![]() |
Cytat:
http://www.osk-resort.pl/toyota_swiatla-1.jpg |
A to nie przypadkiem silnik benzynowy? Bo jest roznica w ulozeniu tych elementów :)
|
Cytat:
|
W L-ce którą jeżdżę zbiorniczek płynu hamulcowego jest po lewej stronie, obok zbiorniczka od spryskiwaczy.
|
Ludzie, faceci! Na Boga! Wszystko, co pod maską jest opisane symbolami :P Rozumiem, że kobieta by sobie mogła nie poradzić, ale facet...
|
Orientuje się ktoś może ile się czeka na egzamin jak się złoży papiery :)?
|
Ja 1.06 zlozylem papiery i mam egzamin teoretyczny na 10.06., wiec troche długo...
|
Cytat:
Przepraszam za lekkiego offtopa, ale słyszałeś może Arturo historię z częścią "nr 710" ? :-D |
Cytat:
wszystko... a wlew oleju nie jest opisany!! U mnie w aucie jest "7IO" i bądź tu człowieku mądry :shock: :D |
Przez wakacje chciałbym zapisać się na jakiś kurs prawa jazdy, najlepiej w nowej hucie. Możecie mi coś polecić ?
|
Rafał12: zobacz kilka ostatnich stron tego tematu. Kilka razy pojawiło się, m.i.: Alan i Slimak na Albertyńskim.
|
Polecam ALANa, teraz kurs 1199zł, Ślimak jest duzo drozszy ...
|
ok cena może być ale czy wiecie coś o instruktorach a alanie i innych np. ślimak, autostrada
|
gdzie zrobic prawko kat A, mam tylko wolne soboty i niedziele
|
Czy robił ktoś kurs w OSK Blue (ul. Św. Sebastiana)? Jeśli ktoś może podzielić się opinią będę wdzięczny.
|
Mam pytanie prawo jazdy zdałem 31.05.2010 czyli równe 2 tyg temu a na https://www.kierowca.pwpw.pl/ 3 dni po zdanym egzaminie pojawiła się informacja że "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne".
Ile to może potrwać ? |
3-4 dni......
(w moim pzypadku tak trwalo) |
-.- u mnie jest to już 1.5 tygodnia :s
Cóż poczekam jeszcze ... Polskie urzędy miasta <3!! -.- |
musze sie pochwalić...zdałem za 1 razem i nie wiem jakim cudem:-D spoko egzaminator był:-D np nie ustąpiłem pierwszeństwa przechodniowi czy też zatrzymałem się za linia na światłach i przychamował mi samochód przy omijaniu rowerzysty ( ja zawsze robie opóźnione hamowanie i pewnie facet nie był pewien czy wyhamuje)... pierwszą jazdę na kursie miałem 6 maja a prawko zdałem 16 czerwca i teraz ok 2 tygodnie czekania:P
|
Gratuluję .
I uwaga jeśli będziesz sprawdzał odbiór na https://www.kierowca.pwpw.pl/ To jak pojawi Ci się że Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne. Znajdź sobie numer telefonu do UM i dzwoń jakieś 3 - 4 dni później nie czekaj aż tam się wyświetli bo możesz się nie doczekać tak jak ja. Prawko miałem do odebrania 8 a odebrałem wczoraj. I od razu mówię bo chyba cena wzrosła odbiór kosztuje 84.50 zł . |
Ja z innej beczki.
Czy w ogole jest taki przepis że do 1000m(?) od miejsca zamieszkania masz prawo nie mieć prawa jazdy wrazie kontroli drogowej?? Jak tak jaka odleglosc jest na 100% |
Polskie prawo nie przewiduje możliwości jeżdżenia bez prawa jazdy. Nawet jak parkujesz ojcu samochód pod blokiem, czy domem. Bez prawa jazdy możesz jeździć tylko po prywatnej posesji. Teoretycznie policja ani straż miejska nie mogą kontrolować na drogach wewnętrznych, ale patrol może zatrzymać za jazdę bez świateł, pasów, z komórką - generalnie gdy występuje niebezpieczeństwo. W razie wypadku obowiązują przepisy jak na drodze publicznej.
A w sytuacji, gdy posiadasz prawo jazdy, a nie masz go przy sobie, to jest wyłącznie dobrą wolą policjanta jeśli pozwoli takowe szybko donieść. Jednak chyba nie ma przepisu mówiącego o odległości. |
Dla zainteresowanych:
Byłem dziś zapisać się na egzamin (łączony) i najbliższy termin to 5 lipca. Liczyłem, że w tydzień się wyrobię a jednak kolejka się zrobiła. |
Macie może na kompach takie przygotowanie do egzaminu teoretycznego? Takie z pytaniami i testem? Mam coś takiego ale z przed 2 lat a ponoć dołożyli pytań. Ma ktoś aktualne i mógłby wyslać?
|
Tu masz wszystkie pytania jakie możesz wylosować na egzaminie.
|
Cytat:
ja gdzieś około 10 i co prawda tylko na praktyczny się zapisywałem. Termin 30 czerwiec, czyli za 11 dni. o godzinie 14. I mam pytanie. Pod MORDem, przy bramie wyjazdowej jest ten feralny znak STOP. Powie mi ktoś dokładnie gdzie się zatrzymać tam? Bo podobno słaba widoczność jest |
Jeśli chodzi o aktualną bazę pytań oraz wirtualny egzamin, to polecam produkt do pobrania z tej strony:
http://www.grupa33.jgora.pl/ Po pobraniu i zainstalowaniu trzeba wysłać SMS z pytaniem o kod odblokowujący. Koszt 6zł. Opłaca się, ładna grafika, egzamin jak w ośrodku, kat. A, B, C, D. Co do stopu przy wyjeździe z Koszykarskiej, to jest on strasznie demonizowany. W realu nie taki diabeł straszny :-) Zwykły stop - zatrzymujesz się przed krawężnikiem który oddziela (betonowo - asfaltową) drogę z placu od głównej (z kostki brukowej) - słowem zatrzymujesz się tak, by umożliwić przejazd. Widoczność w tym miejscu jest wystarczająca. _gilardino_ Nie jeździ się na pamięć :P Nie odkryję Ameryki jak powiem, że kluczem jest opanowanie. Na osobę, która jedzie pewnie, nie trzęsie się, jedzie z prędkościami możliwie najbardziej zbliżonymi do dozwolonych patrzy się zupełnie inaczej niż na osobę roztrzęsioną, która sprawia wrażenie, że np. jedzie na pamięć lub nie ma przekonania o tym, co robi. |
Cytat:
|
Cytat:
Według bileciku 11:02. Zdarza się żeby na egzaminie brali w to osiedle obok MORD'u ? Bo zdaje się, że tak wszędzie są zakazy (nie dot. mieszkanców) ? |
Ile zdjęć trzeba złożyć we wniosku, przy składaniu papierów w MORDzie? 2 czy 3?
I jeszcze pytanie odnośnie egzaminu z teorii? - czy można zdawać czy w dzień kiedy przychodzimy się zapisać, czy raczej trzeba się liczyć z oczekiwaniem kilku dni? |
1 zdj !
Raczej slabo bys zdawal w tym samym dniu co idziesz sie zapisac. Czeka sie na egz raczej namjmniej tydzien, |
Cytat:
|
Za mojej kadencji czyli 1.5 miesiaca temu.. tez brali :D
eLeczka wracala i jako ostatnie zadanie miala zaparkowac wlasnie na tym parkingu osiedlowym do StelmiOriginal... nic nie robisz, trzeba uzbroic sie tylko w cierpliwosc :D |
Jak się zda na prawo jazdy, dostanie sie ten świstek od egzaminatora, to mamy cos jeszcze robic czy tylko czekać na wyrobienie dokumentu?
|
Cytat:
|
A jak jest w moim przypadku: kat. B odbior podobno na Powstana Warszawskiego
|
jutro bedzie rok jak zdalem prawko w krk za 1 razem :)
ahhh te wspomnienia i nabijanie sie z innych jak nie zdaja:) |
Ja też zdałem za 1 razem, choć w ogole sie tego nie spodziewałem :)
Polecam szkole ALAN :) |
a ja polecam Witolda Kneta super instruktor
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl