Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   No to gramy!! Wszystko o graniu na PC (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=120)

Kamson 10.09.2009 22:03

4 godziny zmarnowane na ściąganie badziewia "FIFA 10 demo". Może sie ostatnio za dużo nagrałem na konsoli ale ta gra przypomina mi FIFE sprzed 10 lat. Grafika to jest totalna porażka, a gameplay strasznie chaotyczny. Przerwijcie ściąganie - szkoda czasu. Panowe z EA Sports chyba sobie zrobili marny dowcip. Mam nadzieje, że na konsole będzie lepsza niż rok temu i chyba wkońcu będę sobie musiał zakupić xboxa albo ps3...

dymek_nhs 10.09.2009 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 791498)
4 godziny zmarnowane na ściąganie badziewia "FIFA 10 demo". Może sie ostatnio za dużo nagrałem na konsoli ale ta gra przypomina mi FIFE sprzed 10 lat. Grafika to jest totalna porażka, a gameplay strasznie chaotyczny. Przerwijcie ściąganie - szkoda czasu. Panowe z EA Sports chyba sobie zrobili marny dowcip. Mam nadzieje, że na konsole będzie lepsza niż rok temu i chyba wkońcu będę sobie musiał zakupić xboxa albo ps3...

pfffff niezły shit. Nie chce nic mówić ale chyba jeszcze gorszy niż w tamtym roku. EA za niedługo się na konsole przerzuci z FIFAmi bo na kompa to się tylko kompromituje. Jeśli tak będzie wyglądał final relase to powiem to już teraz PES będzie królem na PC (i tak dla mnie zawsze był :)). Pozostaje tylko w tym momencie delektować się fifą na konsole.
PS. Zobaczymy za 2 tyg co demko Pesa zareprezentuje.

brylant17 11.09.2009 11:19

Dobra zagrałem pierwszy mecz Juventusem na Chelsea przegrałem 2-6 nie ważne do rzeczy:

na plusy

-Nowa kamera z rzutu karnego ciężko obronić
-Komputer wreszcie myśli! Stałe fragmenty szybkie nie to, że zdążysz ustawić murek,bramkarze myślą tzn.jesteś jeden na jeden strzelasz on odbija i jeszcze biegnie do piłki
-liniowi wreszcie żyją o.O,sędzia główny pokazuje, że ma być zmiania
-lepszy gameplay
-ciężko gola strzelić
-murawa ciut lepsza
-kamerka nowa
-zawodnicy myślą chcesz wślizg zrobić robi unik i biegnie dalej

minusy

-flagi te same
-twarze ehhh
-wyjście bramkarzem na 1 na 1
-kibice
-stroje

Czy się skuszę na oryginał ?Może tak ale jak już to na Wiślacką edycję a jak nie to nie :P

JOSE 841 11.09.2009 14:04

panowie ma ktoś namiary skąd moge pobrać Overlorda może być obraz gry co prawda mam na płytce tylko że mi sie płyta zjechała i nie moge jej zainstalować anie chce drugi raz wydawać kasy

brylant17 11.09.2009 16:51

Karne z Fify 10 demo Juve-Barcą prezentuje m.in nową kamerke

http://www.youtube.com/watch?v=U4Eg96LJ42E

grzesiek632 11.09.2009 21:09

A czy ma ktos do pobrania ta Fife 10 w podzielonych partach ( linkach )? Bo z moim transferem sciagniecie 1,8 gb gry zajmie mi 10 godzin a tyle nigdy nie siedze na kompie.

<Crasch> 11.09.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 791621)
panowie ma ktoś namiary skąd moge pobrać Overlorda może być obraz gry co prawda mam na płytce tylko że mi sie płyta zjechała i nie moge jej zainstalować anie chce drugi raz wydawać kasy

Płyta jest z CD-Project?

kacap 11.09.2009 23:26

gra ktoś z Was w www.kingsage.pl ?
1 gra przeglądarkowa, gdzie trzeba myśleć i działać, bo inaczej straci się konto w grze ?

Poza tym, jakie polecicie inne gry online, niekoniecznie takie strategiczne?

FajQ 18.09.2009 00:07

No panowie wczoraj wyszło demo PESA i w porównaniu do fify która okazała się porażka(niestety kolejną) Pro evo prezentuję sie bardzo dobrze.Mam wrażenie że poprawiono zdecydowanie inteligencje kompa i np jak gramy z Hiszpanią to Hiszpanie starają się utrzymywać przy piłce i ciężko jest cokolwiek zrobić.Pierwszy mecz muszę się pochwalić 4 w dupe :) trzeba się przyzwyczaić do gry bo gra się inaczej.

Ktoś ściągną już nowego NFS ?Jakieś opinie ?

dawidex44 19.09.2009 11:41

Pes super, jakieś patche do dema będą?

Robbie92 19.09.2009 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidex44 (Post 794470)
Pes super, jakieś patche do dema będą?

juz sa!!
zajrzyj tutaj: http://www.pesleague.pl/

tommiyacht 19.09.2009 19:51

apropo Pesa (spodobal mi sie ;P) , niech ktos prosze poda co znaczą defaultowe ustawienia klawiszy bo nie moge sie polapac... a na stronach nigdzie nie moge znalezc...

szarkoz 25.09.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 793967)
Ktoś ściągną już nowego NFS ?Jakieś opinie ?

Nie polecam :)

Pograć przyjemnie można chyba tylko na kierownicy (chociaż niektórzy ich posiadacze też narzekają) gdyż na klawiaturze model jazdy jest tak tragiczny, że ma się ochotę grę rzucić w kąt.. samochody prowadzą się jak po lodzie, albo jakaś łódka... Żadna też z tej gry symulacja, jak media ją kreują, bo to po prostu nieprzystępna arkadówka. Nawet w rFactora byłem w stanie sobie dobrze radzić grając na klawiaturze, a tutaj po kilku godzinach mam już dość. Do tego trzeba jeszcze dodać praktycznie brak możliwości tuningu wizualnego i malowania samochodu (tzn. malowanie jako takie jest, ale jak spróbujecie to prawdopodobnie szybko się wam zabawy z tym odechce i wybierzecie któreś z domyślnych malowań).

Na plus chyba tylko oprawa audiowizualna. Dźwięki silników to muzyka dla uszu. Grafika jest bardzo przyzwoita i co więcej, dobrze zoptymalizowana gdyż gra chodzi na max. detalach na moim 2-letnim kompie.

brylant17 26.09.2009 18:01

Ea miało przeciek ktoś podp*** płytkę z Fifa 10 jest już dostępna w necie od kilku godzin xD :D

wislak_92 26.09.2009 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 797435)
Ea miało przeciek ktoś podp*** płytkę z Fifa 10 jest już dostępna w necie od kilku godzin xD :D

Od kilkunastu.

Poleci ktos jakas strzelanke lub wyscigi na starszego kompa?
Oprocz CSa, CODa, NFSa, Colina, Trackmanii.

Genio 26.09.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 797437)
Od kilkunastu.

Poleci ktos jakas strzelanke lub wyscigi na starszego kompa?
Oprocz CSa, CODa, NFSa, Colina, Trackmanii.

jak wyścigi to rFactor
jak strzelanka to Americas Army 3.0

Genio 26.09.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szarkoz (Post 797207)
Nie polecam :)

Pograć przyjemnie można chyba tylko na kierownicy (chociaż niektórzy ich posiadacze też narzekają) gdyż na klawiaturze model jazdy jest tak tragiczny, że ma się ochotę grę rzucić w kąt.. samochody prowadzą się jak po lodzie, albo jakaś łódka... Żadna też z tej gry symulacja, jak media ją kreują, bo to po prostu nieprzystępna arkadówka. Nawet w rFactora byłem w stanie sobie dobrze radzić grając na klawiaturze, a tutaj po kilku godzinach mam już dość. Do tego trzeba jeszcze dodać praktycznie brak możliwości tuningu wizualnego i malowania samochodu (tzn. malowanie jako takie jest, ale jak spróbujecie to prawdopodobnie szybko się wam zabawy z tym odechce i wybierzecie któreś z domyślnych malowań).

Na plus chyba tylko oprawa audiowizualna. Dźwięki silników to muzyka dla uszu. Grafika jest bardzo przyzwoita i co więcej, dobrze zoptymalizowana gdyż gra chodzi na max. detalach na moim 2-letnim kompie.

zauwazylem ten sam mankament w prowadzeniu pojazdow, i wydaje mi sie ze rozwiazaniem byloby szybsze centrowanie kierownicy po skrecie, ale nie wiem ktora, i czy w ogole ktoras, opcja za to odpowiada

Genio 27.09.2009 12:18

musze przyznac ze wersje 2010 obu gier pilkarskich FIFA i PES na PC wyszly calkiem przyzwoite, są to rozne gry, ale w obu mozna doszukac sie kilku istotonych plusow, jezeli ma sie ochote na pilke rodem z boisk, czyli kopanine i żmudne konstruowanie akcji gdzie wyjscie sam na sam zdarzy sie gora dwa razy w meczu to siegnie po FIFE, jezeli natomiast potrzeba finezyjnosci i piekna futbolu to bardziej nada sie do tych celow PES, sam przyznam ze pierwszy raz tak chetnie wlączam obie gry na zmiane, a przyznac trzeba ze owszem od 10 lat co roku testuje obie gry ale juz nie pamietam kiedy w ktorąs gralem dluzej niz 2 dni [czasy chyba PESa 6 i World Cup 98], tak wiec jest zdecydowanie lepiej
tyle o grywalnosci, jezeli natomiast o grafike sie rozchodzi to FIFA spoczęła na laurach, ale nie to jest najwazniejsze

Watts 02.10.2009 12:34

Polecicie jakiś nowszy, fajny FPS o tematyce II WŚ? (albo I WŚ, jeśli cokolwiek takiego istnieje :P )

WILU TS 02.10.2009 13:15

Może najnowszy Wolfenstein ? Jakoś specjalnie go nie polecam bo są tam elementy SF ale niemniej jednak warto zagrać bo niezła sieczka :)

WILU TS 02.10.2009 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 797658)
musze przyznac ze wersje 2010 obu gier pilkarskich FIFA i PES na PC wyszly calkiem przyzwoite, są to rozne gry, ale w obu mozna doszukac sie kilku istotonych plusow, jezeli ma sie ochote na pilke rodem z boisk, czyli kopanine i żmudne konstruowanie akcji gdzie wyjscie sam na sam zdarzy sie gora dwa razy w meczu to siegnie po FIFE, jezeli natomiast potrzeba finezyjnosci i piekna futbolu to bardziej nada sie do tych celow PES, sam przyznam ze pierwszy raz tak chetnie wlączam obie gry na zmiane, a przyznac trzeba ze owszem od 10 lat co roku testuje obie gry ale juz nie pamietam kiedy w ktorąs gralem dluzej niz 2 dni [czasy chyba PESa 6 i World Cup 98], tak wiec jest zdecydowanie lepiej
tyle o grywalnosci, jezeli natomiast o grafike sie rozchodzi to FIFA spoczęła na laurach, ale nie to jest najwazniejsze

Zgadzam się w pełni,dla mnie też grafika nie gra pierwszych skrzypiec tylko grywalność,niemniej jednak grafika w Fifie to kpina i chyba niewidomy programista EA się tym zajmował:evil:
Jak gra która wychodzi w 2010 praktycznie roku może mieć grafikę na poziomie roku 2000?
Gra na full detali i full rozdziałce nie dość że klatkuje na dobrym sprzęcie to w dodatku wygląda na fifę 2000...

fialo 02.10.2009 13:44

A co powiecie o najnowszym NFS Shift ? Opinie w internecie są raczej nieprzychylne, ale kupiłem i całkiem mi się podoba :)

Genio 02.10.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 799557)
A co powiecie o najnowszym NFS Shift ? Opinie w internecie są raczej nieprzychylne, ale kupiłem i całkiem mi się podoba :)

wiele oczekiwalem od SHIFTa, ale prawda jest taka, ze wciaz wlaczam tą gre by ją 'polubic' ale zawsze wylaczam w polowie pierwszego wyscigu
grafika na wysokim poziomie, szczegółowość, detale, i wszystko to tak dopracowane ze o dziwo duzo mozna wyciągnac na slabszym sprzecie, ale niestety nie ma tego co przykuwa na godziny, GRID potrafil mnie zainteresowac, jezdzilem jak opentany, a w NFS prowadzenie pojazdu irytujace, niby blizsze symulacji, a pojazdy sie slizgają na asfalcie nawet na prostym odcinku, na badz jakim zakrecie wpadam w poslizg [to wcale nie jest efektowne, a pewnie do tego zmierzali tworcy] w dodatku caly ten system gry jakos nie zaciekawia, wchodze, jade i wychodze, wchodze jade i wychodze do menu, nie czuje sie ze to wyscig, ze zaraz sie trzeba zmierzyc z dwudziestką kierowców
jednym slowem, grafika to nie wszystko

Gordian 02.10.2009 19:41

Przed momentem skończyłem Dark Sector. Gra po prostu miażdżąca i polecam wszystkim, którzy lubią gry akcji/TPP. Zastanawia mnie tylko czemu nie osiągnęła sukcesu w naszym kraju. Gry co najważniejsze nie trzeba ściągać bo ukarze się w październikowym CD Action (nie wiem czy jest ten nr już w kioskach) w pełnej wersji i do tego PL!

Gra jest rosyjskiej produkcji Łączy w sobie klasyczną strzelankę, survival horror odraz nutkę sf.

Druga którą mogę polecić to Resident Evil 5. Miałem trochę wachań przed zagraniem, bowiem w pamięci pozostawało niewygodne sterowanie z 3 oraz niedorobione konwertowane wersje konsol, ale się nie zawiodłem. Przeniesienie gry z konsoli wyszło bardzo udanie, sterownie jest intuicyjne (poza zmianą broni), gra jest dynamiczna i trzyma niezły poziom. Fanatycy Zombie będą troszkę zawiedzeni bo Resident ewoluował bardzo. Nie ma już klasycznych, głupich i nieruchawych umarlaków.

Coraz bardziej podoba mi się praca CAPCOM (producent Residenta). Niedawno grałem w inną grę od nich. Bionic Comando, bo o nim mowa również bardzo przyzwoita gra. Kiedy ją odpaliłem, pomyślałem że to jakaś kaszana. Graficznie nie najmocniejsza, sterowanie też trochę nie dopracowane, ale z biegiem minut wciągnąłem się i na końcu pozostał, żal że taka krótka była ;) Gra zdecydowanie pozostanie w pamięci, zwłaszcza po akcji w bibliotece ;) Kto grał ten wie, a kto nie grał niech zagra :P. Mogę ją (tą bibliotekę) porównać do więzienia w Half-Lifa 2.

A teraz temat rozpalający to forum. Czyli Fifa i PES. W PESa nie grałem jeszcze. Fifa natomiast w tym roku wyszła bardzo przyzwoita, by nie powiedzieć że dobra. Akcje w końcu stały mniej przewidywalne, choć po kilku godzinach pewne schematy są odczuwalne. Graficznie jak zawsze bardzo dobrze. Po zmianie starowania na takie z edycji bodaj 2006, w końcu ten aspekt nie irytuje. Do plusów zdecydowanie można zaliczyć detale. W końcu boczni sędziowie nie są tylko statystami, a zaczęli machać chorągiewkami. Programiści natomiast nie popisali się jeśli chodzi o twarze zawodników, czy sędziów. Są po prostu ochydnie wykonane i nie pasują do reszty oprawy wizualnej. Modele twarzy w ogóle nie przypominają tych z rzeczywistości. Może tych największych piłkarzy świata są ładne, nie wiem bo gram Wisełką i innych drużyn prócz ligowych jeszcze nie widziałem. kilka lat temu były bardziej dopracowane. Patrzeć na rendery z PESa, można odnieść wrażenie, że pierwszy raz Japończycy w tym aspekcie, górują nad EA.

PS. Nie ma to jak derby z Zagłębiem Lubin :rotfl:, które na dodatek gra w czerwonych koszulkach. lol

simone 02.10.2009 21:51

Dla zabicia nudy, jakby ktoś był w potrzebie;) Póki co mam 4400 metrów:D
http://www.cda.pl/gry-online/3/kopnij.php

Robbie92 02.10.2009 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simone (Post 799760)
Dla zabicia nudy, jakby ktoś był w potrzebie;) Póki co mam 4400 metrów:D
http://www.cda.pl/gry-online/3/kopnij.php

minuta grania
http://totebo.com/mko.php?c=qporrros...sFoIONbSmoutFs :P

Lukasz15wisla 03.10.2009 11:00

http://totebo.com/mko.php?c=qrosqBoi...sUoIONbSmouuut

po 5 minutach gry

adTSam 03.10.2009 11:21

Witam
Szukam spolszczenia do gta 4
Mam ale tylko 50% gry przetłumaczone

<Crasch> 03.10.2009 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz15wisla (Post 799871)

Chyba bylem lepszy :P
http://totebo.com/mko.php?c=qporrros...sBoIONbSmoEpUs

MCX 03.10.2009 14:39

Pytanie do tych, którzy rozegrali już kilka meczów - czy rzut wolny dla przeciwnika w okolicy pola karnego tak jak w FIFIE09 jest niemalże równoznaczny z rzutem karnym? Przynajmniej jak ja grałem w 09 to przynajmniej 75% wolnych dla komputerowego rywala z okolic 16-23 m kończyło się golem. I to wcale nie strzelali Ronaldo czy Juninho, a przeciętni kopacze. Strasznie mnie to irytowało...

Kamson 03.10.2009 14:50

A jak ja gram w 09 od kilku miesięcy tak nie wiem czy kiedykolwiek straciłem bramke z wolnego. I strzeliłem też aż jedną... :D Tyle, że ja gram na xboxie, nie wiem jak to wyglądało na PC.

Cinek1906 03.10.2009 18:54

haha dostałem baty..:D

skeba 04.10.2009 10:34

Grafika moim zdaniem jest gorsza niż w 09, takie mam odczucie.
Tak średnio zadowolony jestem z tej fify, gram na kompie i nie odczuwam zadnej diametralnej roznicy.
Zmienione składy, menu - to wszystko.

PauL 04.10.2009 11:25

Jak wygląda tryb online (EASO) ? Jakaś różnica w stosunku do ostatniej wersji, czy dalej to samo. Jeśli gra kosztuje dalej 7 dych, to waham się czy kupić, więc napiszcie coś o trybie online.

JOSE 841 04.10.2009 11:49

witam i pytam ma ktoś namiary na Master Chiefa tzn na Halo Combat Evolved???

Genio 04.10.2009 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 800189)
witam i pytam ma ktoś namiary na Master Chiefa tzn na Halo Combat Evolved???

http://rapidshare.com/files/17846218...rard.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17937672...rard.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17966860...rard.part3.rar

parumbuła 04.10.2009 12:06

od siebie polecam gre Prototype.
Jeżeli ktoś lubi naprawde porządną sieczke to nie ma sie nad czym zastanawiać :D
do tego dochodzi wielka swoboda sterowania, nie mogłem sie oderwać :D

Wojtator 04.10.2009 14:16

http://img246.imageshack.us/img246/2690/rekord.th.png

hehe ;))

parumbuła 04.10.2009 15:01

http://totebo.com/mko.php?c=qBorrqot...tpBFoCLSbouEqu

DeadOrAlive 04.10.2009 15:49

Jeśli chcecie naprawdę prawdziwą symulację piłki nożnej, to zagrajcie w Fife 10 na ps3/xbox 360.
Komentarz jest nie z tej ziemi, tak żywy, tak prawdziwy. A i sama gra jest bez porównania nawet z serią Pro Evolution Soccer.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl