![]() |
Flota to w tej chwili poziom dolnych rejonów ekstraklasy , przynajmniej sportowo .
Dodatkowo gramy na wyjeździe , nie jest powiedziane że gładko wygramy , będzie to na pewno ciężki pojedynek . Obstawiałem 1:2 , ale sądzę że w tym spotkaniu może dojść do dogrywki . |
WYGRYWAMY I W 1/8 LOSUJEMY SĄSIADKE WTEDY O ZAPEŁNIENIe STADIONU WŁADZE MARTWIC SIE NIE MUSZĄ :)
|
Cytat:
Dokładnie. Wydawało mi się, że jesteśmy Mistrzem Polski, ale widzę, że dla niektórych z braci po szalu to nie jest wystarczający powód dla którego mielibyśmy pokonać drużynę występującą (owszem, póki co z niezłym skutkiem - drugie miejsce) na zapleczu Ekstraklasy. Proponuję wywiesić białą flagę i prosić o najmniejszy wymiar kary. |
Tylko zwycięstwo, Wisełko tylko zwycięstwo
|
Dostaliście jakieś bilety do Świnoujścia? Tam wogóle sektor gości czynny?
EDIT: Dzięki |
Dostaliśmy. Chyba 150.
|
Cytat:
|
"Jak nie wygracie do domu z buta wracacie!"
|
Po pierwszej połowie przegrywamy 1:2, bardzo słabo wygląda gra.
|
Garguła (3-krotnie nieudana próba wymuszenia faulu) i Bunoza = sabotaż. Małecki bez formy, reszta niby się stara ale bez efektu. A Jovanic wiadomo że bramkarzem wielkiej klasy nigdy nie będzie.
|
Dwa tragiczne błędy w obronie i 1-2. Ogólnie i ofensywa i defensywa - słabo. Zachowanie Jovanica przy 2 bramce - no comments. Niech lepiej młody Kurto broni.
|
1 Bunoza to największy drewniak jakiego widziałem w Wiśle na obronie. Jak leci do niego piłka to się martwię czy on tą piłke przyjmie czy się na niej potknie...
2 Jovanovic bardzo fajnie. Będą z niego ludzie i widziałbym go w składzie na prawej obronie. 3 Garguła jest tragiczny. Biega, przewraca się, straty... niech odejdzie z Wisły bo jest za słaby. |
Kilku piłkarzy po pierwszej połowie powinni sie już przebrać i iść na dworzec szukac jakiegos polaczenia pociagowego do Krakowa, a swoje bilety na samolocik przekazać kibicom (ktorym szczerze wspolczuje, ze jada przez cala Polske zeby zostac tak olanymi przez grajków)...
Garguła co na połowie dostaje piłke to zamiast zagrac sam na sam, poszukac jakiegos podania do przodu to caly czas podaje do tyłu. Ja nie wiem co ten człowiek robi w składzie, klub Kokosa mu założyć i niech po trybunach biega. ....a. |
Cytat:
|
Na razie beznadziejnie słabo.
Mam nadzieje, że wejdzie Jirsak bo chciałbym wreszcie zobaczyć chłopaka na boisku. Bunoza tragedia, Lamey nawet nieźle w ofensywie, Mały chce ale niewiele z tego wychodzi, Garguła słabo. Ooo i jest Jirsak :) |
No i asysta Jirsaka, tylko czy my mamy kogoś innego niż Biton do strzelania bramek, ...na razie tylko 2-2.
Najbardziej smuci mnie postawa Garguły. No nic wchodzi Brud. ... i Biton ...asysta i to jaka, no niech mi ktoś skrytykuje Bitona. I na koniec Mały, lekko nie było ale zadanie wykonane. |
Prawda jest taka, że różnica pomiędzy Ekstraklasą, a V ligą ( Kraków ) jest nie wielka. Z tym, że drużyny z okręgówki mają więcej ambicji ;)
|
mam dla Ciebie rade, weź długi rozbieg i zapi@!#!@%l głową w ścianę...
|
oh, serio ?
To ja mam dla Ciebie radę, przejdź się na sparing, któryś z zespołów V ligowych. Uwierz mi, że większość z nich zapieprza jak w zegarku. I nie jest to ściema. No, ale co Ty, jako niedzielny kibic możesz mieć pojęcie... |
pfff nawet tego nie skomentuje.... Widziałeś mecz 10% zaangażowanej Wisły Kraków - MKS Sławków ?
|
Ale kopanina, dawno takiego czegoś zwanego meczem nie oglądałem. Mam nadzieje, że wygrają bo jak Flota wyrówna to już chyba nie dam rady oglądać tego "meczu" jeszcze pół godziny.
Liczy się wynik i awans, zapomnieć i nigdy nie wspominać. Komentarz w TVN Turbo zostawiam bez komentarza. |
Cytat:
|
Gdyby Wisła umiała grać szybciej , i było więcej asekuracji , a także pressingu to po meczy było by juz po 45 min.
Brawo Dla Bitona (Pozdro dla płaczków co go mieli za drewno) i za dobrą zmianę Jirsaka , on przy Gargule to profesor. |
Cytat:
|
@DeadOrAlive spoko, mam znajomych grających dokładnie w DRUGIEJ GRUPIE KRAKOWSKIEJ V LIGII, i raczej nie podzielam twojej opinii, że grają z pełnym zaangażowaniem...
Swoją drogą, widziałem ostatnio ich drużynę totalnie narąbaną ;) |
W pale się nie mieści że KAŻDY piłkarz floty który wykonywał stały fragment gry potrafił dośrodkować lepiej niż Garguła czy Małecki...
|
Flota pokazała zaangażowanie,
Wisła pokazała Dudu Bitona. |
Garguła i Bunoza - obaj Panowie powinni zmienić w przerwie zimowej klub. Wystawianie ich to jawny sabotaż. Dlaczego po raz kolejny zagraliśmy na dwóch defensywnych pomocników - wszedł Jirsak i od razu gra wyglądała lepiej w środku pola. Niestety poza Sobolewskim nie widać drugiego defensywnego pomocnika na tym poziomie - Nunez z Wilkiem = masa strat i niecelnych podań.
|
No i 4-2. Dobry wynik gorsza gra... Garguła to już nie jest nawet przeciętniak, tylko mnie drażniły tak bardzo jego nieustanne straty?
Oby Jovanovicovi nic nie było bo dobrze to wyglądało,(ataki od obrony jako tako juz istniały), a bez niego moze znowu zacząc brakować zawodników w obronie na zmiane. |
Łukasz Gargula jest zalosny, ten czlowiek juz nie powinien wstawac z lawki rezerwowych
przez wiekszosc meczu niewidoczny dobrze ze mamy Dudu Biton, dwa gole plus dwie asysty |
Cytat:
Mi się tam podobało bez komentarza, ale przy konferencji prasowej zorientowałem się, że jak wybiorę język "polski" zamiast "polski" to jest głos z mikrofonów :> |
Przykre to ale Garguła może Jirsakowi korki w butach obciągać. Nie potrafię tego zrozumieć, biega niby stara się, ale gra Garguła tak beznadziejnie, że nie wiem już o co chodzi...
|
Chwała dyrektorowi sportowemu i wszystkim ludziom którzy pracowali nad transferami Bitona i Ilieva.
Szczególnie zachwycam się tym drugim, ten chłopak ma dar od Boga, znakomity drybling. Chce mu się w tym wieku biegać w Świnoujściu jak przystało na profesjonalistę. Bardzo słaby mecz Garguły.... kolejny. Zwycięstwo! |
Ten mecz pokazał, że to Jirsak powinien wchodzić na zmiany a nie Garguła, który kompletnie jest bez formy. Bunoze i Jovanicia też by trzeba gdzieś oddać ew. wypożyczyć bo wyglądają bardzo słabo. Dudu Biton coraz lepiej, strach tylko pomyśleć, że to nasz jedyny napastnik.
|
Panowie - pierwszo-ligowca Twente pojechalo 8-1 a Wisla wygrala po mekach 4-2 a to tylko pokazuje klase krajową. Ale to nie jest najwazniejsze - najwazniejsze, ze nie było kompromitacji. Wiem jedno - Gargułe sprzedac bo Melikson musi miec lepszego zmiennika
|
Z Gargułą trzeba jak najszybciej rozwiązać umowę. Gość wyciąga 1,3mln zł za rok gry u nas, a kontrakt ma podpisany do 2014r. :/
|
Ten mecz pokazał, że Garguła, gdyby miał choć trochę honoru, poprosiłby o rozwiązanie kontraktu z Wisłą!
|
Iliev ma ma dar od Boga - tylko jakoś mało goli strzela.
Dobrze że jeszcze większy dar od Boga ma Biton i dzięki niemu pokonaliśmy Flotę:) Ważny awans, nie styl. |
Cytat:
|
Pogratulować Ździchowi za ściągnięcie na 5 lat Bunozy i Jovanicia łącznie za ok. 700 tys E plus kontrakty i prowizje. Wydaje się, że obaj prezentują poziom dolnych rejonów I ligi. Z kolei szanowny Pan Garguła już nigdy nie powinien przywdziać koszulki Wisły. To jest zdecydowanie najgorszy transfer w historii naszej drużyny. Nawet Łobo dawał więcej drużynie, a Dawidowskiego usprawiedliwiały kontuzje.
Pomimo tego, że bardzo cenię Maaskanta, to absolutnie nie rozumiem dlaczego nie wystawia Jirsaka, który w ciągu 45 minut pokazał się ze znakomitej strony. Takiej kultury gry nie ma żaden zawodnik w naszej drużynie. Szkoda tylko, że ten chłopak jest tak chimeryczny. Co więcej stawianie na Bunozę kosztem Czekaja i Jovanicia kosztem Kurty, to skandaliczna krótkowzroczność. Małecki - temu panu już dziękujemy. Koszmarnie oglądało się, jak kiwał się sam z sobą.Nigdy nie widziałem tego zawodnika w aż tak słabej formie. Żenada. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl