Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Forumowe "Łapu Capu" czyli co na TWSD piszczy ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=826)

mic 29.02.2012 11:42

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17689

:lol:

szczepek19 29.02.2012 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1225221)

właśnie jak to widzę to od razu wyłączam internet i idę się przewietrzyć :D bo mnie coś trafia :D

mic 29.02.2012 15:08

+ http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=17692

rosnie nowa gwiazda forum ? :D

zizi1965 01.03.2012 15:10

a wiecie może co się stało z flamengistą?

tarantulaw2 01.03.2012 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zizi1965 (Post 1225559)
a wiecie może co się stało z flamengistą?

Chyba zrezygnował. Zresztą, trudno się dziwić po takiej nagonce.

ślimak 01.03.2012 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1225720)

to forum znam lepiej niż własną kieszeń :]

Osoby na nim piszące jeszcze bardziej:haha:

Napisał LuciuszWielki

Od: 02.2012

Ave Wielki Lucjuszu! I zmień Krk na Żym. Bo ludziom z Naszego Krakowa to nie przystoi.

Elefant 01.03.2012 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ślimak (Post 1225983)
Napisał LuciuszWielki

Od: 02.2012

Ave Wielki Lucjuszu! I zmień Krk na Żym. Bo ludziom z Naszego Krakowa to nie przystoi.

A w kturym roku został załorzony ten Żym ?

ślimak 01.03.2012 21:51

Za panowania WielkiegoLucjusza.

palon 03.03.2012 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1220435)
Nauka nie przeczy wolnej woli, co najwyżej na jej gruncie, nei można o niej mówić.
Nigdzie nie postulowałem istnienia absolutnej moralności. Niemniej jednak, jeśli nie uwzględnimy myslenia nadprzyrodzonego, moralność i wartości to jedynie pewne reakcje uwarunkowane siecią neuronową. Są korzystne z ewolucyjnego punktu widzenia, jeśli ujmujemy je w np, w kontekście paradkosu więźnia. Co implikuje, iż jedyną możliwą aksjologią w oderwaniu od myślenia o charakterze nadprzyrodzonym, jest subiektywizm aksjologiczny. Dobre jest to, co ja uważam za dobre. Jako, że owe wartosci nei istnieją realnie, wielu uważa, iż po prostu nei są to wartości. Jeśli rozważymy dwa przykłady - śmierć miliona Żydów w obozie koncentracyjnym i deszcz w Krakowie - jedno i drugie jest z naturalnego puntu widzenia jest tylko działaniem pewnych cząstek elementranych, stąd nie sposób tu mówić o aksjologii.

Nie usuwajcie tego postu! To część obrony Małego, którego zachowanie były złe i temu nikt nie przeczy, ale jechanie po nim i obrażanie go, jest zwykłym prostactwem.

A niektórzy zarzucają słaby poziom dyskusji na tym forum:)

LanceTS 03.03.2012 21:24

Niektórzy powinni odstawić pewne używki zanim będzie za późno... :)

wislak68 04.03.2012 01:47

Pod spodem fragment końcowej "riposty" jakiej udzielił mi w polemice kolega milosz (post numer:354 w temacie o Stanie)
"1)....skoro poruszasz temat to może masz problemy jeszcze z trądzikiem (może jakieś problemy skórne , albo niedorozwój), jeśli tak to udaj się do dermatologa (lub do innego specjalisty), niestety nie mogę ci w tym pomóc bo dawno zapomniałem co to takiego.
2).... jestem odosobniony wyłącznie od Ciebie i to mi nawet pochlebia, bo z kimś tak bufonowatym nie chciałbym mieć nic wspólnego.
2)Widzę generalnie po Twoich postach że jesteś bardzo kłótliwym człowiekiem, kłócisz sie ze wszystkimi i na około, to juz może być objaw jakiejś choroby, ale to nie mój problem, choć martwię sie o Ciebie.
4)Teraz, dyskurs uważam za zamknięty."

Prawda że urocze :).
I w dodatku użytkownik upiera się że ma więcej niż 40 lat :)

wolfy 04.03.2012 01:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1226871)
Niektórzy powinni odstawić pewne używki zanim będzie za późno... :)

Gra Wisły ostatnio w nałogi raczej wpędza niż je leczy...

aNouc 29.03.2012 17:36

Znana frekwencja meczu Wisła - Legia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1235182)
Prosta matematyka: jeżeli cinekw pisał że sprzedano 7 tyś plus legia i plus karnety to daje nam 19 tysięcy do środy(włącznie).Biorąc pod uwagę że dzisiaj(czwartek)sprzedadzą spokojnie z 2 tysiące to w piątek sprzedadzą 2 tysiące plus przed meczem to jest też 2 tysiące.Daje nam to działanie: 10700+1650+7+2+2+2=25 tysięcy na meczu.

prawda ze proste ;>

tarantulaw2 17.05.2012 18:30

Musiałem to tu wrzucić :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice
Witam wszystkich kibiców. Spójrz na Piszczka i na Dragana. Szkoda, że nie jest nim. Ale jeżeli zapier(d)alałby na treningach zamiast po Bonarce mógłby być taki jak on.Co ma w ręku? Mistrzostwo i Puchar Niemiec. Potem znów na niego, i na Dragana. Co widzisz? Piszczek wygląda tak, jak Twój zawodnik mógłby. Spójrz jeszcze raz. Ma szybkość, o jakiej Twój Dragan może tylko pomarzyć. Siedzę na dupie.

muerte 10.06.2012 16:06

Milosz i cała jego twórczość w temacie transferowym...

szprotson 25.06.2012 12:23

Merkury: okazuje się że gdyby nie transfery Stana vide Melikson, Genkov i Pareiko obecnie bylibyśmy kandydatem poważnym do spadku -SB

mic 25.06.2012 20:08

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=57821

fialo 30.08.2012 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek1906
No na prawej pewnie Iliev, a na lewej to doszły mnie słuchy, że Jarek Krzoska jest gotowy na 90 minut.

Debata na temat naszych skrzydłowych :D

gypsy 03.09.2012 20:35

http://wislakrakow.com/forum/showpos...45&postcount=8

dobre, dobre :D

muerte 03.09.2012 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1259696)
Merkury: okazuje się że gdyby nie transfery Stana vide Melikson, Genkov i Pareiko obecnie bylibyśmy kandydatem poważnym do spadku -SB

I chyba miał rację...

nero 15.10.2012 09:20

Wypowiedz f-cuda

Cytat:

Pierwotnie napisane przez f-cuda (Post 1281793)
witam ostanio śmiano sie z mojego składu ale mówiłem by sikora nie skreslac 3 bramki tylko mu trzeba psychologa

i mistrzowska odpowiedz :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1281809)
w ramach cięć budżetowych można by Gargule dodatkowy etat przydzielić. Biegałby cały mecz za Sikorem i podszeptywał "Jesteś bogiem".

Miałoby to w sobie coś z mądrości starożytnych: stary filozof i jego młody, nieśmiały przyjaciel.

_ukoL 10.01.2013 10:06

Arapaho o skojarzeniach:

Cytat:

Np.mi się z czym innym kojarzy dupa niż posłowi Biedroniowi . I co zrobić.
Pora odświeżyć temat! :lol:

WiślakMyślenice 02.06.2013 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1315675)
http://youtu.be/JY20_fb4pFI

Ta ostatnia niedziela

Teraz nie pora szukać wymówek
fakt, że skończyło się,
dziś przyszedł drugi , bogatszy i lepszy ode mnie
i wraz z Tobą skradł szczęście me.
Jedną mam prośbę, może ostatnią
pierwszą od wielu lat,
daj mi tę jedną niedzielę,
ostatnia niedzielę,
a potem niech wali się świat.

To ostatnia niedziela
dzisiaj się rozstaniemy,
dzisiaj się rozejdziemy
na wieczny czas.
To ostatnia niedziela,
więc nie żałuj jej dla mnie,
spojrzyj czule dziś na mnie
ostatni raz...

To na R22 musi być :D

tarantulaw2 27.06.2013 20:38

Jak będzie wyglądał wywiad z Sorinem za kilka lat?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1319963)
Testy w Wiśle oczami Sorina, czyli Monty Python po rumuńsku.

Jakby ktoś miał ochotę, to poniżej wywiad z przyszłości z Sorinem ;)

Gazeta ....(tutaj dowolna nazwa)

G: Sorin, dlaczego ostatecznie nie trafiłeś do Krakowa?
S.O.: Do Krakowa ściągnięto mnie prosto z Londynu, gdzie regenerowałem się po trudach minionego sezonu, który spędziłem w saudyjskiej drużynie Al Dzieqanatt. Klub popadł w tarapaty finansowe i nie było go stać, żeby przedłużyć ze mną kontrakt. Wcześniej występowałem w drużynie Six Flags Londyn, który słynie z niesamowitej bazy treningowej. Można ją zobaczyć w internecie. Przepraszam, odbiegłem trochę od tematu (śmiech). W mieście Wielkiego Bena bacznie przyglądały mi się miejscowe kluby. Swoje zainteresowanie trzymały w tajemnicy, w obawie przed windowaniem stawki za moją kartę. W pewnym momencie zgłosiła się po mnie drużyna New York Red Bulls, ale ostatecznie nie spełnili moich żądań finansowych i transfer upadł. Niestety, kiedy wróciłem do Anglii, zainteresowanie zespołów z Premiership ucichło i pechowo zostałem na lodzie. Propozycja Wisły bardzo mnie więc ucieszyła. Pomyślałem, że wielokrotny Mistrz Polski to znakomity klub, żeby przeczekać rundę jesienną i w zimie podpisać kontrakt z jakimś klubem z Premiership.

G: Jak wyglądało twoje pierwsze spotkanie z trenerem Smudą?

S.O.: Podczas pierwszego dnia, jak tylko trener zobaczył jak schodzę po schodach, wykrzyknął: „wunderbar, tssssoo to za weltkllasse piłkarz!”. Wspomniał też, że z moimi umiejętnościami mógłbym oprócz grania w piłkę dorabiać jako piekarz albo murarz. Bardzo mi to schlebiło.

G: Czy na twoją pozycję Wisła testowała innych kandydatów?

S.O.: Trener Smuda powiedział, że to czy będą jeszcze kogoś sprawdzać zależało będzie od tego, kogo zarekomenduje mu jego mama albo dziennikarze. Ponadto, właściciel klubu, który bardzo dba o klub, zadbał o szerokie schody, żeby można było testować większą ilość zawodników jednocześnie, dlatego nie wykluczam, że Biała Gwiazda miała kogoś w zanadrzu.

G: Zagrał pan w jednym sparingu.

S.O.: Tak, z Zawiszą Bydgoszcz. W pierwszym terminie się nie odbył. Trener w trosce o moje zdrowie przełożył sparing na następny dzień. Padał deszcz i bał się o moje nogi.

G: Następnego dnia jednak wreszcie udało się rozegrać spotkanie. Jak pan wypadł?

S.O.: Na szczęście. Na boisku pojawiłem się dopiero w 60 minucie. Późno, ponieważ sztab szkoleniowy bał się o moje zdrowie, trawa była jeszcze dość wilgotna, a rywal nie przebierał w środkach. W czasie meczu mało byłem przy piłce, ponieważ z trenerem postanowiliśmy, że przećwiczymy grę bez piłki i tyłem do bramki. Poza tym drużyna miała zalecone grać bokami, stąd akcje nie przechodziły środkiem. Kolegom z zespołu i obserwatorom bardzo spodobał się mój sposób poruszania się. Wykształcony na zachodzie pod okiem specjalistów, m.in. znanego trenera przygotowania fizycznego Barrego Solana.
G: Twoje pojawienie się w Krakowie wzbudziło duże emocje.

S.O.: Tak, dość powiedzieć, że przez cały mój pobyt wszystkie media rozpisywały się na mój temat. Nagrania wideo z moimi występami z poprzednich klubów obiegły wszyskie polskie media, a od ilości wyświetleń padały serwery, więc trzeba było je usunąć z internetu. Ot, taka cena popularności (w tym momencie Oproiescu „puszcza oko”).

G: Kibiców w Polsce zadziwiło, jak wielkie zmiany zachodziły w Pana wyglądzie podczas całej kariery.
S.O.: Myślę, że za kilka lat nie będzie to nikogo dziwić. Przygotowanie fizyczne na zachodzie stoi na bardzo wysokim poziomie, a zmiany w wadze czy we wzroście to coś normalnego. Czasami zdarza się nawet tak, że piłkarze zmieniają kolor skóry. Ja akurat zawsze byłem biały i starałem się mieścić w granicach 160-190 cm wzrostu i dostosowanej do tego wagi.

G: Dlaczego właściwie nie podpisał pan kontraktu z Wisłą?
S.O.: Niestety, dochodzimy do najsmutniejszego momentu mojej przygody w Krakowie. Smutnej dla mnie, kibiców, a przede wszystkim dyrektora sportowego (Sorin w tym momencie wykrzykuje: pozdrawiam Zdzisław!). Wisła nie była w stanie spełnić moich wymagań odnośnie transferu. Kością niezgody nie okazała się jednak pensja. Problemem okazał się pełny pakiet programu komputerowego do kompilacji filmów oraz osobisty kronikarz na potrzeby Wikipedii. Dyrektor Sportowy stwierdził, że komputery to dziwny wymysł i nie będzie się w to mieszał. Co do kronikarza zaś, to żaden z redaktorów prezentowanych przez klub nie był na tyle kreatywny, aby spełnić moje oczekiwania. Stąd, ku wielkiemu rozczarowaniu kibiców, nie doszło do podpisania umowy. Tuż po spotkaniu z Zawiszą, dyrektor sportowy osobiście odwiózł mnie na lotnisko, po drodze odwiedzając jeszcze dom właściciela klubu w nadziei, że temu uda się mnie przekonać do pozostania przy Reymonta na warunkach klubu. Jak wiecie, bezskutecznie.

G: Do jakiego klubu teraz panu najbliżej?

S.O.: Karierę postanowiłem kontynuować w krajach, w których nie ma dostępu do internetu. Popularność bywa dla mnie zbyt uciążliwa. Więcej szczegółów powinno pojawić się niedługo, na dziś dzień ciągle siedzi we mnie fiasko rozmów z Białą Gwiazdą. I’m Sorin Wisła!!

WISŁAZWE 26.08.2014 08:43

Kwiatki trzeba pielęgnować:

cytat z SB:

Cytat:

miles: ej wie ktoś może gdzie w gdynii znajduje się fanklub Wisły?

ABGwislakABG 26.08.2014 19:00

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=7915

To musi się tutaj znaleźć :D

Padre1906 18.09.2014 20:21

Jeszcze gorące:

MJ o meczu siatkarskim Polska - Rosja.
Cytat:

fajnie by bylo jakby np nasza kadra zdjela koszulki i mieli pod nimi koszulki z flaga ukrainska, to by bylo cos

muerte 10.11.2014 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stary dziad (Post 1381955)
Wielu mówi tutaj że potrzebny jest "plan naprawczy" , traktując te słowa trochę magicznie. Dlatego Stary Dziad spróbuje trochę tą magię sprowadzić na ziemię. A więc do rzeczy

1.ZAŁOŻENIA WSTĘPNE
-Pan Bogusław nie będzie egzekwował długu 90 mln ( bo wtedy to tylko upadek i 4 liga)
-dług do spłacenia to 12 mln
-do zarządu przyjmowane są tylko osoby które są kompetentne i mają Wisłę w sercu

2.BUDŻET- przychody

Zakładam roczny budżet na poziomie 20 mln zł składający się z następujących pozycji :
7 mln- przychody z dnia meczowego
8 mln- przychód z Canal+
5 mln- przychody marketingowe

3. BUDŻET -koszty

Ustalić wartość sztywnych stałych ,wydatków:
-wynajem stadionu
-ośrodek treningowy , zgrupowania
-media i ochrona
-transport
-płace (bez zawodników) - trenerzy , lekarze , prezesi , administracja
-pozostałe

Po podliczeniu należy przejść do pozycji :
-Płace zawodników .
To podstawowy koszt . Należy dokonać analizy i ustalić maksymalną , nieprzekraczalną kwotę płacy dla zawodników . Dla zawodników typu "prime" szukanie zewnętrznej formy finansowania .
Przykładowo dla Stilica- klub płaci 30 tyś zł na miesiąc a oprócz tego zewnętrzny sponsor płaci drugą część ustalonej kwoty .

4. SPŁATA DŁUGU
Dług można spłacić w następujący sposób :
- z założonego budżetu ale to automatycznie zmniejsza kwotę na pozycje "płace zawodników"
- z nadwyżek budżetowych ( większy niż założony wpływ z marketingu , sprzedaż zawodników)
- z wpłat od sponsorów

Nowy zarząd musi szczegółowo przeanalizować wszelkie opcje , określić prawdopodobieństwo ich wystąpienia oraz zawrzeć realne porozumienia z wierzycielami

5. PROGRAM NAPRAWCZY DLA KIBICÓW

Wystarczyłoby aby frekwencja na 2 tegoroczne mecze frekwencja wzrosła do 25 tyś a klub nie miałby problemu z tym 1 mln zł ...

W dużym skrócie to tyle

Ktoś powie że to program cieć a nie rozwoju . Ale skoro stan kasy jest taki a nie inny to nie ma innego wyjścia. Można oczywiście wierzyć w mityczną ciocię z Ameryki która przyjedzie i sypnie groszem...
Dla mnie to naiwność . Dlatego trzeba klub wyprowadzić na prostą a potem próbować działać jak Miodulski z Leśnodorskim . Owszem , do końca nie wiem co się stało z długiem wobec ITI , ale na razie wygląda że Legia staje się maszynką do zarabiania pieniędzy

:lol: :lol: :lol:

adam_09 10.11.2014 18:52

też mnie rozdupcył ten post...

kornd 09.02.2015 19:10

Dyskusja dotyczyła dziewczyny DG77, która na portalu społecznościowym podała datę urodzenia 1990'.

http://110.imagebam.com/download/TKO...eenShot430.jpg

MatMario 12.10.2015 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1416881)
Prawda taka, nie raz ściągałem znajomych z korpo na stadion i śpiewanie przez 30 minut przed każdym meczem Cracovia K Cravovia S sprawia, że nie mają ochoty wracać mimo iż mecz jako taki im się podoba. O tym by takie osoby puściły na mecz swoje dzieci to już mowa nie ma. Czasy się zmieniły i nie jesteśmy już społeczeństwem wiecznie najebanych rolników/robotników którym takie przeklinanie nie przeszkadza.

Czy można coś więcej napisać?

WISŁAZWE 23.11.2015 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1420279)
Zaczynam właśnie rozgrywkę i muszę uporać się z tym, czego najbardziej nie znoszę - skompletowaniem sztabu szkoleniowego. Macie jakichś wartych polecenia członków sztabu, którzy zgodzą się na kontrakt? Oczywiście w Wiśle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1420282)
A Ty jesteś kobietą?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 1420287)
A czy od tego zależy odpowiedź na moje pytanie? :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1420289)
Eeekhmm
Jesli jestes kobieta i grasz w FMa to nasuwa sie drugie pytanie:" Sloneczko, cale zycie Cie szukalem, gdzie bylas?"
Jak facet z takim nickiem to radz sobie sam pederasto:D

:lol: :lol: :lol:

Post roku myślę, że już wybrany :D

gypsy 25.01.2016 22:29

Dzięki za poprawę nastroju ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG
Dzikiemu sie nie chce juz u nas grac, zawsze szukal okazji by umiejetnie spierrdolic - krzyz na droge jak oferta bedzie atrakcyjna (nie wiem jaka w kontekscie obecnej sytuacji finansowej klubu, ja w przeciwienstwie do spierdoolizn umyslowych czyt. "Informatorow" nie bede pisal 3po3 zeby wyjsc na "kumatego").

Jankes parodysta, niedawno wytrzezwialem z oblewania jego kontraktu w Piascie. Ten, ktory go sprzedal rownie dobrze moze eskimosom lod sprzedac, albo kurvie majtki, czy lysemu grzebien, slepcowi okulary badz mikroskop etc.

Parodysta w Piascie nie odpali, bo on majac sam na sam, strzelajac z 30m, z 5 zawsze strzeli lekko wprost w bramkarza. Chyba, ze Latal jest trenerskim Bogiem i nauczy oddawac go plasowane strzaly tuz przy slupku, o strzalach w gorne rogi bramki tylko wspomne, bo w takie science-fiction nikt nie uwierzy. Wtedy to trzeba wzorem filmu 2012 sprzedac caly dobytek i leciec do Chin, bo zaraz Yellowstone pierrdolnie, potop zaleje Himalaje etc.

A kibice Piasta beda spiewac " Na chvj nam the special one, my mamy "the prze chvj one".

Sadlok to samo co Dziki, z niewolnika nie ma pracownika. Do kompletu powinien dolaczyc Sarki, ale w taka protekcje u Matki Boskiej jak mial szczesliwie urodzony grajacego przez Opanie nie wierze.

0 motywacji do grania, zero determinacji. Stracona bramka i 0 piany na ustach, sportowej zlosci, gryzienia trawy. To jest odliczanie do goracego prysznica i kolejnych sielankowych godzin w bonarce czy citi banku kurva jego mac handlowym. Taka generacja pilkarska nocojones.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl