Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [4 kolejka] Pogoń Szczecin - Wisła Kraków, piątek 14 września 2012, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8851)

DeadOrAlive 13.09.2012 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 1275834)
Ale skończą się marzenia o mistrzostwie czy zła passa? Mozesz rozwinąc?

Wydaje mi się, że im szybciej zejdziemy na ziemie tym lepiej. Ja rozumiem, że nam potrzeba teraz stabilizacji finansowej i w ogóle, ale zatrudniliśmy do tego złych ludzi. Naprawdę, brakuje nam marketingu, jakiegokolwiek planu na przyszłość. I to właśnie jutro może pęknąć po (ODPUKAĆ!!) porażce z Pogonią Szczecin. Dograć rundę i zrobić restrukturyzacje.

thechris 14.09.2012 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1275799)
Mam dziwne przeczucie, że jutro się coś zakończy, że jutro coś pęknie..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1275806)
Oby wynikiem 0:4 i naszym przełamaniem..

Ten mecz drużyn środka tabeli jest generalnie niewiele wart w kategoriach sportowych więc nie przesadzajmy. Ani 4:0 ani 0:4 ani nawet 4:4 nie zmieni historii futbolu. Nie zmieni też historii polskiej piłki. Nie wpłynie nawet na historię Wisły ani Pogoni. Te drużyny dalej będą w tym samym miejscu. Ot, kolejny wynik do statystyki. Jedna ekipa może na chwilę wskoczyć przykładowo na 7. miejsce a druga spaść na 11. Tylko co z tego jak za dwie kolejki pewnie się tymi miejscami zamienią?

"Pęknąć" lub rozkwitnąć to coś może w meczach ważnych jak np. z Apoelem w Nikozji. Po tej kolejce i po meczu z Pogonią - jak powiedziałby to słoweński klasyk Kirm - po prostu zostanie jeden mecz mniej do końca sezonu.

Po meczu z Apoelem w zasadzie wszystkie wyniki można by odwrócić w drugą stronę i nic by się nie zmieniło*. W tym sezonie wygraną nad GKS-em można by zamienić na wygraną w Bielsku i dalej mielibyśmy 4 punkty... W poprzednim sezonie "sukcesy" w LE przecież tak naprawdę g...o dały i przejście Standardu nic by nie zmieniło. A w lidze nawet jakbyśmy przegrali derby to Pasy by zleciały a w naszym klubie łysy robiłby dalej swoje.

* no dobra, z Lubońskim przegrać 5:0 byłoby głupio ale wykluczam mecze treningowe i ćwierć-towarzyskie jak ze Śląskiem.

LucjuszWielki 14.09.2012 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 1275834)
Ale skończą się marzenia o mistrzostwie czy zła passa? Mozesz rozwinąc?

Z obecną kadrą powtórzenie wyniku z zeszłego sezonu będzie sukcesem, co dziś pęknie? Chyba to, że zaczniemy się przyzwyczajać do częstych wpierd...

Jestem przygotowany na kata w roli Pogoni.

Mimo wszystko czy wygrywasz czy nie...

1q2 14.09.2012 14:59

Ano nie widać żadnych podstaw by ten mecz nie był zwykłą loterią czyli taka obustronna kopanina i komu coś tam uda się prosto trafić w piłkę, ten wygra mecz
Niestety na dziś, w drużynie mamy tylko jeden atut - wiadomo jaki i też do końca nie wiemy jak ten atut będzie grał a co gorsza, nawet jak rozegra dobre zawody, to jest to tylko jeden zawodnik, który sam raczej meczu nie wygra, szczególnie że jest już znany i każda drużyna jest już na niego przygotowana

Tak wiec zrobiłem losowanie z zapałek i niestety wyszła mi najkrótsza, czyli przegramy;)

JrQ- 14.09.2012 15:55

Też tak myślę, nawet mogą się we trzech ustawić na MM, a reszta choćby grała bez rywali to nic nie zrobi.
Nie mniej jednak, liczę na 3 pkt, tamci grają dość otwarcie, może się uda skontrować.

tommiyacht 14.09.2012 16:06

nie wywieziemy stamtąd nawet punkta

jerry.lii.lewis 14.09.2012 16:32

Czytam wypowiedzi Probierza, że "chcą się zrehabilitować" i "dobrze przepracowane 2 tygodnie" i ... wcale nie łatwiej optymizm mi znaleźć.
Szukam, szukam i nic ...

ArturBarlinek 14.09.2012 17:30

Jazda Jazda Jazda!
liczę na 3 punkty, ale boję się :(
Pogoń przegrała 2 mecze pod rząd, dziś się zepną, oby tylko nasi cudotwórcy Maor i Iliev pokazali im, gdzie miejsce paprykarzy heh ;) mimo, że Pogoń to "moi sąsiedzi" to i tak całym sercem za Wisła ;)

jedno co mnie boli, to że jako kibic Wisły mieszkający 80 km od Szczecina nie mogę kupić biletu jako kibic Wisły!

:(

WiślakMyślenice 14.09.2012 17:39

A ja niczym F.Kiepski jestem czarnowidzem. I w mojej puszce browara widzę wpie*ol od Pogoni, następnie Probierz zawiśnie na wiadukcie w Myślenicach za cojones.

PvD 14.09.2012 19:36

Jakby ktoś chciał się dowiedzieć jak to z Pogonią Szczecin dawniej bywało to polecam

Cytat:

Od 1959 roku szczecińska Pogoń zaczęła występy na boiskach rodzimej ekstraklasy. Wtedy też po raz pierwszy o ligowe punkty zagrała z Białą Gwiazdą.

Miejscem spotkania był Kraków, nie za bardzo tego dnia szczęśliwy dla "Portowców", gdyż ulegli oni podopiecznym węgierskiego szkoleniowca Karolyego Kosy 0-4. Łupem bramkowym podzielili się K. Kościelny oraz S. Adamczyk (obaj zanotowali po dwa trafienia).

W rewanżu Wisła również stanęła na wysokości zadania. Ograła Pogoń na jej placu gry 3-0. Mimo, że w defensywie Białej Gwiazdy nie zagrał tym razem Ryszard Budka, jego równie utalentowani partnerzy Monica i Kawula, wzmocnieni weteranem Snopkowskim stanęli na wysokości zadania, nie pozwalając napastnikom rywala ani raz się oszukać. W ofensywie z kolei błysnął nie pierwszy raz Marian Machowski (dwa gole), którego w snajperskich popisach wsparł Andrzej Sykta (mianowany na Machowskiego naturalnego następcę).

W latach 60-tych krakowianie jeszcze wyżej ograli Pogoń. 24 lipca 1960 roku zaaplikowali jej pięć goli, zachowując przy tym czyste konto. Bohaterem owej wyjazdowej kanonady był Andrzej Sykta - autor "hat-tricka". Jednak trzy lata i cztery miesiące później nadmorska drużyna wzięła srogi rewanż, gromiąc Wiślaków w Szczecinie 6-0. Mecz ten miał miejsce trzy dni po tym jak 4-0 ograł BG Górnik Zabrze. Wszystko to działo się w sezonie 63/64, fatalnym w trójkolorowej historii, bo po raz pierwszy skazującym Wisłę na spadek do niższej ligi.
Więcej na Mini historia potyczek z Pogonią

ypeeh 14.09.2012 20:28

Niesamowite, jak można gwizdnąć takiego karnego? :/

syryls 14.09.2012 20:29

Nie ma co sie sprzeczać, gramy fatalnie, sytuacji brak a strzałów za dużo, 3/11 no kur.. 2 tygodnie przerwy, widzi ktoś jakieś różnice. Sorry ale dla mnie Probierz nie ma pomysłu na grę. Ja rozumiem żeby jakieś postępy były ale ich brak. Garguła 2-3x dotknął piłke.

funkykoval 14.09.2012 20:33

Jeżeli Probierz dalej będzie wystawiał na środku pomocy tego idiotę Gargułe to witaj I ligo
....a aż się prosi aby Melikson był w środku a Szewczyk na lewej, ale Orbit chyba płaci Probierzowi za to że gra inaczej tego nie wytłumaczył....

FraMat 14.09.2012 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ypeeh (Post 1275945)

Niesamowite jak można dac taką żółtą kartkę.
Liczmański, ty bucu

El'kabat 14.09.2012 20:34

CHUJA a nie różnica. Jedyny pozytyw to Bunoza,który jeszcze jakos trzyma tą defensywe.
Co do karnego gdybyśy grali na normalnym poziomie to jeden gol z karnego nie powinien nam zrobić krzywdy

dynek.pl 14.09.2012 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ypeeh (Post 1275945)

Co to za różnica.
W poprzedniej kolejce sędzia nie podyktował przeciwko nam karnego z Polonią, a Pogoń przegrała bo podobnie śmiesznym karnym w Gliwicach.
Paradoksalnie faul na Genkowie to bardziej ewidentny karny niz ten dla Pogoni.

Weszlo mialo rację (patrz punkt 5) -> http://www.weszlo.com/news/11833-Wra..._o_ekstraklase

Cytat:

Jeśli mielibyśmy jednak typować klapę, to najprędzej w Szczecinie, gdzie Pogoni i Wiśle posędziuje Adam Lyczmański.

JrQ- 14.09.2012 20:37

Trzymanie Garguły to kpina.

syryls 14.09.2012 20:38

Czemu do jasnej cholery nie gramy pressingiem, co sił nam nie starczy, to kto przygotowywał drużynę do ligi....

thechris 14.09.2012 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1275948)
Niesamowite jak można dac taką żółtą kartkę.
Liczmański, ty bucu

No tak, sędzia, sędzia, sędzia. Do 41 minuty to można było walnąć Pogoni bramkę albo ze dwie bo to cieniutka drużynka więc nie ma co pitolić o sędziowaniu.

Drużyna jest przygotowana na 25 minut a później oddycha rękawami. Jakiś absurd.

Mario Nh 14.09.2012 20:41

Takie karne to można w okręgówce gwizdać.
Dopóki Wisła nie będzie niemal w każdym meczu przeważać stwarzać sporo sytuacji dopóty takie karne, wyniki będą miały miejsce,. Raz dla nas, raz dla nich.

funkykoval 14.09.2012 20:42

A Lyczmański zotrał przecież uznany za sędziującego pod Wisłe w zeszłym sezonie więc pokazuje swoją bezstronność
w I połowie njpierw odgwizduje spalonego (nieprawidłowo) Genkowa gdy wychodzi sam na sam
potem gwiżdże karnego bo Kolendowicza zdmuchnął wiatr a potem w podobnej sytuacji Genkowowi wali żółtko.

Tak naprawdę gramy w 10 bo Garguła w środku to tak naprawdę bardziej słup niż piłkarz.
Melikson na lewej to niestety pomyłka i jęzeli za Orbita nie wejdzie Szewczyk to Probierz ma coś z główką porąbane.

Watts 14.09.2012 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1275953)
No tak, sędzia, sędzia, sędzia. Do 41 minuty to można było walnąć Pogoni bramkę albo ze dwie bo to cieniutka drużynka więc nie ma co pitolić o sędziowaniu.

Drużyna jest przygotowana na 25 minut a później oddycha rękawami. Jakiś absurd.

Dopiero zaczynaliśmy się rozkręcać, z Bełchatowem nawet było widać że potrzebujemy zawsze trochę czasu. Z Podbeskidziem też nie graliśmy źle w drugiej połówce. Lepiej by było dla przekrętasa Lyczchujskiego, gdyby podyktował tego karniaka tak do 5 minuty. Straciliśmy gola z dupy w najgorszym możliwym momencie.
Jestem dziwnie pewien, że na drugą połówkę wyjdziemy w o wiele lepszej dyspozycji i skończy się 1:1. Postawy pojedynczych zawodników oprócz Meliksona nie ma co komentować. Bezkształtna masa. A Wilk niech nie strzela z dystansu, bo on chyba dla nas nigdy nie strzelił gola z takiej pozycji.

FraMat 14.09.2012 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1275953)

Rozdzielam dwie sprawy:
- przygotowanie Wisły do sezonu przez Probierza
- durne decyzje Liczmańskiego

To chyba proste?

ypeeh 14.09.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1275950)
Co to za różnica.

Różnica żadna, bo rzeczywiście gramy piach tak czy siak. Ale karny zaiste kosmiczny, dawno nie widziałem takiej groteski (nawet w naszej buraczanej lidze).

FraMat 14.09.2012 20:57

A Probierz pisze chyba jakąś powieść na ławce

ypeeh 14.09.2012 21:00

Robi listę swoich fantów, które musi zgarnąć z Reymonta po zwolnieniu.

maksinho 14.09.2012 21:01

fuuck. 2:0. Masakra.

syryls 14.09.2012 21:03

Przegrywamy 0:1, Probierz nic nie robi, przegrywamy 0:2 dalej nic. Jak strzelą nam trzeciego to Probierz sie może obudzi i zmieni kogoś... Dla mnie Burliga, Duńczyk, Orbit to gracze beznadziejni w tym meczu.
Mecz przegrany. Fatalna gra....

Mario Nh 14.09.2012 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1275960)

:lol::lol: Dno.

cancer 14.09.2012 21:08

Dlaczego Chrapka? Przecież chłopak dobrze grał i fajnie mu to wychodziło... Czemu nie Gargułe?

syryls 14.09.2012 21:10

Garguła ma immunitet. Jedyny plus w porównaniu z ostatniego meczu to to że przegramy pewnie dwoma bramkami. A Probierz chyba usnął i dalej mysli że Wisła remisuje

aNouc 14.09.2012 21:12

Chcecie robic cos pozytecznego dla Wisły to - hala Wisły i futsal, koszykarki i siatkarki. Polecam. A teraz lepiej obejrzec końcówke batmana na TVN. Siły skierujcie na hale Wisły. Inne sekcje nas potrzebują i co najwazniejsze potrafią to docenić.

Witoldon 14.09.2012 21:12

Chrapek gra taką samą padake jak i reszta. Większość z tych piłkarzy to poziom 2 ligi, i z taką grą mogą tam trafić.

MMTS 14.09.2012 21:12

ciekawe czy odnajdą się teraz zwolennicy talentu polskich młodych trenerów. Tacy goście to są dobrzy na zawodników bez osiągnięć i w gazie. Fornalik w reprze i Probierz w Wiśle pokazuję ile wart jest ich warsztat.
Drużyna jest słaba fizycznie a taktycznie to jest B-Klasa.
Tu wystarczy średniej klasy trener, ale z doświadczeniem i wrócimy na właściwe tory. A nie wschodząca gwiazda trenerki.

arti 14.09.2012 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1275960)

Oby rezygnację, chociaż w jakiejś części uratowałby tym twarz.

tofik 14.09.2012 21:41

Zasłużenie proszę pana, bo my nie umiemy grać w piłkę...i brawa dla Szczecina.

ArturBarlinek 14.09.2012 21:42

no i co można powiedzieć po takim meczu?
tylko nie mówcie mi, że to wina Probierza

krasny 14.09.2012 21:44

Zlego slowa nie powiem o Wisle dzisiaj.
Formy nie ma, to wiadomo.

Jednak to co gwidaly te czarne Paly to przechodzi ludzkie pojecie!!! Wydymali nas bez gumy.

Baala 14.09.2012 21:45

Pisałem przed pierwszą kolejką że mamy bardzo łatwy w teorii start ligi i jak źle wejdziemy w tą ligę to może być naprawdę bardzo ciężko się obronić przed spadkiem. Skład jest znacznie słabszy niż ten który zajął ósme miejsce w lidze. Każdy punkt może być na wagę utrzymania.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1275997)
Zasłużenie proszę pana, bo my nie umiemy grać w piłkę...i brawa dla Szczecina.

:lol:

christof20 14.09.2012 21:47

Generalnie mecz na 0-0, niestety Pogoń grała w dwunastu. Do tego, że ch*** gramy, to się już przyzwyczaiłem, ale tym razem chyba nie zasłużyliśmy na porażkę.
PS. Mam nadzieję, że pana Lyczmańskiego zawieszą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl