![]() |
Nie ma się co na naszych wyżywać - porównajmy ich z siatkarzami, albo(matko...)kopaczami.
Taki jest sport, nie co dzień gra się z Norwegią. I tak jestem z nich dumny, wierzę w brązowy medal. |
Cytat:
|
Więc tak, już na chłodno po chwili na przemyślenia.
Przespaliśmy początek - 1.połowy a później drugiej. Nie można stracić w ciągu 8 minut bodaj 7 bramek i odpowiedzieć jedną czy dwoma. Słabo spisywał się dziś Szmal. W obronie ogólnie graliśmy nieźle. Niestety w ataku totalna nonszalancja. Zepsuliśmy wszystko co się dało. Łącznie z karnymi. Na wielką pochwałę zasługują Jurasik oraz Lijewski. Bez nich byłaby kompromitacja. Jeśli zaś chodzi o grę Chorwatów. Zagrali dobrze, lepiej od nas, ale to nie był jakiś kosmos. Nie byli nieosiągalni. Nieosiągalny poziom pokazała Polska w meczu z Serbią - wiadomo, że przeciwnik nie ten ale zawsze coś, no i z Danią ale w 1.połowie. Cóż, znów los kojarzy nas z Danią. Chorwatów zaś z Francją. I jakoś o dziwo o nas jestem spokojny, ale na miejscu Chorwatów, a szczególnie "WIELKIEJ GWIAZDY", szanownego Pana Balicia, przemyślałbym pewne zagrania. Owszem, gdy się prowadzi 8-9 bramkami to można sobie pozwolić na złe zagrania, ale Balić był dziś ich najsłabszym punktem. Szkoda, że nie udało się Cupicia czy jak mu tam upilnować (tego co karne strzelał.) W kwestii podłogi. Jedyny właściwy komentarz to: "No comments" :lol: W kwestii sędziów. Owszem dołożyli swoją cegiełkę (szczególnie w 1.połowie) ale nie można zwalać na nich winy. Chorwaci byli po prostu lepsi w ataku i tyle. Brąz w zasięgu zdecydowanie. Po takich meczach jak w 2.fazie grupowej to sobie nie wyobrażam tego, żeby wyjechali stamtąd bez medalu. W finale dopinguję Francji. |
Chorwatom gratulujemy wykładzin ;)
|
Cytat:
|
Trudno trzeba walczyć o brąz ,nasi piłkarze ręczni są w czołówce światowej.W porównaniu z innymi grami zespołowymi w naszym kraju
|
Zawsze gospodarzom pomagają ściany , kibice i sędziowie..Jak była mała różnica bramek to wtedy nie wyrzucał Chorwatów dopiero później jak mieli 6-8 bramkową przewagę...
Co do gry , faktycznie bardzo słabo dziś , ale i tak jestem DUMNY z drużyny Wenty! A przed meczem o 3 miejsce boję się tylko o jedno - atmosfera...Wenta podczas jednej z przerw mówił : "Nie gram ja , ty , on tylko gramy MY!!". P.S.Dziś kupiłem nowy telewizor i cały dzień czekałem na ten mecz , no i nie wypadł debiut zbyt fartownie:-P:lol: |
Cytat:
|
Wielka szkoda, że tak się potoczył ten mecz. Ale prawdę powiedziwaszy z wyjątkiem jednego momentu, kiedy udało się nam doprowadzic do remisu, Chorwaci byli poza naszym zasięgiem w każdym z elementów gry. To było jak walenie głową w mur ....
Mam tylko nadzieję, że uda się po raz drugi pokonac Danię - po tym co wyczynialiśmy na tych mistrzostwach po prostu nam sie medal należy :-) |
No niestety z gospodarzami zawsze gra się ciężko, zwłaszcza kiedy gospodarz to absolutna czołówka światowa w danej dyscyplinie. Nie ma co psioczyć, walczyli, nie wyszło, taki jest sport. Jak dla mnie i tak są wielcy po tym co zrobili już na tych mistrzostwach bez względu na wynik niedzielnego meczu.
|
Ciekawy artykuł :
http://sport.wp.pl/kat,65242,title,T...l?ticaid=176bc |
Cytat:
żenada. Porażkę trzeba przyjąć z godnością, a nie robić jakieś cyrki. Skoro Pan Wenta widział ten protokół przed meczem, to powinien wtedy to wyjawić i zrobić skandal. A nie po fakcie. Nie lubię takich chorych manipulacji. Nie ma co szukać dziury w całym. Otwarcie trzeba przyznać, że byliśmy słabsi od Chorwatów. Przecież to ujmy nie przynosi. Zachowujemy się jak Niemcy, którzy zawsze gdy im się nie powiedzie, to szukają winnych wszędzie, tylko nie u siebie. |
Otoz to ToTylkoJa. Zachowujemy sie jak niemcy, jak male dzieci ktorym zabrano zabaweczke. ZApominajac o tym ze ten ich bramkarz mial po prostu dzien konia i naprawde bronil w niewiarygodnych sytuacjach. to nie to ze my gralismy slabiej tylko oni grali fenomenalnie. Trzeba sie z tym pogodzic. Ja jestem z nich dumny bo to jedyna nasza reprezentacja ktora drugi raz z rzedu na MS ma szanse na medal i to naprawde wielka szanse.
|
Chorwacja w takiej formie jak wczoraj i z takim wsparciem, nie do pokonania w finale.
mogli wygrać z nami dwa razy większą różnicą bramek, bo jak się Balic zaczął bawić, to w każdej akcji gubili piłkę. zagraliśmy słabe spotkanie, nie ma się co oszukiwać, że kiedy naprzeciwko mamy obronę 3-2-1, to idzie nam jak po gruzie. przypomnę tylko drugą połowę z Danią, dlatego jutrzejszy mecz łatwy nie będzie, na pewno będzie wiele trudniejszy niż ten poprzedni. do tego jeszcze ta żenada z parkietem, półfinał MŚ, a takie cuda.. ale brawo dla naszych że jesteśmy w czwórce, do boju jutro. |
No to zaczynamy walkę o medal ! POLSKA ! Będzie dobrze :)
|
Oglądacie? To co my robimy w ataku to jest jakaś patologia.
|
E nie gadaj, Bielecki się rozkręcił wreszcie :-D
|
Wow!!! Jaszka w 25 min. wyrównał swój dorobek bramkowy z 8 poprzednich meczy.:lol:
|
No zjebałem ich i od razu zaczęli lepiej grać :)
|
Uf... do boju Polsko! po 3 miejsce na świecie!
|
Szmal to ma chyba jakis uraz do tych Duńczyków....Drugi mecz w którym najlepiej borni w tych Mistrzostwach i drugi z Duńczykami :)
|
poczatek meczu to jakas parodia ale naszczescie sie pozbieralismy
w obronie jest super gdyby nie atak to bysmy jechali DUnczykow jak tydzien temu teraz trzeba uwazac - wiadomo 2 polowy mamy gorsze |
Najważniejsze nie przespać początku II poł., a powinno być good :D
|
No teraz strach sie bać bo 2 połowe to nasza pięta achillesowa w ostanich meczach...
Najbardziej ze wszytkiego cieszy mnie fakty, że w końcu Bilecki ma dobry dzień i nie boji sie rzucać (o ile sie nie myle 5/7 zdobytcyh) to dobrze bo ktoś taki w końcówce może być na wage złota |
Gdyby Jaszka i Bielecki grali w poprzednich meczach tak, jak dziś...
|
****a mać! Ale dzisiaj pięknie gramy :) szkoda że Bielecki dopiero dzisiaj gra tak jak naprawdę potrafi :)
|
Brąz jest już nasz. Nikt nam nie odbierze tego zwycięstwa! POLSKA
|
WIELKA POLSKA!
SZMAL! JASZKA! BIELECKI! CAŁY ZESPÓŁ I SZTAB SZKOLENIOWY , KIBICE KTÓRZY TAM POJECHALI = DZIĘKUJEMY! PS. gdyby mecz z Chorwatami odbył się na neutralnym miejscu wynik byłby inny : ) |
Już się pogubili Duńczycy całkowicie. Brąz nasz YEAAA
|
No i elegancko. Ugraliśmy tyle na ile nas było stać.
|
Gratulacje dla chłopaków !! ide sie upić :D
|
i jest Zajebi.... heh
|
Gratulacje Chłopaki!!! dobry mecz, choć początek masa błędów, ale 3 miejsce na Świecie jest naszeee!!!
coś niesamowitego, przy takim zapleczu jakie jest w Polsce. Ewenement! |
te MŚ pokazują, że nie można nikogo skreślać już na początku. Oby na kolejnych MŚ było złoto:D
|
piekny mecz - piekne 2 tygodnie (no moze dokladnie to ostatni tydzien) - BRAWO !!!
teraz musimy wejsc do ME, beda w Austrii wiec grzechem byloby tam nie zagrac i nie pojechac :D |
duży by można pisać ...
Szmal - pomnik dla tego chłopaka ! Polska Polska Polska ! |
Kurcze co my teraz będziemy oglądać do prawie końca lutego... ;)
|
Ten brąz smakuje lepiej niż srebro dwa lata temu! Brawo Brawo Brawo! Wielcy jesteście!
|
Szacunek dla wszystkich naszych piłkarzy recznych. Dzięki za ten medal.
|
"Ja będe pił alkohol" S.Szmal
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl