Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

szprotson 10.04.2012 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1239297)
właśnie wracam z stsu, chciałem puścić wygraną Wisły z handi,ale okazało sie że zablokowano wszystkie kursy na ten mecz.oby był ustawiony,my im odpuscilismy ligę a oni nam pp.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1239339)
Gdyby faktycznie cos wiedzieli to wszystkie buki w interencie już by mecz wycofaly..
To,że na chwile sts zablokował zakład,może znaczyć tyle,że kurs zmieniali.

Tak czy siak remis to maks co dziś zdziałamy.

A jak faktycznie Ruch zacznie chuja grac i przechodzic obok meczu to gram live. :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1239338)
Ty chyba rzeczywiście powienieneś zmienić dilera. Zobacz jak bwin reklamuje "ustawiony" mecz na głównej;)

http://s11.postimage.org/52kmxqw5f/bez_tytu_u.png

ah te zrządzenia losu. Handicap wszedł.

danpe_ 10.04.2012 21:32

Mam dwie teorie.
Pierwsza mówi, że oni się po prostu boją tłumu kibiców i dopingu, pękają jak Mila ze Śląska i chcą do mamy. Wolą grać , jak jest mało ludzi.

Druga głosi, że obstawili awans Wisły u buków po niezłym kursie, bo dostali z opóźnieniem wypłaty i nie mieli na waciki i mleko dla dziecka.
Może się dowiemy kiedyś ,która jest prawdziwa ;)

Griszka30KR 10.04.2012 21:34

Pytanko:w dogrywce w PP tez gole licza sie za 2 na wyjeździe?

heoij 10.04.2012 21:49

Może mi ktoś zorientowany napisać jaki był kurs u bukmacherów na dzisiejszy awans Wisły ?

Speedy 10.04.2012 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1239424)
Może mi ktoś zorientowany napisać jaki był kurs u bukmacherów na dzisiejszy awans Wisły ?

3 z hakiem

Po prostu Wiślak 10.04.2012 21:58

Największym problemem Czekaja nawet nie jest koordynacja ruchowa, ale przede wszystkim technika. On jest przede wszystkim nieprawdopodobnie surowy technicznie.

Po prostu Wiślak 10.04.2012 22:03

Karne... Dotychczas superważne karne w ostatnich latach przegrywaliśmy - Valerenga, superpuchar z Lechem... Oby teraz w końcu było inaczej.

rw88 10.04.2012 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 1239426)
Największym problemem Czekaja nawet nie jest koordynacja ruchowa, ale przede wszystkim technika. On jest przede wszystkim nieprawdopodobnie surowy technicznie.

Technika to pikuś, bo na pozycji środkowego obrońcy dobra technika jest raczej mile widziana, niż wymagana, ważne żeby potrafił regularnie przecinać akcję rywala i choćby podać celnie do najbliższego zawodnika. I w sumie pod względem przerywania akcji, zatrzymywania rywala, krycia widać, że ma pewien potencjał i robi to zupełnie nieźle. Natomiast koordynacja ruchowa to rzeczywiście u niego wymaga zdecydowanej poprawy i to się da zrobić, nawet w jego wieku. Moim zdaniem to właśnie koordynacja decyduje u niego, że kiksuje w prostych sytuacjach.

heoij 10.04.2012 22:16

Nie po to sędzia powtarzał nam karnego, żebyśmy nie awansowali :-)

edit/ Nunez ...

Jaro1991 10.04.2012 22:19

No i po kiego grzyba było odrabiać straty, skoro ten sabotażysta Nunez musiał swoje trzy grosze dorzucić...

AzorTSW 10.04.2012 22:19

....a jebana maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaĆĆ ĆĆĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arrosmay 10.04.2012 22:20

Śmieszna sytuacja, bo Jirsak bije u nas podobno najlepiej karne, a jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żeby kiedykolwiek jakiegoś strzelał xD
Szkoda, że zaprzepaściliśmy ostatnią szanse.

Kluvi 10.04.2012 22:21

prędzej miej pretensje do Bitona że nie trafił za 1 razem. Swoją drogą ciekawe czy Primel przed karnymi przekazał zawodnikom jak broni bramkarz Ruchu czy nawet nie pofatygował się dowiedzieć..

mitmichael 10.04.2012 22:21

Dobra walic puchary, i tak szybko niebiescy odpadna, nie beda rozstawieni czyli od razu dostana np takie Bilbao, My musimy budowac druzyne na nowy sezon

Krakus! 10.04.2012 22:21

Ale wielkie brawa dla naszych, mimo wszystko.

KrajanTSW 10.04.2012 22:22

Brawo za walkę, przynajmniej cokolwiek im dziś wychodziło..

Heero 10.04.2012 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1239433)
prędzej miej pretensje do Bitona że nie trafił za 1 razem. Swoją drogą ciekawe czy Primel przed karnymi przekazał zawodnikom jak broni bramkarz Ruchu czy nawet nie pofatygował się dowiedzieć..

Patrzyłem na bramkarza Ruchu i za każdym razem wyskakiwał za wcześnie, a ten idiota z gwizdkiem zauważył tylko jedną taką sytuację... zresztą awans Ruchowi zapewnili sędziowie, dyktując skandaliczne karne dla Ruchu zarówno w Chorzowie, jak i dziś.

Wasiu 10.04.2012 22:24

Mam nadzieje, ze ten argentynski pastuch jeszcze dzisiaj wroci na swoje pastwiska.
W terminologii powinno funkcjonowac nowe powiedzenie - "syndrom Wisly" czyli okreslenie najwiekszych frajerow, pajacow i przegrancow zyciowych. Przewaga caly mecz, Ruch sztycha nie zrobil, no musial jeden debil im bramke podarowac a 2 kolejnych strzelac w bramkarza.

Jak najszybciej trzema sie tych darmozjadow pozbyc bo to jest hanba,ze biegaja z Biala Gwiazda na piersi. Powinni od dzisiaj nago wystepowac.

abidal 10.04.2012 22:25

w chorzowie karny z kapelusza dla ruchu , dzisiaj z kapelusza + nieuznana bramka dla wisły . Brawo pzpn brawo borski takimi błedami ludzie traca prace w wiśle a ty dalej bedziesz sobie sedziowal za 4 tysiaki za mecz.

Mahazel888 10.04.2012 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1239437)
Patrzyłem na bramkarza Ruchu i za każdym razem wyskakiwał za wcześnie, a ten idiota z gwizdkiem zauważył tylko jedną taką sytuację... zresztą awans Ruchowi zapewnili sędziowie, dyktując skandaliczne karne dla Ruchu zarówno w Chorzowie, jak i dziś.

Dokładnie to samo miałem pisać.Jak to jest z tym karnymi? Może sobie wyskakiwać bramkarz z lini przed tym zanim strzelec dotknie piłkę? Bo tak za każdym razem robił chorzowianin .

Elendil 10.04.2012 22:25

my od 2002 roku, czyli meczu z Saragossą, nie wygraliśmy w rzutach karnych. Szkoda. Było blisko. Brawo za walkę. Po tym meczu widac, kto do Wisły się nie nadaje.

Zostały nam derby. Ale przy takiej grze pojedziemy żydków.

elliot_ness 10.04.2012 22:25

Piłkarski poker Zaorskiego to pikus przy tym co zaserwowali dzisiaj piłkarze Ruchu i Wisły. Ktos kto choc troche oglądal ten mecz musi woedzieć ,że Ruch Wiśle mecz puścił. Niestety zaloga zakładu pracy chronionej z naszego klubu nie ptrafiła strzelić 4 gola aby nie doprowadzić do rzutów karnych. Nawet sędzia naraził sie na śmiesznosc powtarzając karnego Genkowa bo Perdić wyskoczył zawczesnie. Nie widzial jak przy karnym Bitona wystrzelil z bramki ? Nikt poprostu nie przypuszczał ,że Ruch tak dobrze będzie strzelał karne. Nunez ostatni sprawiedliwy albo nie chciał brac w tym udziału albo co bardziej prawdopodobne nie ma za grosz techniki. Dziękuje Dobranoc !!!!!!

dzollo 10.04.2012 22:26

Ehh jak nie urok to sraczka....:/
Szczęście jednak nie zawsze sprzyja lepszym.

Co do gry, to jednak się da... wystarczy się troche spocić.

mihaq 10.04.2012 22:27

Wywiad z Ilievem, kamera na chwile pokazuje piłkarzy Ruchu, fetujących przed sektorem przyjezdnych i jest wśród nich bujający się i zbijający piątki jeden, tylko jeden zawodnik w czerwonej koszulce. Kto? Numer 10. Skoro nie udzielał wywiadu, to musiał w inny sposób powku*wiać swoich. Specjalnie tam pobiegł żeby się poprzytulać.

Baldur80 10.04.2012 22:27

Swietny mecz Wisly powinni awansowac. Szkoda bo bylo blisko. Co do sedziego to 3 powazne bledy: 1 pierwsza nieuznana bramka dla Wisly. 2 karny dla Ruchu no i 3 to co zrobil przy powtorce rzutu karnego to jest jakas amatorka. takie moje zdanie.
Nie rozumiem tylko czemu sie Wisla cofnela przy stanie 2:0 przez to stracili bramke na 2:1 bo trzeba bylo grac jak sie gralo i dobic Ruch. No coz ale taka jest pilka.
Pozdro

thechris 10.04.2012 22:27

Dziś był karny dla Ruchu prawidłowy, pretensje do idiotycznego zachowania Paljicia a nie sędziego.

Wisła przegrała przez Paljicia i Kirma.

Swoją drogą trzy mecze z Ruchem i trzy porażki z takimi ogórkami. Straszny wstyd.

Syndrom upadku Wisły jest podkreśla stwierdzenie znajomego z którym oglądałem mecz: "Ej... kiedyś przeżywałem piękną porażkę Wisły z Parmą i Lazio Rzym a dziś z ...Ruchem... Strasznie nisko upadliśmy."

PS. Chyba już wolę żeby Legia zdobyła MP niż takie ogórasy z Chorzowa.

River 10.04.2012 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1239434)
Dobra walic puchary, i tak szybko niebiescy odpadna, nie beda rozstawieni czyli od razu dostana np takie Bilbao, My musimy budowac druzyne na nowy sezon

Jakie Bilbao? Oni nawet nie doczlapia do rundy w ktorej mogliby dostac takie Bilbao. Poplyna z jakimis Rumunami czy Bialorusinami i tyle. Juz dwa lata temu Maltanczycy to byl dla nich wymagajacy przeciwnik:lol:

Szkoda, ze nie awansowalismy ale .... z tym. Puchary w kolejnym sezonie sa nam tak potrzebne jak cholera... W klubie i druzynie burdel wiec to najpierw trzeba ogarnac a nie marzyc o podbojach Europy. Latem bedzie wielkie budowanie wiec nie wyobrazam sobie by w trakcie tego budowania grac w pucharach. Jeszcze powtorzylby sie jakis Karabach i bylby kolejny wstyd. Rok pauzy w pucharach to nie dramat.
Trzeba kolejny sezon poswiecic na stworzenie druzyny, ktorej bedzie sie chcialo i ktora bedzie wiedziala co ma grac.

gigant 10.04.2012 22:28

Boli jak s....ysyn, bo dzisiaj było nieźle, a za chwilę pojeb z kierunkowym w nicku spuści się na monitor.

Precz z Nunezem, juz wiem czemu dzicy chcieli go za.......ić w Argentynie. Precz z Diazem, nigdy nie widziałem nic piłkarsko dobrego w tej małpopodobnej mordzie.

Tak, jestem rozżalony i chu.j.

felipe 10.04.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro1991 (Post 1239430)
No i po kiego grzyba było odrabiać straty, skoro ten sabotażysta Nunez musiał swoje trzy grosze dorzucić...

Trochę zabrakło sędziemu konsekwencji, bo przy decydującej interwencji bramkarz Ruchu też był z dwa metry przed bramką...

Ale trudno. Brawa dla chłopaków, dziś widać było zaangażowanie (niestety takie czasy, że zaangażowanie nie jest czymś oczywistym w każdym meczu). Karne to już loteria.

tofik 10.04.2012 22:28

W sumie mozna im teraz miec jeszcze bardziej za złe niż przed meczem. Nie są aż takimi ofiarami jak by się wydawało, bo jak się zaczęło palić to i oni zaczęli zapieprzać. Proszę, co się okazuje. Potrafią strzelić 2 bramki, a w niekorzystnej sytuacji wbić trzecią...dzisiaj jak zaczeli biegać na pełnym gazie nawet udawało im się kilka podań celnych(!) na połowie przeciwnika wymienić.
Pieprzeni gwiazdorzy, którym się wydaje, że skoro już są w wielkim polskim klubie i dobrze zarabiają nie muszą już zasuwać.
Trzeba się pożegnać z odcinaczami kuponów i innymi parodystami którzy nie dają z siebie maksimum.

BigLeb 10.04.2012 22:28

Ciekawy jestem ile po reformie Bednarz zostanie sprzedanych karnetów na jesień?

abidal 10.04.2012 22:29

Co do wyskakiwania Perdica ... to nie jest tak ze sedzia tylko raz zalwazyl poprostu raz mial z tego korzyc łapiac Cwetanowi, jakby wiecej obronil to pewnie wiecej powtorek byśmy mieli

Blaszczu16 10.04.2012 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1239442)
Piłkarski poker Zaorskiego to pikus przy tym co zaserwowali dzisiaj piłkarze Ruchu i Wisły. Ktos kto choc troche oglądal ten mecz musi woedzieć ,że Ruch Wiśle mecz puścił. Niestety zaloga zakładu pracy chronionej z naszego klubu nie ptrafiła strzelić 4 gola aby nie doprowadzić do rzutów karnych. Nawet sędzia naraził sie na śmiesznosc powtarzając karnego Genkowa bo Perdić wyskoczył zawczesnie. Nie widzial jak przy karnym Bitona wystrzelil z bramki ? Nikt poprostu nie przypuszczał ,że Ruch tak dobrze będzie strzelał karne. Nunez ostatni sprawiedliwy albo nie chciał brac w tym udziału albo co bardziej prawdopodobne nie ma za grosz techniki. Dziękuje Dobranoc !!!!!!

Patrzcie Panie i Panowie, Rutkowski nam się zarejestrował na forum.

RYBA 10.04.2012 22:31

ale pech..... ake byłem niemal pewien że jeśli dojdzie do karnych to przegramy. Czy ktoś pamięta kiedy ostatnio Wisła wygrała konkurs rzutów karnych ? Bo ja jakoś nie moge sobie przypomnieć choć siegam pamięcią ile tylko moge do tyłu...

RYBA 10.04.2012 22:32

ale pech..... ake byłem niemal pewien że jeśli dojdzie do karnych to przegramy. Czy ktoś pamięta kiedy ostatnio Wisła wygrała konkurs rzutów karnych ? Bo ja jakoś nie moge sobie przypomnieć choć siegam pamięcią ile tylko moge do tyłu...

christof20 10.04.2012 22:32

W końcu widziałem Wisłę grającą z zębem, z zaangażowaniem. Nie można było tak grać wczesniej ??
Jedno mnie zastanawia - w krótkim odstępie czasu gramy trzy mecze z Ruchem, i w każdym z nich sedzia dyktuje rzut karny dla Ruchu z dupy wzięty. Poza tym była jeszcze dzisiaj nieuznana bramka Nuneza w pierwszej połowie (podobno w tej sytuacji Diaz faulował obrońcę) i niepodyktowany rzut karny dla Wisły po przerwie (obrońca Ruchu odbił piłke ręką we własnym polu karnym).
Mimo wszystko brawa dla naszych za walkę.

irman 10.04.2012 22:35

Ostatnio w karnych to chyba z Saragossą wygraliśmy. Parę lat temu to było.

Widać, że jak zależy to ta banda potrafi nieźle grać. A symbol upadku naszej ligi to to, że tak mierna drużyna jak Ruch jest drugą siłą w lidze.

Heero 10.04.2012 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abidal (Post 1239453)
Co do wyskakiwania Perdica ... to nie jest tak ze sedzia tylko raz zalwazyl poprostu raz mial z tego korzyc łapiac Cwetanowi, jakby wiecej obronil to pewnie wiecej powtorek byśmy mieli

Przy karnym Bitona też odniósł korzyść i jakoś powtórki nie było...

bunny 10.04.2012 22:35

Alan Uryga, chłopak 18 lat, wchodzi w tak ważnym momencie i nie sra w gacie tylko gra jak profesor Cleber. Wielkie gratulacje chłopaku ! Żeby tylko teraz Bednarz zrobił czystke i pozbył się szrotu (Nunez, Kirm, Pajić, Garguła) to przyszły sezon będzie dużo lepszy :)

thechris 10.04.2012 22:35

Co by nie mówić Wisła jest specjalistką od pięknych porażek. Idealny klub dla kibiców-masochistów. Tu nigdy nie ma tak, żeby przegrać bez złudzeń do końca. Zawsze musi być dramaturgia i danie dupy w ostatniej chwili. Czasem pełne emocji chwile trwają 90 minut i wszystko się rypie w ostatniej chwili, czasem trwa to 180 minut (Lazio, Tbilisi) a czasem 210 minut i karne (Vaalerenga i Ruch) a czasem cały sezon kibicowania w ....u przez jedną akcję (Jop). Owszem zdarzają się wyjątki jak Saragossa czy Parma ale raczej potwierdzające regułę klubu skazanego na wieczne piękne porażki...

Chociaż te karne były raczej żenujące a nie piękne, no i oczywiście z dramaturgia a jakże. Ruch zdecydowanie lepiej wykonywał jedenastki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl