Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   No to gramy!! Wszystko o graniu na PC (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=120)

Gordian 11.11.2009 14:09

Skończyłem nie dawno Star Wars: force unleashed i muszę stwierdzić że moc rzeczywiście jest wyzwolona ! Gra była by rewelacyjna, ale przez to że wydali ją najpierw na konsole to jest jedynie dobra. Im większą popularność zyskują konsole tym bardziej zabijane są dobre pomysły na gry. SW: FU ma typowe wady i spłycenia konsolowca. Gra jest nieziemsko krótka, 8h to góra (dłużej w machinarium grałem), podczas walk z bossami nie ma obrotu kamery, walki mieczem świetlnym widowiskowe, ale konsolowo maksymalnie uproszczone. Wszystkie combiosy robi sie jednym klawiszem (tak jak w Batman: Arkham Assylum, który jest kolejnym przykładem jak zjebać świetną grę). miecz świetlny powinien wchodzić w takiego szturmowca jak w masło, tymczasem odbija się od niego jak jakiś kij, w stylu jRPG'a. Finishery robi się wciskając w danym czasie przyciski, które wyświetlają się na monitorze (jakież to konsolowe, eh). Tą samą przypadłość miał przeniesiony z PS3 Residen Evil 5. Gra jest niesamowicie liniowa. Grafika bardzo dobra, choć już nie jakiś majstersztyk. Grałem na swoim sprzęcie w wiele lepszych graficznie gier bez zacięcia. Tutaj gra momentami zwalnia, czasem zetnie (i znów te konsole).

Teraz zalety. Przede wszystkim fabuła. Bardzo dobra, choć krótka. Zabawa mocą rewelacyjna. Na rozwiniętych skilach można cuda wyprawiać. Ostatni plus to... uniwersum Gwiezdnych wojen. Plusów mało ale polecam tą grę. Czekałem na nią od momentu zapowiedzi, i jestem średnio usatysfakcjonowany, ale polecam i tak.

co do gry roku to grałem w wiele świetnych tytułów w 2009 i ciężko byłoby wskazać ta najlepszą. GTA IV, Residen EVil 5, Dark sector, Bionic Comando, Batman:Arkham Assylum, Star Wars: FU, Machinarium, Risen, Wofenstein. Gra roku? Nie mam pojęcia którą to by mogła być.

Teraz czekam na luty 2010 i pwrót Alien vs Predator :D

spirit 12.11.2009 14:15

Tak jak koledzy wyżek - Machinarium rewelacyjna gierka.

Aktualnie z kumplami pociskam w taką gierkę jak Borderlands (w trybie co-op może grać jednocześnie do 4 osób, nie jest wymagany oryginalny klucz do gry - rejestrujemy się na stronce gamespy.com i gramy !). Świetna strzelanka z MNÓSTWEM narzędzi zniszczenia, które mogą być ulepszane co daje praktycznie nieograniczoną liczbę możliwych broni (kombinacji). Do tego niestandardowa grafika - taka komiksowa, która w połączeniu z naprawdę świetnie dobraną muzyką dają świetny efekt. Świat jest przestronny i urozmaicony, klimat rodem z filmowego Mad Maxa i Fallouta robi wrażenie :-) Gracz ma do wyboru 4 różne klasy postaci, które mają swoje unikalne "skille", które podwyższamy wraz ze zdobywanym doświadczeniem i kolejnymi "levelami": standardowy soldier, hunter, syrena i berserker.
Pierwszym minusem gierki jest kiepska "fabułowość", przy graniu średnio się czuje cel, który nam przyświeca i do którego dążymy. Drugi to zbyt duża schematyczność questów, ponieważ generalnie sprowadza się do formy search & destroy.
Generalnie polecam na odprężenie, zwłaszcza jak się gra ze znajomymi jest fajna zabawa.

JOSE 841 12.11.2009 20:31

mam pytanie czym może być spowodawane zbyt długie wczytywanie sie gry?????

brylant17 12.11.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 816054)
mam pytanie czym może być spowodawane zbyt długie wczytywanie sie gry?????

wymagania gry,sama gra,twój sprzęt co to za gra? syfy w systemie

Eleusis 12.11.2009 21:01

Może po prostu ta gra ma tak długo się ładować i tyle... Sprecyzuj dokładniej!

JOSE 841 12.11.2009 21:50

Dragon Age wszystkie inne gry CoD4MW, Halo,FM,Assasin,pięknie sie szybko ładujom a tu zanim DA mi sie załaduje filmik w czasie gry lub sejv tu co najmniej 10-15min musze czekać uwastez sietak długo ta gra ładuje?????

Młyniu_Miechów 12.11.2009 21:53

Zacząłem dzisiaj Call of Duty Modern Warfare 2 i na prawde polecam. Druga misja ze skuterem po prostu miazga :).

dymek_nhs 12.11.2009 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młyniu_Miechów (Post 816109)
Zacząłem dzisiaj Call of Duty Modern Warfare 2 i na prawde polecam. Druga misja ze skuterem po prostu miazga :).

Miazga to są te misje Special Ops

<Crasch> 13.11.2009 01:51

Grał ktoś może w modern war fare 2 przez neta? zastanawiam sie czy kupic World a t War czy ten nowy Call. Wiem że grajac w Calla 5 przez internet gineło się po jednym strzale i to mi sie w tym podobalo. jeśli tak nie jest w Modern War 2 to kupie piątke.

dymek_nhs 13.11.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 816190)
Grał ktoś może w modern war fare 2 przez neta? zastanawiam sie czy kupic World a t War czy ten nowy Call. Wiem że grajac w Calla 5 przez internet gineło się po jednym strzale i to mi sie w tym podobalo. jeśli tak nie jest w Modern War 2 to kupie piątke.

Crash hmm ciekawy argument :P ginie się od jednego strzału. Osobiście wybrał bym mw2. Bo 5 to totalna kaszana

<Crasch> 13.11.2009 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 816245)
Crash hmm ciekawy argument :P ginie się od jednego strzału. Osobiście wybrał bym mw2. Bo 5 to totalna kaszana

No tak, rozwala mnie w grach tego typu online, że koleś siedzi gra dzień i noc i wyćwiczy sie na tyle iż pakuje w niego caly magazynek z Thompsona a on mnie 4 strzalami z kolta zabija... potem na powtórce widze że zostaje mu 5% życia.
Tam można wyciąc 5 naraz jeśli biegną kolo siebie, i gra mi sie podobala. Ale pytalem sie w sumie kogoś kto już grał:P

no,no,no rozgrywka posieci w stylu konsol mnie nie przekonuje: http://www.cdaction.pl/news-9384/mod...iplayerem.html

Greg91 13.11.2009 16:45

Jaka polecicie grę strategiczna w stylu medievala2, bo ten empire to strasznie kulawy jest?
A dawno już w nic nie grałem, wiec czas najwyższy.:)

DysoN 13.11.2009 17:55

Gier podobnych do MTW za wiele nia ma, jesli masz na mysli kierowanie wielkimi bitwami.
Z punktu widzenia strategicznego a nie taktyczno bitwenego okres sredniowiecza obiejmuje Europa Universalis 3. Polecam goraca te gre ale uprzedzam ze z MTW ma niewiele wspolnego bo nie ma kierowania bitwami. Za to opcje polityczne i strategiczne sa 1000 razy bardziej rozbudowane. Ja np raz grajac Polska po Unii z Litwa mialem panstwo az po Krym i Smolensk a do tego pare kolonii na karaibach, ameryce poludniowej, indonezji i poludniowej afryce :). Niedawno zaczalem grac Palatynatem i zamierzam robic Swiete Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego od srodka :)

Gra ma wielkie mozliwosci, wielkie wyzwania a i pare naprawde sensownych modow. Polecam Manga Mundi Platinum.

Greg91 13.11.2009 18:04

Nie musi być umieszczona w czasie średniowiecza.Co tam nawet nie musi być zbytnio upodobniona do MTW.Głownie chodzi mi przede wszystkim aspekty strategiczne oraz ekonomiczne i jakby miała bitwy, to nie było by źle.Nie musi być tez koniecznie turowa, ale fajnie jakby była.:)
Ważne żeby dobra była.:)

sportfifa 14.11.2009 17:04

Grasz w FIFA? Nudzi Ci się już wygrywać po cztery lub więcej do zera?? CZAS TO ZMIENIĆ!! WEJDŹ NA www.sportfifa.pl i zagraj z innymi fanami piłki nożnej przez internet!! Zapisz się do turnieju lub ligi - emocje, zabawa i radość z gry gwarantowana !!! Naszym atutem jest to, że nie trzeba mieć oryginalnej gry. [Jednak my taką polecamy mieć ;) ]

JUŻ DZIŚ ZAPISY DO LIGI MISTRZÓW, O 20:00 TURNIEJ LIVE GRANY ZARAZ PO ZAPISACH.

Oferujemy:
- liga FIFA 10
- liga transferowa
- turnieje
- turnieje live
- całe mecze polskiej esktraklasy
- wkrótce turnieje sponsorowane

WKRÓTCE RÓWNIEŻ INNE GRY I ATRAKCJE !!!

Pamiętaj, www.sportfifa.pl

ps. proszę nie usuwać tego tematu, gdyż temat jest początkiem mojego autorskiego pomysłu, który jest opisany w temacie:
http://www.sportfifa.pl/forum/viewtopic.php?t=504
Chciałbym wkrótce informować na bieząco o sportfifa.pl Ekstraklasa

R33 14.11.2009 20:08

Ma ktoś z Was jakiś dodatek, albo łatkę do PESa 2010, żeby zmienił nazwiska zawodników, nazwy klubów i herby na poprawne? Prosiłbym o link.

Prosiłbym jeszczę o sprawdzone linki do gier: MOH: Airbone, Assasins Creed, Fallout 3, COD najnowszy, ale tylko i wyłącznie w języku angielskim. Najlepiej na rapidshare. Patrzę na ostatnie strony warezów to albo są langue packi, albo po polsku, a z przodu to zapewne linki nieaktywne. Z góry dzięki.

Dzięki Genio

DysoN 15.11.2009 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 816788)
CoD MW 2
......

stad pobieralem, na hotfile nie ma wszystkich partow, ale mozna pobierac naprzemiennie

No bez jaj, ktos to bedzie tak sciagac ? LOL

dymek_nhs 15.11.2009 02:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 816779)
Ma ktoś z Was jakiś dodatek, albo łatkę do PESa 2010, żeby zmienił nazwiska zawodników, nazwy klubów i herby na poprawne? Prosiłbym o link.

Prosiłbym jeszczę o sprawdzone linki do gier: MOH: Airbone, Assasins Creed, Fallout 3, COD najnowszy, ale tylko i wyłącznie w języku angielskim. Najlepiej na rapidshare. Patrzę na ostatnie strony warezów to albo są langue packi, albo po polsku, a z przodu to zapewne linki nieaktywne. Z góry dzięki.

Dzięki Genio

http://www.pes-patch.com/ tu jest duzo dodatkow do pesa

Genio 15.11.2009 03:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 816901)
No bez jaj, ktos to bedzie tak sciagac ? LOL

wystarczy program, i zostawienie komputera na noc :)

JOSE 841 15.11.2009 18:36

mam pytanie gra tu ktoś w Dragon Age?????

dymek_nhs 16.11.2009 22:45

Jakby ktoś grał i chciał pograć w coda mw2 przez neta to pisac na steam nick: dymek_nh

KacpiTSW 19.11.2009 16:06

Gra ktoś w Left 4 dead na non steam? Jeśli tak to prosze o kontakt 6624871

trial 22.11.2009 12:14

Mam problem z najnowszą Fifa. Nie mam pojęcia czemu, ale włączyłem grę, wszystko poustawiałem, odpalam mecz, a tu szok.. Grafika na poziomie Fify 98.. Wcześniejsza edycja, w którą grałem to Fifa 08 i było o niebo lepiej. Nie zrozumicie mnie źle, że niby jestem wybredny, ale to wygląda tak, że zawodnicy są zbudowani z kwadratów, a murawa to jednolity blok zieleni. Pomyślałem, że może za mała rodzielczość, ustawiłem ją na maksymalną, wszystkie detale i inne rzeczy na maksa, włączam ponownie mecz i praktycznie to samo. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? Mam coś źle ustawione czy może sprzęt za słaby? Proszę o pomoc.

Gordian 22.11.2009 13:19

może karta shaderów nie obsługuje?

R33 22.11.2009 14:42

Jest jakaś stronka która sprawdza czy dana gra pójdzie na moim kompie na full detalach, bo chciałbym zobaczyć tak z ciekawości, a nie chce gry mi się ściągać

Amptiq 22.11.2009 14:54

http://cyri.systemrequirementslab.com/srtest/

trial 23.11.2009 17:36

Mam GeForce 7600 GS, więc powinna obsługiwać. Nie mam pojęcia co się dzieje.

dymek_nhs 24.11.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trial (Post 819451)
Mam problem z najnowszą Fifa. Nie mam pojęcia czemu, ale włączyłem grę, wszystko poustawiałem, odpalam mecz, a tu szok.. Grafika na poziomie Fify 98.. Wcześniejsza edycja, w którą grałem to Fifa 08 i było o niebo lepiej. Nie zrozumicie mnie źle, że niby jestem wybredny, ale to wygląda tak, że zawodnicy są zbudowani z kwadratów, a murawa to jednolity blok zieleni. Pomyślałem, że może za mała rodzielczość, ustawiłem ją na maksymalną, wszystkie detale i inne rzeczy na maksa, włączam ponownie mecz i praktycznie to samo. Wie ktoś może czym to jest spowodowane? Mam coś źle ustawione czy może sprzęt za słaby? Proszę o pomoc.

Nie nie nie nic z tych rzeczy. Ta gra jest po prostu tak zrobiona.

<Crasch> 27.11.2009 15:59

Kupiłem sobie ostatnio Gears of War z ekstraklasyki Gold. jest kilka problemów:

1.Nie da sie ustawić polskiego języka
2.Nie moge używać saevów bo gra nie chce mnie zalogować do Game for Windows. Konto zalożyłem.

Miał ktoś podobne problemy i czy je roziązal?

z jezykiem polskim sobie w polowie poradzilem, pozmieniałem rozszeżenia z tint (angielski) na POL. ale to nie ma polskich znakow i zamiast tych liter mam prostokąciki.

Śmieszne jest to że na piracie nie ma takich problemow.

WILU TS 27.11.2009 16:03

Ojjj Crash trzeba było poczekać bo 3grudnia jest w biedronce za 9,99 :P

<Crasch> 27.11.2009 16:11

kupiłem za 20 w tesco i co? i gówno.
Chciałbym sobie normalnie pograc po polsku, mimo tego że wybieram język instalatora na polski(coć to nie zmienia nic) Nie ma wersji po polsku, ani po instalacji nie widze żadnej opcji zmiany języka.

WILU TS 27.11.2009 16:30

A na pudełku jest napis PL ? Ja również do Gears of War szczescia nigdy nie mialem,ściągałem już chyba z 10 razy i nigdy nie dzialala prawidlowo...
Sproboj wejsc na stronke tej ekstra klasyki moze tam sa jakies patche lub po prostu spolszczenie do sciagniecia.

<Crasch> 27.11.2009 16:55

Tak jest PL, w plikach o ktorych wspominałem co pozmieniałem są 4 wersje. INT-(czyli miedzynarodowa-angielski) 2 inne i Polski.
Wywalilem INT zmieniłem nazwe foldero z POL na INT i rozszerzenia plikow także na POL. Po części mi sie udalo. Ale angielskie ustawienia nie przewidują polskich znaków i takie "ę" to prostokącik.
To bardzo razi, gdy w wwyrazie występują 3 polskie znaki...

ziomek456 28.11.2009 14:17

Witam

Zapraszam do cs manager:

CSM to manager Counter-Strike'a gdzie będziesz odpowiedzialny za całą CS-ową drużynę, personel oraz tygodniowe przychody i wydatki.

Twoją pracą jest odnalezienie co potrzebuje udoskonalenia w Twoim klanie, nad czym musisz pracować. Przeglądając poszczególne sekcje możesz zarządzać swoimi graczami, finansami, personelem, taktykami, meczami i wiele więcej!

Czy będziesz utrzymywał się na szczycie i awansował do wyższych dywizji, czy inne klany będą dla Ciebie zbyt dużym wyzwaniem, i będziesz spadał do niższych lig - pracuj nad poprawieniem sie!

Wszystko zależy od Ciebie, menadżera profoesjonalnego klanu CS!

http://signup.cs-manager.com/?referer_id=435009

JOSE 841 30.11.2009 22:48

Panowie Panie mam pytanie opłaca sie inwestować w Gears of War na PC słyszałem że giera swego czasu zbierała dobre oceny tylko pytanie jakie ma wady i zalety i czy w ogóle są jakies problemy z instalką i odpaleniem pod Viste słyszałem coś o jakmiś zakładaniu konta by odpalić gre i jak jest ze sterowaniem da się grać na klawiaturze czy tak jak w Xie bez joypada raczej sie nie obejdzie????????czy lepiej zainwestować w Supreme Commander???????

MichauSzczu 30.11.2009 23:25

Też wam się wydaje ze Diaz w PES 2010 jest identyczny jak Bob Marley? :P

JOSE 841 01.12.2009 15:13

MichauSzczu raczej nie a różnicy chyba nie trzeba tłumaczyć

koyoot 01.12.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 824312)
Panowie Panie mam pytanie opłaca sie inwestować w Gears of War na PC słyszałem że giera swego czasu zbierała dobre oceny tylko pytanie jakie ma wady i zalety i czy w ogóle są jakies problemy z instalką i odpaleniem pod Viste słyszałem coś o jakmiś zakładaniu konta by odpalić gre i jak jest ze sterowaniem da się grać na klawiaturze czy tak jak w Xie bez joypada raczej sie nie obejdzie????????czy lepiej zainwestować w Supreme Commander???????

Powiem krotko - Jesli masz kase to inwestuj w obie gierki. Gears of war to moim skromnym zdaniem jedna z najlepszych strzelanek ostatnich lat. Ma dosc dobra grafike ale tym co przyciaga do tej gry najbardziej jest to ze tak naprawde ma bardzo duza grywalnosc. Gra jest prosta wystrczy klawiatura i myszka i powiem szczerze ze gra sie rownie przyjemnie jak na padzie na X`ie. Z instalacja problemow nie ma zadnych z rejestracja konta tez nie ma(oczywiscie zakladam tutaj fakt ze kupujesz oryginal...).

SupCom - jest znowu z drugiej strony jednym z najtrudniejszych RTS`ow(?!) w calej historii i przez to jednym z najgrywalniejszych. Ma jedna cholerna wade to nie jest gra na szybkie partie, bo srednio jedna potyczka trwa 2 godziny zanim zbudujemy baze armie i zgromadzimy surowce. SupCom jest cholernie czasozerny, ale jesli rajcuja cie takie klimaty, takie gry i ogolnie gry to jest to wlasnie jedna z tych gier ktore sa z gatunku "must have".

JOSE 841 01.12.2009 20:16

koyoot oczywiście że orginał widziałeś kiedy żeby w sklepie sprzedawali piraty zwłaszcza w biedronce? dzięki za rade i chyba zdecyduje sie na Gearsa

mcovalski 01.12.2009 20:32

A ja z innej bajki. Potrzebuję "apdejtować" kompa. Mam Sony Vaio VGC-RA830G z kartą GeForce 6600. Czy karta Gigabyte Radeon HD4650 1GB DDR2 128bit PCI-E (GV-R465OC-1GI) jest dużo lepsza ? Nie mam kasy żeby mocno go podrasować, lecz delikatnie muszę coś zmienić. Moja płyta główna to jakaś Gigabyte (o końca sam nie wiem, ale myślę że to nie ma znaczenia większego jeśli chcę radeona). Do tego chcę jeszcze dysk 500gb bo mi właśnie jeden poszedł się jeb.ać. Pomożecie ??!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl