Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Pierwsza liga 2025/2026 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11114)

Patryko 30.11.2025 16:57

Zegar Moskala z dniem dzisiejszym zaczął tykać ^^

Karherop 30.11.2025 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1657142)
Ale że gość niby chce robić karierę trenerską, a nie wie co jest grane w klubie 20 km od domu? Że wskakuje do 1 ligi nie mając o niej pojęcia?
Że podpisał papiery nie sprawdzając wcześniej na co się pisze?
To by było dość kompromitujące dla niego.

A to on pierwszy sie uczy ligi? Ile on spotkań obejrzal 1 ligi zanim padl temat Tychow? Obstawiam że co najwyżej kilka hitowych, a tak to ogladlal wiecej esy, polskich klubow w pucharach czy pilki europejskiej. Tal jak większość trenerów ktora nie marzy o pracy w 1 lidze i w dodatku siedziała dużo za granica

Świetny wynik dla nas w Sosnowcu

As 30.11.2025 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1657098)
nieuznana bramka dla Polonii Bytom to absolutny skandal, kto nie widział niech zobaczy, dawno nie widziałem większego druku, stety na naszą korzyść, bo możemy powiększyć przewage, ale niezły wałek..

Wlasnie sobie obejrzalem, sedziowie obrabowali Bytomian z 2 punktow. No niby ten Lecznianin chlopa szturchnal ale badzmy powazni, on jeszcze trzy metry biegl zanim sobie uswiadomil ze wypadaloby sie przewrocic.

Jak Bytomianom zabraknie dwoch punktow do awansu to w tym meczu ukradl im je sedzia.

WildDog 01.12.2025 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1657153)
Wlasnie sobie obejrzalem, sedziowie obrabowali Bytomian z 2 punktow. No niby ten Lecznianin chlopa szturchnal ale badzmy powazni, on jeszcze trzy metry biegl zanim sobie uswiadomil ze wypadaloby sie przewrocic.

Jak Bytomianom zabraknie dwoch punktow do awansu to w tym meczu ukradl im je sedzia.

IMO, awans bezposredni; my i Polonia, nie bytomska, a warszawska. Ta ze Slaska, to raczej poza top 6 zakonczy.

Szneka 01.12.2025 21:05

Piękny wynik dziś w Rzeszowie. Zgadzam się z przedmówcą że obecnie My i Polonia Warszawa to faworyci numer jeden do awansu,

doktor granat 01.12.2025 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1657259)
Piękny wynik dziś w Rzeszowie. Zgadzam się z przedmówcą że obecnie My i Polonia Warszawa to faworyci numer jeden do awansu,

Obecnie może wydaje się to tak wyglądać.
Natomiast ja stawiam na awans bezpośredni nas i Śląska.

FraMat 01.12.2025 21:27

Od 2 do 10 miejsca jest tak niewiele, że trudno jest wróżyć.
Jakaś drużyna zaczyna grać dobrze, żeby nagle stracić impet.

Ja z kolei obstawiam Wieczystą.

Patryko 01.12.2025 21:29

Grodziskowi awans jest potrzebny jak świni siodło. Polonia Bytom to samo.

W grze o drugie miejsce, premiowane awansem bezpośrednim, są według mnie Śląsk, Polonia Warszawa i Wieczysta (Moskal może ogarnąć ten bajzel podczas przerwy zimowej).

sandomingo 01.12.2025 21:32

Zdecydowanie Wieczysta. 3-4 bardzo, bardzo mocne transfery, praca Kazka, gra w Krakowie i bedzie awans.

doktor granat 01.12.2025 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657269)
Zdecydowanie Wieczysta. 3-4 bardzo, bardzo mocne transfery, praca Kazka, gra w Krakowie i bedzie awans.

Czy jeśli szachtar będzie grał na wiosnę nadal w lidze konferencji to Wieczysta będzie wtedy grała przy Reymonta czy nie?

pepe72 01.12.2025 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1657272)
Czy jeśli szachtar będzie grał na wiosnę nadal w lidze konferencji to Wieczysta będzie wtedy grała przy Reymonta czy nie?

Boisko chyba nie wytrzyma 3 drużyn.

sandomingo 01.12.2025 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1657272)

Mają obiecane granie w Krakowie. Przynajmniej na ten moment.
W Sosnowcu też gra Raków w pucharach i dają jakoś radę.

marek2a 01.12.2025 23:28

Apteki dołożą na te lampki co sprowadził Szachtar i bd murawa jak wembley

Karherop 02.12.2025 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657283)

Obiecane jak Hutnik stadion? :lol:

Miasto zadeklarowalo również ze dostosuja stadion Hutnika aby mogli na nim grać.

Przypomne tylko że genialny pzpn ustawil większość meczow domowych Wisly i Wieczystej w tych samych kolejkach.

Wiosna 7 na 8 kolejek sie pokrywa, w tym ostatnia 34 ktora musi byc rozegrana w tym samym terminie o tej samej godzinie. Będą tak skakac raz Reymonta, raz Sosnowiec?

Jak mam obstawiać to Wieczysta wiosna zagra na Reymonta jeden mecz - ten z Wisłą. No może jeszcze baraże w ktorych strzelam że raczej wystąpi.

Aalcman 02.12.2025 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1657312)

Przypomne tylko że genialny pzpn ustawil większość meczow domowych Wisly i Wieczystej w tych samych kolejkach.

Wiosna 7 na 8 kolejek sie pokrywa, w tym ostatnia 34 ktora musi byc rozegrana w tym samym terminie o tej samej godzinie. Będą tak skakac raz Reymonta, raz Sosnowiec?

To raczej wynikało z tego, że Wieczysta podawała stadion Puszczy we wniosku. O ile dobrze pamiętam, to albo Karcz albo Wojtowicz mówili o tym w Studio Reymonta.

Karherop 02.12.2025 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1657323)
To raczej wynikało z tego, że Wieczysta podawała stadion Puszczy we wniosku. O ile dobrze pamiętam, to albo Karcz albo Wojtowicz mówili o tym w Studio Reymonta.

... i część kolejek domowych Puszczy i Wieczystej tez sie pokrywa. :>

Ale event w Niepolomicach ma mniejsza skale i tam prędzej da sie to pogodzic.

tedyy 02.12.2025 17:16

Cytat:

Ty mnie powiedz czy Raków wykłada taką kasę na murwę jak Szachtar chyba jednak nie :haha:

WildDog 02.12.2025 17:29

kto daje licencje "bezdomnym", grasz na poziomie maksymalnie wysokim, do ktorego dopuszczono twoj stadion......proste(?)

doktor granat 02.12.2025 17:40

Cytat:

Może mają obiecane, ale przed świętami możemy mieć sytuację, że szachtar będzie miał przed sobą 1, a może 2 lub 3 mecze w lidze konferencji i co wtedy pozostanie z obietnic?
Oczywiście finalnie mecz szachtara będzie jeden lub 3, ale podjąć taką czy inną decyzję w temacie gry Wieczystej trzeba będzie podjąć nie wiedząc tego ile.
Tak sobie tylko rozmyślam..

Karherop 02.12.2025 20:15

Cóż szkodziło obiecać?

wolfy 02.12.2025 20:22

Cytat:

A co nas obchodzi Wieczysta?

Z gry Szachtara są pieniądze i rozrywka dla miejscowych (było nie było - europejskie puchary). Z gry Wieczystej to ma radochę góra kilkadziesiąt osób. Wynajmowanie 33 tysięcznego stadionu osiedlowemu klubikowi kiedy można to zrobić dla klubu znacznie większego, za konkretne pieniądze to byłaby aberracja.

sandomingo 02.12.2025 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657398)
A co nas obchodzi Wieczysta?

Ale to Ty pytasz:)

wolfy 02.12.2025 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657399)
Ale to Ty pytasz:)

No pytam. Co nas obchodzi Kwiecień, jego zabaweczka i pomysły na palenie pieniędzy?

Dostanę odpowiedź?

sandomingo 02.12.2025 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657400)
No pytam. Co nas obchodzi Kwiecień, jego zabaweczka i pomysły na palenie pieniędzy?

Dostanę odpowiedź?

W swoim chorobliwym zacietrzewieniu nie dostrzegasz podstawowych kwestii, co nikogo tutaj nie powinno już dziwić.
Natomiast z uwagi na fakt, że błądzącemu należy pomóc - cofnij się stronę wcześniej, doczytaj uważnie kto zadał pytanie i będziesz miał adresata swoich uwag.
Nie ma za co.

wolfy 02.12.2025 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657401)
W swoim chorobliwym zacietrzewieniu nie dostrzegasz podstawowych kwestii, co nikogo tutaj nie powinno już dziwić.
Natomiast z uwagi na fakt, że błądzącemu należy pomóc - cofnij się stronę wcześniej, doczytaj uważnie kto zadał pytanie i będziesz miał adresata swoich uwag.
Nie ma za co.

Ale ja nie jestem zacietrzewiony. Wieczysta mi zwisa i powiewa, podobnie jak Termalika, Garbarnia, Hutnik czy Kolejarz Stróże. Wolę żeby Wisła zarobiła na organizacji meczów Szachtara niż bawiła się w organizowanie dożynek dla Kwietnia, z oczywistych względów.

Poza tym są mi kompletnie obojętni, gdyby nie Twoje odloty na ich temat to by mi się nawet nie chciało z nich szydzić. Ale dawałeś tak bardzo po worach przed i w trakcie sezonu że nie dało się przejść obok tego obojętnie.
Możesz tego nie zauważać ze względu na swoje zaangażowanie emocjonalne, ale takich dziwnych tworów było wiele przez lata, tylko mało kto o nich teraz pamięta.

To co na pisałem było odpowiedzią na Twój post że Kwietniowi coś tam obiecano. Zwłaszcza że pamiętam jaki cyrk i dramat robił wtedy Kwiecień wokół tego tematu. Miał przecież pokazać Wiśle miejsce w szeregu, na Wieczystą miało zacząć chodzić więcej kibiców itp. majaczenia.

Pośmialiśmy się, a teraz pora wracać do rzeczywistości. Jeżeli będzie alternatywa Wieczysta albo kasa od Szachtara, to niech podstawiają ten bus dla kibiców żeby ich zawieźć na docelowy stadion poza Krakowem. Myślę że jeden wystarczy.

sandomingo 02.12.2025 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657402)
Ale ja nie jestem zacietrzewiony. Wieczysta mi zwisa i powiewa, podobnie jak Termalika, Garbarnia, Hutnik czy Kolejarz Stróże. Wolę żeby Wisła zarobiła na organizacji meczów Szachtara niż bawiła się w organizowanie dożynek dla Kwietnia, z oczywistych względów.

Poza tym są mi kompletnie obojętni, gdyby nie Twoje odloty na ich temat to by mi się nawet nie chciało z nich szydzić. Ale dawałeś tak bardzo po worach przed i w trakcie sezonu że nie dało się przejść obok tego obojętnie.
Możesz tego nie zauważać ze względu na swoje zaangażowanie emocjonalne, ale takich dziwnych tworów było wiele przez lata, tylko mało kto o nich teraz pamięta.

To co na pisałem było odpowiedzią na Twój post że Kwietniowi coś tam obiecano. Zwłaszcza że pamiętam jaki cyrk i dramat robił wtedy Kwiecień wokół tego tematu. Miał przecież pokazać Wiśle miejsce w szeregu, na Wieczystą miało zacząć chodzić więcej kibiców itp. majaczenia.

Pośmialiśmy się, a teraz pora wracać do rzeczywistości.

Jak zwykle - brak umiejętności przyznania się do błędu. Klasyczek w Twoim wykonaniu i wolta o 180 stopni.
Jak mówił Kazimierz Pawlak - był czas przywyknąć.

wolfy 02.12.2025 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657403)
Jak zwykle - brak umiejętności przyznania się do błędu. Klasyczek w Twoim wykonaniu i wolta o 180 stopni.
Jak mówił Kazimierz Pawlak - był czas przywyknąć.

Możesz mi wyjaśnić o jakim błędzie piszesz?

WildDog 02.12.2025 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657404)

Wrzuciles TBB i Wieczysta do jednego wora. Boss z Niecieczy budujac druzyne myslal i o stadionie. Ten drugi buduje (tworzy) cyrk, a o namiocie i arenie zapomnial.............#STOPLICENCJOMDLABEZDOMNYCH

sandomingo 02.12.2025 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657404)

Nie chce mi się ale się poświęcę.

Po pierwsze temat, w którym zadałeś pytanie "co nas obchodzi Wieczysta" brzmi "Pierwsza liga 2025/2026".
A zatem Twoje pytanie jest - przynajmniej w tym temacie - nie na miejscu.
Wieczysta jest uczestnikiem rozgrywek 1 ligi w sezonie 2025/2026 a zatem dyskusja o niej w tym temacie jest jak najbardziej właściwa.

Po drugie - Twoje pytanie jasno sugerowało, że to ja podjąłem temat gry Wieczystej przy R22. To drugi błąd, co przekazałem już wcześniej.

2 błędy w jednym miejscu wystarczą, czy coś jest jeszcze niejasnego? Pytanie retoryczne. Dlaczego? Wyjaśniłem w poprzednim wpisie :)

FraMat 02.12.2025 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657406)

Po drugie - Twoje pytanie jasno sugerowało, że to ja podjąłem temat gry Wieczystej przy R22. To drugi błąd,

Ośmielam się wtrącić i stanąć (o, zgrozo!) za wolfym: Jego pytanie nie sugerowało, że to Ty podjąłeś temat gry Wieczystej przy R22.
Wolfy tylko posłużył się Twoim pytaniem do wyrażenia opinii w temacie ogólnie.

WildDog 02.12.2025 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1657407)
Ośmielam się wtrącić i stanąć (o, zgrozo!) za wolfym: Jego pytanie nie sugerowało, że to Ty podjąłeś temat gry Wieczystej przy R22.

Filozofia, to nie nauka zero-jedynkowa, jak matematyka. Lepiej nie wchodz w polemike, otworzysz puszke Pandory.

sandomingo 02.12.2025 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1657407)

Do tego odniosłem się w odpowiedzi nr 1.
Temat jest jak najbardziej właściwy.

wolfy 02.12.2025 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1657405)
Wrzuciles TBB i Wieczysta do jednego wora. Boss z Niecieczy budujac druzyne myslal i o stadionie. Ten drugi buduje (tworzy) cyrk, a o namiocie i arenie zapomnial.............#STOPLICENCJOMDLABEZDOMNYCH

W sumie... Masz rację.
Zgadzam się też co do meritum - stop dla klubów bez stadionów na poziomie centralnym. To nie lata 90-te.

@sandomingo - skoro już bawimy się w semantykę, to ja nie pytałem o to czemu w ogóle piszemy o Wieczystej w tym temacie (sam to robiłem wcześniej), tylko co NAS (kibiców Wisły) obchodzą WASZE problemy ze stadionem Wieczystej. Zwłaszcza że ten cały histeryczny cyrk na początku sezonu rozkręcony przez Kwietnia i zaprzyjaźnionych dziennikarzy zakończony wymianami oświadczeń był zwyczajnie gówniarski i niesmaczny.

Więc nadal nie widzę błędu.

sandomingo 02.12.2025 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1657410)
Więc nadal nie widzę błędu.

Absolutnie mnie to nie dziwi. Co przewidziałem już w jednym ze wcześniejszych wpisów. Ty nigdy nie dostrzegasz własnych błędów lub wypisywanych często bredni.

doktor granat 02.12.2025 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657401)
Nie ma za co.

To byłem ja?
Pojawił się wątek: które drużyny mają największe szanse na bezpośredni awans więc zapytałem o grę Wieczystej w Krakowie bo w mojej ocenie dałoby im to więcej szans na wyższą pozycję niż gra w Sosnowcu czy innym tego typu dość odległym miejscu. Tyle.

sandomingo 02.12.2025 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1657412)
To byłem ja?
Pojawił się wątek: które drużyny mają największe szanse na bezpośredni awans więc zapytałem o grę Wieczystej w Krakowie bo w mojej ocenie dałoby im to więcej szans na wyższą pozycję niż gra w Sosnowcu czy innym tego typu dość odległym miejscu. Tyle.

Spoko, nikt nie ma pretensji:)
Zadałeś właściwe pytanie we właściwym temacie.

Po prostu dwóch osobników próbuje rozładować swoje frustracje w mniej lub bardziej zawoalowany sposób....

krysztal 02.12.2025 23:30

Hasłem dzisiejszego dnia jest "obsesja"

wolfy 03.12.2025 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1657413)
Spoko, nikt nie ma pretensji:)
Zadałeś właściwe pytanie we właściwym temacie.

Po prostu dwóch osobników próbuje rozładować swoje frustracje w mniej lub bardziej zawoalowany sposób....

Jestem niesamowicie sfrustrowany po tym jak wszystkie Twoje przewidywania się sprawdziły:

- Wieczysta nas wyprzedziła, podczas gdy Wisła wypadła poza strefę barażową
- Kwiecień podkupił Rodado i wszystkich innych wartościowych piłkarzy
- ludzie chodzą na Reymonta tylko po to żeby oglądać wspaniałą drużynę z Chałupnika.

Jest to straszny sezon dla kibiców Wisły i dyszę wręcz żądzą zemsty.

Na pewno o to chodzi.

P.S. To będą pierwsze święta i nowy rok od lat kiedy nie będę miał złej pozycji Wisły w tabeli z tyłu głowy, tylko będę patrzył na rundę rewanżową z optymizmem.

Karherop 04.12.2025 09:13

https://lovekrakow.pl/wieczysta-wroc...atniej-kolejce

Czyli jednak. 7 razy Wieczysta będzie gospodarzem na Reymonta. Ciekawe ile trybun będą wynajmować.

Patryko 04.12.2025 09:27

O ile uda się to wszystko załatwić tak, że nie rozleci nam się murawa, to niech grają jak najczęściej.

Jak miasto zobaczy, że coś się na stadionie dzieje i nie musi do niego dopłacać, to kto wie, może dadzą nam ciut lepsze warunki najmu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl