![]() |
Cytat:
A interesują nas wyniki tych meczów: Kod:
1. 20 kwi, Miedź - Górnik Ł. 2 |
Łęczna wygrywając mocno nam pomogła :D
|
Jakoś wątpię, aby w Łęcznej choć przez sekundę o tym pomyśleli. ;)
Za to widzę jeszcze jeden ukryty plus tego wyniku. Najbliższe dwa mecze Śląska to wyjazdy do Mielca i Łęcznej. :-D |
Ja nie twierdzę, że nam Łęczna pomogła z dobrego serca. Ale fakt jest faktem grając skutecznie o życie Łęczna nam pomogła :>
Tak, kapibarom również :D |
Epicka remontada Wieczystej.
|
Najwcześniej awansujemy w niedzielę ... :-/
|
Realny termin to piątek, 8 maja, tuż przed północą.
|
Jak wygramy dwa razy to 3 maja koło 23:00
|
Wisła na wiosnę wygrała zaledwie 3 mecze, więc liczenie na 2 zwycięstwa pod rząd jest dosyć dużym (mówiąc delikatnie) optymizmem.
Do awansu doczłapiemy remisami i słabością rywali, dlatego najwcześniejszy możliwy termin to 8 maja przed północą. Oby tylko awans nie rozstrzygał się w meczu z Siedlcami u siebie, bo wtedy Gianfranco Obsranco. |
Stal Rzeszów gra koszmarnie, a jej mecz z Polonią Warszawa, to były tortury dla oczu.
Oba gole padły w doliczonym czasie. Więc mam nadzieję, że doczłapiemy się jak nie w tej kolejce (nadal się da) to w następnej. |
Również pokładam największe nadzieje w tym samym meczu. Jak człapiąca Wisła ma gdzieś wygrać to Rzeszów wydaje się być naprawdę dobrą okazją.
Przy czym 3 punkty w dwóch najbliższych meczach mogą nadal nie dać awansu, bo Wieczysta może a nawet powiną spokojnie wygrać 2 najbliższe mecze. |
Z tym GKS Tychy to bym się tak nie rozpędzał bo od momentu zmiany trenera punktują i strzelają dokładnie tak jak Wieczysta .
|
8 pkt na 5 meczów do końca, czego by nie robili to moim zdaniem za 2 tygodnie będą już ligę niżej. Mielec, Łęczna i reszta nie będą patrzyły z opuszczonymi rękami. Letnie osłabienia w których mieliśmy udział i Piszczek - ostatni gwóźdź do trumny.
|
Oczywiście,co nie oznacza,że się położą i nie będą walczyć.Przekonał się o tym ostatnio ŁKS a przecież Łodzianie walczą o baraże
|
Cytat:
Oczywiście matematycznie Wieczysta moze odrobic 20 bramek, ale to w to tylko zapewne lesiu wierzy. Dziekujemy za dzis Polonia Warszawa. |
Cytat:
|
Nie Jopowi a słabości grupy poscigowej zawdzięczamy awans bezposredni. W przeciwnym razie, z taką grą od listopada, byłoby jak zwykle zesranie się w barażach. W ekstraklasie słabeuszy nie będzie.
|
Cytat:
Jak nadal nie przegramy meczu w 2026 to mamy awans najpóźniej w 33 kolejce. |
Cytat:
W teorii możliwy jest nasz awans przed meczem w Rzeszowie. |
Wierzę, że za tydzień będziemy mieć awans tylko że wydaje mi się, że dopiero po naszym meczu i jakiejś zdobyczy punktowej, więc pewnie niewielu będzie mogło to mocno świętować. Trudno, trzeba będzie odłożyć to duże świętowanie na kolejny weekend po meczu z Chrobrym.
|
Z dużym prawdopodobieństwem nawet przegrywając wszystko byśmy awansowali.
Ja się martwię tylko, że na koniec wyprzedzi nas Śląsk - byłoby to tym bardziej przykre w kontekście wydarzeń z tej rundy. |
Bo tak będzie. Ślask nas wyprzedzi, Jopik poleci.
|
Jest to przykre, że cały sezon okupujemy pierwsze miejsce, a teraz musimy drżeć by na 2 kolejki przed końcem zapewne wyprzedził nas Śląsk. Mam nadzieję, że nawet mimo braku formy i Rodado piłkarze zepną dupy i wygrają 2 mecze. Dobrze byłoby skończyć sezon w I lidze na pierwszym miejscu.
|
Co nam da awans z pierwszego miejsca? To nie Anglia, gdzie zwyciezca kazdej ligi dostaje puchar i ma trofeum do gabloty klubowej. Gdybym mial dzis wybierac; 1. Awans z drugiego miejsca, 2.Awans z pierwszego.......to, nawet doplacajac, bez zastanowienia wybralbym opcje 1. Azkolwiek, mam nadzieje, ze juz po meczu zChrobry naszym jedynym problemem bedzie; "czy slask nas nie wyprzedzi"....... PS. Tzn. Dostaje dzisiaj propozycje; Wisla awansuje z 2 miejsca, bierzesz to czy czekasz do konca, az zaklepie 1 mieijsce?
|
A tak w skrytosci duszy mej tkli sie nadzieja, ze slask skonczy poza top 2 i ktos go w repasazach wyRucha;)
|
Cytat:
Kod:
Wieczysta - GKS Tychy X2 26 kwietnia, 14:30Co więcej jeśli Wieczysta nie straci dziś punktów a Pogoń GM jutro, w Grodzisku musi paść remis. |
Nie ma jak adrenalina w sporcie......ale chciałbym już po meczu w Rzeszowie śledzić rozgrywki na spokojnie;)
Aczkolwiek, poniżej 3 miejsca nie spadniemy (raczej Wieczysta nie przegra i z Chrobrym i z Grodziskiem), więc wizja (zakładając, że awansujemy) dwóch meczow barazowych u nas gwarantuje spory zastrzyk finansowy, jak i emocje do konca.* *Nie "szczylac" do mnie z grubej za ten tekst;)........ale, czy ktoś chcialby takie zakończenie rozgrywek? |
Przez ostatnie lata emocji mieliśmy aż nadto, już wystarczy. Żadnych baraży ani innego szukania wała do dupy. Strzelać nie będę, ale proszę o spokój i zaprzestanie pisania takich głupot jak wyżej - również wtedy, gdy ich autor nazwie je "żartami".
|
Cytat:
Wygrana w Rzeszowie, a potem 2 mecze barażowe Wieczystej przy Reymonta i jakaś kasa od nich to optymalne zakończenie sezonu, oby się spełniło, amen. Jak już my awansujemy to życzę tego samego Wieczystej (bo ch.. mnie obchodzi jakiś Chrobry, Polonia i cała reszta). |
Dobra myśl awans Wisły i Wieczystej . Wieczysta to jak młoda wnuczka Wisły. obie w Ekstraklasie i możliwości wiele
|
Cytat:
Mysle że każdy kibic Wisly w idealnym scenariuszu chciałby awansu 2 druzyn z grona: Wieczystej, Ruchu i Polonii. Natomiast żeby Slask wypadł z tego grona to musiałyby sie dziać cuda... Ale terminarz wcale nie jest dla nich tak łatwy |
Slask ma teraz Leczna na (W)yjezdzie a potem LKS (D), Bytom (W) i PGM (D). Zaden z tych meczow to nie bedzie spacerek.
Pieniedzy oczywiscie na to nie postawie ale czy jest to scenariusz SciFi, ze Slask zbiera z tych meczow w sumie 4 punkty? Mam nadzieje, ze Wieczysta awansuje. Trenowalem tam za dzieciaka wiec mam sentyment. |
Łęczna mecz o 1 ligę.
ŁKS walczy o baraże. W Bytomiu na sztucznej może być różnie. Jedynie ten PGM... Ale jak będą w plecy w 3 wcześniejszych meczach to może prawem serii... ;) Nie bardzo w to wierzę, ale 0 pkt też mogą zebrać i tego im szczerze życzę. Z drugiej strony to 12pkt też mnie nie zdziwi. |
Śląsk już awansu nie wypuści. Bardzo pomógł im Królewski ale to już inna sprawa.
Wieczysta złapała rytm i spokojnie może awansować po barażach, bo reszta potencjalnych rywali barażowych - delikatnie mówiąc - gra bardzo nierówno. Chrobry czy ŁKS to w zasadzie można rzucać monetą jak zagrają w danym meczu. Największy problem może stworzyć Polonia. Ale tak naprawdę uj z tym. Liczy się tylko i wyłącznie zwycięstwo w Rzeszowie i awans Wisły ASAP. |
Cytat:
Żadnych emocji w tym sezonie. Wp...ć Stali i fajrant! Cytat:
Nawet jeśli doszło by do fuzji z nami to wzrastają koszty utrzymania, a nie ma przychodu z dodatkowych kibiców. W Krakowie pewnie grać nie będą bo mamy dobre układy z Szachtarem. Zaś Donieck od kilku lat nie jest pod kontrolą Ukrainy i najprawdopodobniej już nie będzie. |
Cytat:
Arka rok temu po 30 kolejce roztrwonila 8 pkt i miala tego pecha ze miała przed soba mecz bezpośredni. To się może wydarzyć, choc raczej sie nie wydarzy. Ale tak, liczy sie tylko nasz awans. Reszta to jedynie ciekawostka. @pepe tak, to klub bez kibicow, projekt groteska, ale sam klub nie jest wobec nas antagonistyczny co bylo widać na derbach Krakowa. |
Cytat:
|
A to nie jest przypadkiem tak, że Wieczysta ma już zaklepany nasz stadion na przyszły sezon (niezależnie od ligi, w której będzie grać)?
|
Cytat:
|
Ale ewentualne baraze to chyba Wieczysta zagra u nas.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl