![]() |
|
Świetnie, znowu wtorki. Te mecze chyba pro forma są rozgrywane...
|
Cytat:
Darowanie punktow to zwykle k...stwo. To ma byc sport? w imie gry w LE mamy dawac d.py na lewo i prawo? Wole czysto przegrac walke o LE niz zeszmacic sie i ją wygrać. Ale chyba jestem w mniejszości. |
Cytat:
|
I znowu dupa. Kto ustala godziny rozpoczęcia meczów??? Kolejny mecz, na który nie pójdę ze względu na późne rozpoczecie. Jakoś nie zalezy nikomu na tym, by taki gośc jak ja mógł zabrać male dzieciaki i odwiedzil stadion zostawiając kilka zlociszy. Mecz o 20.30 - kończy sie przed 23 (może dogrywka byc i karne, to juz prawie północ. Zanim dotre do domu, to 1. Dzieci musza wstawać do szkoly po 6 rano.
Dziękuje organizatorom, że przez nich mam z gęby cholewe, bo obiecałem maluchom i teraz sie "ucieszą" że nici z tego. |
Cytat:
"PRAWDZIWY' kIBIC. Celowo z małej :haha: |
Tia, jakbyś miał dzieciaki 10/12, które mają iśc rano do szkoły, to ch,j tam ze szkołą. Gratuluję pomyślunku.Ja nie zabieram dzieci na "C" tylko na "F" i jestem piknikiem od 40 lat. Sory, od 30, bo pierwsze 10 siedziałem na "X". A klub raczej nie powinien sie martwić o bywalców "C", bo np na Legie juz bilety wyprzedali tam,tylko powinien zabiegac o to, by zapelnić pozostałe 30k miejsc - a w ten sposób tego nie zrobi.Nawet w 30%
|
Ja rozumie dzieciaki są młode, rano szkoła itp...ale czy tak naprawdę jest ciężko im odpuścić ten jeden raz żeby poszli spać trochę pózniej niż 22-23 ? klub nie ustala kiedy i o której gra więc to nie jest wina klubu...
|
Ale po co nam te puchary? Czy rzeczywiście na LE da się zarobić? Ile na niej zarobiliśmy w tym roku?
Żenująco mało. Główna kasa to jednak przyszła (przyjdzie) z decydującej fazy LM. Liga Europejska to nawet dla naszego klubu zbędny balast - kasa żadna, prestiż mały... Zresztą, o takich wynikach jak w tym roku marzyć nie ma co, rozstawieni na pewno nie będziemy, czyli nasze puchary to będzie jeden mecz, w ryj od jakiegoś mocniejszego klubu, bądź jakiegoś Karabachu, bo nie wiem od której fazy to się zaczyna, zwycięzca PP to chyba od 3. Większość się oburzy, mam to szczerze w dupie, proszę tylko wyobraźcie sobie jak będzie wyglądać nasz zespół w przyszłym sezonie, to wtedy może coś zrozumiecie. Ja tam wolę nie mieć pucharów i oczyścić trochę kadrę, niż spinać się na tą LE, z której nic praktycznie nie ma. |
Może i Ty uważasz, iż nie jest nam potrzebna LE, jednak ja uwielbiam oglądać Wisłe, więc nawet dla Ciebie niepotrzebny mecz według mnie jest nam bardzo potrzebny, bynajmniej dla mnie i chyba dla większości?
|
Cytat:
|
bo Wy oglądacie Wisłę w LE w tv ja na stadionie, tym się różnimy dzieciaki
a LE to chyba jedyna okazja by oglądnąć Wisłę, bo wtedy jest w otwartym :lol: |
Ja tam zawsze wolałem i wolę MP jak zdobywa Wisła niż jakiekolwiek puchary. Puchary to dla mnie miły dodatek a nie esencja. I za normalnego się uważam. Wiec nie popisuj się milosz. Każdy kibic ma swoje zdanie w tej kwestii.
A co do zarobków z LE to faktycznie pojawiają się wątpliwości jak na prąd nie mamy po tak dobrym sezonie w tychże pucharach.... |
Cytat:
|
a ciekawe co ma przyciągnąć potencjalnych sponsorów? bo moim zdaniem to właśnie LE może kogoś przyciągnąć a bez pucharów to niestety gorzej z tym
|
Cytat:
|
A tak w zasadzie to cu tu sie rozpisywac o LE ?Trzeba najpierw ten puchar zdobyc a Ruch tez nie odpusci, chocby ze wzgledu na nowego sponsora ktory chetnie by widział niebieskich w pucharach ,poza tym wiadomo ze zdobycie PP to start od trzeciej rundy a co za tym idzie w miare normalnie mozna zaczac przygotowania do nowego sezonu
|
zdobycie pucharu to start od 2. rundy. zmiana przepisów od przyszlego sezonu.
|
Cytat:
Zapomniałeś o rankingu klubowym, przychodach z transmisji, stadionie pełnym kibiców (nie mam na myśli przychodów z tego tytułu, chodzi o fantastyczną atmosferę) i wypromowaniu własnych zawodników? Albo tylko udajesz, że nie widzisz korzyści z grania w europejskich pucharach, albo coś jest z Tobą nie tak :) Najważniejszy oczywiście jest ranking klubowy, chyba nie chcesz, żeby to co zostało wypracowane w tym sezonie poszło się j...ć? Przejście przez eliminacje i jakaś wygrana + remis w fazie grupowej, to już około 5 pkt do rankingu. Razem byśmy ich mieli 20 i wielkie szasne na rozstawienie w każdej rundzie eliminacyjnej w kolejnych latach... No chyba, że wolisz ekscytować się szczęśliwymi zwycięstwami nad potęgami typu Bełchatów czy ŁKS Łódź przy trybunach zapełnionych w 20% :D Człowieku, puchary działają na wyobraźnię każdego kibica w tym kraju, gdzie tak ciężko o jakiekolwiek sukcesy w piłce nożnej. |
Cytat:
|
JrQ-, ja bym poszedl dalej... po co nam ekstraklasa? Przesunmy Wisle do A-klasy, zalozmy korki i grajmy. Oplacalne to bedzie, wszak tym razem Cupial napewno nie straci 100 milionow przez 10 lat :lol:
P.S Nie wpadles na to ze to... puchary robia "nowych" kibicow. Heroiczne boje z Podbeskidziem, nie zainteresuja nikogo nowego do przyjscia na stadion. Albo inaczej, zainteresuja niewielu nowych. Puchary z klasowymi druzynami moga zainteresowac ilus "Januszy". A potem czesci tych Januszy moze sie spodobac ta zabawa, i zaczna chodzic na mecze. Ja sie zainteresowalem futbolem( i Wisla) tak na dobre, ogladajac dwumecz z Schalke i MS 2002. Zadne "hity" z Wodzislawami... Na Wisle w lidze zaczelem chodzic dopiero od sezonu 03/04... O sponsorach nawet nie wspominam... Grasz w pucharach, znaczy sie jestes bardziej atrakcyjny jako produkt. A odpadniecie w poczatkowych rundach? Hmm, jesli dla nas 100-200-300-XXX tys. zl. to problem, to chyba czas zapalic swieczke za nas... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
kacpaw91
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Popatrzmy na kadrę Wisły: 36 lat: Radosław Sobolewski 35 lat: Sergei Pareiko 34 lata: Kew Jaliens 33 lata: Michael Lamey, Ivica Iliev 31 lat: Łukasz Garguła 29 lat: Junior Diaz, Dragan Paljic 28 lat: Osman Chavez, Maor Melikson, Tomas Jirsak, Andraż Kirm, Rafał Boguski, Tsvetan Genkov 27 lat: Milan Jovanić 26 lat: Cezary Wilk 24 lata: Gordan Bunoza, Marko Jovanović, Gervasio Nunez, Patryk Małecki, David Biton 23 lata: Daniel Brud 21 lat: Filip Kurto 20 lat: Michał Czekaj Czy to jest dobrze zbudowana kadra? Mamy 9 zawodników mających mniej niż 27 lat, z czego regularnie gra 6. |
Cytat:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...ccess2012.html W następnym sezonie zdobywca Pucharu Polski zaczyna od 2 rundy czyli już 19.07.2012 |
Cytat:
|
A co do godziny meczu to nie wszyscy kończą pracę o 15 żeby sobie iść na mecz o godzinie 18:30, wiem że to nie Wisła ustala godziny meczów ale 20:30 jest dla mnie dobrą godziną i wydaje mi się że więcej ludzi o tej godzinie przyjdzie na mecz niż o 18:30
|
kacpaw91
Cytat:
Cytat:
Pytanie tylko jaki teraz sukces ma na mysli B.C. Sportowy? Czy moze tez Cupial pogodzil sie juz z szaroscia Wisly, i teraz chce pojsc droga sukcesu finansowego, czyli srodek tabeli, tanio kupujemy, sprzedajemy jak tylko jest chetny? Ot, zeby mityczne 100 mln zloty straty choc w czesci odzyskac. Bo nikt za 15 lat amatorstwa Cupiala nie bedzie placic (mowa o potencjalnych kupcach). Ot, jedyna mozliwosc by nie dreczyly go na starosc koszmary o pieniadzach ktore stracil "przez" Wisle :> |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl