Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

Aro1234 20.01.2009 13:22

Teraz grają raczej z Niemcami, bo my w ostatniej kolejce mamy Niemców ;) Jak przegrają oba mecze, to porażka nasza z Macedonią nie ma znaczenia. Grunt to teraz pokonać Tunezję i Niemców a na resztę nie patrzeć ;)

dynek.pl 20.01.2009 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 659619)
Chłopaki zagrali przede wszystkim fatalnie w obronie. I cały czas podkreślam - dać szansę Jaszce na rozgrywanie piłki i więcej zaufania do niego to zobaczycie jak się podniesie poziom naszej gry. Wcześniej psiałem że Macedonia to ogóry - dalej tak uważam, jednak my w tym meczu byliśmy totalnymi frajerami. Oglądając występ "Kasy" powiem tak, że nie wiem co mu do łba strzeliło, ale jak wychodzi facet (Lazarov" do góry z 9 metra i blok zasłania lewa stronę bramki to powinien stać po jej prawej stronie i tą piłkę "złapać w zęby" ( 3 bramki).

No niewiem tan Jaszka to ma problemy z utrzymaniem pilki w rekach (czyzby slaba psychika ?)

Macedonia podobno stuknela Islandie w eliminacjach wiec takimi ogorami nie są.

Wiadomo, ze Szmal nie bedzie bronil w kazdym meczu jak z ruskimi. Przyadalby sie zmiennik. Niewiem kto to jest Malcher ale po tych meczach co widzialem to dla mnie to pan "firanka". Co sie stalo z Wicharym ? Od olimpiady nie wdzialem go w kadrze ?
Malcher, Zoltak, Glinski, Jaszka (ok, wierze na slowo) - za duzo tych graczy odbiegajacych umiejetnosciami zeby gra sie zazebiala.

mcovalski 20.01.2009 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 659676)
No niewiem tan Jaszka to ma problemy z utrzymaniem pilki w rekach (czyzby slaba psychika ?)

Macedonia podobno stuknela Islandie w eliminacjach wiec takimi ogorami nie są.

Wiadomo, ze Szmal nie bedzie bronil w kazdym meczu jak z ruskimi. Przyadalby sie zmiennik. Niewiem kto to jest Malcher ale po tych meczach co widzialem to dla mnie to pan "firanka". Co sie stalo z Wicharym ? Od olimpiady nie wdzialem go w kadrze ?
Malcher, Zoltak, Glinski, Jaszka (ok, wierze na slowo) - za duzo tych graczy odbiegajacych umiejetnosciami zeby gra sie zazebiala.

Wichary ze względu na sprawy osobiste nie bierze udziału w tej imprezie. Co z tego, że Macedończycy wyeliminowali Islandię, która później zrobiła srebrny medal na olimpiadzie. Macedonia to ogóry naprawdę !!
Piłka też wypadła Jureckiemu jak podawał Karolowi na 5 s przed końcem. Po raz wtóry - zaufać odrobinie Jaszce ( "apel" do Wenty)

janko04 20.01.2009 14:06

O której dzisiaj gramy ? i z kim ?

Aro1234 20.01.2009 14:07

Dziś mamy wolne. Jutro z Tunezją.

dynek.pl 20.01.2009 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 659684)
Wichary ze względu na sprawy osobiste nie bierze udziału w tej imprezie.

Nie pomyliles czasem Wicharego z Weinerem ?

sandomingo 20.01.2009 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 659699)

Wichary ma chyba złamaną rękę.
Weiner nie spodziewał się powołania i wykupił wakacje, więc Wenta go olał.

Oprócz nich nie było za bardzo na kogo postawić...

mcovalski 20.01.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 659699)

pomyliłem :) przepraszam mea culpa

Bobic 21.01.2009 17:00

Panowie czy gdzieś na Cyfrze+ mogę oglądnąć mecz Niemców??

Nergal 21.01.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 660285)
Panowie czy gdzieś na Cyfrze+ mogę oglądnąć mecz Niemców??

ARD (kanał 200) albo ZDF (kanał 201). Powinno być na ZDF:)

Bobic 21.01.2009 17:48

No niestety jest na RTL którego nie posiadam :-)

kibic sukcesu 2007 21.01.2009 17:57

Transmisja jest w necie:

http://www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-...cedonia-niemcy

Na razie 12:11 dla Niemców

mcovalski 21.01.2009 18:14

UWAGA UWAGA dal chcących oglądać wydarzenia sportowe w wysokiej (bardzo dobrej) jakości polecam http://www.atdhe.net/ na handball 1 leci Macedonia - Niemcy . Bardzo dobry mecz ale nie stety juz muszę wyjść z odwiedzinami i zabieram się do oglądania Polaków. Tak więc wszyscy dopingować:)

Nergal 21.01.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 660301)
No niestety jest na RTL którego nie posiadam :-)

Pozmieniało się coś, dwa lata temu mecze Niemców były na ZDF.

Póki co prowadzą z Macedonią, oby tak do końca.

Ikki 21.01.2009 19:05

Niemcy wygrywają z Macedonią!:)
Czyli wszystko zależy od nas! Należy wygrać z Tunezją i koniecznie z Niemcami!!!

Aro1234 21.01.2009 19:07

Niech lepiej Ruskie wygrają też z Macedonią, bo będzie problem... widzę, że dziś się męczyli z Algierią, więc... może być różnie...

ja_ka_ 21.01.2009 19:51

Jaki wynik, bo jestem w pracy a strony on line z relacjami nie dzialaja?

Nitrox 21.01.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 660364)
Jaki wynik, bo jestem w pracy a strony on line z relacjami nie dzialaja?

Prowadzimy 12:6

sharkey 21.01.2009 20:48

Jeszcze 5 minut 30:26 dla Polski!!!!!!!! DALEJ PANOWIE!!!

eryk_cartman 21.01.2009 20:50

Nie no mecz dla nas:):) ja inaczej tego nie widze:):)

Pozamiatane:)

sharkey 21.01.2009 20:52

Nareszcie grają tak jak za dawnych dobrych czasów... w ataku świetnie, na bramce świetnie no i obrona bardzo dobrze (nie musieliśmy tyle stracić 30:26 :D

eryk_cartman 21.01.2009 20:58

Sharkey.....ale tez nie czarujmy sie, :) rywal nie byl zbyt wymagajacy...:) kurde jutro musze pracowac....juz zaczynam kombinowac jak to obejrzec spotkania z Hansami:)

marcinugorek 21.01.2009 21:05

no jutro od 15 30 trzeba ogladac bo Ruscy musza wygrac albo chociaz zremisowac my wygrywamy i mammy 4 pkt a apotem Dania, Norwegia i jakis wynalazek jak Brazylia serbia albo Egipt

sharkey 21.01.2009 21:05

Ja nie wiem o której jest ale kończę szkołę o 15 więc powinienem zdążyć :D... zagrali naprawdę dobrze...tak gra w ataku + trochę lepsza w bronie i powinno być dobrze :). Z tego co zauważyłem Szkopy też nie mają tak niesamowitego turnieju jak ten poprzedni, wiec trzeba być dobrej myśli

P.S. Jak się patrzy na nazwę to rywal nie powala ale zagrali Tunezyjczycy dość dobrze!

grzechu1991 21.01.2009 21:11

No nie grają powalająco, ale Szkopy to zawsze Szkopy. Będzie ciężko alee jak się postarają chłopaki to 1 miejsce nasze:)

pan_premier 21.01.2009 21:12

nie znam sie na piłce ręcznej, niemniej jak kazdy Polak znam sie na wszystkim, wiec uważam, ze raczej słaby mecz naszych i zadecydowały indywidualne umiejętności. :)

ogólnie nie jest różowo bo wygrana Macedonii i nasza porażka, ogranicza nam znacznie możliwośc awansu do ćwierćfinału.

PS Starowcz czasami nieźle moduluje głos. Robi sie mrocznie momentami

mic 21.01.2009 21:16

Jakie sa kryteria dawania zoltych kartek, a jakie kar 2min ?

marcinugorek 21.01.2009 21:24

no z teg oco wiem to żółta to tylk oostrzeżenie za faul n a2 min no czyli ostre odepchenicie cz ytam oborna w kole ostra czy jakies inne ostrzejsze zagrania a czasami to od razu sa 2 min za od razu bardzo mocny faul

grzechu1991 21.01.2009 22:14

W piłce ręcznej żółtą kartkę zawodnik otrzymuje za ciężki faul na przeciwniku. W jednym meczu zawodnik nie powinien zobaczyć więcej niż dwóch żółtych kartoników. Upomnienie może również otrzymać osoba spoza boiska (trener, zawodnik rezerwowy). Czerwoną kartkę otrzymuje zawodnik przy przyznaniu po raz trzeci kary dwuminutowej, za brutalne, niesportowe zachowanie wobec przeciwnika, sędziego lub innych osób, wulgarne dyskusje z arbitrem. Po otrzymaniu czerwonej kartki zawodnik nie może już więcej w tym spotkaniu wejść na boisko, jednak po upływie dwóch minut w zastępstwo może wejść zawodnik rezerwowy. Wykluczenie może otrzymać również trener lub rezerwowy. Musi wtedy udać się na trybuny lub do szatni (decyduje o tym w pierwszej kolejności sędzia, jeżeli nie podejmie on decyzji, ukarany może wybrać, gdzie się udać). W wyjątkowych przypadkach sędzia może wydać specjalne oświadczenie dyskwalifikujące zawodnika z kolejnych spotkań.
z wikipedii o zżółtej kartce;)

nowy_piotrek 21.01.2009 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 660479)
W piłce ręcznej żółtą kartkę zawodnik otrzymuje za ciężki faul na przeciwniku. W jednym meczu zawodnik nie powinien zobaczyć więcej niż dwóch żółtych kartoników.

nie do konca. Zolta kartka to upomnienie, za ciezki faul zawodnik z miejsca wylatuje na dwie minuty. Z reguly zolte kartki przyznaje sie na poczatku meczu, zazwyczaj nie wiecej niz 3 na caly zespol. Pozniej leca od razu dwuminutowe kary.

Ogolnie mecz slaby, Tunzeja probowala grac wyzsza obrona, tyle ze strasznie slabo im to wychodzilo. Mimo to i tak w niektorych fragmentach Polacy mieli problemy zeby sie przez nich przebic. Do tego irytujace straty z obu stron (szczegolnie Tunezja + Jurasik). Brawa dla Tluczynskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl