![]() |
Cytat:
|
od ktorej do ktorej otwarte jest to okienko odbioru prawa jazdy w urzedzie? pozdr
|
Cytat:
|
Dziś zdalem, ale z racji ze mialem urodziny wczoraj, nie mam jeszcze dowodu i tu moje pytanie da się w jakis sposób odebrać prawko bez takowego dokumentu?
|
Cytat:
gratuluje! chyba nie dopuścili by Cię do egzaminu bez odpowiedniego dokumentu :) |
Cytat:
Ja zdawałem tydzień temu wklikałem dzisiaj swoje dane na tej stronie sprawdzającej i jak narazie Status : Przyjęto wniosek, mam nadzieję, że w poniedziałek będzie już do odbioru:-D |
gdzie można znaleźć pewne i aktualne wszystkie pytania na teoretyczny?
|
Cytat:
|
To prawda ze teraz się czeka do tygodnia na egzanim (sama praktyka)? Coś mi się nie chce wierzyc ;]
|
Cytat:
|
Ja już mam to za sobą ;-) ciekawiło mnie to bo ja czekałem po 2 miesiace . A ten ośrodek na balicach jest już otwarty?
|
Jeszcze nie.
|
Zna ktoś kogoś kto ,,robił'' prawko na Ukrainie, szukam sprawdzonego kontaktu ?
ps. bez kazań. |
Cytat:
|
A ja Was teraz zmiażdze :P Prawko zrobiłem we wrześniu i do dzisiaj go nie odebrałem :D
|
Dzisiaj po raz 3 udupiłem ;/ cóż trzeba kupić 5 godzin i próbować znowu ehh,instruktorzy za byle gó**o się czepią,2 poprzednich miałem fajnych a dzisiaj sku..chyba mu żonka nie dała.
|
Takie pytanie mam - kolega ostatnio wpadł na taki przepis (alechyba po pijaku), że po tygodniu od zdania egzaminu jak zostaniesz złapany przez mendy drogowe na kontrolę to dostajesz 50 zł mandatu za brak dokumentu. To prawda?
Zdane za trzecim razem w zeszłą sobotę : ))) |
Cytat:
|
Cytat:
|
potrzebuje placu manewrowego gdzie spokojnie bede mogl jutro pomykac sobie gdyz w poniedzialek egzamin a zapomnialem ustawic sobie dodatkowych godzin;) ktos,cos zna?
P.S.sorry pany za powtarzanie sie ale wazne;) |
Witam, ja dopiero bede zdawal na prawo jazdy. Ale do rzeczy:
lle miesiecy wczesniej moge isc na kurs prawo jazdy, jezeli urodziny mam 16.05.? Jaką szkołę polecacie z Nowej Huty? Jak jest z opłatami? Jak place powiedzmy 1200zl za kurs na prawo jazdy, to mam w tej cenie wliczony egzamin czy jak? Co jeżeli nie zdam za 1 razem, tylko powiedzmy za 3 razem :P Jakie koszty minimalne ponoszę? |
Cytat:
|
Kurs licz 1300zł to minimum. Na kurs możesz iść bodajże pół roku przed 18` albo tak to zorganizować aby mieć skończone 18lat podczas przystępowania do egzaminu. Egzamin to koszt około niecałych 150zł.
Teoria to coś koło 25zł a praktyka 120zł. Jak zdasz teorię to przez pół roku możesz zdawać samą praktykę płacąc tylko te 120 zł. Jak chcesz mieć prawko szybko w ciągu 7dni to welcome to Ukraina. Na Ukrainie koszt prawka to tyle co w Polsce a zdawalność za pierwszym razem 100%. |
Jak niby mialbym zrobic prawko na Ukrainie? :)
Litr spirytusu, czy co? :) |
Cytat:
|
Tak, tylko jak pojawi się nagle parenascie praw jazdy z UA to nie wyglada podejrzanie? :)
|
harimata: jaki taki sam koszt, skoro koszt prawka w PL to okolo 2000zl, a na Ukrainie 1400$=4200ZL?!
|
Ja zdałem za 1800$(ABC). Tylko w Polsce musisz zdawać a jak masz pecha to kilkanaście razy a tam po prostu płacisz i masz prawko wszystkie kategorie jakie chcesz. Bezproblemowa wymiana na Polskie.I prawko masz w tydzień a wymiana na Polskie max 2tyg. Zero stresów a kurs zawsze można w Polsce zrobić czy wykupić dodatkowe jazdy. Zdawałbym w Polsce ale tutaj jest taka biurokracja i wszędzie są kolejki.
|
Ja pierdo... pozostaje się modlić, żeby żadnego z Was "ukraińcy" nie spotkać na ulicy... Zwłaszcza jak który pomyśli, że potrafi ciężarówką jeźdźić...
|
Od nowego roku podwyżka 22% więc jak ktoś się zastanawia to radzę mu zapisać się jeszcze w tym roku :)
|
Ja doradzam jednak kupić co najmniej 5 godzin jazdy extra przed pierwszym egzaminem. I wykorzystać je na te elementy , w których czujesz sie gorzej. Kilka lat jeździłem bez prawa jazdy tyle , że poza Polską. Tutaj w okolicy 10 lekcji koleś powiedział, że zdam za pierwszym razem tylko żeby rutyna mnie nie zdradziła na egzaminie(takie twoje nawyki, których egzaminator nie lubi :P). Sam słysząłem jak osobom mniej doświadczonym proponuje dodatkowe lekcje bo widzi kto nie ma szans zdać. Bo nie oszukujmy sie--po 30stu godzinach jazdy jesteś dupa nie kierowca, a nawet jak zdasz to dalej jestes dupa. Znam osoby ktore na manualnej skrzyni biegów potrafia na 4rce wchodzic w zakręt, a zdały za pierwszym razem.....
|
To, że coraz więcej osób zdaje za granicą to wina naszego państwa. Prawo jazdy jest co raz to droższe a przepisy bardziej wymagające. W takiej Anglii, Czechach, USA nie ma z tym problem i nie chodzi tutaj o to żeby każdego przepuszczać jak leci. Bo co to za różnica jeśli ktoś sobie zrobi w Polsce kurs i wykupi kilkanaście jazd a zda za granicą niż miałby się męczyć i stresować w Polsce. Skoro są inne możliwości to zawsze trzeba je rozważyć. W USA prawko to koszt 4 dolarów i na egzamin jedziesz swoim prywatnym autem w wieku bodajże 16 lat. A wypadków i pijanych kierowców zdecydowanie mniej jak w Polsce.
|
A powiedzcie mi taką rzecz, od 1 stycznia kursy drożeją o 22%. Czy jezeli mam urodziny w maju, to czy moge sie teraz zapisac i np. chodzic na kursy od lutego? Jak to jest?
|
Cytat:
U mnie w ośrodku gdzie chodzę, chłop mówił, że niektórzy żeby nie płacąc tego podatku, zapisują się już teraz i wpłacają całą kasę mimo, że będą kurs robic za kilka miesięcy. |
Cytat:
Co do kosztów prawa jazdy to sie zgadzam---to jest chore. Niby kursy maja przygotowac do czegos i dlatego taka cena, a zdrugiej wypuszczamy rocznie paruset potencjalnych za(samo)bójców. Bo powtarzam--w 30 godzin nikt sie nie nauczy jeździć. Gdyby wprowadzic zasadę , że jezeli w ciagu roku od zdania PJ, 2 razy zlapią cię na predkości albo mijaniu na 3eciego albo omijaniu przechodniów na pasach(te wykroczenia to 99% wypadków jakie nie sa spowodowane przez pijanych) dostajesz obowiazek wykupienia 15 godzin jazdy+mandat na 500 zł to moze by sie nauczyli kultury jazdy. Ale u nas lepiej uwalac ludzi na egzaminach po kilka razy za migacze albo nieprawidlowe sprawdzenie plynu hamulcowego.Taki chory kraj. |
Jak długo będę czekał na prawo jazdy, jeśli dzisiaj - 28.12.09 r. przyjęto mój wniosek i trwa postępowanie administracyjne? Będzie do Sylwestra?
|
Cytat:
|
ja czekałem równo 2 tygodnie robocze od zdania prawka...
|
Mam do was pytanie w Poniedziałek zdaje po raz 4... Widać, ze za oknem zima zdawał ktoś z was w zimie?Jak się jeździ etc.?
|
Ja zdawałęm 2 lata temu w zimie, trzeba po prostu wolniej jechać i tyle oczy dookoła głowy, spokój i powodzenia ! :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl