" prawie zrobiły awans do e-klapy.
Jak patrzę na transfermarkt to 3 mają kontrakty do 2028, a 11 do 2027. 9 z nich jest poniżej 28 roku życia więc jak ich Wisła nie będzie chciała to mogą załapać się do innych klubów. Pod warunkiem zamykania projektu Wieczysta i z punktu widzenia finansów należałoby się niektórymi "zaopiekować". Cytat:
Poza tym, to co piszę to jest moje "chciejstwo" a nie informacje z klubu czy z prasy. |
Cóż:)
Odnośnie słów Kwietnia podanych przez Karcza: w ostatnią niedzielę, 3 maja WK NA PEWNO był w Krakowie. Reszty każdy może domyślić się sam. |
W GK jest dementi
https://gazetakrakowska.pl/to-koniec.../c2p2-28974175 Cytat:
|
Cytat:
@pepe Przecież ten artykul nic nie zdementowal. Kwiecien się wczoraj nie spotkał z pilkarzami i jedynie temu zaprzeczył. 90% innych treści Kozminskiego nie zostalo skomentowane Wyglada jedynie na to ze cos wyszlo za szybko. Ale do tego że sie o tym mówi winni sa jedynie sami zainteresowani. |
Nie wiem ile trzeba by zaplacil Mikulce lub Holewinskiemu zeby tu przyszli na pozycje tzeciego bramkarza lub ewentualnie walczyc z Letkiewiczem o pozycje drugiego gdzie goscie maja rozegrane po dwa sezony jako "jedynki" w seniorskiej pilce i bez wiekszego problemu znajda kluby gdzie beda jedynkami. Mega trudno byloby ich przekonac.
Potrzebny jest jeden doswiadczony i dobry bramkarz, co do tego nie ma watpliwosci. Dajmy na to taki Mateusz Lis (on ma jeszcze rok kontraktu no ale przykladowo). Na trzeciego jest Stepak, ktory cos tam w Stalowej Woli pogral. |
"Nikt piłkarzom takiej informacji o IV-ligowej przyszłości klubu oficjalnie nie przekazywał" to jednak dementi.
A co do reszty to w momencie awansu, serial "Kwiecień w Wiśle" jest dla mnie formą rozrywki. |
Cytat:
Coś podobnego było jak przychodził Cziczkan. Dla mnie Jakub Kowalski z rezerw jest kandydatem na trzeciego bramkarza. A do rywalizacji z Letkiewiczem trzeba kogoś sprowadzić. |
Media mają używanie:
https://x.com/plangier/status/2051988059919450115 Cytat:
|
6 Maj a ci ciągle o Kwietniu, Panowie, trzeba żyć dalej.
|
Cytat:
Co innego w 1 lidze A Mateusza Lisa chce u siebie Lech Poznan. To na dziś polka poza naszym zasiegiem |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl