Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10902)

doktor granat 02.07.2026 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1665422)
Mam pytanie, jaka jest polityka płacowa względem takich grajków jak Mały? Standard dla danej ligi, czy grają bardziej po kosztach?

Moim zdaniem jak kto (jk??) chce, tym bardziej w Wiśle, tym bardziej w przypadku przypadku Małego.
Mały - mentor młodych.. hahahahahahahahaha, czyj to pomysł?

As 02.07.2026 19:37

Co jest z Małeckim nie tak żeby nie mógł pełnić takiej roli? Według mnie nadaje się idealnie.

doktor granat 02.07.2026 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1665426)
Co jest z Małeckim nie tak żeby nie mógł pełnić takiej roli? Według mnie nadaje się idealnie.

Idea zawodnika związanego z klubem, który wraca na starość żeby być mentorem dla młodych ogólnie rzecz biorąc mi się podoba. Wolałbym jednak kogoś z mniej barwnym życiorysem (rozstania z Sosnowcem, avią, u nas też coś się działo dawno temu). Obawiam się po prostu, że któregoś dnia z kimś się pokłóci, da komuś w mordę albo zrobi inny syf.
Jeszcze inna sprawa, że nie mamy jakichś innych związanych z nami graczy w wieku 35 może ciut więcej, którzy mogliby wrócić na koniec grania - to efekt grania najemnikami, którzy dziś tu jutro gdzie indziej.
Dla mnie taki Chrapek mógłby wrócić do nas na koniec w roli mentora, ale on jeszcze gdzieś gra za większą kasę.

emjot 02.07.2026 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1665428)
Idea zawodnika związanego z klubem, który wraca na starość żeby być mentorem dla młodych ogólnie rzecz biorąc mi się podoba. Wolałbym jednak kogoś z mniej barwnym życiorysem (rozstania z Sosnowcem, avią, u nas też coś się działo dawno temu). Obawiam się po prostu, że któregoś dnia z kimś się pokłóci, da komuś w mordę albo zrobi inny syf.
Jeszcze inna sprawa, że nie mamy jakichś innych związanych z nami graczy w wieku 35 może ciut więcej, którzy mogliby wrócić na koniec grania - to efekt grania najemnikami, którzy dziś tu jutro gdzie indziej.
Dla mnie taki Chrapek mógłby wrócić do nas na koniec w roli mentora, ale on jeszcze gdzieś gra za większą kasę.

Chrapek chciał wrócić, ale do jedynki
poszedł za frii z Piasta do Ruchu

emjot 02.07.2026 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1665421)
W ogóle nie rozumiem czemu co rok jest ta sama histeria bo Wisła nie przedłuża dwudziestu kolejnych piłkarzy których nie uznano za rokujących. Za miesiąc nikt już o nich nie pamięta.

Jasne, jeden na stu może gdzieś kiedyś odpali (teoretycznie, jeszcze się tak nie wydarzyło), ale przecież nie możemy trzymać w rezerwach czterdziestu piłkarzy...

Jedyne co jest dyskusyjne w naszej polityce to automatyczne przedłużanie piłkarzy po kontuzjach i rehabilitacji jak Starzyński, Talar czy Skrobański.

@Karherop - Kawała, Baniowski, Tokarczyk, Staszak i Cymbaliuk najlepiej żeby poszli na wypożyczenie jeśli nie będą mieli realnych szans na grę. Łapanie ew. ogonów po pięć minut nic im nie da, lepiej dla nich żeby grali w pierwszej lub drugiej lidze.

ale kto robi histerię?
bo jakoś nie widzę

poza zmarnowanym przez kontuzje Pieniądzem i Bugajem który okazał się flopem, a miał być ultra talentem prosto z Norge to nie ma tu kogo żałować i generalnie takie były też wpisy w temacie

As 02.07.2026 22:46

Ale panie doktorze, ty wiesz że Małecki już nie ma 20 lat? Chłop ma żonę, dzieci. Oglądałeś jego program o niższych ligach na YT?

Poza tym kto lepszy do uczenia dzieciaków czego nie robić niż Małecki. Chłop jest mega świadomy swoich błędów. Poza tym Wiślak, który wie czym jest ten klub i może to przekazać tym juniorom co przychodzą do rezerw z innych regionów Polski.

Jak dla mnie strzał w 10.

doktor granat 03.07.2026 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1665431)
Ale panie doktorze, ty wiesz że Małecki już nie ma 20 lat? Chłop ma żonę, dzieci. Oglądałeś jego program o niższych ligach na YT?

Poza tym kto lepszy do uczenia dzieciaków czego nie robić niż Małecki. Chłop jest mega świadomy swoich błędów. Poza tym Wiślak, który wie czym jest ten klub i może to przekazać tym juniorom co przychodzą do rezerw z innych regionów Polski.

Jak dla mnie strzał w 10.

Opuszczał w nazwijmy to niejasnych okolicznościach Zagłębie Sosnowiec w wieku 33, kończy w niejasnych okolicznościach kontrakt z Avią Świdnik w wieku 38, w temacie byli zawodnicy pewnie jest coś o obu sytuacjach.
Wiem że ma rocznikowo 38 i co z tego?
Jeśli ma rodzinę (od kiedy) to co z tego - patrz zdanie 1.
Programu nie oglądałem.
Wolałbym jakiegoś spokojniejszego grajka w tej roli, który gra dobrze i nie miewa kłopotów ze swoimi trenerami czy kibicami.. tyle.
Oby poszło po Twojemu.

Karherop 03.07.2026 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1665428)

Małecki bedzie mial szatnie z dzieciakami, kto mu tam podskoczy? Poza tym facet sie juz dawno uspokoił (to ze sie z kims poklovil w Avii niewiele znienia).

Z graczy którzy mogliby do nas wrócić i wniosa jakas wartości (mentorska, nie odnoszę sie do sportowej) to został Ondrasek, może Łasicki za 5 lat, Drzazga, Sadlok. Fakt - lista jest bardzo krótka, moze obecne pokolenie będzie w stanie cos wnieść za te 10 lat jak do nas wróci (bo raczej nikt nie będzie grał bez przerwy do konca kariery w Wiśle, może jedynie Uryga ktory ma szklane zdrowie).

Witalis 03.07.2026 10:44

Mentorem w rezerwach to mógłby być Boguski, a nie Małecki. Wyjdzie nam to czkawką.

swiety37 03.07.2026 11:32

Poza Małeckim to jest ktoś jeszcze aktywny piłkarsko z tych co Mistrzostwo z nami zdobywali (oczywiście z tych co coś grywali w tym mistrzowskim sezonie)?

doktor granat 03.07.2026 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665441)
Małecki bedzie mial szatnie z dzieciakami, kto mu tam podskoczy? Poza tym facet sie juz dawno uspokoił (to ze sie z kims poklovil w Avii niewiele znienia).

Z graczy którzy mogliby do nas wrócić i wniosa jakas wartości (mentorska, nie odnoszę sie do sportowej) to został Ondrasek, może Łasicki za 5 lat, Drzazga, Sadlok. Fakt - lista jest bardzo krótka, moze obecne pokolenie będzie w stanie cos wnieść za te 10 lat jak do nas wróci (bo raczej nikt nie będzie grał bez przerwy do konca kariery w Wiśle, może jedynie Uryga ktory ma szklane zdrowie).

Ale moje wątpliwości nie są na zasadzie, że z kimś się pokłóci w szatni tylko że ma problemy w relacjach z przełożonymi- trener, dyrektor itp. i to może tworzyć dziwne sytuacje.
Pogoń, Sosnowiec, Avia, a co było u nas to pewnie wiesz lepiej ode mnie.
Gość który mógł mieć kilkadziesiąt meczów w reprezentacji, ale na własne życzenie ma tylko 8 będzie mentorem w rezerwach..
Czy powie dzieciakom dlaczego ma 8, a nie np. 40 meczów w reprezentacji i co mają robić żeby wycisnąć max z piłki? Czy raczej będzie dymił bo trener go nie wystawił od początku tylko od 60-tej czy 80-tej albo nie powiedział dzień dobry?
Jak zwykle- pożyjemy-zobaczymy.

doktor granat 03.07.2026 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1665447)
Poza Małeckim to jest ktoś jeszcze aktywny piłkarsko z tych co Mistrzostwo z nami zdobywali (oczywiście z tych co coś grywali w tym mistrzowskim sezonie)?

To było 15 lat temu, więc ktoś musiał być bardzo młody żeby dotrwał do teraz (ur. ok. 1990?), więc może Kurto albo Burliga? Najemników (np. Cikos) nie liczę.

Markus 03.07.2026 14:45

Akurat Małecki kiedyś potrafił grać w piłkę i można zakładać, że czegoś będzie w stanie nauczyć wiślacką młodzież.

To nie jest już dzisiaj ten sam człowiek, porywczy i agresywny jak parę dekad temu.

W klubach w których ostatnio grał był raczej szanowany.

Nie mam problemów z tym ruchem. Oczywiście o ile nie został przepłacony na kontrakcie.:evil:

doktor granat 03.07.2026 16:54

@Markus
Tak był szanowany, że w avii go odsunęli od składu w kwietniu 2026 mimo, że miał kontrakt do czerwca i przedłużył mu się po awansie.
W sosnowcu w 2021 czy 22 ścięcie z drugim trenerem i sprawa sądowa o kasę (wygrana przez PM) bo go odsunęli i nie chcieli mu płacić.
Oczywiście nie jestem insiderem i nie wiem co dokładnie się stało w aś&zs, ale jak czytam, że dorósł itp. to mam te sytuacje w tyle głowy.
Ale u nas na pewno będzie dobrze.

Markus 03.07.2026 17:07

Młodym też jest potrzebny ktoś doświadczony w drużynie. Wybór padł na niego.

Jeśli będzie coś nie tak, to w klubie mu podziękują. Nie przychodzi jako ktoś kto stanowi jakikolwiek fundament czy jest nieusuwalny.

Skoro podpisali z nim kontrakt, w klubie wierzą, że są duże szanse, iż podoła tej roli, jaką mu obecnie wyznaczyli. Czy tak się stanie pokaże czas. Nie ma powodów do paniki czy ostrej krytyki.

grogoriogreg 06.07.2026 19:22

Kadra rezerw podczas startu przygotowań:

Bramkarze (+ Stępak):
Cytat:

Wojciech Rak (U-19), Jakub Grzyb (U-19), Jakub Kowalski, Dawid Krysa
Obrońcy (+ Cymbaliuk - ostatnio grał na środku obrony, ale gdzie jest Igor Woś?):
Cytat:

Sławomir Chmiel, Dawid Szczepaniak (U-19), Szymon Urbanik (U-19), Kacper Skrobański, Konrad Furman, Arkadiusz Ziarko
Pomocnicy + Napastnicy (+ Tokarczyk, Pławiński, Baniowski):
Cytat:

Karol Dziedzic (Warta), Eryk Daczewski, Antoni Wójcik, Piotr Starzyński, Olivier Sukiennicki (Odra), Wiktor Szywacz, Dawid Gap, Szymon Kawała, Patryk Małecki (Avia), Adrian Rodado
Poza Małeckim nie ma żadnego transferu nie licząc powrotów z wypożyczeń lub awansów z CLJ U19

pepe72 08.07.2026 09:07

4 "testowanych zawodników" w dzisiejszym sparingu rezerw:
https://x.com/AkademiaWisly/status/2074763524652273791

Karherop 08.07.2026 11:43

Razem z ławka to 12

pepe72 10.07.2026 11:54

Sparingi rezerw:
11.07 10:00 Podhale (Myślenice)
18.07 14:00 Wieczysta (Chałupnika, Kraków)
22.07 17:00 Dalin (Myślenice)
25.07 11:00 Odra (Opole)

Zienczuk8 10.07.2026 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1665642)
Sparingi rezerw:
11.07 10:00 Podhale (Myślenice)
18.07 14:00 Wieczysta (Chałupnika, Kraków)
22.07 17:00 Dalin (Myślenice)
25.07 11:00 Odra (Opole)

Wieczysta czy Wieczysta II? Może by się wybrał.

Adasss 10.07.2026 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1665651)
Wieczysta czy Wieczysta II? Może by się wybrał.

Nie trzeba Sherlocka by domyślić się, że z Wieczystą II.

pepe72 10.07.2026 17:23

Wrzucili tylko obrazek z herbami więc można obstawiać, że może poza Dalinem, to będą rezerwy.
https://x.com/AkademiaWisly/status/2075503418450338260

pepe72 11.07.2026 20:33

Wisła II Kraków 2-0 Podhale Nowy Targ
11 lipca 2026, 10:00
Adrian Rodado 23, zawodnik testowany 49 (k)

Wisła II Kraków: (skład wyjściowy) 1. zawodnik testowany - 2. Sławomir Chmiel, 3. Dawid Gap, 4. zawodnik testowany, 5. Eryk Daczewski, 6. Karol Dziedzic, 7. Piotr Starzyński, 8. Wiktor Szywacz, 9. Adrian Rodado, 10. Olivier Sukiennicki, 11. zawodnik testowany.

pepe72 14.07.2026 09:47

Jutro dodatkowy sparing w Goczałkowicach!

KS Goczałkowice Zdrój - Wisła II Kraków
11:00 w Goczałkowicach Zdr.

As 14.07.2026 10:07

Ten brat Rodado to cos rokuje? Nie ogladam meczow rezerw.

Oni go wzieli jako realna opcje na przyszlosc czy jako bonus w kontrakcie Angela, ze brata tez mamy zatrudnic?

pepe72 14.07.2026 10:38

Adrian dostał kontrakt bo jest Rodado.
W zeszłym sezonie sobie średnio poradził, chyba, że były jakieś kontuzje, o których nie pisano.
W sparingach radzi sobie lepiej ale myślę, że bez Angela to by go jednak odpalono.

grogoriogreg 14.07.2026 10:50

Adrian Rodado mało grał w rezerwach, a jeśli już grał, to słabo. Dużo słabiej niż Tokarczyk.

sandomingo 14.07.2026 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1665806)
Ten brat Rodado to cos rokuje? Nie ogladam meczow rezerw.

Oni go wzieli jako realna opcje na przyszlosc czy jako bonus w kontrakcie Angela, ze brata tez mamy zatrudnic?

Adrian Rodado to jest realnie poziom klasy okręgowej, dolna połowa tabeli.

pepe72 15.07.2026 12:46

Sparing z Goczałkowicami:
pierwsza 11:
testowany (BR), Chmiel, Cymbaliuk, testowany, testowany, Daczewski, Szywacz, Gap, Hasa, Sukiennicki, Rodado

KS Goczałkowie Zdr. 3:5 Wisła II

Bramki Wisła II:
Rodado 9', 12'
Gap 28'
Urbanik 62'
Hasa 71'

pepe72 18.07.2026 13:15

Sparing z Wieczystą II
Skład rezerw:
testowany (BR), testowany, Daczewski, testowany, testowany, Dziedzic, Szywacz, Starzyński, Gap, Sukiennicki, Rodado

Adasss 18.07.2026 21:45

Szukamy tanich młodych zagranicznych z potencjałem, którzy w dotychczasowych klubach mieli problem z przebiciem się do 1 zespołu.

pepe72 18.07.2026 22:47

Po to mamy akademię i rezerwy by wyławiać nieoszlifowane diamenciki.
Tu pewnie będzie więcej flopów. Ale jak Wisła zainwestuje w akademię i trenerów ...

pepe72 22.07.2026 17:04

Wisła II Kraków - Dalin Myślenice
Wyjściowa "11":
Testowany (BR), Chmiel, Cymbaliuk, Daczewski, testowany, Staszak, Szywacz (C), Płąwiński, Conte, Tokarczyk, Rodado

Grantar 22.07.2026 18:10

https://www.wislaportal.pl/News.html...zerw-z-dalinem

pepe72 22.07.2026 19:19

Wisła II 6:1 (3:1) Dalin

Bramki dla Wisły:
Conte 4'
Tokarczyk 23', 35'
testowany 49'
Starzyński 58'
Skrobański 62'

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl