![]() |
|
Zdał ktoś pod koniec lipca ? Może jestem troszkę nadgorliwy, ale 28 lipca zdałem egzamin i ani w internecie, ani w urzędzie nie ma śladu mojego prawka.
I jeszcze informacja dla przyszłych egzaminowanych; nowe zasady przeprowadzenia egzaminu funkcjonują i chyba jednak jest łatwiej. Ja zrobiłem wszystko co miałem zrobić i po prawie 30 minutach już byłem z powrotem pod MORD. |
Ktoś może wie coś albo robi kurs w OSK Mustang na ul Bosaków? Ja zaczynam 18 sierpnia tam.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zdaje dziś o 17:30
Jak to było? Trzeba zjeść snickersa przed praktycznym? :) |
Cytat:
Powodzonka |
Jak wyglada przekladanie terminu egzaminu? Ile wczesniej trzeba to zglosic, dzien przed wystarczy?
|
Cytat:
A ja mam pytanie, jeździł ktoś Mitsubishi Coltem?? Bo 3 dni temu wszedł jako główne auto w NS, a ja cały czas jeździłem Oplem Corsom bo do tej pory tylko takimi się zdawało... W ogóle uważam cały pomysł zmiany aut z dnia na dzień za chory, większość ludzi nie widziało tego auta na oczy ale i tak to mają w dupie... Za wyjątkiem 2 dni nie było okresu przejściowego gdzie dostępne były oba samochody(np. w Bielsku gdy zmieniano samochody okres ten trwał pół roku...), ogólnie masakra, egzamin w Czwartek a u nas w OSK dostaną pierwszego Colta dopiero w Piątek, bo są kolejki po 3 tygodnie do zakupu tego auta:-/ |
Dziś za 2 podejściem zdałem!! :D I mam pytanie , czy opłatę za wydanie prawka płacę na miejscu w Węgrzcach czy jakoś inaczej?I na jakiej stronce będzie pisało kiedy będzie gotowe do odbioru?
|
Ktoś poleca jakas szkolke jazdy w Nowej Hucie? Ewentualnie gdzies obok?
|
Ja Ci polecam auto-szkołę na osiedlu Strusia 6, dobrze uczą a i nudzić się nie bedziesz.. ;-) o jakieś ewentualne dodatkowe jazdy łatwo, i jezdzisz z jednym instruktorem a nie za każdym razem z innym. Jak coś to priv
|
Cytat:
płacisz w miejcu odebrania prawka czyli w najbliższym urzędzie komunikacyjnym, a co do stron to nie wiem czy warto zaglądać, bo czasami nie ma w nich prawdy, ja na przykład odebrałam prawko a dwa dni później pisało ze nie ma jeszcze. nie wiem jak teraz, ja odbierałam dwa lata temu. PS zdawałam w Krakowie GRATULACJE :piwko: |
Cytat:
|
Też polecam, zwłaszcza pana Wiesława S.
Zdane za pierwszym razem :) |
A mój brat młodszy dziś ujebał.Strasznie 'frajersko' bo wszystko było ok - koleś zarządził zawracanie na 3 na jakiejś ulicy - młody zawrócił - ten - 'manewr nieprawidłowo wykonany' ,pojechali dalej - powtórka i manewr nieprawidłowo wykonany...a Co było nieprawidłowego w tym...Otóż młody przy ostatnim manewrze nie dał kierunkowskazu i jak się domyślacie później zrobił ten sam błąd bo nie zczaił ocb a gość mu tego dokładnie nie powiedział - ponoć tak 'dziś' to wygląda....Ja tam nie wiem bo jeszcze na maluchu napierdalałem i trochę to inaczej wszystko wyglądało - wd mnie było bardziej przejebane.
|
Cytat:
|
Cytat:
to już wiem czemu mnie ****ica trafia jak suk..syn jedzie przede mną przez całe miasto, 3 ronda, 5 skrzyżowań, wyprzedzi 50 aut a zachowuje się jakby mu manetkę od kierunkowskazów ktoś urwał :evil: sorry, ale jak takie jest podejście że kultura jazdy obowiązuje tylko na egzaminie (bo zdać jakoś trzeba) to ja jestem za zaostrzeniem wymagań przy zdawaniu :-/ |
Ja mam ochotę rzucać czymś z samochodu jak jedzie baba lub chłop przede mną i nie włącza migacza! Jeździ jak furmanką po polu, pewnie przerzucił się z tego...
|
Cytat:
A rzeczy których nie przestrzegam to np zatrzymywanie się przed zieloną strzałką(to czy się zatrzymam czy nie to zależy od sytuacji na drodze a nie że jest taki prikaz ) |
Cytat:
Tak samo jak Ci, co "na ch.... mi światła, jest jasno" i wyjeżdżają autem w kolorze asfaltu wyprzedzając na 3ciego... Bogu dziękuję, że żyje. Po spotkaniu takiego matoła. Podobnie ma się sytuacja z tymi, którzy nagle bez kierunkowskazu zmieniają pas albo postanawiają skręcić w jakąś boczną uliczkę... Taaa i z pewnością zły egzaminator chciał Cię ulać... Boże widzisz i nie grzmisz! |
przyjmę punkty karne na swoje konto.
kontakt priv. |
no Panowie wczoraj zdane za 1wszym razem:))
|
Pytanie mam
Robiąc łuk -wyjezdzając z niego ,bedac na prostej ,najezdzajac na linie jest mozliwosc zroobienia korekty? mozna jeszcze raz? czy oblewa sie odrazu? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zdane za 3 razem :D
Wczesniej strasznie sie stresowałem, ale tym razem poszedłem po rozum do głowy, opanowałem nerwy i wszystko bylo ok :D POWODZENIA! |
Cytat:
|
No niekiedy używanie kierunkowskazów mija sie z celem,bo część osób używa niemal przy każdym skręcie kierownicą,czasem nie wiadomo co rozkmini osoba przed nami,ale szlag mnie trafia jak jadę za typem a on 10 metrów przed skrętem zaczyna migać,a na rondach jak ustępujemy pierwszeństwa i taki palant widzi,że te kilka samochodów czeka a on nie mignie przy skręcie i stoimy po prostu dłużej.Czasem jak widzę kobiety,które zamiast kręcić w prawo przy parkowaniu kręcą w lewo i ona sie dziwi,że nie może sie zmieścić to sie zastanawiam jak taki bez mózg zdał egzamin.Dobre są też stare dziady,którzy gdy tylko widzą zapalającą sie zieloną strzałkę nie zważają,że muszą przepuścić samochody wciskają gaz i jazda,a jak takiego dogonisz to jest wielce oburzony o co sie rozchodzi.
|
ja tam używam kierunkowskazów zawsze... nawet jak wyjeżdżam z garażu :D
|
Ta ja dzisiaj zdałem ale zbeształ mnie ze za wolno jeżdze :D
|
Hej
Jak to jest ze stroną - https://www.kierowca.pwpw.pl Wpisuje swoje dane i nic, a zdałem we wtorek. Coś jest nie tak, czy nie patrząc na to po dwóch tygodniach mogę zgłosić się po odbiór prawka? |
ja mialem to samo. Oni wszystkie formularze osob ktore zdaly w danym tygodniu wysylaja w ostatnim dniu roboczym tego tygodnia. Co do odbioru ja mialem po 16 dniach a na stronce dalej pisalo ze nie wyrobiony. Po 2,5 tyg na pewno bedziesz mial do odbioru.
pozdro |
Nie ma co sugerować sie tymi stronkami.Ja ponad rok temu jak zdałem miałem do odbioru prawko już po kilku dniach.
|
dokladnie, najlepiej zadzwonic, bo ta stronka bardzoo nie pewna, ja zem odebral prawko a na stronce dalej bylo ze nima jeszcze do odebrania choc sprawdzalem codziennie,
|
Cytat:
Miałem nadzieję że się nie zrozumieliśmy ale teraz jestem już przerażony. Poważnie. Poniżej 4 sytuacje z dróg osiedlowych - zero znaków, wszystkie równorzędne. http://i38.tinypic.com/2wegppi.jpg 1. Jedziesz czerwonym na wprost, powoli i nagle drogę zajeżdża Ci zielony bo np. zakładał że się zmieści ale oczywiście zamiaru skrętu nie sygnalizował 2. Czerwony to rower - chcesz jechać na wprost patrzysz na auto po lewej - nic nie miga więc ruszasz bo droga wolna - w tym momencie zielony skręca w prawo - uderza w rowerzystę i 95% trup na miejscu 3. Jedziesz za czerwonym autem np. 50 km/h i nagle koleś daje po hamulcach bo wpadł na pomysł skrętu w prawo oczywiście nikogo o tym nie informując - jak masz dobre hamulce to ok ale jak jest mokro - wjeżdżasz mu w bok kasując auta i oczywiście wina tego z tyłu 4. Jedziesz czerwonym i chcesz skręcić w lewo - widzisz auto po lewej wiec ciut zwalniasz bo mimo że masz pierwszeństwo z prawej to nigdy nie wiadomo - ale nie wiesz czy gość jedzie prosto czy w prawo bo oczywiście bez kierunkowskazu Sytuacji takich zwłaszcza w centrum miasta i nawet na parkingach pod supermarketami jest kilkadziesiąt - jak ktoś nie potrafi skręcić kierownicy jednocześnie przestawiając manetkę od kierunkowskazu bo traci panowanie nad autem niech się przesiądzie na sanki albo rowerek 3 kołowy. Sorry, jestem na tym punkcie cholernie uczulony bo już nie raz bym się w takiego wpieprzył, który myślał że jestem medium i czytam w jego myślach gdzie zamierza skręcić. Szerokiej drogi. |
Cytat:
100% poparcia Ibutti... Najgorzej z ta zmiana pasa,nie wiem czy matołkow nie nauczyli,ze sie sygnalizuje takie sprawy? Ostatnio facet z dojazdowki wjezdza mi na pas,ja z predkoscia kolo 85,on moze 20,bez migacza,ja po hamulcach,odbilem w lewo i o 5 cm moze sie minalem z autem jadacym na lewym pasie..Nic tylko jechac za takim,dojechac do swiatel,wywlec z auto i napier.dolic z miejsca....To sie moze naucza w koncu:evil: |
dj_ibutti napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
. Tak samo jak Ci, co "na ch.... mi światła, jest jasno" i wyjeżdżają autem w kolorze asfaltu wyprzedzając na 3ciego... ja jak widzę takiego, co myśli że jak nie włączy świateł to zaoszczędzi parędziesiąt groszy na żarówkach - to świecie mu długimi , póki ciul nie włączy swoich mijania. A jak nie włącza - a ja mogę, to wjeżdżam na jego pas- tak żeby zahamował. Zawsze są posrani wtedy i zawsze włączają. |
Słyszał ktoś o tym, że od jutra mają być 6-biegowe Yarisy ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl