Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

KOALIK 10.04.2012 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1239327)
Wiśle nie jest na rękę grać w pucharach przy takiej rewolucji kadrowej, która będzie nas czekać po sezonie. Bednarz nawet nie zdąży zmontować ekipy do czasu pierwszego spotkania eliminacyjnego. Idę o zakład, że dziś honorowo zremisujemy.
Jacek Bednarz po raz kolejny w przypływie "szczerości" okłamał wszystkich jakoby teraz Wisła miała stać się drużyną perspektywiczną a tu proszę w pierwszej kolejności szykują się powroty Głowackiego i Brożka. Deja vu tylko po polsku - kazus zawodników wracających do ligi np. Żurawskiego widać tych dyletantów nic nie nauczył.

Jak Valckx sprowadzał takich samych zawodników, to była euforia - Iliev, Jaliens, Lamey.

fantom chicago 10.04.2012 15:39

Jako niepoprawny optymista mam nadzieje , ze juz za kilka godzin bede czytal wypowiedzi :
"Jak Feniks z popiolow!" ,oraz , ze gdybysmy od poczatku sezonu mieli taka forme spogladalibysmy z gory , z pierwszego miejsca na pozostalych . Nadzieja umiera ostatnia ! Wiecej wiary - przeciez to tylko dwie bramki.

mitmichael 10.04.2012 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1239320)
Tylko czy jest o co się bić. Nawet jak zagramy w pucharach to z obecną dyspozycja będą to tylko dwa mecze. Może lepiej przygotować się w miarę możliwości do ligi.

Dlatego nie bedzie płaczu brakiem pucharami - chyba dosc juz kompromitacji Wisły w Europie

pysio 10.04.2012 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1239318)
Szczerze to mam nadzieję na taki scenariusz:
- pełny jest sektor C - reszta świeci pustkami
- Ruch ogrywa nas bezproblemowo
- piłkarzyki podchodzą pod C po meczu i dostają solidny o.......
- klub w końcu rozumie że jedynymi ludźmi którzy są z Wisła na dobre i na zła to w większości ludzie z sektora C.

1) Raczej się nie rozczarujesz, nikt z moich kolegów jak i ja nie mamy ochoty marnować dzisiaj czasu.
2) Na pewno się nie rozczarujesz.
3) Rozczarujesz się, piłkarzyki nie podejdą.
4) Rozczarujesz się, dla klubu zawsze to my będziemy ważniejsi niż wy.

blanco 10.04.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1239297)
właśnie wracam z stsu, chciałem puścić wygraną Wisły z handi,ale okazało sie że zablokowano wszystkie kursy na ten mecz.oby był ustawiony,my im odpuscilismy ligę a oni nam pp.

Ty chyba rzeczywiście powienieneś zmienić dilera. Zobacz jak bwin reklamuje "ustawiony" mecz na głównej;)

http://s11.postimage.org/52kmxqw5f/bez_tytu_u.png

El'kabat 10.04.2012 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1239297)
właśnie wracam z stsu, chciałem puścić wygraną Wisły z handi,ale okazało sie że zablokowano wszystkie kursy na ten mecz.oby był ustawiony,my im odpuscilismy ligę a oni nam pp.

Gdyby faktycznie cos wiedzieli to wszystkie buki w interencie już by mecz wycofaly..
To,że na chwile sts zablokował zakład,może znaczyć tyle,że kurs zmieniali.

Tak czy siak remis to maks co dziś zdziałamy.

A jak faktycznie Ruch zacznie chuja grac i przechodzic obok meczu to gram live. :lol:

Manhunt 10.04.2012 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1239336)
1) Raczej się nie rozczarujesz, nikt z moich kolegów jak i ja nie mamy ochoty marnować dzisiaj czasu.
2) Na pewno się nie rozczarujesz.
3) Rozczarujesz się, piłkarzyki nie podejdą.
4) Rozczarujesz się, dla klubu zawsze to my będziemy ważniejsi niż wy.

ahahahahahahahahahahahahah

Blaszczu16 10.04.2012 16:09

113 Wisła Kraków Pol 0.3332 2.0000 1.4250 1.9000 9.3250 14.983
Chcecie, żeby znowu przez 5 lat wlekł się oszałamiający ranking 0.333?

Kamil17ABG 10.04.2012 16:34

Nie będzie pełnego C - to jest pewne.
Co do reszty to pewnie i dostaną znowu baty.
W końcu w tym sezonie nie takie zespoły jak Ruch wyjeżdżały z R22 z zwycięstwem. ;)

yoda79 10.04.2012 16:35

Awans do finału, i mam nadzieje Bednarz i spólka zaczynaja działać na rynku transferowym, więc bez siania defetyzmu. Wiem, wiem "znając zycie i Cupiała", ale może wreszcie coś się zmieni w te jmaterii i na pierwszym zgrupowaniu przed nowym sezonie będzie z 15-17 zawodników gotowych do jako takiej gry.

szczebrzeszcz 10.04.2012 16:37

myślisz, że w obecnej sytuacji można ugrac jakies punkty???

Blaszczu16 10.04.2012 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1239349)
myślisz, że w obecnej sytuacji można ugrac jakies punkty???

W obecnej raczej nie, ale skąd wiesz jaka sytuacja będzie w lipcu?

iwan149 10.04.2012 16:48

Ja tam pomimo wszystkiego złego co się wydarzyło podczas tego całego sezonu wierze dzisiaj w zwycięstwo i awans. Swoją nadzieję upatruję w tym, że nie będzie Grodzickiego i Zieńczuka w składzie '"niebieskich". Ruch jest bardzo zgrany, w obronie gra cały czas tym samym składem, a dziś przyjdzie im występować bez podstawowego środkowego obrońcy, więc może jakimś cudem strzelimy minimum 2 bramki nie tracąc przy tym żadnej. Dobrze też, że Zienia nie będzie, bo jego stałe fragmenty gry siały popłoch w naszej defensywie.

Oby było 2:0 dla nas i będzie OK :)

Mistal 10.04.2012 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1239239)
A co innego mogło to sprawić?

Mówiłem to przed meczem ligowym, mówiłem i przed pucharowym mówię i teraz, na chwilę obecną nie jesteśmy lepszą drużyną od Ruchu, nie mamy lepszych piłkarzy, jesteśmy od nich słabsi, nasza jedyna szansa to stworzenie nowego zespołu od podstaw, tu się coś wypaliło, i już nie zapali. Dziś będzie remis 1:1. bo i Ci słabsi nie mogą przegrać w ciągu miesiąca 3 meczów z Ruchem.

Krotochwila 10.04.2012 17:14

Coś czuję, że mogą być spore (jak na PP) emocje i ludzie, którzy zostali w domach będą żałować. Tak podpowiada serce, rozum obstawia 1-1.

WislaFan123 10.04.2012 17:24

Ok godziny temu (17:30) ~3,5 tys biletow sprzedanych. Caly czas ktos podchodzi, ale i tak wogole sie nie czeka. moze 6-7 tys przy dobrych lotach bedzie..

Daja`n 10.04.2012 17:38

Idę na ten mecz w przekonaniu że dzisiaj wieczorem stanie się cud i przejdziemy ten Ruch.Co do ceny biletów na ten mecz to kogoś chyba porąbało gdzie trzeba mieć rozum żeby na PP ustalić takie ceny biletów biorąc jeszcze pod uwagę to co my teraz prezentujemy na boisku.

ziz99 10.04.2012 18:09

Biorąc pod uwagę przyjacielskie relacje właścicieli Wisły i Ruchu, to każdy wynik możliwy...

http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...__Zaczeli.html

silver03 10.04.2012 18:10

Czuje gładkie 2:0... dla Ruchu.

willow 10.04.2012 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1239328)
Jak Valckx sprowadzał takich samych zawodników, to była euforia - Iliev, Jaliens, Lamey.

Owszem była euforia, bo nikt z nas jasnowidzem nie jest. Przed sezonem każdy oceniał nowych zawodników na podstawie ich CV a chyba nie zaprzeczysz, że akurat wymienieni przez Ciebie zawodnicy życiorys - jak na polskie warunki - mieli imponujący. Pamiętam, jak media pisały, że Jaliens wciągnie tę ligę nosem.
Coś nie zadziałało. Co - nie mam zielonego pojęcia. Choć akurat jeśli chodzi o Ilieva to wydaję mi się, że kolejni trenerzy robili mu krzywdę wystawiając go w pomocy. Może należałoby spróbować w ataku?

Tak czy owak, każdy jest teraz mądry post factum, bo to takie proste. Poczekać co się zdarzy a potem pisać: "A nie mówiłem?"

Wracając do tematu - wierzę w awans.

pysio 10.04.2012 19:06

w Orange Sport powiedzieli, że gramy dziś 3 obrońcami! :D

pysio 10.04.2012 19:15

Jaki "Błąd" gra w Wiśle?

syryls 10.04.2012 19:55

I co na razie sprawdza się 3-6-1:) Tak powinniśmy grać zawsze, powinniśmy być drugim Napoli

tofik 10.04.2012 19:57

Im wcześniej piłkarzyki zrozumieją, że bez zapieprzania nic nie zdziałają tym lepiej dla nich i dla Wisły. Gwiazdorzy zasrani dzisiaj jak się już maksymalnie pali widać, że im się chce.

mihaq 10.04.2012 20:22

Czekaj, chłopaku, bój się Boga, Ty może nawet nie chcesz, ale biegasz faul. Mamy szczęście po pierwszych 45 minutach.

syryls 10.04.2012 20:25

Mniej więcej wygląda to tak
Rzut karny ewidentny dla Wisły i dla Ruchu
Pierwszy nieuznany gol dla Wisły, spierałbym się i to bardzo
Wychodzi 2:1,a jest 1:0 wydaje mi się że sytuacja OK

Po prostu Wiślak 10.04.2012 20:27

Widać po raz kolejny, jak słabymi i "niepewnymi" piłkarzami są Czekaj, Jirsak,Kirm, Palić. Czyli "młody, zdolny", ale i niezrównoważony Polak plus wynalazki poprzednich dyrektorów sportowych. Słoweniec znów olewa swoje obowiązki - wraca spacerkiem, .......i. Już tylko za to powinien zostać zmieniony.

Iliev tą ligę wyszkoleniem i możliwościami przerasta o kilka długości. Nie rozumiem, jak to możliwe, że ma tak blade statystyki w obecnym sezonie.

Adenalix 10.04.2012 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1239398)
Im wcześniej piłkarzyki zrozumieją, że bez zapieprzania nic nie zdziałają tym lepiej dla nich i dla Wisły. Gwiazdorzy zasrani dzisiaj jak się już maksymalnie pali widać, że im się chce.

Czy musisz ich obrażać nawet jak grają dobrze?

Kamyk 10.04.2012 20:29

Podsumowując pierwszą połowę powiem tak.
Wreszcie widzę walczącą Wisłę ale pod koniec połowy wydawało mi się, że już siedli.
Co do nieuznanej bramki mam spore wątpliwości bo przy rzutach wolnych czy rożnych większość zawodników walczy o pozycję, więc dla mnie bramka prawidłowa.
Karny dla nas ewidentny.
No i ewidentny faul Czekaja na Janoszce w polu karnym, na nasze szczęście nie odgwizdany.
Najsłabsze ogniwo w naszej drużynie to oczywiście Czekaj. Nie wiem dlaczego wszyscy piali z zachwytu nad nim, ale on jest po prostu słaby.
Drugie słabe ogniwo - tradycyjnie Kirm. Niewidoczny, masa strat, beznadziejne dośrodkowania, zero dryblingu.
Jestem bardzo zadowolony z Ilieva, który ciągnie tę grę do przodu.

Ale niestety wydaję mi się, że skończy się tradycyjnym 1-0.

jurukuru 10.04.2012 20:41

no nareszcie :)

Adenalix 10.04.2012 21:04

Czwarty karny z dupy w czwartym meczu z rzędu.

Po prostu Wiślak 10.04.2012 21:04

Cóż, jeśli się ma takich obrońców jak Czekaj, czy Palić, drużyna nie ma prawa nie tracić bramek i wygrywać.

Jak Probierz może wpuszczać Małeckiego za Ilieva? To tak jakby wstawić poloneza za renault i oczekiwać, że będzie się jechać szybciej...

Dzideek 10.04.2012 21:09

Czwarty karny kretyński. Po cholerę Dragon ciągnął go za koszulkę, ale w sumie to już karny mógł być za faul Czekaja

pawelwislak 10.04.2012 21:10

Bez kitu 2:0 idealna sytuacja wprowadzić 4 obrońce uspokoić grę, a my zaczynamy grać dzidę do przodu. Gramy jak w okręgówce zero taktyki wszystko na farcie...

mic 10.04.2012 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 1239409)
Cóż, jeśli się ma takich obrońców jak Czekaj, czy Palić, drużyna nie ma prawa nie tracić bramek i wygrywać.

Jak Probierz może wpuszczać Małeckiego za Ilieva? To tak jakby wstawić poloneza za renault i oczekiwać, że będzie się jechać szybciej...

Lepiej jezdzic polonezem, niz pchac renaulta

Czekaj to jest sabotaz

pawelwislak 10.04.2012 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1239412)
Lepiej jezdzic polonezem, niz pchac renaulta

Czekaj to jest sabotaz

Lepiej mądrze stać niż głupio biegać

A Czekaj to jest dramat w dniu dzisiejszym

PS. Dobra tym razem lepiej było biegać :D

Dzideek 10.04.2012 21:21

ktoś przed chwilą pisał coś o Małeckim. Teraz, to załatwił nam bramkę :)

Kamyk 10.04.2012 21:25

Fart straszny. A wracając do Czekaja to nawet piłki normalnie kopnąć nie potrafi:/
Mamy dogryweczkę, poczekamy zobaczymy.

A tak swoją drogą to karny dla Ruchu wyglądał równie śmiesznie jak ten niby faul Diaza przy "bramce" dla Nas.

rakieta 10.04.2012 21:27

Pala Palic moze zj...c mecz no i Maly robi swoje

kkbm 10.04.2012 21:28

Mimo że na boisku był człowiek, który powinien więcej czasu spędzać u specjalisty od nóg - ortopedy (Czekaj), osobnik o inteligencji pantofelka (Paljic) i jeździec bez głowy (Kirm), to dzięki zaangażowaniu (po raz pierwszy od niepamiętnych czasów piłkarzom chciało się grać) udało się doprowadzić do dogrywki. Teraz tylko pozostaje czekać na kolejną bramkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl