Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6256)

Kamson 23.03.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 875207)
Tak to jest jak ma się dwóch stoperów w kadrze...

Marcelo, Głowacki, Cleber, Jop - przed sezonem niektórzy sądzili, że to za dużo :)

Nasza zajebiście dziurawa obrona + brak defensywnego pomocnika = 1:3
A najbardziej żal, że bramki strzelają s*******n surma i łysy :)

Jak ktoś miał nas wyeliminować to dobrze, że to właśnie Lechia i życze braciom z Gdańska wygrania pucharu.

Odnosze wrażenie, że gramy na razie najlepszy mecz w tej rundzie, jeśli chodzi o konstruowane akcji. Gdyby nie ta obrona...
Diaz jest niesamowity:rotfl:

blackluk 23.03.2010 20:57

Jednego nie kumam dlaczego Pawełek tak szybko sie cofał przy 3 bramce. idzie zawodnik jeden na jeden a ten prawie na linie bramkową sie cofa, coś chyba nie tak. Naprawdę szkoda, bo do utraty 3 bramki Wisła nieźle grała (jak na obecną formę i w porównaniu z innymi meczami).

Ivory1906 23.03.2010 20:57

Obrona...tzn obrony nie ma, Burliga nie gra zle napewno popelnia mniej bledow niz karateka Diaz. do 25-30 min nasi grali fajna pilke, wychodzili na pozycje elegancko i wygladalo to naprawde fajnie ale nie wiadomo dlaczego nagle siedli i wrocili do swoich Dzid. Jakbysmy mieli jeszcze ze 3-4 takich jak BA to bysmy rzadzili nie podzielnie w lidze...

Kibic_1906 23.03.2010 20:58

Jebać piłkarzyków bez ambicji!!

PO CO ZMIENIAĆ WCIĄŻ TRENERÓW - PRZEHANDLUJCIE TYCH FRAJERÓW!!!

vaazon 23.03.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kbobt (Post 875235)
Heniu ściągnie Gorawskiego, Strąka i Czarną Perłę z Afryki, Jopa już ma i w przyszłym sezonie odstawi voodo i magicznym sposobem utrzymamy się w Ekstraklasie.

Może jakbyśmy spadli z Ekstraklasy to znikliby kibice pokroju ciebie.

WhiteStarDvisionTheBest 23.03.2010 20:59

xxx:Diaz ile minut przed meczem strasz po nogach?
D:jak gram na swojej nominalnej pozycji to na odprawie..a jak musze grac gdzies indziej to dzien przed meczem
xxx:to dlatego biegasz tak wolno? i ogólnie grasz padake taką ze ja pierd***
D:mysle ze tak,przepraszam Was brardzo..bede sie starał pprawic swoją gre na treningach
xxx:moze czas pomyslec o jakims psychologu?
D; mysle ze czas pomyslec nad zakonczeniem gry w piłke bo kopie sie po czole.
xxx:dziekuje za wywiad.

qchar90 23.03.2010 20:59

tez nie rozumiem po co Pawełek wracał do bramki. mógł wyjśc, a ten wraca na linie i czeka na wyrok.
obrony nie ma, gdy oni graja pierwszy raz, Diaz chce lapac na spalone a mu nie wychodzi

Mario Nh 23.03.2010 20:59

Jakieś tam sytuacje mieliśmy,z tyłu Burliga z Diazem no i w pakiecie Pawełek.

Nie chce wszczynać awantury tutaj na forum, tym bardziej że nie ma mnie dziś na Suchych Stawach...
Nie ma to jak ironiczne skandowanie nazwiska byłego trenera po golu na 0:2. Szkoda klawiatury...

fanfan 23.03.2010 20:59

Czepiacie się Kirma ale on przynajmniej się stara, raz strzelił mało brakowało a padła by bramka a Łobo co robi? Jemu nawet się nie chce wracać! Przy drugiej bramce Alvarez obiegał Łobo był już chyba 20 metrów przed Łobo a ten w takiej sytuacji traci piłkę i przygląda się biegnąć truchtem jak jest sytuacja 2 na 2 zamiast zapierniczać i to 350 tyś euro rocznie :D , niestety gramy bez środka obrony , nie rozumieją się , Burliga słabo, Diaz jeszcze słabiej . Najgorzej boli łapanie na spalone , mam wrażenie że Issa Ba gra sam w środku , nikt mu nie wyjdzie, nie pokaże się , było widać jak Ba zszedł na prawą stronę patrzył się na Łobo a ten ku... stał .... Musimy walczyć , są szanse minimalne ale są, Henry musi przemeblować 11. Ale najbardziej mi się podobała jak w jednej sytuacji Diaz -środkowy obrońca szedł lewym skrzydłem na obieg :/ -widocznie mu się pomyliły pozycje

Szarny 23.03.2010 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 875246)
Pawełek jest słabszy niż bramkarze kadry mojej byłej Szkoły Podstawowej. Oni nie kładli się jak panienki przed strzałem... to co on robi jest żałosne.

Jezu...

To z przyzwyczajenia. Nasi napastnicy nie wiedzą co to podcinka i na treningach w podobnych sytuacjach ładują po ziemi prosto w Mariusza. Dzisiaj dostał lekcję i oby wyciągnął z niej właściwe wnioski ;)

kosaTS 23.03.2010 20:59

W przerwie wchodzi Paweł Brożek i Mączyński i gonimy wynik :D
potem Christov

i będzie 4:3 ;)

HEDu 23.03.2010 20:59

oj Dawidowski zapierdziela aż miło, zastawia sie, jest bardzo szybki i ZDROWY, o dżizas a jak my gramy, karnego nawet byc nie powinno, taki bardzo lajtowy;p

ale u nas nikt nie biega, nikt sie nie stara oprocz Ba i moze Burligi. Takie to dupczenie po krzakach a nie gra. My nawet do niektorych piłek nie startujemy ...

Kbobt 23.03.2010 20:59

Co wy chcecie od Diaza, chłopak ma teraz po prostu troche gorszy okres.

Lewa obrona to zawsze było no coment w jego wykonaniu, ale środek, def. pom. czy lewy pomocnik to niejednokrotnie był jednym z najlepszych piłkarzy Wisły.

Te chłopaki po prostu są tak ustawieni na bosiku i nie wiedzą co mają robić, przecież to gołym okiem widać.

Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie bedziemy oglądać plecy Odry Wodzisław i Górnika Zabrze :p

tofik 23.03.2010 20:59

Żirsak bezużyteczny. My robimy akcję do przodu, to ten się cofa do tyłu. My do tyłu, Jirsak do przodu. I tak w kółko :) Dać Mączyńskiego za Czecha, niech się ogrywa. Po co Sobol, skoro i tak już po zabawie.
Mówcie co chcecie, ale z Marcelo, Głową wynik byłby pewnie inny.

żuraw_9 23.03.2010 21:00

4 strzały Lechii na bramkę Pawła Mariuszka i 3 gole. Para wiślackich środkowych stoperów to jak nasze drogi po przyjściu wiosny, Małecki tradycyjnie kieruje ruchem na boisku non-stop wywijając rękami. Łobodziński swoim "zwodem" o mało nie rozwalił głowy na bandzie reklamowej, Diaz podaje tylko do koszulek zielonych, Burliga walczy stara się ale to nie ta para kaloszy. Generalnie padaka jakich wiele w tym sezonie i nie oczekujmy cudu.

bridgeburner 23.03.2010 21:01

Małecki wiejski drybler
dostanie piłke to łeb w dól i jedziemy do zaj...
Jak ja nie lubie takiego grania

Daniel Alves 23.03.2010 21:01

Pawełek szmatławiec
Alvarez znowu za daleko od pomocnika(w poprzednim meczu było dobrze teraz stare)
Jirsak niech wraca do Czech nie nadaje się
Boguski to wogóle walczy czy stoi panienka
Diaz i jego zgrabne ruchy
Pi.Brożek hahaha

dawiss 23.03.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 875248)
Dawidowski - i tyle w temacie !
Jeżeli u nas przez kilka lat nie potrafili zrobić z niego zdrowego, pożytecznego piłkarza a w Lechii przez miesiąc zrobili z niego klasycznego zapierdalacza to juz nie mam pytań. U nas przygotowanie fizyczne nie istnieje, rehabilitacja również. Zresztą jest na to więcej przykładów: Garguła, P. Brożek, Boguski - żaden po kontuzji nie odzyskał nawet 50 % tego co miał przed. Pewnie z Singlarem będzie to samo. Dramat.

Wloch za to odpowiadal, tj. Krol Macius I, podobno go po to zatrudnial, ale tak to jest jak sie samemu jest partaczem, to i sie partaczy zatrudnia...

Markus 23.03.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875231)
Łobodziński może i gra słabo, ale najsłabiej w Wiśle prezentuje się Kirm.

Według mnie najsłabszy jest Jirsak, a nie Kirm. Słoweniec dopiero w drugiej kolejności :wink:. Czech gra jakby go nie było na boisku - nic nie rozgrywa, nie ma dobrych podań, nie dynamizuje akcji, notuje sporo strat, po prostu dno. Kirm też tragicznie, ale przynajmnij od czasu do czasu coś próbuje. Źle grają obrońcy, fatalnie się ustawiają (nie tylko Diaz - Alvarez i Burliga też), nieporadnie druga linia (jedynie Ba ma przebłyski), a napastnicy chaotycznie i bez głowy.

Zmiany są niezbędne, jak najszybciej powinni wejść Brożek i Hristow, a zejść Jirsak.

gigant 23.03.2010 21:03

Istna lecznica trupów. Wyleczyliśmy już Niedzielana i gra dobrze, Dawidowskiego i gra dobrze. Idę o zakład że wyleczymy też Gargułę i Gołosia, pójdą w ****u i beda grali ok. Na koncu zostaną wyleczeni kibice z oglądania tego badziewia. Zaczynamy grać jak drużyny walczące o utrzymanie i to nie w ekstraklasie, lecz w drugiej lidze.

Strach pomysleć co może być w Bytomiu.

Szkoda będzie odpaść, bo jakoś tak dość mizernie wyglądają ewentualni następni rywale.

qchar90 23.03.2010 21:03

z leczeniem to u nas od dawna coś nie tak,
Niedzielan wrócił do formy w Ruchu, Dawidowskiego postawili na nogi w Lechii
pewnie gdyby Boguski , Brozek odeszli do innych klubow tez by ich postawili na nogi
ja chce powrotu Singlara na prawa obrone

Wizard 23.03.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 875231)
Natomiast co do Kasperczaka: głupio stracona, przypadkowa bramka ustawiła mecz. Surma w 9 strzałach na 10 posyła takie piłki w trybuny.

Gruba przesada, akurat Surma strzałami z dystansu dosyć często stwarza zagrożenie pod bramką przeciwnika, by nie wspominać już o kilka strzelonych przez niego bramkach (w identyczny sposób, i to nawet w tym sezonie) :>. A więc sposób wykończenia akcji - nic dziwnego, Lechia często strzelała bramki zza 16m.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek;
a Dawid jakos cudownie ozdrowiał odkąd z Wisły odszedł

Oto sztab medyczny Wisły Kraków... Niestety :-P

Obrona Wisły gra źle, Diaz tragicznie, Kirm to samo co w poprzednich meczach - czyli nic. A Pawełek przy 3 bramce się zwyczajnie... potknął. W takiej sytuacji... bramkarz się potyka. Troche smutne mimo wszystko :P

7 kotów 23.03.2010 21:04

Pawelek bardzo mocno pracuje na nieprzedluzenie kontraktu i tradycyjne kwiaty oraz dzentelmenskie: wypierdalaj w czerwcu.

AS82 23.03.2010 21:04

Mimo ze przegrywamy ,to i tak widać jakiś koncept w grze do przodu . Skoro juz niemal na 100% odpadli to niech chociaz dalej walcza i traktuja ten mecz jak sparing. Mam nadzieje ze zarzad przedluzy kontrakt z Issa Ba ,bo widac ze ma pojecie o grze

thechris 23.03.2010 21:05

Ile obstawiacie? Ja 1:5 :D

TymonPRO 23.03.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 875211)
Diaz Diazem, nie o to mi chodziło. Już mi niedobrze jak widzę na tym forum kolejnego inteligenta, który płodzi posty składające się z nadzwyczaj oryginalnego zestawienia: jednowyrazowe hasło lub nazwisko + "i tyle w tym temacie". To nie jest czat, tylko forum.

żal mi ciebie,widać że nie masz racji to coś wymyślasz,a z tą inteligencją radze ci uważać jak niewiesz z kim rozmawiasz

qchar90 23.03.2010 21:06

co z tego ze Issa Ba ma pojecia o grze, jak reszta nie ma pojecia o grze kombinacyjnej itp.
Trzeba wymienic druzyne.
Tarasiewicz dobrze powiedzial na konferencji na Legi, ze to wreszcie pilkarze powinni placic za slaba gre karami .

Wehrmacht 23.03.2010 21:06

jak już ktoś wyżej pisał Wy nam lige my Wam puchar ;)

Lechista69 23.03.2010 21:06

To jest niepojete, wszyscy kibice ktorzy kochaja Wisle sa niezadowoleni ze gra Pawelek, ze od zawalenia kontuzji a potem skanduja Macka przy 0:2.. a to ON zatrudnial Terapizze i Kazimierskiego... jak go mogl Smuda wziasc do kadry to ja tego niewiem...

Zbyychu 23.03.2010 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 875278)
żal mi ciebie,widać że niemasz racji to coś wymyślasz,a z tą inteligencją radze ci uważać jak niewiesz z kim rozmawiasz

Chcesz się ponapinać, to napisz mu peemkę. I nie rozmywaj wątku.

Kurcze, żal meczu, ale z drugiej strony już wcześniej pisałem, że z obciążeniem pucharowym nie mielibyśmy najmniejszych szans na mistrzostwo, imho.

vaazon 23.03.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kbobt (Post 875263)
Co wy chcecie od Diaza, chłopak ma teraz po prostu troche gorszy okres.

Ten słabszy okres trwa rok.

Cytat:

Lewa obrona to zawsze było no coment w jego wykonaniu, ale środek, def. pom. czy lewy pomocnik to niejednokrotnie był jednym z najlepszych piłkarzy Wisły.

Nie wiedziałem, że grał na lewej pomocy.

Cytat:

Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym sezonie bedziemy oglądać plecy Odry Wodzisław i Górnika Zabrze :p

Coś ci dolega.

WiślakMyślenice 23.03.2010 21:08

Cytat:

jak go mogl Smuda wziasc do kadry to ja tego niewiem...
Dla mnie to akurat pozytyw :)

Kamson 23.03.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 875254)
Jebać piłkarzyków bez ambicji!!

PO CO ZMIENIAĆ WCIĄŻ TRENERÓW - PRZEHANDLUJCIE TYCH FRAJERÓW!!!

:lol:

Taa i teraz ty i tobie podobni frustraci będą sie drzeć o braku ambicji. Słabe umiejętności (zwłaszcza Diaza) to nie brak ambicji :)

Baala 23.03.2010 21:09

Przy drugiej i trzeciej bramce jeszcze napastnicy nie wbiegli w pole karne, a juz wiedziałem że padną gole. Wystarczył szybki rzut oka na Pawełka. Istny ręcznik.

Robek 23.03.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 875272)
Istna lecznica trupów. Wyleczyliśmy już Niedzielana i gra dobrze, Dawidowskiego i gra dobrze. Idę o zakład że wyleczymy też Gargułę i Gołosia, pójdą w ****u i beda grali

tylko czy to musmy ich wyleczyli bo po Gagulcu tego nie widac

markeszoz 23.03.2010 21:09

Ci którzy krytykowali Diaza w środku pola mają odpwiedź dlaczego tam grał i jak wygląda środek pola przy graczach tam grających (Issa, Irsak) nie potrafiących odebrać piłki przeciwnikowi

AdiWiślak. 23.03.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 875261)
W przerwie wchodzi Paweł Brożek i Mączyński i gonimy wynik :D
potem Christov

i będzie 4:3 ;)

Ok, wyłącz potem playstation i zmien dealera .

AYALA 23.03.2010 21:09

Jirsak cienki jak polsilver, dobrze że został wywalony z boiska.

Eustachy 23.03.2010 21:10

Wynik jakims duzym zaskoczeniem nie jest. W koncu od poczatku sezonu gramy bez ataku, gdzie srodkowy obronca jest najskuteczniejszym strzelcem zespolu, a dzisiaj dodatkowo gramy bez obrony.
Swoja droga skrzydlowi tez niczego sobie - Kirm slabiutki, a Lobo standardowo tragiczny.
Jedyna nadzieja juz w kontekscie meczow ligowych jest powrot zelaznej pary stoperow i wyniki oscylujace w okolicach 0:0, bo wtedy zawsze jest szansa, ze jakis farfocel moze dac jednobramkowe zwyciestwo.

thechris 23.03.2010 21:10

Jirsak, Kirm i Diaz to największy dramat tej drużynki. O bramkarzu nie wspomnę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl