Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10902)

pepe72 27.09.2025 16:58

Świdniczanka Świdnik - Wisła II Kraków 4:1 (2:1)

Coś trzeba zmienić. Może trenera rezerw?

Szneka 27.09.2025 18:08

Wytrzymałem do 2 -1 . Nie idzie na grę rezerw patrzeć

tedyy 28.09.2025 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1654300)
Wytrzymałem do 2 -1 . Nie idzie na grę rezerw patrzeć

Fajna taktykę mają w pierwszej połowie gdy przejmowaliśmy piłkę było słychać z ławki graj na Jabola :D:D:D

pepe72 30.09.2025 19:16

W sobotę grają rezerwy:
Wisła II Kraków - Wisłoka Dębica 4 października, 12:00
Domowe są transmitowane na Oficjalnym:
https://www.youtube.com/@WislaKrakowSA

wolfy 30.09.2025 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1654443)
W sobotę grają rezerwy:
Wisła II Kraków - Wisłoka Dębica 4 października, 12:00
Domowe są transmitowane na Oficjalnym:
https://www.youtube.com/@WislaKrakowSA

Nie wiem czy mam zdrowie na to.

pepe72 30.09.2025 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1654447)
Nie wiem czy mam zdrowie na to.

Ja będę w trasie więc nie mam dylematu :)

sevenheaven 01.10.2025 09:18

Legia zwolniła bardzo, utalentowanego trenera Arkadiusza Adscha, który zdobył dwa mistrzostwa CLJ, decyzja Mioduskiego. Nawet bym się nie zastanawiał zaproponował prowadzenie naszych rezerw, może uda się uratować ten sezon i utrzymanie.. A w perspektywie czasu włączyć go do pierwszego sztabu szkoleniowego.

Karherop 01.10.2025 09:49

Patrząc jakie wcześniej wyniki robil Nędza w juniorach nie jestem przekonamy że problem leży w trenerze

pepe72 01.10.2025 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1654488)
Patrząc jakie wcześniej wyniki robil Nędza w juniorach nie jestem przekonamy że problem leży w trenerze

Mnie też to dziwi jak sprawdziłem, że przyszedł z CLJ po niezłych wynikach.
Ale na pewno chciałbym usłyszeć dlaczego jest taki problem i co Wisłą zamierza z tym zrobić.
13 miejsce - pierwsze bezpieczne (no, względnie) to 9 punktów czyli mamy 3 punkty straty.
Niby da się odrobić ale ...

wolfy 01.10.2025 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1654501)
Mnie też to dziwi jak sprawdziłem, że przyszedł z CLJ po niezłych wynikach.
Ale na pewno chciałbym usłyszeć dlaczego jest taki problem i co Wisłą zamierza z tym zrobić.
13 miejsce - pierwsze bezpieczne (no, względnie) to 9 punktów czyli mamy 3 punkty straty.
Niby da się odrobić ale ...

Problemem jest naturalna rotacja młodzieżowców (odeszli nierokujący, przyszli nieograni w dorosłej piłce) i fakt że najlepsi są w kadrze pierwszego zespołu. Policzcie sobie ilu piłkarzy z rezerw jest w szerokiej kadrze Wisły.

Naturalny cykl życia rezerw dużego klubu bez rozbudowanej akademii. Dopóki nie będziemy szkolić dużych ilości piłkarzy na odpowiednim poziomie to rezerwy będą krążyć między trzecią i czwartą ligą.

Kawała dostaje minuty w pierwszej lidze, Dziedzic wypożyczony do drugiej, reszta ogarnie się albo nie.

Podejrzewam że niedługo rezerwy wzmocni Sukiennicki (zero ironii, radził sobie na poziomie drugiej ligi), może wrócą Talar i Starzyński. Utrzymanie się nie jest najważniejsze.

pepe72 01.10.2025 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1654511)
(...)
Podejrzewam że niedługo rezerwy wzmocni Sukiennicki (zero ironii, radził sobie na poziomie drugiej ligi), może wrócą Talar i Starzyński. Utrzymanie się nie jest najważniejsze.

Tu się nie zgodzę.
Jest bardzo duża różnica między 3 i 4 ligą choćby w jakości boisk.
Więc utrzymanie się jest najważniejsze.

Szneka 04.10.2025 15:30

rezerwy dziś znowu kabaret, najpierw bramkę prezentuje Cziczkan. przy drugiej- dośrodkowanie nasi stanęli bo liczyli że piłka wyjdzie , chłopaki z Wisłoki ambitnie doszedł, dograł i 1-2. Tak frajersko oddane punkty- kolejne....

Jaroo1 04.10.2025 17:15

Szacun dla tych co zdecydowali że w Wiśle na bramce będzie Letkiewicz, Broda i Cziczkan. W Letkiewicza można wierzyć mimo że słabo wyglądała końcówka tamtego sezonu, Broda już od dawna wiaodmo, że stoi w miejscu a Cziczkan to konkretny niewypał.
Nie wiem jak można było w sezonie gdzie się chce walczyć o awans pominąć wzmocnienie na bramce - chociażby sprowadzając kogoś z takimi lub minimalne większymi umiejetnosciami co Letkiewicz. Zresztą kwestia ataku została tak samo pominięta.

pepe72 11.10.2025 22:05

Korona II Kielce 0-2 Wisła II Kraków 11 października, 12:00
Skład:
Cziczkan (BR) - Chmiel, Wiśniewski, Woś, Cymbaliuk - Molenda, Kościelniak (Gap 64'), Szywacz (C) (Kowalski 90') - Kawała (Benedyktowicz 90'), Tokarczyk (Kaczówka 89'), Olejarka (Rodado 89')
0:1 Igor Woś 55'
0:2 Jakub Wiśniewski 68'

Cziczkan wraca do formy :>

Do bezpiecznego miejsca brakuje 4 punktów.

Karherop 11.10.2025 22:47

Rezerwy spokojnie moga sie jeszcze odkrecic ze spadku. Po 1/3 sezonu na pewno za szybko spisano ich na straty

pepe72 12.10.2025 00:39

Oczywiście, że mogą się odkręcić ale pytanie czy wyciągnięto poprawne wnioski.
Nie rozumiem dlaczego robiono zmiany w 90 minucie, a nie w 70.

pepe72 16.10.2025 00:48

Wisła II Kraków - KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski
18 października (sobota), 12:00
Transmisja na oficjalnym kanale Wisły na YT

Link do meczu: https://t.co/VWbyqazGwG

Patryko 18.10.2025 13:07

0:0 po 70 minutach gry KSZO w 10.

Sukiennicki wyglądał dramatycznie.

FraMat 18.10.2025 13:33

Po raz pierwszy od dawna oglądałem rezerwy.

Wszystko wyglądało dramatycznie.
Nie rozumiem dlaczego przypierdalać się tylko do Sukiennickiego, który i tak oddał kilka strzałów?

pepe72 18.10.2025 13:38

Nie rozumiem dlaczego przy przewadze jednego zawodnika i tak ch...j grze w ataku trener nie robi więcej zmian.
Może wystarczyło KSZO zabiegać.

Patryko 18.10.2025 13:39

Nie no oddał kilka strzałów, czyli w poniedziałek wychodzi w podstawie w I lidze.

Chłop wyglądał dramatycznie na tle III-ligowej drużyny, czemu miałbym się do niego nie przypierdalać?

pepe72 18.10.2025 14:38

Wisła II Kraków - KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski 0:0

Wisła: Cziczkan - Chmiel, Woś, Colley, Wiśniewski -Molenda (69 Cymbaluk), Staszak - Olejarka (69 Gap), Szywacz, Sukiennicki - Tokarczyk.

KSZO: Klebaniuk - Marcinkowski, Walencik, Lis, D. Lisowski (66 Zięba) - Czajkowski, P. Lisowski (77 Nowak) - Goc (66 Morys), Górski, Biełycz (77 Galara) - Majewski.

Nie wiem dlaczego nie było więcej zmian. Z przodu była bida z nędzą ...

FraMat 18.10.2025 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1655235)
Nie no oddał kilka strzałów, czyli w poniedziałek wychodzi w podstawie w I lidze.

Chłop wyglądał dramatycznie na tle III-ligowej drużyny, czemu miałbym się do niego nie przypierdalać?

Możesz, ale czemu tylko do niego?

Patryko 18.10.2025 15:08

Wyniki tej drużyny mi powiewają, byle się utrzymali w III lidzie.

Natomiast postawa zawodników, którzy aspirują do gry w pierwszej drużynie, już mi nie powiewa. Przy takiej postawie w rezerwach, Olivier będzie w nich gnić do zakończenia kontraktu, podobnie jak Olejarka. On potrzebuje wstrząsu, a nie klepania po pleckach.

No chyba, że został on już definitywnie spisany na straty przez Jopa, to wtedy rzeczywiście niepotrzebnie się do niego przypieprzyłem.

FraMat 18.10.2025 15:42

Niby masz rację, ale pod koniec meczu Olivier wyłożył patelnię Staszakowi, której ten nie wykorzystał.
Pewnie wtedy inaczej by mówiono o jego obecności w meczu.

pepe72 18.10.2025 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1655238)
Wyniki tej drużyny mi powiewają, byle się utrzymali w III lidzie.

Natomiast postawa zawodników, którzy aspirują do gry w pierwszej drużynie, już mi nie powiewa. Przy takiej postawie w rezerwach, Olivier będzie w nich gnić do zakończenia kontraktu, podobnie jak Olejarka. On potrzebuje wstrząsu, a nie klepania po pleckach.

No chyba, że został on już definitywnie spisany na straty przez Jopa, to wtedy rzeczywiście niepotrzebnie się do niego przypieprzyłem.

No problem w tym, że obecnie się nie utrzymują.

wolfy 18.10.2025 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1655240)
No problem z tym, że obecnie się nie utrzymują.

No ja liczyłem na to że taki Sukiennicki czy Colley dadzą impuls. Bramki nie straciliśmy, ale jeden punkt u siebie w takich okolicznościach to jednak kompromitacja.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1655233)
Po raz pierwszy od dawna oglądałem rezerwy.

Wszystko wyglądało dramatycznie.
Nie rozumiem dlaczego przypierdalać się tylko do Sukiennickiego, który i tak oddał kilka strzałów?

Nie rozumiesz dlaczego przypierdzielamy się do Sukiennickiego, a nie chłopaków z rezerw dla których niejednokrotnie to pierwsza runda w dorosłej piłce po CLJ?

Serio? To Ci odpowiem.

Bo to zawodnik ofensywny pierwszej drużyny (miejmy nadzieję że już niedługo), a po raz kolejny na tle trzecioligowców wygląda jak ofiara losu. Mimo gry w przewadze. Miał dać jakość i pomóc rezerwom a pokazał że na tle trzeciej ligi za bardzo się nie wyróżnia.
I to jest dramat, bo dał dupy również w Pucharze Polski i w poprzednim sezonie w rezerwach.

Jak jakiś debil na konferencji jeszcze raz zapyta czemu Sukiennicki nie gra to nie zdzierżę. Dzisiaj pokazał trenerowi i kibicom wała.

P.S. A tego meczu nie dało się oglądać, mimo gry w przewadze.

grogoriogreg 19.10.2025 07:58

We wcześniejszych meczach Staszak i Kawała schodząc do rezerw pokazywali jakość (wczoraj już Staszak wypadł gorzej).

Oliwier był w pierwszej połowie nieobecny, a w drugiej był bardziej widoczny, szarpał, ale bez efektów. I dopóki nie rozegra tam jakiegoś spektakularnego występu (o ile to w ogóle możliwe), to nie powinien zbliżać się do pierwszej drużyny. Nawet Młyński grając tam się wyróżniał, więc można.

Lepiej postawić na Baniowskiego, Kawałę czy Nikaja + Bozić za niedługo będzie dostępny do gry.

Colley też wyglądał bardzo przeciętnie - coś bardzo złego podziało się z jego fizycznością, rusza się trochę jak oldboj. Nie dziwi mnie to, że Łasicki obecnie jest wyżej w hierarchii. To prawdopodobnie ostatni sezon Josepha we Wiśle.

pepe72 19.10.2025 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1655243)
No ja liczyłem na to że taki Sukiennicki czy Colley dadzą impuls. Bramki nie straciliśmy, ale jeden punkt u siebie w takich okolicznościach to jednak kompromitacja.
(...)

Graliśmy z (wice)liderem, a Wisła II jest czerwoną latarnią (no, już nie).
Więc ja mam tylko żal o brak zmian.

wolfy 20.10.2025 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1655271)
Graliśmy z (wice)liderem, a Wisła II jest czerwoną latarnią (no, już nie).
Więc ja mam tylko żal o brak zmian.

Wicelider TRZECIEJ LIGI to nadal nie poziom centralny. Fakt że tacy Olejarka i Sukiennicki wkleili się poziomem nie wygląda dobrze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl