Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prawo jazdy (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=316)

Kocur 13.02.2009 11:25

http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/960762.html

Małopolska. Mamy fatalny system szkolenia kierowców

Cytat:

Według danych Najwyższej Izby Kontroli, młodzi kierowcy w pierwszych latach po kursie powodowali 35 proc. wypadków. 83 procent śmiertelnych ofiar tych wypadków to także ludzie młodzi, w wieku od 18 do 24 lat. Dlaczego ten system tak działa? I czy tak musi działać? Od dzisiaj piszemy o tym w kolejnym naszym cyklu "Prześwietlenie".

dj_ibutti 15.02.2009 22:39

Pytanie: jestem zarejestrowany niby na jutro na 10.15 do MORDu, 'do okienka'. Jak to wygląda? Przychodzę o 10.15 i co?

Arteka1906 16.02.2009 10:35

podchodzisz do pierwszego wolnego okienka dokladnie o tej godzinie, mowisz ze byles zarejestrowany na godzine 10.15 i tyle. tylko sie nie spoznij :) szybkiego terminu zycze.

p.s. oczywiscie najpierw muszisz zrobic wplate w okineku.

Mario Nh 16.02.2009 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 673255)
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/960762.html

Małopolska. Mamy fatalny system szkolenia kierowców

Cytat:

Dyrektor przyznaje, że od pewnego czasu "zdawalność" stała się jednym z elementów, które brane są pod uwagę przy podziale kwartalnej premii egzaminatorów. Im większa liczba pozytywnych ocen w stosunku do średniej w całym MORD w poprzednim kwartale, tym premia może być wyższa.
Dla mnie to jest zwykła patologia. Jednak mój instruktor nie mówił prawdy, świadomie lub nie, powiedział że jakiekolwiek premie dla egzaminatorów za zaliczone lub oblane egzaminy to bzdura wyssana z palca.

KLEPARZ 16.02.2009 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 671317)
Mam takie pytanie czy robił ktoś prawo jazdy w OSK "STACH" ? Polecacie tą szkołe? gdzie w ogóle mają plac manewrowy?

Jedna z lepszych szkół w Krakowie. Plac mają na Prandoty pomiędzy stacją BP a cmentarzem.
Godzina jazdy 8 zł.

Kocur 16.02.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 675192)
Dla mnie to jest zwykła patologia. Jednak mój instruktor nie mówił prawdy, świadomie lub nie, powiedział że jakiekolwiek premie dla egzaminatorów za zaliczone lub oblane egzaminy to bzdura wyssana z palca.

Wydaje mi się że w artykule raczej prawda bo już dawno by z MORD'u protestowali że oszczerstwa czy coś.

Wygląda na to że im więcej obleje to mniejszą premię dostanie - w gestii każdego egzaminatora powinno być żeby zdawało jak najwięcej - tylko żeby nie było 99% bo by podejrzanie wyglądało :D

Mario Nh 16.02.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 675206)
Wydaje mi się że w artykule raczej prawda bo już dawno by z MORD'u protestowali że oszczerstwa czy coś.

Wygląda na to że im więcej obleje to mniejszą premię dostanie - w gestii każdego egzaminatora powinno być żeby zdawało jak najwięcej - tylko żeby nie było 99% bo by podejrzanie wyglądało :D

Pewnie tak. Czyli ten " surowy egzaminator, młody i gorliwy człowiek " o którym mowa w artykule jest wyjątkowo uczciwy :D

maTyS. 16.02.2009 16:14

skandal po prostu jestem tak wkur....rzony,dostałem termin dopiero na 1 kwietnia,co za kraj..

orientuje się ktoś może czy da się jakoś przyspieszyć egzamin tzn.jakieś pismo wnieść,napisać o przyspieszenie egzaminu bo np.wyjeżdżam za granicę i potrzebuje wcześniej zrobić ? bo znajomy mi tak mówił że pisze się jakieś tam podanie z prośba ? proszę kogoś zorientowanego o wyjaśnienie mi tej kwestii.

WiselkaMLP 16.02.2009 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675312)
skandal po prostu jestem tak wkur....rzony,dostałem termin dopiero na 1 kwietnia,co za kraj..

orientuje się ktoś może czy da się jakoś przyspieszyć egzamin tzn.jakieś pismo wnieść,napisać o przyspieszenie egzaminu bo np.wyjeżdżam za granicę i potrzebuje wcześniej zrobić ? bo znajomy mi tak mówił że pisze się jakieś tam podanie z prośba ? proszę kogoś zorientowanego o wyjaśnienie mi tej kwestii.

Mozesz zrezygnowac z terminu i wczesnie rano 6:00 lub troche przed przyjsc w SRODE po NOWY termin ktory jest zdecydowanie krotszy ... nie dramatyzuj kumpel tydzien temu ponad mial juz na 1 kwietnia termin :)

maTyS. 16.02.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 675314)
Mozesz zrezygnowac z terminu i wczesnie rano 6:00 lub troche przed przyjsc w SRODE po NOWY termin ktory jest zdecydowanie krotszy ... nie dramatyzuj kumpel tydzien temu ponad mial juz na 1 kwietnia termin :)

dramatyzuje bo do 27 kwietnia mam ważną teorię :-/

TkrzysiekS 16.02.2009 18:39

Ja poszedłem po termin w zeszły wtorek i dostałem już na tę srodę, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz zdaje.Mam nadzieję że się uda, bo chciałem sobie już w tej rundzie na mecze autem śmigać ;)

maTyS. 16.02.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TkrzysiekS (Post 675401)
Ja poszedłem po termin w zeszły wtorek i dostałem już na tę srodę, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz zdaje.Mam nadzieję że się uda, bo chciałem sobie już w tej rundzie na mecze autem śmigać ;)

a brałeś egzamin łączony ? czy już zdałeś teorię ? jeśli tak to się nie dziwie moja dziewczyna też dostała szybko termin łączony,a terminy samej jazdy są takie długie..

łukasz*1906 16.02.2009 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675334)
dramatyzuje bo do 27 kwietnia mam ważną teorię :-/

A co jeśli już ta ważność przepadła ??

TkrzysiekS 16.02.2009 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675404)
a brałeś egzamin łączony ? czy już zdałeś teorię ? jeśli tak to się nie dziwie moja dziewczyna też dostała szybko termin łączony,a terminy samej jazdy są takie długie..

No tak,brałem łączony. Tak patrze i faktycznie z tymi terminami to są jaja,teoretycznie nie może być dłużej niż miesiąc a tutaj pierwszy kwietnia http://www.mord.krakow.pl/aktualnosc...MINY-EGZAMINOW . Tym bardziej mam nadzieję że uda mi się zdać za 1 razem ;)

Mario Nh 16.02.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez łukasz*1906 (Post 675406)
A co jeśli już ta ważność przepadła ??

Kasa w zęby i na nowo trza zdawać teorię.

maTyS. 16.02.2009 19:31

właśnie zapomniałem się zapytać ? wie ktoś może jak tam z terminami w Katowicach,Nowym Sączu,Tarnowie ?

Mario Nh 16.02.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675434)
właśnie zapomniałem się zapytać ? wie ktoś może jak tam z terminami w Katowicach,Nowym Sączu,Tarnowie ?

Nowy Sącz dwa tygodnie, o ile znajomy nie kłamał.

dj_ibutti 16.02.2009 20:09

Łączone są bardzo szybko, ja dostałem na 24ego, ale zrezygnowałem i wziąłem 3ego marca.
Natomiast sam praktyczny, faktycznie większość osób miała 1-3 kwietnia :/

maTyS. 16.02.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 675449)
Nowy Sącz dwa tygodnie, o ile znajomy nie kłamał.

mógłbyś się zapytać,czy nie kłamał ważne to dla mnie.

Kocur 17.02.2009 20:16

http://www.moto.wp.pl/kat,23681,titl...wiadomosc.html

Cytat:

Małopolscy policjanci zatrzymali kolejnego instruktora nauki jazdy oraz dwóch lekarzy uczestniczących w procederze załatwiania za pieniądze praw jazdy, bez konieczności uczestniczenia w kursie i egzaminach - poinformował rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie, Dariusz Nowak.
Kombinowanie mamy we krwi ale jakbym złapał gościa co mi lusterko uwalił na parkingu i wyszło by a jaw że nigdy nie zaliczył placu manewrowego to powinien oddawać równowartość 10 lusterek...

Kuba_El_ToRo 17.02.2009 20:31

Nowy Sącz dzwoniłem wczoraj terminy na 3tyg.
ciekawe gdzie ci małopolscy milicjanci zatrzymali kolejnego instruktora

roksi240 23.02.2009 18:22

Witam wszystkich! Zdaję egzamin 3 marca pierwszy raz łaczny. Może jakieś podpowiedzi z waszej strony na czym się najbardziej pilnować żeby nie oblać albo jakie najczęściej trasy wybierają egzaminatorzy? Podpowiedzcie coś proszę!!!

Kaltenn 23.02.2009 20:18

orientuje sie ktos jak to jest z tymi wczesniejszymi terminami? w srode rano jakies sa czy to tylko taka sciema? (chodzi mi o sam egzamin praktyczny)

Elendil 23.02.2009 21:51

http://www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE

Uwaga: ponoć ów Pani Monika się odwołała i WYGRAŁA sprawę. Dla mnie to jakieś nie porozumienie, babka nie potrafiła jeżdzić, egzaminator wcale jej nie obrażał. A potem jeżdżą takie...

Kuciel 23.02.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roksi240 (Post 680384)
Witam wszystkich! Zdaję egzamin 3 marca pierwszy raz łaczny. Może jakieś podpowiedzi z waszej strony na czym się najbardziej pilnować żeby nie oblać albo jakie najczęściej trasy wybierają egzaminatorzy? Podpowiedzcie coś proszę!!!

ja też mam 3 Marca :D
o której godzinie ? :p

dj_ibutti 23.02.2009 22:22

Ja też ;) 10:30

WiślakNH 23.02.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roksi240 (Post 680384)

Moja podpowiedź : być skupionym :) po.......ić to czy zdasz czy nie,nie można sie denerwować,ja sie nie denerwowałem i wiem,że było dużoooo łatwiej zdać,pamiętaj o takich rzeczach jak strzałka,że trzeba sie zatrzymać....

SV_ 23.02.2009 22:32

Powiedzcie no mi moi mili jak to jest jak mnie ktoś "wpuszcza" ? Mogę to wykorzystać czy mnie o.......i koleś za to?

Np jak wjeżdżam z podporządkowanej i koleś sie specjalnie zatrzyma żeby mnie wpuścić? Mogę?
Jak np zmieniam pas i koleś specjalnie zwolni po tym jak dałem migacz żeby mnie wpuścić?

roksi240 23.02.2009 22:54

ja mam na 16 30 z tym że egzamin łączny tak że najpierw testy noi potem jazda.

Lupo 23.02.2009 22:59

Też 3 marca, 12:30... podejście nr. 2 -.-'

SV_ słyszałem o takim przypadku, że zdający został za coś takiego oblany.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl