![]() |
Cytat:
Pogoń, Sosnowiec, Avia, a co było u nas to pewnie wiesz lepiej ode mnie. Gość który mógł mieć kilkadziesiąt meczów w reprezentacji, ale na własne życzenie ma tylko 8 będzie mentorem w rezerwach.. Czy powie dzieciakom dlaczego ma 8, a nie np. 40 meczów w reprezentacji i co mają robić żeby wycisnąć max z piłki? Czy raczej będzie dymił bo trener go nie wystawił od początku tylko od 60-tej czy 80-tej albo nie powiedział dzień dobry? Jak zwykle- pożyjemy-zobaczymy. |
Cytat:
|
Akurat Małecki kiedyś potrafił grać w piłkę i można zakładać, że czegoś będzie w stanie nauczyć wiślacką młodzież.
To nie jest już dzisiaj ten sam człowiek, porywczy i agresywny jak parę dekad temu. W klubach w których ostatnio grał był raczej szanowany. Nie mam problemów z tym ruchem. Oczywiście o ile nie został przepłacony na kontrakcie.:evil: |
@Markus
Tak był szanowany, że w avii go odsunęli od składu w kwietniu 2026 mimo, że miał kontrakt do czerwca i przedłużył mu się po awansie. W sosnowcu w 2021 czy 22 ścięcie z drugim trenerem i sprawa sądowa o kasę (wygrana przez PM) bo go odsunęli i nie chcieli mu płacić. Oczywiście nie jestem insiderem i nie wiem co dokładnie się stało w aś&zs, ale jak czytam, że dorósł itp. to mam te sytuacje w tyle głowy. Ale u nas na pewno będzie dobrze. |
Młodym też jest potrzebny ktoś doświadczony w drużynie. Wybór padł na niego.
Jeśli będzie coś nie tak, to w klubie mu podziękują. Nie przychodzi jako ktoś kto stanowi jakikolwiek fundament czy jest nieusuwalny. Skoro podpisali z nim kontrakt, w klubie wierzą, że są duże szanse, iż podoła tej roli, jaką mu obecnie wyznaczyli. Czy tak się stanie pokaże czas. Nie ma powodów do paniki czy ostrej krytyki. |
Kadra rezerw podczas startu przygotowań:
Bramkarze (+ Stępak): Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
4 "testowanych zawodników" w dzisiejszym sparingu rezerw:
https://x.com/AkademiaWisly/status/2074763524652273791 |
Razem z ławka to 12
|
Sparingi rezerw:
11.07 10:00 Podhale (Myślenice) 18.07 14:00 Wieczysta (Chałupnika, Kraków) 22.07 17:00 Dalin (Myślenice) 25.07 11:00 Odra (Opole) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wrzucili tylko obrazek z herbami więc można obstawiać, że może poza Dalinem, to będą rezerwy.
https://x.com/AkademiaWisly/status/2075503418450338260 |
Wisła II Kraków 2-0 Podhale Nowy Targ
11 lipca 2026, 10:00 Adrian Rodado 23, zawodnik testowany 49 (k) Wisła II Kraków: (skład wyjściowy) 1. zawodnik testowany - 2. Sławomir Chmiel, 3. Dawid Gap, 4. zawodnik testowany, 5. Eryk Daczewski, 6. Karol Dziedzic, 7. Piotr Starzyński, 8. Wiktor Szywacz, 9. Adrian Rodado, 10. Olivier Sukiennicki, 11. zawodnik testowany. |
Jutro dodatkowy sparing w Goczałkowicach!
KS Goczałkowice Zdrój - Wisła II Kraków 11:00 w Goczałkowicach Zdr. |
Ten brat Rodado to cos rokuje? Nie ogladam meczow rezerw.
Oni go wzieli jako realna opcje na przyszlosc czy jako bonus w kontrakcie Angela, ze brata tez mamy zatrudnic? |
Adrian dostał kontrakt bo jest Rodado.
W zeszłym sezonie sobie średnio poradził, chyba, że były jakieś kontuzje, o których nie pisano. W sparingach radzi sobie lepiej ale myślę, że bez Angela to by go jednak odpalono. |
Adrian Rodado mało grał w rezerwach, a jeśli już grał, to słabo. Dużo słabiej niż Tokarczyk.
|
Cytat:
|
Sparing z Goczałkowicami:
pierwsza 11: testowany (BR), Chmiel, Cymbaliuk, testowany, testowany, Daczewski, Szywacz, Gap, Hasa, Sukiennicki, Rodado KS Goczałkowie Zdr. 3:5 Wisła II Bramki Wisła II: Rodado 9', 12' Gap 28' Urbanik 62' Hasa 71' |
Sparing z Wieczystą II
Skład rezerw: testowany (BR), testowany, Daczewski, testowany, testowany, Dziedzic, Szywacz, Starzyński, Gap, Sukiennicki, Rodado |
Szukamy tanich młodych zagranicznych z potencjałem, którzy w dotychczasowych klubach mieli problem z przebiciem się do 1 zespołu.
|
Po to mamy akademię i rezerwy by wyławiać nieoszlifowane diamenciki.
Tu pewnie będzie więcej flopów. Ale jak Wisła zainwestuje w akademię i trenerów ... |
Wisła II Kraków - Dalin Myślenice
Wyjściowa "11": Testowany (BR), Chmiel, Cymbaliuk, Daczewski, testowany, Staszak, Szywacz (C), Płąwiński, Conte, Tokarczyk, Rodado |
|
Wisła II 6:1 (3:1) Dalin
Bramki dla Wisły: Conte 4' Tokarczyk 23', 35' testowany 49' Starzyński 58' Skrobański 62' |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl