![]() |
Cytat:
Mały - mentor młodych.. hahahahahahahahaha, czyj to pomysł? |
Co jest z Małeckim nie tak żeby nie mógł pełnić takiej roli? Według mnie nadaje się idealnie.
|
Cytat:
Jeszcze inna sprawa, że nie mamy jakichś innych związanych z nami graczy w wieku 35 może ciut więcej, którzy mogliby wrócić na koniec grania - to efekt grania najemnikami, którzy dziś tu jutro gdzie indziej. Dla mnie taki Chrapek mógłby wrócić do nas na koniec w roli mentora, ale on jeszcze gdzieś gra za większą kasę. |
Cytat:
poszedł za frii z Piasta do Ruchu |
Cytat:
bo jakoś nie widzę poza zmarnowanym przez kontuzje Pieniądzem i Bugajem który okazał się flopem, a miał być ultra talentem prosto z Norge to nie ma tu kogo żałować i generalnie takie były też wpisy w temacie |
Ale panie doktorze, ty wiesz że Małecki już nie ma 20 lat? Chłop ma żonę, dzieci. Oglądałeś jego program o niższych ligach na YT?
Poza tym kto lepszy do uczenia dzieciaków czego nie robić niż Małecki. Chłop jest mega świadomy swoich błędów. Poza tym Wiślak, który wie czym jest ten klub i może to przekazać tym juniorom co przychodzą do rezerw z innych regionów Polski. Jak dla mnie strzał w 10. |
Cytat:
Wiem że ma rocznikowo 38 i co z tego? Jeśli ma rodzinę (od kiedy) to co z tego - patrz zdanie 1. Programu nie oglądałem. Wolałbym jakiegoś spokojniejszego grajka w tej roli, który gra dobrze i nie miewa kłopotów ze swoimi trenerami czy kibicami.. tyle. Oby poszło po Twojemu. |
Cytat:
Z graczy którzy mogliby do nas wrócić i wniosa jakas wartości (mentorska, nie odnoszę sie do sportowej) to został Ondrasek, może Łasicki za 5 lat, Drzazga, Sadlok. Fakt - lista jest bardzo krótka, moze obecne pokolenie będzie w stanie cos wnieść za te 10 lat jak do nas wróci (bo raczej nikt nie będzie grał bez przerwy do konca kariery w Wiśle, może jedynie Uryga ktory ma szklane zdrowie). |
Mentorem w rezerwach to mógłby być Boguski, a nie Małecki. Wyjdzie nam to czkawką.
|
Poza Małeckim to jest ktoś jeszcze aktywny piłkarsko z tych co Mistrzostwo z nami zdobywali (oczywiście z tych co coś grywali w tym mistrzowskim sezonie)?
|
Cytat:
Pogoń, Sosnowiec, Avia, a co było u nas to pewnie wiesz lepiej ode mnie. Gość który mógł mieć kilkadziesiąt meczów w reprezentacji, ale na własne życzenie ma tylko 8 będzie mentorem w rezerwach.. Czy powie dzieciakom dlaczego ma 8, a nie np. 40 meczów w reprezentacji i co mają robić żeby wycisnąć max z piłki? Czy raczej będzie dymił bo trener go nie wystawił od początku tylko od 60-tej czy 80-tej albo nie powiedział dzień dobry? Jak zwykle- pożyjemy-zobaczymy. |
Cytat:
|
Akurat Małecki kiedyś potrafił grać w piłkę i można zakładać, że czegoś będzie w stanie nauczyć wiślacką młodzież.
To nie jest już dzisiaj ten sam człowiek, porywczy i agresywny jak parę dekad temu. W klubach w których ostatnio grał był raczej szanowany. Nie mam problemów z tym ruchem. Oczywiście o ile nie został przepłacony na kontrakcie.:evil: |
@Markus
Tak był szanowany, że w avii go odsunęli od składu w kwietniu 2026 mimo, że miał kontrakt do czerwca i przedłużył mu się po awansie. W sosnowcu w 2021 czy 22 ścięcie z drugim trenerem i sprawa sądowa o kasę (wygrana przez PM) bo go odsunęli i nie chcieli mu płacić. Oczywiście nie jestem insiderem i nie wiem co dokładnie się stało w aś&zs, ale jak czytam, że dorósł itp. to mam te sytuacje w tyle głowy. Ale u nas na pewno będzie dobrze. |
Młodym też jest potrzebny ktoś doświadczony w drużynie. Wybór padł na niego.
Jeśli będzie coś nie tak, to w klubie mu podziękują. Nie przychodzi jako ktoś kto stanowi jakikolwiek fundament czy jest nieusuwalny. Skoro podpisali z nim kontrakt, w klubie wierzą, że są duże szanse, iż podoła tej roli, jaką mu obecnie wyznaczyli. Czy tak się stanie pokaże czas. Nie ma powodów do paniki czy ostrej krytyki. |
Kadra rezerw podczas startu przygotowań:
Bramkarze (+ Stępak): Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
4 "testowanych zawodników" w dzisiejszym sparingu rezerw:
https://x.com/AkademiaWisly/status/2074763524652273791 |
Razem z ławka to 12
|
Sparingi rezerw:
11.07 10:00 Podhale (Myślenice) 18.07 14:00 Wieczysta (Chałupnika, Kraków) 22.07 17:00 Dalin (Myślenice) 25.07 11:00 Odra (Opole) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wrzucili tylko obrazek z herbami więc można obstawiać, że może poza Dalinem, to będą rezerwy.
https://x.com/AkademiaWisly/status/2075503418450338260 |
Wisła II Kraków 2-0 Podhale Nowy Targ
11 lipca 2026, 10:00 Adrian Rodado 23, zawodnik testowany 49 (k) Wisła II Kraków: (skład wyjściowy) 1. zawodnik testowany - 2. Sławomir Chmiel, 3. Dawid Gap, 4. zawodnik testowany, 5. Eryk Daczewski, 6. Karol Dziedzic, 7. Piotr Starzyński, 8. Wiktor Szywacz, 9. Adrian Rodado, 10. Olivier Sukiennicki, 11. zawodnik testowany. |
Jutro dodatkowy sparing w Goczałkowicach!
KS Goczałkowice Zdrój - Wisła II Kraków 11:00 w Goczałkowicach Zdr. |
Ten brat Rodado to cos rokuje? Nie ogladam meczow rezerw.
Oni go wzieli jako realna opcje na przyszlosc czy jako bonus w kontrakcie Angela, ze brata tez mamy zatrudnic? |
Adrian dostał kontrakt bo jest Rodado.
W zeszłym sezonie sobie średnio poradził, chyba, że były jakieś kontuzje, o których nie pisano. W sparingach radzi sobie lepiej ale myślę, że bez Angela to by go jednak odpalono. |
Adrian Rodado mało grał w rezerwach, a jeśli już grał, to słabo. Dużo słabiej niż Tokarczyk.
|
Cytat:
|
Sparing z Goczałkowicami:
pierwsza 11: testowany (BR), Chmiel, Cymbaliuk, testowany, testowany, Daczewski, Szywacz, Gap, Hasa, Sukiennicki, Rodado KS Goczałkowie Zdr. 3:5 Wisła II Bramki Wisła II: Rodado 9', 12' Gap 28' Urbanik 62' Hasa 71' |
Sparing z Wieczystą II
Skład rezerw: testowany (BR), testowany, Daczewski, testowany, testowany, Dziedzic, Szywacz, Starzyński, Gap, Sukiennicki, Rodado |
Szukamy tanich młodych zagranicznych z potencjałem, którzy w dotychczasowych klubach mieli problem z przebiciem się do 1 zespołu.
|
Po to mamy akademię i rezerwy by wyławiać nieoszlifowane diamenciki.
Tu pewnie będzie więcej flopów. Ale jak Wisła zainwestuje w akademię i trenerów ... |
Wisła II Kraków - Dalin Myślenice
Wyjściowa "11": Testowany (BR), Chmiel, Cymbaliuk, Daczewski, testowany, Staszak, Szywacz (C), Płąwiński, Conte, Tokarczyk, Rodado |
|
Wisła II 6:1 (3:1) Dalin
Bramki dla Wisły: Conte 4' Tokarczyk 23', 35' testowany 49' Starzyński 58' Skrobański 62' |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl