Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

igortsw 27.01.2009 22:03

Ja pierduuu...co za mecz, brat już zwątpił i poszedł 2 minuty przed końcem a ja coś czułem, że moze być ciekawie no i jaja nie z tej ziemi,bardziej chyba w sporcie zaskoczyła mnie tylko końcówka naszych koszykarek z Lotosem w finale....
Jak piłka leciał po rzucie Siódmiak, to mi sie wydawało że leciała godzine, a jak juz doelciała to wydawało mi się ze koło bramki :P A jakie Niemceny musieli mieć miny :D

Heh, co sie wkurzyłem na Norwegów to mi realizator pokazywał urocze Norweszki i złość jakoś przechodziła :D Ale co mieli powiedzieć Norwegowie skoro od nas realizator pokazwyał większość panów po 60-ce :P

Illargui 27.01.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galileo (Post 664395)
Polacy grali słabo, źle, ale wygrali, mieli szczęście ? mieli, ale zazwyczaj ono sprzyja lepszym, wygraliśmy i to sie dla mnie liczy, potrafię się z tego cieszyć, a nie tylko psioczyć i narzekać!

Nic dodać, nic ująć.

Kurcze, a Niemcy też musieli mieć niezłe emocje....już slyszę dźwięk otwieranego szampana na 15 sekund przed końcem meczu.....:lol:

Przypomina mi to mecz w siatkówkę Polska- Rosja - kobice rosyjsy spokojnie wychdząc do pracy po 2 setach mogli być pewni wygranej, a po przyjeździe do pracy okazało się, że jednak niekoniecznie....

Tiramisu 27.01.2009 22:03

Parę minut temu zapomniałam, że mam skręconą nogę,, To był bardzo bolesny skok radości,,, ale po wytarciu łez pierwsze co zrobiłam napisałam do taty "Żałuję, że nie udało Ci się zarazić mnie piłką ręczną dawno temu. A nasi szczypiorniści to muszą być dobrzy ludzie, że mają takie szczęście."

DLATEGO ja ZAWSZE wierzę DO KOŃCA.

Takie momenty są piękne a zwycięstwo smakuje 10 razy lepiej. Teraz tylko po złoto wypada siegnąć ;).

kubawislak 27.01.2009 22:04

Ja pierd... ale stres... nie dałem rady musiałem się modlić pod koniec meczu... Yes Yes Yes Yes Yes!!!

pan_premier 27.01.2009 22:05

Dokłądnie dla Norwegii remis to była porażka(tka jak dla nas) niemniej, nie musieli podawać do bramkarza:D
na szczęście podali, niesamowite. Straciłem wiare kiedy ciagle były 2 bramki różnicy przez kilka minut...

element 27.01.2009 22:06

sukces cieszy, ale tak samo cieszy wpadka Niemców... oj cieszy!

pomimo tego jebniętego systemu punktowego pokazaliśmy wszystkim niedowiarkom moc Wielkiej Polski.

Gienek ;) 27.01.2009 22:08

panie premierze to był zawodnik ubrany w bluze bramkarza. Żeby się zgadzał stan na boisku. ;)

luke1906 27.01.2009 22:08

niesamowita sprawa, takiego czegoś jak żyję nie widziałem
graliśmy kiepsko, ale sztuką jest grać kiepsko i wygrać, a jak się szczęście uśmiechnie to trzeba je wykorzystać

choć przyznaję bez bicia, że jak wyrównaliśmy na 30-30 to się ucieszyłem, ale jednocześnie pomyślałem, szlag by trafił, i tak nie wygramy bo 15 sekund, a piłka u Norwegów, a remis to Niemcy wejdą...

ale jest pięknie :D

mic 27.01.2009 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 664407)
Dokłądnie dla Norwegii remis to była porażka(tka jak dla nas) niemniej, nie musieli podawać do bramkarza:D
na szczęście podali, niesamowite. Straciłem wiare kiedy ciagle były 2 bramki różnicy przez kilka minut...

Nie podawali do bramkarza, bramkarz zostal sciagniety, a zastapil go zawodnik z pola, tylko zalozyl inna koszulke zeby sie odznaczac. Widocznie mialo to byc szybie rozegranie podanie rzut. I dobrze ze sie nie udalo.

Chcialbym zobaczyc miny szkopow, najpierw jak podanie zostaje zablokowane, a potem jak pada bramka :D
Ciekawe co na to wasaty :P

Maciejj 27.01.2009 22:09

i to sie nazywa walka i wiara:)
na te ostatnie sekundy warto było oglądać kiepską gre Polaków, ale pokazali w końcówce charakter

pirat.z.karaibow 27.01.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey
I się ku*wa zesrali, jak zwykle, cała Polska...

Ma chłopak rację. Te opisy na GG... Stan potrójnego orgazmu :D

tofik 27.01.2009 22:10

Ma ktoś riplej tego rzutu ? :D

Aro1234 27.01.2009 22:13

:D SZOK! SZOK!! SZOK!!! Tylko tyle mi się ciśnie na usta!

Kiedy było półtorej minuty do końca i przegrywaliśmy dwoma golami, to nie wierzyłem. Chyba nikt nie wierzył. Później gol bodaj Jurasika, obrona Szmala, kontra, i jeśli mnie pamięć nie myli Kuchczyński i 30:30. Gdy było 15 sekund, i Norwegowie wzięli czas, to myślałem, że to oni jednak wrzucą. Głupi błąd, odważna gra w obronie i SIÓDMIAK!! Nasz nowy bohater! :D Szok! Niebywałe!

Ps. Może Norwegowie i Polacy ugadali się przed meczem - do końca jedziemy prawie na remis, żeby Niemcy się cieszyli, a w ostatnich sekundach ryzykujemy i albo my wygrywamy, albo wy... :D (to tak dla zwolenników teorii spiskowych... :D )

Ps2. "Panowie mamy dużo czasu..." (a na zegarze do końca 14 sekund) --> Bogdan Wenta.. :D dla mnie to tekst roku!

Ps3. Gdy Siódmiak trafił, to zacząłem się drzeć i skakać po łóżku :foch: do tego stopnia, że pies mnie w rękę ugryzł. W sumie się nie dziwie, ewidentnie pomyślała, że mnie równo po.......iło...

born2b3k 27.01.2009 22:13

Wenta jest najwiekszym luzakiem na tych mistrzostwach - ''mamy 15 sekund to dużo czasu...'' :-) Jednak jeśli tak zagramy przeciwko Chorwacji to wątpie aby kolejny cud się zdażył - choć kto wie Polaczki potrafią zgotować prawdziwy horror

ps
morde wydarłem na całe osiedle, aż troche wstyd :D:D:D

Hudy 27.01.2009 22:15

gardło zdarte ale takiego meczu już dawno nie widziałem:))
chwile zwątpienia były tym bardziej, że mogli Niemcy awansować i te ostatnie sekundy...<szok>
teraz się zastanawiam czy biec jeszcze po browary hehe

przydałaby się powtórka z komentarzem live ostatnich dwóch minut:))

Schabek 27.01.2009 22:16

http://pl.youtube.com/watch?v=wD3_Pusq1Vk

pan_premier 27.01.2009 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gienek ;) (Post 664412)
panie premierze to był zawodnik ubrany w bluze bramkarza. Żeby się zgadzał stan na boisku. ;)

no to go ta bluza zdeprymowała, uzywając ulubioneog słowa komentatorów, w zasadzie uzywanego tylko przez nich ;)

jak dla mnie mogą zajac nawet 4 miejsce. Co jak co ale czołówka w ręczną jest jednak duża.

kibic sukcesu 2007 27.01.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez born2b3k (Post 664424)
Jednak jeśli tak zagramy przeciwko Chorwacji to wątpie aby kolejny cud się zdażył

Nie wiadomo, nasi zagrają na luzie. Nikt nie będzie miał pretensji - Chorwacja to niezła drużyna i gospodarz. A nasi lepiej grają nie będąc faworytem ... Więc nie wiadomo...

Luissss81 27.01.2009 22:17

Szczerze mówiąc na 2 minuty przed końcem nie wierzyłem ,że coś się uda jeszcze ugrać w tym meczu.Jak się cieszę ,że się myliłem.W piątek czas na Chorwację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiślak_ostrowiak 27.01.2009 22:19

Ależ nerwówka!!!!Brawo Polacy!!!!

Wasza Wysokość 27.01.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 664413)
ale jest pięknie :D

Jest, rzeczywiście. Przy tym obecność licznej grupy wyjątkowo pięknych niewiast na trybunach zapewniła mi dodatkowe wzmocnienie odbioru silnymi doznaniami, powiedzmy, estetycznymi. Tym bardziej chętnie obejrzę powtórkę.

Illargui 27.01.2009 22:19

Zobaczcie na TVP Info

jacek67 27.01.2009 22:21

a teraz mozna pocieszac by bylo te poplakane Norweżki z trybun :)

Schabek 27.01.2009 22:22

poczekam na tvp info na sportowy wieczór :D:D

darotsok73 27.01.2009 22:22

Spokojnie , Panowie , czas ostudzić nastroje .
Nasi wielkiej piłki dzisiaj nie pokazali, mecz walki , horror z cudownym zakończeniem, sami do niego doprowadziliśmy , w półfinale nas na to nie stać .
Awans w takich oklicznościach to dar od losu i nie wypada go zmarnować.
Gospodarze czy Francuzi to w te klocki najwyższa półka i będzie niezwykle ciężko , po Danii i Serbii balon niezwykle nadmuchaliśmy , a że My Polacy lubimy często na finiszu wszystko spieprzyć ,to i nie dziwi (niestety) brak wiary w ludziach .

Ps. Wiidzieć miny Niemiaszków i słyszeć ich komentarze w końcówce i po ostatniej minucie. Bezcenne.....

piter116 27.01.2009 22:22

http://www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-...tura-siodmiaka
Przeżyjmy to jeszcze raz :)

luke1906 27.01.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasza Wysokość (Post 664434)
Jest, rzeczywiście. Przy tym obecność licznej grupy wyjątkowo pięknych niewiast na trybunach zapewniła mi dodatkowe wzmocnienie odbioru silnymi doznaniami, powiedzmy, estetycznymi. Tym bardziej chętnie obejrzę powtórkę.

hehe, ta blondyneczka z Norwegii była boska :)

orzeu 27.01.2009 22:35

Mam nadzieje ze ktos go nagral i na youtube sie pojawi filmik z reakcji trenera z wasem. Tak od 28-30 bym go chcial zobaczyc :rotfl:

Hudy 27.01.2009 22:36

http://pl.youtube.com/watch?v=-SkYmPO9vMA
ostatnie 3min!!!!!!!!

Tiramisu 27.01.2009 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 664456)
hehe, ta blondyneczka z Norwegii była boska :)

Mnie Polka z dzieckiem na rękach (co płakała na końcu) urzekła :). Piękna kobieta. I nasza :).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl