![]() |
A w gumiakach chodzono dlatego, że starą część Huty budowano na podmokłym terenie, gdzie u samego początku po prostu taplano się w błocie.
Ponadto sama nazwa stadionu Hutnika już nieco mówi o tym, co było w jego miejscu przed zbudowaniem. |
Pozwolę sobie zamieścić jedną z wypowiedzi z forum Hutnika:
Cytat:
Na ostatnim walnym zgromadzeniu zarząd poinformował iż klub nie przestaje póki co istnieć, co więcej ogłosił oficjalnie o zainteresowaniu w zainwestowanie w Hutnika dwóch firm: jedna polska zaś druga niemiecka firma działająca w branży paliwowej. Nazwy firm objęte zostały jak to prezes Hutnika rzekł "tajemnicą handlową" i konkrety podane zostaną 20 grudnia. Dziś mamy 22 grudnia i cisza, czyżby inwestorzy się rozmyślili, albo może istnieją oni tylko w wyobraźni prezesa? Czy może zarząd Hutnika przeciąga na siłe fakt likwidacji spółki by doczekać gry Wisły i Cracovii i uczknąć troche grosza z wynajmu stadionu a później zawinąć kram i do widzenia. Wszakże sami od 7 miesięcy ponoć wypłat nie dostają, a pan prezes informuje że sam ma inne propozycje pracy, jednak pozostaje na stołku twierdząc że pragnie ratować klub. Co wyniknie z tego teatrzyku czas pokaże. Na wiosnę Hutnik teoretycznie ma grać, jednak najlepsi piłkarze zespołu na czele z Krzysztofem Świątkiem, (którym interesuje sie Cracovia, był także na testach w Lechii) wystąpili do MZPN o rozwiązanie kontraktów z winy klubu. Piłkarze do wczoraj czekali na wypłatę zaległości. Na koniec chciałbym skomentować nazywanie Hutnika "klubem osiedlowym". Idąc tym tokiem rozumowanie obrazacie nawet Unię Tarnów, która jako najsilniejsza drużyna w ponad stutysięcznym Tarnowie przyciaga na mecze 300-500 osób, a nie ma w promieniu 10 km dwóch drużyn ekstraklasy. Poza tym oseidlowy klubik raczej nie odnosi wielokrotnych mistrzostw Polski w różnych dziedzinach sportu. (<Dla ciekawskich> |
Pozwolę sobie zamieścić jedną z wypowiedzi z forum Hutnika:
Cytat:
Na ostatnim walnym zgromadzeniu zarząd poinformował iż klub nie przestaje póki co istnieć, co więcej ogłosił oficjalnie o zainteresowaniu w zainwestowanie w Hutnika dwóch firm: jedna polska zaś druga niemiecka firma działająca w branży paliwowej. Nazwy firm objęte zostały jak to prezes Hutnika rzekł "tajemnicą handlową" i konkrety podane zostaną 20 grudnia. Dziś mamy 22 grudnia i cisza, czyżby inwestorzy się rozmyślili, albo może istnieją oni tylko w wyobraźni prezesa? Czy może zarząd Hutnika przeciąga na siłe fakt likwidacji spółki by doczekać gry Wisły i Cracovii i uczknąć troche grosza z wynajmu stadionu a później zawinąć kram i do widzenia. Wszakże sami od 7 miesięcy ponoć wypłat nie dostają, a pan prezes informuje że sam ma inne propozycje pracy, jednak pozostaje na stołku twierdząc że pragnie ratować klub. Co wyniknie z tego teatrzyku czas pokaże. Na wiosnę Hutnik teoretycznie ma grać, jednak najlepsi piłkarze zespołu na czele z Krzysztofem Świątkiem, (którym interesuje sie Cracovia, był także na testach w Lechii) wystąpili do MZPN o rozwiązanie kontraktów z winy klubu. Piłkarze do wczoraj czekali na wypłatę zaległości. Na koniec chciałbym skomentować nazywanie Hutnika "klubem osiedlowym". Idąc tym tokiem rozumowanie obrazacie nawet Unię Tarnów, która jako najsilniejsza drużyna w ponad stutysięcznym Tarnowie przyciaga na mecze 300-500 osób, a nie ma w promieniu 10 km dwóch drużyn ekstraklasy. Poza tym oseidlowy klubik raczej nie odnosi wielokrotnych mistrzostw Polski w różnych dziedzinach sportu. (<Dla ciekawskich> |
Cytat:
Nie mają tutaj nic do rzeczy wyniki czy frekwencja. Zwyczajnie chodzi o to, że poza Nową Hutą, Hutnik kibiców nie posiada. Tyle. Przykład z Unią nie na miejscu, tam Tarnów jest przez nią zdominowany. Cały. To, że mają marną frekwencję to inna sprawa, i wpływa na to wiele czynników... |
Cytat:
Nie lubię Hutnika- tak jak nie lubię każdego klubu, który mógłby konkurować z Wisłą na jakiejkolwiek płaszczyźnie. To potencjalny rywal więc jego siła nie leży w moim/Wisły interesie - i nie przekona mnie bajdurzenie: "Nie ma silnej Wisły bez silnej Cracovii i na odwrót" (Zamiast Pasów można sobie w to miejsce wrzucić dowolny klub lub klubik) A Hutnik jest klubem o bardzo lokalnym znaczeniu. Dzielnicowym. Już nawet szukałem w pamięci podobnych przykładów. Utytułowanych acz bardzo lokalnych i niezbyt lubianych poza najbliższą okolicą. Np Saloniki. PAOK i Iraklis. Coś na wzór HTSu.Jednak to nie to samo. Bo z Iraklisem jednak utożsamia się lokalna społeczność a z HKSem? Po upadku Kombinatu (celowo nie piszę Huty) jakoś niewiele można było zrobić wśród tzw small biznesu. I nie jest to przypadek. Klub pewnie będzie istniał. I dobrze ale na zasadach amatorskich i młodzieżowych. Czego mu życzę bo jak napisałem na wstępie nie chcę silnego Hutnika, Pasów ani nawet Victorii Kobierzyn :-)) |
Cytat:
|
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
To koniec Hutnika Kraków? MZPN rozwiązał umowy jedenastu zawodników Nic nie dały prowadzone w poniedziałek od rana ostatnie rozmowy szefów Hutnika Kraków z zawodnikami trzecioligowej drużyny piłkarskiej i Małopolski Związek Piłki Nożnej rozwiązał kontrakty jedenastu graczy z winy klubu. Przypomnijmy, że poszło jak zwykle o pieniądze, których piłkarze nie dostawali od ponad siedmiu miesięcy, gdyż bardzo zadłużony Hutnik po prostu ich nie ma. - Takie postanowienie zawsze jest w interesie zawodników i liczyliśmy się, że teraz może właśnie zostać podjęte - przyznaje wiceprezes krakowskiego klubu Andrzej Szmyt - Musimy jeszcze zobaczyć uzasadnienie tej decyzji, ale na pewno będziemy się od niej odwoływać. Bo musimy ratować klub, zwłaszcza że ci piłkarze odejdą od nas za darmo. - Nie godziliśmy się na inne rozwiązania. Teraz będziemy mogli spokojnie przenieść się do innych drużyn. Sam jeszcze nie wiem, gdzie będę grał. Zapytania były bowiem z klubów nie tylko trzeciej ligi, ale także z drugiej i czwartej - mówi najstarszy piłkarz zespołu i jego kapitan Marcin Pasionek, który być może przeniesie się do Szreniawy Nowy Wiśnicz. - Prezesi nie mieli nam co zaproponować, bo przecież nie mają pieniędzy, a o to cały czas chodziło - dopowiada uczestnik rozmów, Krzysztof Świątek, który już we wtorek ma związać się z Podbeskidziem Bielsko-Biała. W gronie tych zawodników, których umowy zostały rozwiązane, znajdują się jeszcze Rafał Brzeziański, Paweł Czajka, Wojciech Dziadzio, Arkadiusz Garzeł, Sebastian Jagła, Piotr Gładysz, Paweł Pyciak, Michał Suchan, Krzysztof Świątek, Rafał Tabak. Pyciak z Rafałem Gilem (kontrakt skończył mu się 31 grudnia) przeniosą się do Sandecji Nowy Sącz, Dziadzio podobno ma podjąć treningi z Okocimskim Brzesko, a Czajka przymierzany jest do Przeboju Wolbrom. Jagłą podobno ma być zainteresowany Bruk-Bet Nieciecza, a pozostali też w szybkim tempie wywędrują z Suchych Stawów - niektórzy, jak Tabak, być może klasę niżej do Szreniawy Nowy Wiśnicz. Oznacza to tylko jedno - rozpad drużyny Hutnika, która jest liderem III ligi. W poniedziałkowych zajęcia brało udział tylko trzynastu młodych piłkarzy, ale część z nich też może się przenieść do innych klubów. Adrian Jurkowski wiązany jest z Widzewem Łódź, Dawid Szewczyk ma wyjechać do Niemiec (wierzyć się nie chce, ale pada nazwa FC Nurnberg), z kolei Michał Nawrot być może trafi do Okocimskiego, chociaż podobno ma szansę trafić jeszcze wyżej. - Jest bardzo prawdopodobne, że wiosną zabraknie Hutnika w rozgrywkach trzeciej ligi - mówi prezes Szmyt. |
podobno klub ma ogłosić bankructwo i zacząć od 5. ligi
albo druga opcja rozwiązują klub a KIBICE powołują Hutnika w klasie C. MANIFEST http://www.hutnik-krakow.pl/index.html |
A kogo to interesuje że Hutnik upada?Bo jak kiedyś mieli spotkać się żeby protestować przeciwko grze Wisły i Cracovii na ich stadionie to nawet dziesięciu osób nie uzbierali.Więc jak słyszę że powstanie Nowy Hutnik powołany przez kibiców to śmiać mi się chce.Ilu jest tych prawdziwych kibiców Hutnika bo jak dla mnie to oni są jak Yeti nikt nigdy go nie widział.
|
O czym Ty piszesz? Popatrz na ich mecze z zeszłego sezonu, popatrz na ich liczby u siebie i wyjazdowe, a potem się wypowiadaj. Przewyższają naszą sąsiadkę kibicowsko o lata świetlne, z tą tylko różnicą że ta druga ma więcej fanów dzięki krakowskiej yntelygency, JP II, Żydom i innym w których kręgach modne było chodzenie na jej mecze.
Popatrz na historię tego klubu, występy w pucharach, na bazę treningową, na wychowanków. Hutnik ma znacznie większe prawo do istnienia od naszej uciemiężonej sąsiadki, która niestety ma wpływowych fanów od Lassoty na Majchrowskim kończąc. |
Widzę że najwięcej do powiedzenia i najwięcej trzęsą portkami przed Hutnikiem ludzie, którzy z Hutą nie mają nic wspólnego. Trochę żal jak czytam te wasze komentarze.
|
Jak byliśmy u nich to jakby nie było pokazali się dobrze. Już nie wnikam w "ODPOIWE" na transie ale chodzi o liczbę. Tak samo jeśli chodzi o wyjazd. Te mecze pokazały że i oni i my potrafimy się jeszcze zbierać w dobrej liczbie w 4 lidze.
Porównywanie ich do żydów to chyba przesada no ale nie mnie oceniać. |
Cytat:
|
Nie no, dj ibuttiemu czasem udaje się błysnąć :lol:
|
A jaka jest panowie główna przyczyna upadku tego zasłużonego dla Krakowa kluba ?? bo nie jestem w temacie , widzę w 3 lidze zajmują pierwsze miejsce po jesieni to dla czego maja upaść i zacząć jak tutaj mowa od początku , czyli od tej C klasy. Dlaczego pany ??
|
Cytat:
Przypomnij sobie rok 2001, kiedy to słynna grupa 100 ratowała Cracovie. Popatrz na czas jaki Hutnik spędził w niższych ligach i na ich frekwencje. Na otoczenie w jakim ich kibice muszą mieszkać itp. a jednak ciągle są wierni Hutnikowi. Dla mnie zawsze kibice Hutnika będą zaslugiwać na większy szacunek niż kibice Pasiastej damy i tyle. A przyczyna upadku jest taka, że leśne dziadki prezesi biorą wszystko dla siebie, mając w dupie klub. Kiedy Hutnik zdobywał mistrza w piłce ręcznej, to w następnym sezonie rozwiązali sekcję... Ot takie postkomunistyczne "władze" . |
Aha.. dzięki kolego za informacje. No to faktycznie zarząd Nowej Huty preferuje jeszcze chyba postkomunistyczne środki władcze . Nie żeby klub był ikona , czymś ważnym w historii miasta. Tylko wykorzystują go ludzie dla własnych zysków kosztem klubu , który jest dla nich niczym , jedynie okazja do zarobienia. Z tego co widzę z władz zarządzających tym klubem nikomu za specjalnie na nim nie zalezy. A szkoda tych wszystkich ludzi emocjonalnie związanych z Nową Hutą którym na seru leży dobro Hutnika. Ach dzisiejsza polityka..
|
Cytat:
|
Daja`n, przeczytaj uwaznie jeszcze raz posta którego cytujesz i moze zrozumiesz sens. Bo w Twojej odpowiedzi go mocno brakuje.
|
|
Czyli okazuje się, że miasto może dać kasę na prywatną spółkę oraz , że wystarczy zapewnienie. że spółka zawrze porozumienie w sprawy spłaty długów wobec Urzędu Skarbowego i ZUS-u i nie ma sprawy :) To tylko MZPN czyli przedłużenie PZPN-u. A więc wszystko jest możliwe. Stary komuch Niemiec od początku mówił, że coś wykombinuje.
|
Już abstrahując od upadku Hutnika, wszystkich spraw związanych z nim.. niestety , panowie i panie , wydaję mi się , patrząc na obecną sytuację w Wiśle , że za parę lat to też będziemy zakładać temat pt.' Upadek Wisły'. Ludzie , co w tym Naszym kochanym klubie się dzieje ? Heńka to jeszcze zniosłem , ale na skauta wraca Kapka,telefonika długi, sponsora nie ma.. Wiem , że gdyby nie Cupiał to bylibyśmy już teraz w dupie, i zapewne przez ostatnie 10 lat nie zdobylibyśmy żadnego mistrzostwa, ale jeśli dalej tak pójdzie, to niech lepiej już sprzeda Wisełkę szejkom z Kataru.
|
Cytat:
równi mnie to pier... co się dzieje na Hutniku ale czarno na białym widać że ktoś tą kasę za wynajem przytula |
Myślałem że więcej kasują niż 30 tys. A swoją drogą to nieźle im komornik musi zabierać skoro z tych pieniędzy nie mogą uregulować zaległości w Enionie ok 20.000zł
|
To jak z nimi jest w końcu? Grają czy spadają? Oficjalnie nie sa jeszcze wycofani...
i przeczytałem jeszcze gdzieś, że mecz w sobotę jednak się odbędzie Lubrzanka Kajetanów - Hutnik Kraków 27 marca, 15:00 na stadionie przy ul. Szczepaniaka |
Grają ale kibice bojkotują mecze SSA także mecz z nami będzie pewnie bez kibiców HKSu.
Szykują się więc dwa Hutniki za pół roku. Choć i tak nie wykorzystamy tej szansy awansu...:( |
Nowy Hutnik 2010 wywalczył pieniądze i zagra pierwszy raz
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...rwszy_raz.html |
|
Przedłużyli kontrakty bardzo ciekawi młodzi zawodnicy, Urbaniec, Białkowski...
Jeśli chodzi o szanse Hutnika, raczej awansują do 3 ligi już w pierwszym sezonie. A w ramach ciekawostki: http://www.małopolska.tv/portal/ = http://www.tvnkraków.pl/ |
http://kiks.tv/2010/07/swieto-na-suchych-stawach/
http://kiks.tv/2010/07/bez-komentarz...-na-trybunach/ tak wyglądał mecz Hutnik - FC Magdeburg |
Poprad Muszyna zastąpi Hutnika w III lidze! Taką decyzję podjął dzisiaj Świętokrzyski Związek Piłki Nożnej.
Hutnik Kraków nie uzyskał licencji i wycofał się z rozgrywek III ligi! Przez ostatnie dni trwała burzliwa dyskusja kto zastąpi krakowską drużynę w rozgrywkach. Nieoficjalnie pod uwagę brane były dwie opcje, gra w okrojonym 17-zespołowym składzie, albo dołączenie trzeciej drużyny ubiegłego sezonu w IV lidze małopolskiej. Ostatecznie wybrano tę drugą opcję i w piątek późnym popołudniem oficjalnie Poprad Muszyna dołączył do grona trzecioligowców! Terminarz rozgrywek nie ulegnie znacząco zmianom. Poprad zagra w tej samej kolejności, w jakiej swoje mecze miał rozgrywać krakowski Hutnik. za: juventa.starachowice.org |
|
jakby ktoś ył zainteresowany to relacja z wczorajszego meczu Hutnik - Sandecja II Nowy Sącz
http://kiks.tv/2010/09/sinusoidalna-forma-hutnika/ |
Cytat:
------------- Nota bene, jest jeszcze jeden zasłużony, klub chylący się ku upadkowi i można powiedzieć, że kibicowsko związany z Wisła (bo jego kibice to rownoczesnie Wiślacy. Tzn. nie wiem jak jest teraz z Wawelem Kraków bo o nim mowa, ale miewałem kiedyś dwa szaliki. Ten drugi, był wrzosowo biało zielony ;) Kto te czasy pamięta, ten wie jak było :) Szkoda Wawelu. Mam nadzieję, że nadejdą jeszcze i znów "Jego czasy" (w piłce nożnej). Sorry za OT. |
spoko , są jeszcze kibice Wawelu !
|
|
Cytat:
|
relacja z turnieju kibiców Hutnika:
http://kiks.tv/2011/01/kibice-tez-potrafia/ |
fajnie byłoby widzieć w ekstraklasie Garbarnie i Hutnika
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl