Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków, 24 lutego 2013, godz. 14:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8974)

Adenalix 22.02.2013 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 1300175)
Patrzcie na ich kadrę : http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...a=1&id_klub=79

Jeśli nie wygramy to będzie wstyd , po prostu. Bez względu na to jaką nędze gramy w tym sezonie.

Wejdź teraz na 90minut.pl i zobacz skład Zagłębia Sosnowiec. Znasz tam kogoś? A powieźli nas jak dyliżans przez prerię.
Co do meczu: Jeden z dwóch meczów o 6 punktów (drugi będzie za tydzień). Ewentualne dwa zwycięstwa przybliżą nas do pozostania w lidze. Spodziewam się ciężko wywalczonego jednego punktu, który przyjmę mimo wszystko z radością, bo nam się nigdy nie grało dobrze na Bełchatowie (tzn. od czasu gdy mamy w większości przebierańców, a nie piłkarzy). Skład jest bez znaczenia, choć mam nadzieję, że Sobol zagra w pomocy a nie na obronie i że .. a z resztą podam swój typ, a raczej moje pokorne życzenie:

Miśkiewicz-Jaliens, Głowa, Chavez, Bundoza - Wilk, Sobol, Chrapek, Szewczyk, Mały - Boguski. Ewentualnie Kosa i Iliev za skrzydłowych i Sikor za Bogusia. Reszta niech się nie zbliża do murawy. Skład węgla i papy.

WISŁAZWE 22.02.2013 22:28

Szymon Marciniak poprowadzi niedzielne spotkanie GKS Bełchatów - Wisła Kraków. W tym sezonie pan Marciniak sędziował Wiśle dwa spotkania, oba przegrane: Wisła Kraków - Lech Poznań 0:1, Wisła Kraków - Górnik Zabrze 1:3.

Uzupełniając pierwszy post: Zagrożony pauzą w następnej kolejce jest napastnik krakowskiej Wisły - Tsvetan Genkov.

Barti 22.02.2013 23:03

Skończmy już z tą fałszywą kurtuazją. Bełchatów jest słaby, to ostatnia drużyna w lidze. Wszyscy wiemy po co tam jedziemy. 3 punkty mają wrócić do Krakowa. Presja jaka ciąży na "gwiazdorach" wcale nie skłania mnie do współczucia. Oni mają tutaj coś do udowodnienia. Jak nie będzie zwycięstwa - nie zostanie na nich sucha nitka. Rozgrzeszenia nie będzie - chyba że będzie miał miejsce splot jakichś nieszczęśliwych wydarzeń, a w meczu z takim rywalem jak GKS musiało by to być jakieś bardzo solidne alibi. Mam nadzieję że wszyscy zdają sobie z tego sprawę i doceniają powagę sytuacji w jakiej się znajdujemy...

River 23.02.2013 04:19

Typy na niedzielny mecz.

Wersja dla realistow.
0-0 po nedznym meczu po ktorym wszyscy beda mieli dosc "pilki noznej" w polskim wydaniu. Spektakl okazal sie, delikatnie rzecz ujmujac, rozczarowujacy. My punkt przyjmujemy z ulga, bo z przebiegu gry moglismy przegrac.

Wersja dla pesymistow.*
Klasyczne 0-1 na plecy po bajecznej grze. Druzyna bedzie przypominac zbieranine amatorow. Od trenera Kulawika uslyszymy, ze idziemy w dobrym kierunku. Od pilkarzy, ze przepraszaja i trzeba wyciagnac wnioski.

Wersja dla zyjacych w innej rzeczywistosci.
Gladkie zwyciestwo 4-0 po tiki-tace. Media w Polsce oglaszaja wszem i wobec nadejscie nowej Wisly i nowej ery w futbolu. Na fali sukcesu w Belchatowie Wisla kroczy od zwyciestwa do zwyciestwa, pnie sie w tabeli i konczy z MP. Jest szampan, radosc i wywiady. A potem juz tylko Liga Mistrzow...:lol:

*- UWAGA! wersja ta moze byc odbierana jako "wersja dla realistow".

Jakakolwiek wersje by sie nie przyjelo jedno jest pewne. W niedziele na pewno bedzie smiesznie.:-D

Elefant 23.02.2013 07:35

Dla rezultatu tego meczu nie jest ważne czy staną przeciw nam juniorzy GKS czy oldboje OSP Zagacie Górne.

Ważne jest czy Wisła wygra sama ze sobą.

Barti 23.02.2013 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1300251)
Typy na niedzielny mecz.

Wersja dla realistow.
0-0 po nedznym meczu po ktorym wszyscy beda mieli dosc "pilki noznej" w polskim wydaniu. Spektakl okazal sie, delikatnie rzecz ujmujac, rozczarowujacy. My punkt przyjmujemy z ulga, bo z przebiegu gry moglismy przegrac.

Wersja dla pesymistow.*
Klasyczne 0-1 na plecy po bajecznej grze. Druzyna bedzie przypominac zbieranine amatorow. Od trenera Kulawika uslyszymy, ze idziemy w dobrym kierunku. Od pilkarzy, ze przepraszaja i trzeba wyciagnac wnioski.

Jakakolwiek wersje by sie nie przyjelo jedno jest pewne. W niedziele na pewno bedzie smiesznie.:-D

Powyższych opcji nie przyjmuję do wiadomości ponieważ:
- na wyciągnięcie wniosków była cała runda jesienna, oraz podobno źle przepracowany okres przed startem sezonu.
- zawodnicy przygotowywali się do rundy wiosennej w komfortowych warunkach w porównaniu do innych
ekip
- próba generalna w Sosnowcu była dla mnie jako kibica, jak strzał w pysk. Zwodnik reklamowany jako ten który ma podobno najwięcej ambicji też nie pokazał nic szczególnego na boisku (o kim mowa?), dlatego w związku z tym punktem uważam, że skoro zawodnicy są tak rewelacyjnie przygotowani do rundy, że mogą sobie ostentacyjnie grać w ostatnim sparingu w chodzonego i olewać swoje obowiązki, to w Bełchatowie pokażą, na co ich naprawdę stać.

wolfy 23.02.2013 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barti (Post 1300259)
- próba generalna w Sosnowcu była dla mnie jako kibica, jak strzał w pysk. Zwodnik reklamowany jako ten który ma podobno najwięcej ambicji też nie pokazał nic szczególnego na boisku (o kim mowa?), dlatego w związku z tym punktem uważam, że skoro zawodnicy są tak rewelacyjnie przygotowani do rundy, że mogą sobie ostentacyjnie grać w ostatnim sparingu w chodzonego i olewać swoje obowiązki, to w Bełchatowie pokażą, na co ich naprawdę stać.

Tego się właśnie obawiam...

tofik 23.02.2013 14:14

PBB prowadzi 2:0. Taki wynik pewnie jeszcze zmotywuje GKS. Niedobrze.

!!IRIVER!! 23.02.2013 14:42

He, he, he... No naprawdę trzeba jutro spiąć dupę i wygrać.

szprotson 23.02.2013 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1300297)
PBB prowadzi 2:0. Taki wynik pewnie jeszcze zmotywuje GKS. Niedobrze.

kłerwa.
strach sie bać za tydzien u Nas Podbieskidzia

Watts 23.02.2013 14:53

Pejsy rozklejają po mieście plakaty "tylko u nas gra o stawkę". Żeby się nie okazało, że jutro naszym i za tydzień z Bielskiem też zachce się "walczyć" o stawkę.

inspektor erektor 23.02.2013 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1300303)
Pejsy rozklejają po mieście plakaty "tylko u nas gra o stawkę". Żeby się nie okazało, że jutro naszym i za tydzień z Bielskiem też zachce się "walczyć" o stawkę.

A ja bym chciał, żebyśmy zaczęli grać o stawkę - ligowe podium dające awans do el. LE. Jutro ten marsz w górę tabeli rozpoczniemy.

wolfy 23.02.2013 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1300302)
kłerwa.
strach sie bać za tydzien u Nas Podbieskidzia

4:0...

Ja bym podchodził do tego poważnie, bo to chyba 1/4 naszego dorobku bramkowego.
Napisałem że nie ma szans na spadek, ale jak przegramy dwa pierwsze mecze...
Niech nasi się lepiej zepną, bo żadne z nich gwiazdy, nawet w Ekstraklasie.

Dariook 23.02.2013 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1300303)

A kogo obchodzi, co ta garbata ku.rw.a robi? Jebać śmierdzieli.

szprotson 23.02.2013 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1300314)
4:0...

Ja bym podchodził do tego poważnie, bo to chyba 1/4 naszego dorobku bramkowego.
Napisałem że nie ma szans na spadek, ale jak przegramy dwa pierwsze mecze...
Niech nasi się lepiej zepną, bo żadne z nich gwiazdy, nawet w Ekstraklasie.

mam nadzieje ze Nasz sztab oglądał to spotkanie i w kontekście czwartkowego PP będą mieli na uwadze ze w Jadze tylko jeden wysoki piłkarz, i trzeba ich zajechąc stałymi fragmentami.
Nie wiem czy PP takie mocne,raczej Jaga wygladała na bardzo nieświeżą + ambicja górali

Pablo84 23.02.2013 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1299848)
Sparing z Zagłębiem to tylko jednostka treningowa i o niczym nie świadczy. Ważna jest liga i to jak się w niej zaprezentujemy (na fajerwerki nie ma co liczyć, ale to raczej nie wina trenera a coraz słabszej kadry - choć przed sezonem wydawała mi się jak na naszą ligę mocna...).

A Faktem to proponuję się posługiwać w toalecie...

Bardziej wyborczą, która jest bardzo niebezpieczną gazetą.Są niektóre ciekawe działy, ale są artykuły z bardzo niebezpieczną indoktrynacją.Dlatego wyborcza, jest dobra jako podpałka do kominka, papier toaletowy gdy zabraknie.go w łazience ewentualnie przy wizycie na wydmach gdy przycisnie
, do zawijania baniek.Tyle.

A w temacie. fartowny remisik będzie.

suchy19 23.02.2013 15:59

cieżka sprawa bo Bełchatów jest na dnie ale takie druzyny zawsze daja z siebie 120procent licząc na utrzymanie. Serce mi mowi ze wygramy!

dulli78 23.02.2013 19:16

Przy takim podejściu do gry w piłkę nożną jak w poprzedniej rundzie o 3 punkty może być ciężko. Nie liczyłbym na to, że Bełchatów położy się na boisku bo i tak "nie mają szans na utrzymanie". Dla tych chłopaków co wyjdą na plac każdy mecz będzie szansą na załapanie się gdzieś w ligowej piłce.

Priorytety - najpierw liga a później mecze o Puchar Polski. Miejmy nadzieję, że tak do tego podchodzą nasi piłkarze.

speedfashion 23.02.2013 19:46

Absolutna racja.

Jeśli nasze piłkarzyny wyjdą tak zblazowane, jak wychodzili w poprzedniej rundzie, może stać się to, co właśnie ma miejsce w Kielcach, gdzie Korona ostro obchodzi się z Legią.
Dzisiejszy wynik Podbeskidzia pokazuje, że utrzymanie się wcale nie jest pewne.

marian paździoch 23.02.2013 20:55

Damy radę ;)

Blaszczu16 23.02.2013 21:01

W końcu musi to wszystko ruszyć do przodu, no musi! Aby wygrać, nie ważne jak i 12 punktów do lidera będzie. Wiem, wiem, zaraz mnie zjecie, ale Wisłę widzę tylko na jednym miejscu w tabeli i nie potrafię jakoś się przestawić i patrzeć na inne pozycje względem Białej Gwiazdy.

Ciekawi mnie kogo Kulawik wystawi na lewym skrzydle. Czy Kosowskiego, czy Ilieva, czy może Boguskiego? A może Ilieva za Gargułę w środku, a na skrzydłach Kosa z Małym? W ataku Genkow, w bramce mimo wszystko Sergiej. No i obrona, a szczególnie lewa obrona jest dla mnie niewiadomą.

mitmichael 23.02.2013 21:17

Dobrze sie dla Nas stało, ze dzisiaj Podbeskidzie zdemolowalo Jagiellonie a Korona wygrała z Legia bo przynajmniej Nasi nie beda niczego pewni i bedzie im sie chcialo walczyc z Bełchatowem od pierwszej do ostatniej minuty.

JacobCFC 23.02.2013 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1300370)
W końcu musi to wszystko ruszyć do przodu, no musi! Aby wygrać, nie ważne jak i 12 punktów do lidera będzie. Wiem, wiem, zaraz mnie zjecie, ale Wisłę widzę tylko na jednym miejscu w tabeli i nie potrafię jakoś się przestawić i patrzeć na inne pozycje względem Białej Gwiazdy.

Ciekawi mnie kogo Kulawik wystawi na lewym skrzydle. Czy Kosowskiego, czy Ilieva, czy może Boguskiego? A może Ilieva za Gargułę w środku, a na skrzydłach Kosa z Małym? W ataku Genkow, w bramce mimo wszystko Sergiej. No i obrona, a szczególnie lewa obrona jest dla mnie niewiadomą.

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że w Środku miałby biegać Iliev i jeszcze razem z nim z boku Kosowski. Oldboje mają swoje rozgrywki:-)

Ja bym widział to tak:

Genkov
Garguła-Chrapek-Małecki
Uryga-Wilk

Wojtas 24.02.2013 00:00

Z jednej strony niby czlowiek fajnie sie cieszy ze liga rusza itd ale jak sie popatrzy na tabele ,i sytuacje w druzynie,poczyta sie wypowiedzi to nieche sie wierzyc ze jestemy 3 od konca ,o nic juz nie grajac.

Ale moze jutro druzyna pokaze ze jednak cos tamw niej drzemie,ale bedzie powrot do szarosci i nedzy.Zobaczymy

Jose 24.02.2013 00:05

Spoko, spoko. I tak 15 miejsce daje utrzymanie bo Polonia Warszawa nie płaci. Właściciel nie zapłaci bo nie ma z czego a nie płaci = brak licencji=15 się utrzymuje więc nie wiem po co ta panika.

speedfashion 24.02.2013 03:06

Pan się chyba pomylił. W Krakowie jest już jeden klub, który utrzymywał się w ten sposób. Drugiego chyba nie potrzeba.

Jose 24.02.2013 07:55

Niby tak ale jako, że dziennikarze domagają się i domagają surowszego przepisu licencyjnego należy się spodziewać, że w najbliższych latach będzie wiele degradacji za licencje i tym samym utrzymywania spadkowiczów. Czy 15 klub był by winien, że Król nie płaci i groszem nie śmierdzi?

tarantulaw2 24.02.2013 08:15

Dziennikarze to sobie mogą domagać się.
Mówił Boniek, że przede wszystkim stosowane będą nadzory nad klubami, w przypadku niespełniania poleceń komisji licencyjnej karne punkty, dopiero później surowsze sankcje takie, jak degradacja.
Poza tym, to, że Król do teraz nie płacił, nie znaczy, że dogada się z zawodnikami - np. na rozwiązanie kontraktów w zamian za zrzeknięcie się pensji, albo - po prostu - zapłaci. Dlatego nie napalałbym się tak na to 15 miejsce.

PS. Przypominam, że w dużej mierze też my, Wiślacy, wypominaliśmy żydom utrzymanie się pod "zielonym stolikiem". Mamy zrobić tak samo i stać się pośmiewiskiem całej Polski?

http://mainhg.demotywatory.pl/upload..._kpjbz_500.jpg

speedfashion 24.02.2013 11:28

@Jose
Jasna sprawa, że nie byłby winien, ale w takich sytuacjach, moim zdaniem, ten klub (mający problemy finansowe) powinien spadać jako dodatkowa drużyna (no i tutaj zaczyna się problem z tym, kto go zastąpi).
Jeśli znaleźlibyśmy się w takiej sytuacji (odpukać, odpukać, odpukać), nie widziałbym innej opcji niż honorowy spadek. Tak jak napisał użytkownik wyżej - zbyt dużo radości i śmiechu dostarczyły nam kombinacje sąsiadki. Zresztą, ich przypadek pokazał, że idiotyczne zarządzanie musi kiedyś znaleźć swój radosny koniec.
Miejmy nadzieję, że odpowiedzialni za losy Wisły nie będą mieli szansy przyjrzeć się swoim błędom z perspektywy pierwszoligowych boisk.

KrzychooR 24.02.2013 12:22

Panowie to jak dzisiaj będzie? Gonimy Legie? ;] Jak wygramy będziemy już tuż tuż... ;)
No a tak na serio to po piątkowym meczu Podbeskidzia jestem lekko przerażony perspektywą meczu z nimi... Wystarczy że przeciwnik trochę pobiega zamuruje bramkę a naszym to nawet kulawy (bez skojarzeń z trenerem) i ślepy potrafią wbić gola a co dopiero Podbeskidzie...

DJ Hazel 24.02.2013 12:58

O czym wy pieprzycie?O jakim 15 miejscu ? O jakim strachu...przed Podbeskidziem? My jesteśmy WISŁA KRAKÓW ! Wiem,że jest źle ale trzeba być dobrej myśli ! Dziś tylko zwycięstwo !

Kordel 24.02.2013 13:17

Spodziewam się sromotnego remisu 0-0 po kopaninie w środku pola, bez żadnego pomysłu na gre i 5 strzałach na krzyż z obu stron.Chciałbym się mylić...

Matejas_ 24.02.2013 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 1300450)
O czym wy pieprzycie?O jakim 15 miejscu ? O jakim strachu...przed Podbeskidziem? My jesteśmy WISŁA KRAKÓW ! Wiem,że jest źle ale trzeba być dobrej myśli ! Dziś tylko zwycięstwo !

A Ty mówisz o konfrontacji pomiędzy kibicami czy piłkarzami? Bo jeśli chodzi o to pierwsze fakt... nie masz się czego obawiać, ale jeśli chodzi o starcie na murawie nie byłbym taki spokojny :)

Drozd 24.02.2013 14:22

Nasza śmiszna liga jest tak słaba, że wystarczy trochę pobiegać żeby wygrać z każdym. Tak jak Korona wczoraj. Niestety wystarczy nie biegać żeby z każdym przegrać innego wyznacznika nie ma. A to dlatego, że aby móc mniej biegać trzeba umieć grać, a tej sztuki u nas oduczają, taki paradoks w dzisiejszej Polsce wcale nie najabsurdalniejszy.

gigant 24.02.2013 14:28

Mam nadzieję, że Kulawik wpuści Stolarskiego bez względu na wynik. Bo jak nie z Bełchatowem to z kim?

Najgorsze jest to ze kazdy wynik jaki padnie będzie niespodzianką.

<Crasch> 24.02.2013 14:31

Miałem objawienie przed meczem, Sikorski dzisiaj coś ustrzeli :D

krasny 24.02.2013 14:36

Daniel dobrze wszedł w mecz. 3 razy miał piłkę i 3 razy stracił.

Cezary Wilk, kolejny talent. Irytujące to bardzo.

E: Ależ Czarek ma .......nięcie!!! ... NOT

Savik 24.02.2013 14:59

Oni są tak wolni, że aż szkoda patrzeć .....
Zobaczymy jak kondycja....
Na razie ... Gramy jak rowny z rownym...
Chcocaiż w koncowce GKS nieco lepszy, a Wisla jakby opadla z sil ....

syryls 24.02.2013 15:02

Przy takiej dyspozycji daje 3 mecze Kulawikowi

luke1906 24.02.2013 15:11

Jak można wychodzić na ostatnią drużynę w tabeli bez napastnika?
A to co dziś wyczynia Wilk to jakiś sabotaż.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl