![]() |
Cytat:
Proszę Cię, nawet tak nie żartuj -.- |
Pan Henryk bedzie mial blisko do willi :) .
a tak na powazanie to mam nadzieje ze nie beda tego zwolnienia zalowac... |
Cytat:
Zamienil stryjek (Cupiał) siekierke (Skorze) na kijek (Tarasia). |
Cytat:
|
Cos czuje po kosciach ze sie Cupial z Henkiem przeprosza... Co do Kulawika albo Moskala to nei sadze zeby oni mieli byc tymczasowo, bo tak jak ktos wczesniej wspomnial, w tym wypadku odrazu by oglosili a nie czekali na pozniej. Pewnie bedzie popoludniu jakas konferencja albo cos.
|
to było napisane z lekka ironią... :)
ja jestem za trenerem z zagranicy :) |
Nie sądzę żeby Rysiu odszedł z ukochanego Śląska.... Poza tym przy jego systemie płac, to taki Garguła, czy Brożek mogli by liczyć co najwyżej na 150k euro rocznie ze wszystkimi premiami ;D
|
"Topór ścinający głowy trenerów w Ekstraklasy w akcji. Po Janie Urbanie, Dariuszu Fornalaku przed momentem został zwolniony z Wisły Maciej Skorża. Z nieoficjalnych źródeł wiemy, że na 90 procent Wisłę już w najbliższym czasie poprowadzi Winfried Schaefer."
http://sport.interia.pl/raport/wisla...aefera,1451889 |
No to wydaje sie, ze ktos z dwojki Schaefer - Kasperczak... Szczerze mowiac to wolalbym tego drugiego.
|
Mi jest smutno i tyle! Tak się przyzwyczaiłem, że teraz ciężko będzie się przestawić i to na Niemca.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ma porównywalny skład z jeszcze gorszą ławką rezerwowych. 30% siły w ataku dodał im ten cały Kryvets. |
Moim skromnym zdaniem fatalny , którkowzroczny i doraźny ruch zarządu naszej Wisełki . Tak samo jak większość poprzednich rozstań z trenerami.
Polacy jak zwykle nie uczą się na błędach. Żaden trener z gówna tortu nie ulepi , choćby tydzień mieszał , posypywał cukrem , kokosem i rodzynkami , obiecywał że będzie pyszne w środku nadal będzie gówno . Tak właśnie jest z polskimi kopaczami . . Przyjdzie jakiś Probierz , Fornalik , Nowak czy Kowalski , wygra ze 2 mecze i powiedzą -cudotwórca.. :D. Brawo nasi ZAWODOWI KOPACZE możecie być z siebie dumni. Daliście z siebie wszystko. Możecie już jechać na podbój europy. |
Zatrudnimy nowego trenera, dajmy na to Schaefera i w okienku transferowym znowu na transfery wydamy grosze kupując odpady. A potem będzie zdziwienie, że nasza gra ofensywna to dno skoro od niepamiętnych czasów nie pozyskaliśmy napastnika, który zrobiłby różnice i byłby gwiazdą drużyny. Na ławce dalej będą siedzieć piłkarskie półprodukty, a jedynymi sensownymi zawodnikami w kadrze zostaną przeciętniak z ligi francuskiej Issa Ba (o ile nie wykończą go kontuzje) i może Marcelo, Alvarez i Kirm. Ja w tym wszystkim nie widzę sensu. Cupiał w ogóle nie uczy się na swoich błędach.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Schaefer moglby sciagnac tu pewnie kilku czarnych przyjaciol, ktorzy wynieraja sie na pilkarska emeryture.
|
Winfried Schaefer nie wiem czemu właśnie on? Jest na rynku Niemieckim kilku znacznie lepszych fachwców którzy podejrzewam chcieliby takie same zarobki. Problem Schaefera jet taki że ostatni poważny klub piłkarski prowadził w latach 90-siątych. Później była reprezentacja i dogorywanie w ZEA, tam chyba raz wygrał mistrzostwo. Ten trener juz od dawna jest na peryferjach futbolu i tak naprawdę to wielka niewiadoma.
|
Ludzie, czego wy się spodziewacie po nowym trenerze?Że z dnia na dzień zamieni styl drużyny i zaczniemy wygrywac jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki?
Skorża na początku swojej pracy mówił, że potrzebuje czasu by zarzucić swój styl zespołowi.Miał 3 lata. Tak, zdobył 2 mistrzostwa: 1 Efektownie, drugie z dużą dozą szczęscia.Jednak styl, a raczej jebo brak, oraz baty w Europie mówią same za siebie.Drużyna od 2 lat cofa się w rozwoju... Porównujecie tu skład Lecha i Legii.Ludzie, my mamy w kadrze 13 obecnych lub byłych kadrowiczów- nie byle jakich kopaczy typu Ujek czy inny Gajtkowski.Takim kopaczom nie wypada zejść aż na tak żenujący poziom. |
I bardzo dobrze.
Najważniejsze żeby grac w piłkę nawet kosztem Mistrzostwa Polski. Cytat:
|
Ja chcialbym zobaczyc Schäferer u nas na lawce ale zdaje mi sie ze on zostanie trenerem reprezentacji Izraela:
http://transfermarkt.de/de/forum/84/...7/anzeige.html |
Z dobrze poinformowanego źródła wiem, że na trasie do Krakowa widziany był Jasio Urban :D
|
Podubcony ten cupial, zamiast dać jeszcze czas Skorży, w końcu lidera mamy, to go zwalnia:(
|
Spidey, nawet tak nie strasz...
Ja wam powierm tylko jedno. My tego ruchu jeszcze pozalujemy. |
Taki Shafer mógłby zastosowac metody motywacji piłkarzy poznane w głębokiej Afryce lub Wschodzie:
http://4lol.pl/media/6/2/7/6276.jpg i w tej sytuacji zmiana trenera wyszła by nam na korzyśc. :-/ |
Cytat:
Buric,Arboleda,Djurdevic,Bandrowski,Peszko,Kevac ,Stilic,Lewandowski to zawodncy,którzy przewyzszaja naszych (w obecnej formie). |
Jeśli by to faktycznie był Winfried Schaefer to plusem jest to że nie byłby obciążony schematem że na pewno Brożek musi grać i Mariusz musi bronic. To ktoś zupełnie z zewnątrz. A tak dla rozbawienia wspominamy Dana i te jego napady wściekłości : Gdy pracował w Bundeslidze nazywano go "Czerwonym Winnie", bo bardzo nerwowo reagował na błędy sędziów, co często kończyło się wyrzuceniem go z ławki rezerwowych na trybuny.
|
Cytat:
Buric Pawełek ? obrona mamy porównywalną Stilic Peszko Kriwiec - jedynie Kirma i to jak zlapie forme mozemy pod wzgledem ofensywnym do nich porównać. Brożek niestety to obecnie nawet butów nie może czyścić Lewandowskiemu. |
Obecnie ma ksywę, "Biały Lew". Gej jak nic. Spodoba mu się u nas w szatni...
|
Jeśli to Schaefer to bardzo dobrze. Nie dlatego, że uważam go za dobrego trenera, tylko dlatego, że będzie to oznaczało, że Cupiał nie ma jeszcze totalnie wy...ne na Wisłę.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl