![]() |
Cytat:
|
Kartoflisko to jedno, ale mam wrażenie, że murawa była ewidentnie sucha, a przez to wolna i 'tępa'. Niezbyt zaskakujące skoro w gości przyjechała ekipa, która lubi mieć piłkę i grać w piłkę, a gospodarze nastawieni są na wysoki pressing. Nie wiem tylko czy w tych warunkach pretensje o niedokładności i straty zwłaszcza na początku są słuszne, czy jednak powinniśmy cieszyć się z pewnego zwycięstwa mimo boiska przygotowanego zdecydowanie pod gospodarzy.
Cytat:
Sam spekulowałem, że wyciągnięcie ciekawych piłkarzy po reformie ligowej w Hiszpani może być dużo trudniejsze. Tymczasem wydaje się, że jest wręcz odwrotnie. Ludzie, którzy w napompowanej do trzech grup LL2 3-4 lata temu byli pewniaczkami w składach, dziś chcąc zostać w Hiszpanii musieliby zejść w rozgrywkach poziom niżej. |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=e2V7bkVeEwI#t=0m29s Jak widać, ma to coś.. |
Cytat:
Fernandeza ściągnął Pasieczny (rekomendacja Kiko) Moltenisa ściągnął Brzęczek Rodado i Jaroch przy szli za Brzęczka ale Kiko miał tu swój udział Swoją drogą to cieszy, że mimo rozstania z Kiko panowie się nie obrazili na siebie i mniej lub bardziej formalnie nam pomagał w transferach. Teraz by się przydał ktoś, kto szukałby piłkarzy w Polsce. |
Cytat:
Ale nawet wchodząc z ławki Basha to dwa poziomy wyżej niż Duda i Szywacz. Wyobrażam sobie zdjęcie Tachiego w drugiej połowie i gra parą James+Basha na ostatnie 20 minut żeby gonić wynik. Duda to hamulcowy, z przodu nic nie daje. Swoją drogą taki Młyński też strasznie rozczarowuje. Wchodzi na zmianę i absolutnie nic nie daje z przodu już drugi mecz, psuje tylko to co wypracowali inni. Nie żebym jakoś w niego strasznie wierzył - no ale jeszcze jeden, dwa takie występy i może przegrać miejsce na ławce kosztem Talara, Cisse czy Starzyńskiego. Chociaż z drugiej strony - gość miał średnio bramkę na 500+ minut w poprzedniej rundzie więc może to jest jego normalny poziom? Dziwi mnie czemu przy ustalonym wyniku zszedł Tachi a nie Fernandez, jak kogoś oszczędzać to jego... |
@Cymes
Przyszli do nas jeszcze lepsi piłkarze bo i też Kiko nie przyszedł do nas sam. Jego asystent Juan Barroso ma nawet lepsze CV niż on, był nawet dyrektorem sportowym w klubie Primera division (choć krótka chwilę). Rynek Laliga 2 ma w małym palcu Rynek hiszpański mamy opanowany najlepiej spośród wszystkich polskich klubów. To nie ulega wątpliwości |
Wszyscy o Hiszpanach a ja chciałem za ten mecz pochwalić Jarocha, drugi bardzo fajny mecz tego gościa. Fajnie też Rodado, symulki Fernandeza żenujące. Bardzo dobrze sędziował sędzia, nie przerywał co chwilę, nie gwizdał byle gówien, zero kontrowersji, tak powinno to wyglądać.
Ogólnie długimi momentami oczy krwawią na to jak gramy, rozgrywanie w poprzek między obrońcami i bramkarzem to jest kryminał. Potem 15 minut napinki, kilka szybkich ciosów i po meczu, to już któryś raz taki sam scenariusz. Oby już same zwycięstwa do końca bo myślę że ten zespół jest w stanie to zrobić. |
Cytat:
i wez tu teraz porównaj Balte,Fazlagica i Kuvelijca do Jamesa,Muli czy Rodado i juz znasz geneze upadku Wisły sprowadzajac niepełnosprawnych albo ludzi ktorych ktos oszukał wmawiajac im ze potrafią grac w piłke sami wykopalismy sobie sporej glebokosci dół.Na razie stoimy nad nim i sie trzymamy ,oby udalo sie tez go szybko zakopać. |
Cytat:
Obecnie mało rzeczy jakie dzieją się na boisku jest kwestia przypadku. Za dużo już widać wyćwiczonych elementów i przede wszystkim zgrania zawodników. Samo to jak klasowe asysty dał w tym meczu Igbekeme, Luis i Jaroch niech świadczą o tym na jaki poziom współpracy wskakujemy. Trzeci mecz w identycznym ustawieniu. Szósty w identycznym ustawieniu obrony. 8 z 11 zawodników zaczynało każdy mecz w wyjściowym składzie. Każde spotkanie wytrzymane do końca w dobrej formie fizycznej. Przerwa na kadrę nie powinna zbytnio nam przeszkodzić w dalszym punktowaniu |
Cytat:
Jak wejdziemy do ligi i wrócą z wypożyczeń Fazlagic i Kuvelic to w nowych warunkach mogą się prezentować zupełnie inaczej. |
Pamiętajmy, porównując piłkarzy, że obecnie gramy w 1 lidze, w której jest dużo więcej miejsca i czasu na decyzję. Świetny teraz Luis Fernandez wcale w ekstraklasie nie brylował, owszem miewał niezle mecze, ale wystarczy zobaczyć ile zdobył bramek w rundzie ESA, a ile w 1lidze.
Jestem zachwycony obecną serią, ba, nawet w sennych marzeniach się takiego wyniku nie spodziewałem, ale patrząc na nasz styl gry - gra piłką, może się okazać, że ESA dla lwiej części Hiszpanów będzie po prostu za szybka. Luis Fernandez, James, Łasicki i Moltenis to są moim zdaniem gracze na ESA. Pewnie jeszcze Basha, jeśli byłby zdrowy (mało realne). Taki Rodado, Junca, Jaroch czy Mula to wielkie znaki zapytania. Reszta składu raczej do wymiany. Oczywiście nie liczę bramkarzy. |
A ja uważam, że obecnie mamy wyraźnie lepszą drużynę od tej która grała w Ekstraklasie. My się prawie utrzymaliśmy grając Gruszkowskim, Młyńskim, Plewką i Starzyńskim.
Jaroch, Junca, Mula, Villar i Tachi to są o klasę lepsi piłkarze. |
Podwójny post
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie lodu, z Tychami zabrakło paru minut, by seria została zastopowana w dokładnie tym samym momencie co u Brzęczka, a wy rozważacie co będzie w Ekstraklasie? :D
Ale obecny skład spokojnie powinien się w niej utrzymać. |
Mamy właśnie 3 miejsce ze stratą 4 punktów do drugiego Ruchu, z którym będziemy jeszcze grać.
Więc rozważanie o E-klapie ma podstawy ale jeszcze nie wiadomo czy po barażach czy bez. |
Cytat:
Ja napisałem o moich odczuciach. Możesz mieć inne. W Polsce się gra trochę inaczej niż w słabszych drużynach hiszpańskich. Junca jest świetny na 1 ligę, możliwe, że da radę w ESA, ale jak na razie rzuca się mocno w oczy to, że bardzo dobre zagrania przeplata głupimi stratami, ma tendencje do niesfrasobliwości w obronie. Pierwsza liga takie zachowania wybacza, w ESA za taką nonszalanację traci się punkty. Cała ta czwórka moim zdaniem ma fajny potencjał, ale musi wejść poziom wyżej, aby dobrze grać w ESA (nie mówię, o walce o utrzymanie, bo chyba nie na to liczymy po ewentualnym powrocie?). Każdy z w/w czwórki ma przebłyski jakości, które przeplata głupimi stratami / zachowaniami. Jak wejdą na wyższy poziom i wyeliminują błędy to dadzą radę w ESA. Jeśli nie to będą do odstrzału. Np. Taki Villar czy Tachi, mimo pierwszego placu w 1 lidze, to są chyba za słabi żeby ich trzymać po ewentualnym awansie. Chyba, że jako zmienników, bo w sumie jak ma z ławki wchodzić taki Młyński, to czemu nie zatrzymać Villara?:) |
Cytat:
Hmm majac C+ teraz jakos mniej ogladam Eklape ale widzac dzis Miedz,Piast ,Korone.Lechie itd ....nie powiedzial bym ze takie "potengi " beda zbyt szybkie dla naszych Hiszpanów.Lekko ich nie doceniasz. Sa 3 zespoly które cos grają w Eklapie; Raków,Legia,Amika .reszta kopie piłke . |
Tachi może być najlepszym środkowym obrońcą w naszej kadrze, ale Sobol nie chcę mieszać w pierwszym składzie, gdy drużyna wygrywa mecz za meczem.
|
Zgadzam się z optymistami. Jeśli pieniądze choć trochę grają to ten skład powinien się w ESA utrzymać. Mamy prawdopodobnie budżet pierwszej drużyny wyższy niż 1/3 klubów Ekstraklasy. Oczywiście do tej pory u nas akurat pieniądze nie grały, ale wszystko wskazuje na to, że teraz jest z tym lepiej.
|
Już są! Wideo kulisy - niepublikowane nigdzie indziej smaczki, zakulisowe rozmowy, rozpierdoI po zdobytym golu w końcówce meczu, ujęcia z wiślackiej szatni i wiele więcej z meczu Skra 0-3 Wisła
https://www.youtube.com/watch?v=04l9goax3mQ |
W zalinkowanym filmie pod koniec Colley wprost tryska dobrym humorem, kiedy drużyna świętuje w szatni.
|
Pierwsza bramka.
Powiem wam ze takiego podania i takiego wyjscia do pilki (i to w jednej akcji) nie widziałem juz daaaaaaawno w naszym wykonaniu. Tak trzeba grac, nie trzeba wymyślać kola i mozdzyc nad milionem podan i wejsc z piłka do bramki. Jeden sensowny koles z przegladem pola i dobry pasem , drugi ktory pokazuje sie ruchem do gry .. i teoretycznie z zerowego zagrozenia robi sie akcja bramkowa |
Cytat:
Trzeba go upchnąć gdzie się da, bo przyjdzie moment że zacznie robić kwasy. Może Szwedzi jeszcze się na niego skuszą, a mają kilka dni. |
Cytat:
|
IFK podobno chce go wypozyczyc. Niech idzie z opcja transferu.
|
@Arkadiusz.Czerepach, zakładaj temat meczowy. Ludzie się niecierpliwią!
Proszę ... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl