Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

element 01.02.2009 16:39

Ja będe pił alkohol, dziękuje

:lol:

tommiyacht 01.02.2009 16:39

wywiad po meczu:

dziennikarz : co bedziecie robic, jak bedziecie swietowac po meczu
Sławek Szmal : ja bede pił alkohol
dziennikarz: dziekuje

szacun

Ave 01.02.2009 16:42

SZmalll to jest gośc !! Przynajmniej świętuje jak każdy normalny Polak!! BRAWO POLSKA!!

TSW Fanatyk 01.02.2009 16:45

Mówiłem że brąz jest nasz :) Brawo za dzisiejszy mecz!Jednak jest mały niedosyt że daliśmy dupy chorwacji...ale nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło :D za 2 lata musi być złoto :)

Żuczek 01.02.2009 16:46

Brawo Szmal! Brawo Bielecki! Widać, że jak Polacy chcą to potrafią!

born2b3k 01.02.2009 16:47

wszystkim zespolom ekstraklasy zycze taki zawodnikow jak pilkarze ręczni reprezentacji Polski

Zdzis 01.02.2009 16:49

Świetne wywiady pomeczowe:
[Dziennikarz] Dlaczego w pierwszej połowie tak kiepsko Wam szło?
[Szmal] To jest właśnie polskie dziennikarstwo sportowe, szukają dziury w całym.

albo

[Dziennikarz] Karol, czy teraz na każdej imprezie będziesz golić się na łyso?
[Bielecki, z kamienną miną] Nie jest to regułą, zobaczymy jak będzie.

Świetna ekipa, nie tylko sportowo, ale i osobowościowo. Gratulacje!

PotiWisla 01.02.2009 16:51

Bardzo mi się podobała końcówka.Jurecki rzucił wszyscy zaczeli się cieszyć i przestali grać Duńczyk wyszedł na sam na sam a tu Sławek obronił jeszcze ten rzut !!

igortsw 01.02.2009 16:52

Po tym wszytkim się tylko zastanawiam czemu piłka nożna, a nie ręczna jest sportem narodowym w kraju nad Wisłą.... Z drugiej strony gdyby szczypiornak byłby nr.1 to pewnie większośc z nas nie pisałaby teraz na tym forum, tylko na forum np MTTS Kwidzyn :D

Brawo Polacy!

godzilla 01.02.2009 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 666835)
Po tym wszytkim się tylko zastanawiam czemu piłka nożna, a nie ręczna jest sportem narodowym w kraju nad Wisłą.... Z drugiej storny gdyby szczypiornak byłby nr.1 to pewnie większośc z nas nie pisałaby teraz na tym forum, tylko na forum np MTTS Kwidzyń :D

Brawo Polacy!

wypraszam sobie przekręcania nazwy mojego rodowego miasta:evil::evil::evil::evil:

dzieki Igor:P

unpredictable_wislaczka 01.02.2009 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PotiWisla (Post 666833)
Bardzo mi się podobała końcówka.Jurecki rzucił wszyscy zaczeli się cieszyć i przestali grać Duńczyk wyszedł na sam na sam a tu Sławek obronił jeszcze ten rzut !!

I Szmal się zaczął cieszyć,a sędzia jeszcze nie gwizdnął,tylko popychał go do bramki;)
Brawo Polska! Jak to Jurasik powiedział mniej więcej,brąz z dedykacją dla tych,którzy w nich wątpili :)

Wiślak_ostrowiak 01.02.2009 17:28

Brawa dla całej kadry za brązowy medal!!!świetny mecz o brąz w wykonaniu Polaków!!!

Tiramisu 01.02.2009 17:30

To paradoks, ale tak ciężko wywalczony brąz cieszy bardziej niż łatwo zdobyte złoto. Ja ze swej strony chciałam pozdrowić środkowym palcem pana od wf-u z podstawówki,, Zbychu! To Ty mnie zraziłeś do ręcznej na tyle lat! I hate you!

Gratulacje dla DRUŻYNY przez duże D. Oni naprawdę są jednością. Jeden za wszystkich, wszyscy za wszystkich hehe :).

DZIĘKUJEMY!

hoho 01.02.2009 17:31

Co do meczu to dzis po slabym poczatku ,wszyscy grali swietnie i od stanu 14-11 kontrolwoalismy gre i bylem pewien ze dowieziemy prowadzenei do konca.Bielecki zajebiscie dzis ,dobrze tez Jaszka i Szmal

piter116 01.02.2009 17:46

No i mamy upragniony medal. Taki wyczyn po 1 rundzie z zerowym dorobkiem jest czymś niewiarygodnym. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, po ostatnim srebrnym medalu, przed Mistrzostwami liczyliśmy pewnie po cichu na złoto. Pomyślcie jak czulibyśmy się teraz gdyby w finale przyszło nam przegrać i chłopaki dostali by srebrne medale. Srebro zawsze lepsze niż brąz, ale wtedy nasze nastroje jak i chłopaków tuż po meczu były by zupełnie inne. Zawsze pozostałby ten niedosyt. A tutaj mamy 3 miejsce i wszyscy są szczęśliwi :) Drużyna Wenty przejdzie ponadto do historii, bo jako pierwsza z reprezentacji zdobyła 2 medale pod rząd na dużych imprezach. Jeszcze raz wielkie brawa dla naszej reprezentacji.
A co do samego meczu, wreszcie obudził się Bielecki no i jak strasznie krytykowany przez nas wcześniej Bartek Jaszka. Nasuwa się teraz pytanie, dlaczego tak późno? :P W pierwszych minutach gra w ataku nie wyglądała najlepiej. Dopiero bodajże w 20 którejś minucie wyszliśmy po raz pierwszy na prowadzenie,z tych emocji już nawet nie pamiętam. Cieszy, że po przerwie chłopaki zagrali nadal konsekwentnie, a nawet powiększyli swoją przewagę. W końcówce ogromne ciarki przechodziły mi po plecach :) Ta obrona Szmala w ostatniej akcji- coś pięknego. Widok radujących się Polaków po gwizdku- łzy same cisną się do oczu. Marzy mi się aby w przyszłości nasza reprezentacja w piłce nożnej osiągała podobne sukcesy jak team Wenty. Ale do tego pewnie daleka droga.

Prawdziwych mężczyzn poznaje się nie po tym jak zaczynają, ale jak kończą.

PS: Serducho się raduje jak człowiek słyszy wywiady takie jak ze Szmalem czy Jurasikiem :)
'Ja będę pił alkohol"
"To jest całe polskie dziennikarstwo, szukają dziury w całym"
!00 % racji Sławek :)

Tiramisu 01.02.2009 17:49

Będzie pięknie dopóki ktoś nie wyniucha w piłce ręcznej kasy,, I będzie to co z nogą.. Przykre, ale taki mamy kraj.

Ci faceci kochają to co robią. I w tym ich siła.

kubawislak 01.02.2009 18:06

Po tym jak laliśmy wszystkich w drugiej fazie grupowej czuję lekki niedosyt...:D:D:P
Takich ludzi lubię mają jaja, ie to co nasze panienki... nawet podczas hymnu sprawdzają czy się dobrze uczesali...:-/

piter116 01.02.2009 18:50

A w finale cios za cios. Pachnie dogrywką. 48 min na razie po 18.

Agnieszka 01.02.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 666869)
Po tym jak laliśmy wszystkich w drugiej fazie grupowej czuję lekki niedosyt...:D:D:P
Takich ludzi lubię mają jaja, ie to co nasze panienki... nawet podczas hymnu sprawdzają czy się dobrze uczesali...:-/

Ja to tam się cieszę bo do II fazy przystępowaliśmy powiedzmy sobie szczerze z minimalnymi szansami na wyjście z grupy. A tu nie dość że wyszliśmy to jeszcze drugi raz z rzędu medal na Mistrzostwach:D

Ciekawe kiedy ta nasza reprezentacja Piłki Nożnej takie sukcesy odnosić będzie:D Bo za mojego życia napewno nie :D

Proud 01.02.2009 19:05

no to Francja :) nie wiem czy to dobrze, czy źle...ale jakoś za Chorwatami nie przepadam:) pomimo że to potomkowie plemion polskich :)podobno.

Gratulacje!

Francja
Chorwacja
Polska
Dania
Niemcy
Węgry

kibic sukcesu 2007 01.02.2009 19:05

No i dobrze, że Żabojadzi wygrali. Chorwaci myśleli, że zrobią wielki kocioł i sędziowie będą jeść im z rąk. Trener Chorwacji już w połowie meczu powinien dostać czerwoną za wymuszanie i krytykowanie decyzji sędziego.

element 01.02.2009 19:07

I dobrze.

Myśleli że jak grają u siebie to każdy im w dupe będzie wchodził.

dynek.pl 01.02.2009 19:10

Tez kibicowal Francji. Pewnie troche z zazdrosci w stosunku do Chorwatow. Maja swietnych pilkarzy noznych, recznych, koszykarzy - mnostwo sukcesow i radosci w ostatnim czasie, a to takie mlode panstwo - nie mozna miec wszystkiego :D

piter116 01.02.2009 19:11

Podobnie jak wy cieszę się ze zwycięstwa Francji. Za dużo gwiazdek w tej Chorwacji. Byli zbyt pewni siebie. A to zachowanie tego Chorwata, który dostał czerwień pod koniec meczu-brak słów.

PS: Zaraz wręczenie medali :)

tommiyacht 01.02.2009 19:17

ciesze sie że Francja wygrała. Jak to oni (Chorwaci) byli tak buczni po meczu z nami i w ostatnich minutach. Nadmuchal ise balona i teraz bum. a kysz!

iiYama 01.02.2009 19:36

Zaskoczony jestem postawą Chorwatów.

Rozumiem że porażka boli, rozczarowanie, ale podczas wręczania medali zero radości podczas trzymania pucharu za 2-miejsce.

Balic, ręce założone na siebie, nawet go nie dotknął. Niezły bufon.

Tym bardziej gratulacje dla Francji.

piter116 01.02.2009 19:40

Lijewski w 7 Mistrzostw :)

godzilla 01.02.2009 19:47

Polska wygrala brąz a Chorwacja przegrala srebro, rozumiem ze nie ukrywali uczuc ale zeby bawic sie pucharem w pilka parzy to troche nie wypada, zero radosci, az smutno patrzec

Bati_NS_TSW 01.02.2009 19:48

Słoma z butów zawsze wyjdzie. Balic nawet medalu sobie założyć nie dał..

Proud 01.02.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 666896)
Zaskoczony jestem postawą Chorwatów.

Rozumiem że porażka boli, rozczarowanie, ale podczas wręczania medali zero radości podczas trzymania pucharu za 2-miejsce.

Balic, ręce założone na siebie, nawet go nie dotknął. Niezły bufon.

Tym bardziej gratulacje dla Francji.

nie chce być nietolerancyjny czy coś...ale troche zachowują się jak pastuchy...a ten Balić to już przesadza...

zresztą, nie wiem jak to jest...ale mecz o 3 mejsce MŚ, a na trybunach z 1tys widzów...masakra. I tylko na "swoich" meczach komplet.

szkoda że Tłuczyński nie został najlepszym skrzydłowym.:p

szarkoz 01.02.2009 19:52

Mamy medal, na który naprawdę zasłużyliśmy - zarówno Chorwacja, jak i Francja to drużyny poza naszym zasięgiem. Mimo wszystko bardzo się cieszę i dziękuję naszym szczypiornistom. Drugi raz z rzędu mamy medal na MŚ! Wspaniały sukces.

Zachowanie Balica przy dekoracji na poziomie 6-latka. Rozumiem emocje podczas meczu (wykluczenie innego Chorwata, chociaż to też było nie do zaakceptowania), ale to co zrobiła ta "gwiazdka" to śmieszne.

Tiramisu 01.02.2009 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic sukcesu 2007 (Post 666845)
Piłkarze ręczni lubią sobie wypić i nie jest to żadną tajemnicą dla osób siedzących w temacie.

Trudno uwierzyć, że Ci z reprezentacji też,,, Wychodziłoby na to, że prawdziwym mężczyznom to nie przeszkadza w karierze sportowej. Czego nie można powiedzieć o kopaczach,, A może kopaczom nie przeszkadza alkohol tylko D&G, furki i blachary po bokach (najlepiej w liczbie 6 szt. naraz) i ogólne zepsucie,, Ciekawe, naprawdę.

Kibic_1906 01.02.2009 20:08

Haha Balic olał sprawę z medalem ale ogólnie grał na tych mistrzostwach taką kiche że żal..A komentatorzy ciągle powtarzali że to największa gwiazda Chorwacji:-p

BRAWO POLSKA!!
P.S. W mediach jest wolność słowa , Szmal mógł powiedzieć co chciał i bardzo dobrze , chłop ma jaja i charakter a nie tak jak nasi kopacze którzy wszystkiego się wypierają a później zapruci w 4 dupy chodzą (Ukraina 2008) , a GÓWNO osiągnęli w porównaniu ze szczypiornistami!
I Polska tym bardziej jest fenomenem że u nas jedyną halą z prawdziwego zdarzenia jest Spodek..:-/

kibic sukcesu 2007 01.02.2009 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 666916)
Trudno uwierzyć, że Ci z reprezentacji też,,, Wychodziłoby na to, że prawdziwym mężczyznom to nie przeszkadza w karierze sportowej. Czego nie można powiedzieć o kopaczach,, A może kopaczom nie przeszkadza alkohol tylko D&G, furki i blachary po bokach (najlepiej w liczbie 6 szt. naraz) i ogólne zepsucie,, Ciekawe, naprawdę.

Wiesz, wypić a wypić to jest różnica, wiadomo że nie są jakimiś ostrymi wlewaczami. Trzeba wiedzieć kiedy można i gdzie. A stylu życia piłkarzy ręcznych i nożnych nie można w żaden sposób porównywać. Nie są tak popularni, a przede wszystkim nie mają tyle kasy.

tofik 01.02.2009 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 666916)

Mają po prostu za dużo (kopacze), niewspółmiernie do umiejętności. Gówno potrafią, a kasy nie mają gdzie upychać. Przecież za takie marne kaleczenie sportu to powinno być tysiąc złotych i karnet na basen. Ale co zrobić, zepsuty rynek teraz dodatkowo Arabowie go jeszcze dobiją.

W ręcznej żeby zarobić trzeba być na prawdę dobrym i wyjechać za granicę (liga niemiecka itp.)

Tiramisu 01.02.2009 20:15

I to jest dowód na to, że nie chcemy, aby do piłki ręcznej spłynęły wagony pieniędzy. Jakie to smutne co kasa robi z ludźmi, którym za łatwo przyszła.

matizaq 01.02.2009 20:26

Hmmm ktoś wie bo tak sie zastanawiam . Polska liga piłki ręcznej jest w ogóle zawodowa ? Bo mi sie zaawsze wydawało że nie !? Jeżeli nie , to znaczenie sukcesu jest tym bardziej ogromne ! Może w końcu coś się u nas ruszy..............

Schabek 01.02.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 666940)
Hmmm ktoś wie bo tak sie zastanawiam . Polska liga piłki ręcznej jest w ogóle zawodowa ? Bo mi sie zaawsze wydawało że nie !? Jeżeli nie , to znaczenie sukcesu jest tym bardziej ogromne ! Może w końcu coś się u nas ruszy..............

Mamy nawet ekstraklase i 2 lige nawet mamy a i jeszcze mamy ekstraklase kobiet w piłkę ręczną

PS. google nie boli http://www.zprp.pl/

Kibic_1906 01.02.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matizaq (Post 666940)

Nie , niestety nie jest...

matizaq 01.02.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Schabek (Post 666950)
Mamy nawet ekstraklase i 2 lige nawet mamy a i jeszcze mamy ekstraklase kobiet w piłkę ręczną

PS. google nie boli http://www.zprp.pl/

Kolego ja wiem że mamy lige . Ja się pytam czy ona jest zawodowa ! Kłopoty ze zrozumieniem ? Kibic_1906 dzięki za odpowiedz ! Tak jak myślałem................

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl