Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

AYALA 03.04.2012 07:58

miałem na myśli też jesienne mecze w Lidze Europy.Większośc z Wiślaków ma o 12-14 meczów więcej niż gracze Ruchu.
6 meczów w el. LM + 6 meczów w LE +2 mecze z Liege

Smok 03.04.2012 08:05

Ale tak , to można pisać o pilkarzach w Anglii, Hiszpanii, Włoszech. U nich sezon , jak zacznie się we wrześniu, to kończy pod koniec maja. I 60-75 meczy. U nas jest 2 miesiące przerwy w zimie i najlepsi mają w sumie może 40-50 meczy. Nie możesz liczyć im w nogach meczy z jesieni, jeśli mieli 2 miechy przerwy od grania.

AS82 03.04.2012 08:40

Najważniejszy mecz pucharowy z tych meczów które nam jeszcze zostały a tu posypała sie cała obrona..Oby dziś nie przegrali w Chorzowie ,bo PP to juz naprawde jedyna szansa dla nas w tym roku

fanfan 03.04.2012 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1236961)
Bardzo ciekawa lokalizacja.
1. Od jakiegoś czasu KIelce robią wszystko, żeby nie wpuszczać kibiców Wisły na swój stadion.
2. Po pierwszej propozycji rozegrania meczu na stadionie w Kielcach prezydent tego "pięknego" miasta od razu zgłosił veto - twierdząc - "nie ma k***a takiej możliwości.
3. Nagle wszyscy dochodzą do porozumienia i finał zaklepany. Jakich argumentów mógł użyć PZPN w rozmowach z prezydentem Kielc, który jeszcze 2 dni wcześniej kategorycznie odrzucał możliwość rozegrania meczu finałowego u siebie?
4. Na koniec miło mi poinformować, że w finale zagrają Ruch z Legią. No chyba, że Arka wywinie jakiś numer i wyeliminuje warszawiaków.

5. PZPN deleguje do pierwszego meczu sędziego Gila który wszyscy wiemy jak sędziuje mecze Wisełki więc kontrowersje po tym meczu będą na pewno ! ( na rewanż obstawiam Piaseckiego albo Borskiego ewentualnie Marciniak również mógłby wykonać zadanie ....)

dynek.pl 03.04.2012 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TeeS (Post 1236961)
2. Po pierwszej propozycji rozegrania meczu na stadionie w Kielcach prezydent tego "pięknego" miasta od razu zgłosił veto - twierdząc - "nie ma k***a takiej możliwości.
3. Nagle wszyscy dochodzą do porozumienia i finał zaklepany. Jakich argumentów mógł użyć PZPN w rozmowach z prezydentem Kielc, który jeszcze 2 dni wcześniej kategorycznie odrzucał możliwość rozegrania meczu finałowego u siebie?

uwiebiam te spiskowe teorie dziejow wyssane z palca

artykuł z poprzedniego piątku -> http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352...hcielismy.html

funkykoval 03.04.2012 10:20

Większego barana do sędziowania nam dać nie mogli - Paweł Gil to jest po prostu biegająca po boisku katastrofa - meczu z Disco Polo w Krakowie mu nie zapomnę.
Większego qtasa wśród sędziów nie mogli nawet wymyślić.....

thechris 03.04.2012 10:33

Z jednej strony, zblazowani, zmanierowani, przepłaceni i w większości myślami już w innych klubach zawodnicy kontra przeciętni ale waleczni, ambitni, w wysokiej formie, silnie umotywowani przez trenera rywale. Teoretycznie to się może zakończyć inaczej niż pewnym zwycięstwem Ruchu. Ale piłka nie takie rzeczy widziała. A polska piłka w szczególności. Sędzia też może rozdać karty po swojemu. Serce mówi, że nie będzie tak źle i 1:1 jest możliwe ale rozum podpowiada, że raczej skończy się 2:0 dla gospodarzy w meczu bez większej historii.

Dubi 03.04.2012 11:24

przyszło nam zmierzyć się z Ruchem ( gdyby to była Arka- która ma duże kłopoty z wystawieniem jedynastki , spałbym spokojniej tak jak w Warszawie legioniści ) to bez watpienia, na stan dziesiejszy - najważniejszy mecz w tym sezonie. Jak z ta presją poradzą sobie piłkarze Wisły ?

mitmichael 03.04.2012 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 1237006)
przyszło nam zmierzyć się z Ruchem ( gdyby to była Arka- która ma duże kłopoty z wystawieniem jedynastki , spałbym spokojniej tak jak w Warszawie legioniści ) to bez watpienia, na stan dziesiejszy - najważniejszy mecz w tym sezonie. Jak z ta presją poradzą sobie piłkarze Wisły ?

No nie wiem czy Oni tak spia spokojnie - to jest jednak puchar polski. W Naszym meczu tez problemy z obrona, Ruch w swietnej formie a nie jest powiedziane, ze tak spokojnie sobie wygrają. Zreszta wiele osob zapowiadało juz, ze odpadniemy z Lechem a tak sie nie stało.

Baala 03.04.2012 14:33

Dzisiaj 1-1 po kopaninie, w Krakowie spokojne kontrolowane 0-0.

chimba 03.04.2012 15:04

Cuda sie zdarzaja. Moze dzis tez bedzie.

mihaq 03.04.2012 15:12

A gdyby ich tak pojechać 4:0? Jutrzejsze gazety: "Przemeblowana Wisła z zimną krwią wykorzystała błędy defensorów Ruchu". ;)

Ajax 03.04.2012 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mihaq (Post 1237050)
A gdyby ich tak pojechać 4:0? Jutrzejsze gazety: "Przemeblowana Wisła z zimną krwią wykorzystała błędy defensorów Ruchu". ;)

To nie jest wątek science - fiction ;)

martin_6 03.04.2012 15:21

Cytat:

Dobra, w sumie czemu nie? Zróbmy to! Że też przed meczem z Legią nikt nie wpadł na ten pomysł :/

Krzysiek Grabski 03.04.2012 15:49

1:0 dla Wisły Kraków dzisiaj i 0:0 w rewanżu a więc awans Wisły.
Tak mi wyszło z obliczeń a liczyłem kilka razy:)

mitmichael 03.04.2012 15:59

Cytat:

Czyli co, zamiast efektu nowej miotly bedzie dzisiaj efekt nowych zawodnikow pierwszej druzyny :rotfl:

Mistal 03.04.2012 16:06

Bawi mnie wasz optymizm, kiedy do was dojdzie, że ta 11 teraz biegająca w koszulkach Wisły, umiejętnościami i formą może równać się z GKSem Bełchatów, niestety w tym sezonie jesteśmy zwykłym średniakiem, a wy do każdego meczu podchodzicie tak samo 1 mecz z Ruchem - "mimo wszystko jesteśmy lepszą drużyną, powinniśmy wygrać" mecz z Legią "możemy wygrać, umiejętności nam nie brakuje" teraz przed PP to samo. Panowie nie ma, coś się wypaliło, jesteśmy słabsi od Ruchu obecnie i jeśli wygramy to będzie niespodzianka.

arth_ur 03.04.2012 16:49

Fajne czasy nadchodzą że boimy się dwumeczu z Ruchem. Z racji iż jestem wiecznym optymistą wierzę że wygramy, bo ileż można ?!

pysio 03.04.2012 17:00

A ja wyprzedzę fakty i napiszę:

"Zagraliśmy fatalnie, bez pomysłu, Ruch cały mecz kontrolował przebieg wydarzeń na boisku i powinniśmy dziękować Bogu, że wpakowali nam tylko tyle bramek, że ciągle mamy cień nadziei i złudzeń na odrobienie strat w rewanżu..

Wisła za Probierza z każdym meczem gra coraz gorzej i bez pomysłu.. Zatem jednak nie wierzę w odrobienie strat i Wam też radzę się pogodzić z faktem, że półfinał to maksimum naszych obecnych możliwości.

A to co dziś pokazali nasi piłkarze nadaje się na scenariusz filmu pt. "anty futbol roku".

Na zakończenie dodam tylko: Czy wygrywasz czy nie..."

arti 03.04.2012 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1237087)
A ja wyprzedzę fakty i napiszę:

"Zagraliśmy fatalnie, bez pomysłu, Ruch cały mecz kontrolował przebieg wydarzeń na boisku i powinniśmy dziękować Bogu, że wpakowali nam tylko tyle bramek, że ciągle mamy cień nadziei i złudzeń na odrobienie strat w rewanżu..

Wisła za Probierza z każdym meczem gra coraz gorzej i bez pomysłu.. Zatem jednak nie wierzę w odrobienie strat i Wam też radzę się pogodzić z faktem, że półfinał to maksimum naszych obecnych możliwości.

A to co dziś pokazali nasi piłkarze nadaje się na scenariusz filmu pt. "anty futbol roku".

Na zakończenie dodam tylko: Czy wygrywasz czy nie..."

Idź na huśtawki.

whistar 03.04.2012 18:17

Czy można tym bucom zakazać wstępu na R22? najgorsi od 1993 - będę to powtarzał!!! szkoda tylko paru chłopaków

dynek.pl 03.04.2012 18:17

Qrwa, gramy nawet nieźle, całą połowę prowadzimy grę i dostajemy bramkę z niczego - patrze i nagle Piech sam na sam, jeszcze musiał między nogi trafić :/

cinekw 03.04.2012 18:19

Melikson, gwiazdor p****** nawet 2 razy piłki prosto kopnąć nie potrafi. Oby sie znalazł frajer co go kupi.

ciacho 03.04.2012 18:20

Czy tylko ja mam wrażenie, że Melikson to taki drugi Jirsak??:)

kriswisla 03.04.2012 18:22

meleks sprawia wrazenie jakby sie cofał w rozwoju

thechris 03.04.2012 18:23

Ruch sobie pyka na 40% możliwości... Pozwala na Wiśle traktując ją jak Zdzieszowice i wygrywa... Przerażające.

Wilk i Jovanović to najsłabsi technicznie piłkarze Wisły. Jeśli oni mają być przyszłością tego klubu to ten klub przyszłości nie ma żadnej.

kriswisla 03.04.2012 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1237102)
Ruch sobie pyka na 40% możliwości... Pozwala na Wiśle traktując jak Zdzieszowice i wygrywa... Przerażające.

Wilk i Jovanović to najsłabsi technicznie piłkarze Wisły. Jeśli oni mają być przyszłością tego klubu to ten klub przyszłości nie ma żadnej.

Wilka to trzeba zmienic bo bedziemy konczyc w 10tke:evil:

Ivory1906 03.04.2012 18:25

Melikson gral dobrze bo wiedzial ze dobre wystepy w pucharach wypromuja go...a tu dupa :) nikt go w takiej formie nie kupi, zrobil sie z niego drugi Stilic ktory ma w dupie amice i gre w niej choc nawet Stilic potrafil zagrac kilka dobrych pilek a Melikson zaczyna dorownywac Jirsakowi gwiazdor wielki.
Bramka jak z koziej dupy traba...prowadzilismy gre w sumie nie gralismy zle a tu nagle babol i dziekuje. Teraz trzeba strzelic bramke chociaz bo w rewanzu Fornalik postawi 3 przegubowe Solarisy i tylko kontra a nasi jak wszyscy wiedza nie umia grac atakiem pozycyjnym...

iwan149 03.04.2012 18:25

Po tej nędznej grze którą prezentowała nasza drużyna, to dzisiejsza 1 połowa mimo niekorzystnego wyniku podobała mi się. Wreszcie były jakieś akcje i sytuacje, co może chociaż trochę cieszyć. Oby po przerwie nasi dalej tak grali, to może coś strzelą, przynajmniej jest jakaś nadzieja. Obawiam się o Czarka, żeby 2 żółtej kartki nie dostał...

milosz 03.04.2012 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1237102)
Ruch sobie pyka na 40% możliwości.

Nie trolluj , nie trolluj, na razie Wisła jest lepsza a Ruch to sobie pyka w twojej wyobraźni, szczęśliwie do przerwy dla Ruchu, ale jest jeszcze 45 min. i rewanż, gramy dalej na pohybel różnym thechrisom.
Bramka na konto Diaza.

thechris 03.04.2012 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iwan149 (Post 1237105)
Wreszcie były jakieś akcje i sytuacje, co może chociaż trochę cieszyć

Były akcje i sytuacje bo dla Ruchu to sparing przed sobotnim meczem sezonu. Grają na pół-gwizdka bez pressingu a i tak wygrywają... Jakby za Wilka wszedł Szeliga to by na jedno wyszło. Obydwaj zupełnie bez żadnej techniki.

kriswisla 03.04.2012 18:29

Brud i Wilk to wogule graja piach w srodku

maqz 03.04.2012 18:32

Nie jest zle,,widac, ze jakos ta gra sie klei..Ruch jakby troche zdziwiony poczynaniami Wisly. Glupi babol Diaza, ale wierze na pozytywny dla Nas wynik spotkania. Niech sie tylko Melek wezmie w garsc, bo jak na razie padaka w jego wykonaniu.

whistar 03.04.2012 18:37

no! wreszcie

willow 03.04.2012 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1237106)
Nie trolluj , nie trolluj, na razie Wisła jest lepsza a Ruch to sobie pyka w twojej wyobraźni, szczęśliwie do przerwy dla Ruchu, ale jest jeszcze 45 min. i rewanż, gramy dalej na pohybel różnym thechrisom.
Bramka na konto Diaza.

Jak dla mnie, bramka na konto Czekaja. To już trzecia. Ten chłopak powinien wrócić do MESY.

BigLeb 03.04.2012 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1237108)
Brud i Wilk to wogule graja piach w srodku

weź ty się ogarnij

maTyS. 03.04.2012 18:57

niech się robot-Garguła i płaczek Nunez uczą jak się dośrodkowuje i bije wolne. jak już Zieniu podchodził do piłki wiedziałem, że bramka.

whistar 03.04.2012 19:02

co to ....a jest?

Matejas_ 03.04.2012 19:02

hahaha 3:1 :)

Krakus! 03.04.2012 19:03

Płakać mi się chce. Mocno wierzyłem w zdobycie PP sam finał przy MP dla Legii dawałby puchary.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl