Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Forumowe "Łapu Capu" czyli co na TWSD piszczy ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=826)

!!IRIVER!! 16.07.2010 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Areo (Post 935986)
No i nasza Wisełka, której mocno się poszczęściło z losowaniem, choć wiadomo że Azerów lekceważyć nie wolno mając w perspektywie rewanż na antypodach.

A ja jakoś myślałem, że Antypody to taki rejon Australii.. :P

Simao1 16.07.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 935998)
A ja jakoś myślałem, że Antypody to taki rejon Australii.. :P

Antypody drogi kolego to miejsce położone dokładnie z drugiej strony kuli ziemskiej w stosunku do tego, w którym przebywasz. Dla Europy jest to akurat Australia, a dla Amerykanów - Chiny. :D

!!IRIVER!! 16.07.2010 14:41

OK - ale czy aby na pewno Azerbejdżan można nazwać Antypodami? :D

Areo 16.07.2010 18:53

Brawo, sprawdź jeszcze znaczenie słowa "hiperbola".

Jeśli napiszę, że Małecki 100 razy machał łapami w ostatnim meczu to też mnie poprawisz, że nie 100 tylko kilkanaście?

South 19.07.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bohdan Krzyżanowski (Post 938786)
Witam wszystkich PRAWDZIWYCH KIBICÓW Wisły Kraków!

Podczas wieczornego przeglądania wiślackich wiadomości na różnych portalach internetowych natrafiłem na jakże prostacką i po prostu chamską rzecz. Na nieoficjalnej stronie Białej Gwiazdy wisła-online.pl pewny użytkownik bezczelnie podszywa się pod moją osobę. Nie spodziewałem się, że spotkam się z taką chuliganerią. Chciałbym podkreślić, że wypowiadam się tylko na tym forum. Jeszcze dzisiaj lub jutro rano ustosunkuję się do dzisiejszej konferencji.

Z poważaniem
Bohdan Krzyżanowski

kibic zwierze ,fani chuligani

arrosmay 19.07.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 938818)
kibic zwierze ,fani chuligani

Cytat:

Pierwotnie napisane przez reperandt (Post 938817)
Witam.

Proszę się nie przejmować, gdyż internet jest miejscem niezwykle anonimowym, co sprawia, że każdy może się pod Pana osobę podszywać. Proszę nie pozwolić, Panie Bohdanie, by chuliganeria przeszkodziła Panu w ocenie dzisiejszej konferencji, by wkradły się niepotrzebne emocje. Proszę przestać o tym myśleć i skupić się wyłącznie na formułowaniu swojego stanowiska w sprawie dzisiejszej konferencji. Zapewne wielu z nas, prawdziwych sympatyków Białej Gwiazdy, chciałoby prowadzić rzeczową dyskusję na temat polityki transferowej naszego klubu, a Pan jest osobą, która potrafi pociągnąć ludzi do dyskusji, jak niegdyś Stefan Batory prowadził nasze wojska na Rosję! Proszę się nie śpieszyć, gdyż pośpiech złym doradcą, a każde przypadkowe słowo, jak to w internecie bywa, będzie przez wielu wypominane przez dłuższy czas.

Czekam na Pana posta z nie mniejszą uwagą niż na słowa Jakuba Jarosza na kolejnej konferencji.

Pozdrawiam.

Nie wiem jak to nazwać? Riposta? Coś w tym stylu, w każdym razie podczas czytanie trochę śmiechłem

Simao1 20.07.2010 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 936023)
OK - ale czy aby na pewno Azerbejdżan można nazwać Antypodami? :D

No raczej nie :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Areo (Post 936193)
Jeśli napiszę, że Małecki 100 razy machał łapami w ostatnim meczu to też mnie poprawisz, że nie 100 tylko kilkanaście?

Uraziłem majestat, racz wybaczyć :D

crazykaro 20.07.2010 23:21

Przynajmniej można się pośmimać na koniec dnia

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad Wallenrod (Post 939572)
Prawdziwi Wiślacy, serdecznie Was witam!
Chciałbym się podzielić z Wami moimi spostrzeżeniami na temat budowy naszego nowego, a zarazem pięknego i nowoczesnego stadionu przy ulicy Reymonta 22. Na początek chciałbym podkreślić szlachetną i godną nasladowania postawę Szanownego Prezesa Pana Bogdana Basałaja. Byłem zachwycany kiedy usłyszałem, że Pan Prezes Bogdan Basałaj już pierwszego dnia piastowania swojej jakże wyniosłej funkcji udał się na rozmowy w sprawie stadionu do Urzędu Miasta Krakowa. Dzięki sprawnemu działaniu i ogromnym zdolnościom w zakresie negocjowanie Pana Prezesa Basałaja już niedługo będziemy mogli się cieszyć z możliwości oglądania, a także przeżywania spektaklów piłkarskich naszej ukochanej Białej Gwiazdy. Jak widzimy odkąd zaczął działać nowy zarząd budowa stadionu znacznie przyspieszyła. Na trybunach pojawiły się wysokiej klasy krzesełka, które ułożone według fantastycznego wzoru, znakomicie podkreślają względy estetyczne naszego stadionu. Położona została również murawa równiutka jak stół bilardowy, nabiera on już odpowiedniej kolorystyki co jest szalenie ważne i pomocne w grze naszych wspaniałych zawodników Białej Gwiazdy. Trudno się oprzeć wrażeniu że gdyby nie operatywność naszego nowego Prezesa Pana Bogdana Basałaja w tym roku raczej nie zagralibyśmy na naszym nowym stadionie, a tak dzięki zaangażowaniu i poświęceniu zarządu już niedługo spotkamy się ponownie na pięknym i nowoczesnym stadionie klasy Elite przy Reymonta 22.
Pozdrawiam, Konrad W.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 939575)
^^
Zapomniałeś dodać, że Szanowny Prezes Pan Bogdan Basałaj sprowadził pod Gród Kraka cudownych Piłkarzy, dzięki którym będziemy wspólnie pasjonować się już wkrótce ekscytującym widowiskiem w rodzimej ekstraklasie jak i na arenie międzynarodowej. Cudownie po prostu cudownie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad Wallenrod (Post 939585)
Witam Cię Szanowny Panie Kordel_Walker. Odnośnie piłkarzy, których sprowadził Pan Prezes Basałaj wypowiem się już niedługo w temacie o Polityce Transferowej. Jednak już mogę Pana z całych sił zapewnić, że nie ma najmniejszych powodów do niepokoju, bo wszystkie sprawy zmierzają w bardzo dobrym kierunku.
Pozdrawiam, Konrad W.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 939590)
Wszyscy z pewnością czekają na Pańskie wysublimowane spostrzeżenia dotyczące polityki transferowej Krakowskiej Wisły. Na forum bowiem tendencja kipiąca pesymizmem, zniechęceniem i marazmem. Fakt ten wynika prawdopodobnie z sensu stricte błędnego odczytywania tendencji w światowym futbolu co przekłada się niewspółmiernie na naszą Ligę, gdzie kibice naoglądawszy sie wpierw światowej klasy piłkarzy vide Krystian Ronaldo czy podziwiawszy stadiony klasy światowej vide Santiago Bernabeu zapragnęli tego samego dla siebie... A pamiętać trzeba, że my Polacy, że polska piłka dopiero wychodzimy z cienia, że dopiero za 2-3 lata będziemy potęgą europejską, że dopiero w niedalekiej jednak ale jednak przyszłości na nowo wybudowanym stadionie klasy Elite mierzyć będziemy się z potęgami typu Barcelona czy MU. Pierwszy krok ku lepszemu zrobiony. Cudowny Stadion klasy Elite! Radujmy się więc kibice i cieszmy. Pozdrawiam.

:rotfl::rotfl::rotfl:
Ciekawe jka by wyglądała konwersacja Konrada Wallenroda z Bohdanem Krzyżanowskim :D

mlody_ale_wierny 24.07.2010 08:49

rozmowa o pozyskaniu Małeckiego do Trabzonsporu i o cenie za niego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Colman (Post 942717)
2 Mil. €

He can play forward for 4-4-2 ?

i odpowiedź

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 942753)
For 2 mln. we can give you Małecki and also Łobodziński - Polish super star and Pawełek - the best Polish golkeaper. Deal?! :P

;D

crazykaro 27.07.2010 16:24

Nie ma to jak angielska czesc forum :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 943936)
,,wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy''

http://pokedream.com/pokemon/anime/c...hu/pikachu.jpg from Beitar

http://www.thetanooki.com/wp-content...416psyduck.jpg from Quarabag

Our collection is growing .

koyoot 27.07.2010 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 939632)
Przynajmniej można się pośmimać na koniec dnia

Ciekawe jka by wyglądała konwersacja Konrada Wallenroda z Bohdanem Krzyżanowskim :D

Abstrahujac od zabawnosci tego rodzaju postow, to Konrad Wallenrod i Bohdan Krzyzanowski to jedna i ta sama osoba. Wskazuja na to styl kulturalny wypowiedzi a takze, to ze za kazdym razem Obaj pisza w identyczny sposob: Pan Prezes Bogdan Basałaj, Pana Prezesa Bogdana Basałaja itp itd.

crazykaro 28.07.2010 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 945483)
Abstrahujac od zabawnosci tego rodzaju postow, to Konrad Wallenrod i Bohdan Krzyzanowski to jedna i ta sama osoba. Wskazuja na to styl kulturalny wypowiedzi a takze, to ze za kazdym razem Obaj pisza w identyczny sposob: Pan Prezes Bogdan Basałaj, Pana Prezesa Bogdana Basałaja itp itd.

Też mi się tak wydawało a pokemony tylko się kłaniały :lol:

Z tematu o rankingach:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 946054)
Na forum szerzy się straszna choroba - amikofilia. Zagrożone są liczne wątki i dziesiątki forumowiczów.

Na szczęście jest skuteczne lekarstwo.

bana, bana, banana :D

BRTS39 29.07.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pancratius (Post 947869)
Płakać mi się chciało jak oglądałem ten mecz.Niestety jesteśmy już za Azerbejdżanem.Ale się zastanawiam czy tym naszympiłkarzomjest do ****y nędzy trochę wstyd ?? Bo tak jak na nich paczyłem to mam głębokie wątpliwości...
bul i rzal!!!!!!!!!!
Wisło Wisło ma........

I to ten Pan który oczekuje by komuś było wstyd:D

Nie to ja ju nie jarzę:) PZDR.

dj_ibutti 29.07.2010 23:39

A co jest źle napisane w słowie 'piłkarzom' ? Może już późno i nie jarzę?

WiślakMyślenice 30.07.2010 10:12

Spacji nie ma między słowami :) A tak poza tym błędy podkreślone na czerwono :)

Watts 01.08.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 950298)
Ja tylko dodam, że dzisiaj (niedziela) przejeżdżałem obok obu stadionów i o ile na Kałuży praca wrzała, o tyle na Reymonta nie widziałem nikogo...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 950305)
bo tam niedziela to dzień powszedni,wolne mają w sobotę.

:rotfl: pierdyliard znaków

crazykaro 01.08.2010 22:33

Myślę że do forumowego łapu-capu nadaję się informacja że temat Polityka transferowa pobił wszelkie rekordy pod

względem ilości postów pomiędzy 18.07 -1.08. W 2 tygodnie zostało zapisanych równe 100 stron (może 101).

Takim wynikiem chyba nie może poszczycić sie żadne forum w Polsce :lol:

Z drugiej strony oznacza to napływ wielu pokemonów :-/

funkykoval 05.08.2010 09:06

emj10 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Ciekawe co zaważyło na tym, że Dong wyleciał...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 951583)
Może psy zaczęły ginąć w stolicy a w jego chacie obroże znaleźli :-p

Mnie rozbiło ;-)

Wasiu 06.08.2010 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc
Wiecie czemu Wisła nie gra jak kiedys bo brakluje zapdziochurów takich graczy jak mały z geba tylkoe ze to nie mały powinien ciagnac starszych graczy a strasi gracze Brożek,Sobleski,

Moja wizja Składu

1.Bramka Jovanović,Pawełek,Kurto tu nie zmieniałbym za wiele
2.Prawa Obrona Mynar,Cikso,Burliga
3.Środek Obrony Sadlok,Jop,Chavez,Jodłowiec
4.Lewa Obrona Nikola Mijailović,Diaz
5.Prawa Pomoc Małecki,Zając
6.Środek pomocy Garguła,Hermes,Buhard,Wilk
7.Lewa Pomoc Janoszka,Grosicki
8.Atak Franek,Mouhamadou Traoré,Daniel Sikorski,zurawski

Żeby przypadkiem ten post nie zginal :)

yoda79 07.08.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 954822)
Żeby przypadkiem ten post nie zginal :)

Zwłaszcza ten drugi starszy gracz na literę S mnie rozwalił:)

Proud 07.08.2010 18:15

Kolejny tego typu kwiatek...tym razem polska.mysl.szkoleniowa (swoją drogą może nick jest proroczy?)

Cytat:

Trzy kategorie: zostawić, dać szansę, pozbyć się.

Patryk Małecki zostawić

Peter Šinglár pozbyć się

Andrés Ríos dać szansę

Erik Čikoš pozbyć się

Paweł Brożek zostawić i sprzedać, gdy nadejdzie dobra oferta

Mateusz Kowalski pozbyć się

Cléber zostało pół roku

Cezary Wilk dać szansę

Łukasz Burliga dać szansę

Maciej Żurawski dać szansę

Mariusz Pawełek pozbyć się

Milan Jovanić dać szansę

Gordan Bunoza pozbyć się

Radosław Sobolewski dać szansę

Piotr Brożek pozbyć się

Rafał Boguski pozbyć się

Łukasz Garguła dać szansę

Wojciech Łobodziński pozbyć się

Filip Kurto zostawić

Dragan Paljić pozbyć się

Júnior Díaz zostawić i sprzedać, gdy nadejdzie dobra oferta

Tomáš Jirsák pozbyć się

Andraž Kirm zostawić i sprzedać, gdy nadejdzie dobra oferta

Praktycznie cały skład do wymiany.

KuLwIk 11.08.2010 16:32

Wisielak napisał(a):to była informacja od zbymaka

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 958203)
Ach, jeśli od zbymaka, to zwracam honor. Podobno episkopat zwrócił się do niego z pytaniem, czy Bóg istnieje i czy życzy sobie utrzymania celibatu.

koyoot 12.08.2010 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 959292)
Różne rzeczy na tym forum się działy, ale jeszcze nie było takiego nakręcania zapędów sadystycznych w stosunku do piłkarzy Wisły jakie widzimy tutaj od tygodnia.

W temacie o nowym trenerze. Po prostu miazga :lol::rotfl:

medyk 13.08.2010 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 959742)
Niedzialkowska, z domu Bareja.

:lol: mysle ze nie trzeba komentarza

Mateuusz 16.08.2010 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 962568)
Jeden z najbezczelniejszych wałków wywinietych przez sedziego w ostatnich latach. Tylko przez wzgląd na to kim sa przegrani, jestem gotów pochwalic sedziego. Wszystkie kary, sprawiedliwe i nie, które spadają na ten kurewski klub są dobre i potrzebne.
Tak mam kompleksy.

padlem:rotfl:

Elendil 17.08.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09
Bo ja po prostu jestem człowiekiem, który nie lubi kolesiostwa i tyle. Przykład Euro 2012 jest dobrym przykładem, stacja Włoszczowa itp. Może niektórzy chcieliby, żeby Wisła bogaciła się kosztem biednej Polski ale ja niestety chcę dobra Polaków i dobra klubu. Cieszę się z zainteresowania Pana Darka Olszówki i chcę mu podziękować za pracę poświęconą temu klubowi, ale zastanówcie się czy chcielibyście, żeby wszystkie podatki szły na transfery Wisły i nie mielibyście czym jeździć (samochody) i na czym (drogi) na rzecz sławy klubu?

Ach, gdyby podatki były większe (tak z 80% pensji) to bym jeździł ferrari! Komuno wróć!

Wiselka1906PBZ 17.08.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ero.
szacun dla cb za to co teraz pokazujesz bo nic nie wiesz o życiu

... napisał mi chłopak 15-letni :rotfl:

sergio 31.08.2010 13:34

Z komentarzy do tematu Singlar opuszcza Wisłę

Dado, 31.08.2010, 13:47
Wyprzedaż obrońców wynika z nowatorskiej taktyki jaką ma zamiar w najbliższym sezonie przetestować nasz nowy trener. Polaga ona na praktycznym zrezygnowaniu z gry obronnej i rzucenie zawodników do ataku w myśl zasady najlepszą obroną jest atak, w związku z czym gra będzie się toczyła z dala od naszej bramki, więc nie potrzebujemy obrońców a pomocników i napastników. Nie będę zaskoczoy jak w najbliższym okienku transferowym sprzedani zostaną bramkarze, i zastoowany zostanie wariant z bramkarzem który tylko od czasu do czasu będzie w polu karnym a tak będzie grał co najmniej w obronie. Ponadto trener zamierza postawić na tzw football totalny, gdzie nie ma przywiązania do pozycji i każdy zawodnik ma biegać po całym boisku, lecz do tego potrzebna jest dobra komunikacja w drużynie w celu nie dublowania się dwóch zawodników w podobnym rejonie połowy przeciwnika ( wszakże na naszej połowie gra toczyła się będzie sporadycznie ). Przewiduję że w najbliższej rundzie grać będziemy ustawieniem 1-1-4-5 ewentualnie w meczach z mocniejszym przeciwnikiem 1-2-4-4 lub analogicznie w meczu ze słabszymi drużynami 1-0-4-6. W przyszłości zapewne rozpatrywany bdzie wariant gry 0-1-4-6, 0-0-4-7, 0-1-3-7 i inne ustawienia w tym stylu. Ta nowatorska taktyka ma na przynieść sukces nie tylko w Polsce ale i na arenie międzynarodowej. Taki obrót sprawy wynika z tego, że skoro nie możemy zaskoczyć przeciwnika ( zwłaszcza na arenie międzynarodowej ) poziomem umiejętności to zamiażdżymy go taktyką ! Tylko WiSŁA

... normalnie mistrzostwo świata!

siara 31.08.2010 20:06

http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=34738

wislacki 01.09.2010 16:43

Zagadka w "Obiekty sportowe, które...":

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simone (Post 968379)
Mała zagadka- jaki to stadion? :lol: :lol: :lol:
http://i35.tinypic.com/w0izwl.jpg

Tu narazie jest KARtoflisko*, ale będzie SANfrancisco*

i celny strzał blanco:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 968387)
Pyrowianka Pyrów

KARtoflisko* mnie rozwaliło :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl