![]() |
Cytat:
po drugie : lepszy z niego ekspert niz kazdy z nas tutaj po trzecie : nikt mu nie wlazi w dupe, chlop rzeczowo i sensownie wyjasnil co mial na mysli i ja ogladalem i sie z nim zgadzam po czwarte : a za co niby mialby nas wczesniej chwalic? |
Cytat:
po drugie: nie wątpie, że się zna lepiej z nas po trzecie: właśnie że włażą, "co za piękna analiza" i inne tego typu teksty po czwarte: nie chwalił, ale jak powiedział złe słowo o nas to nie było wtedy "Mielcarski w Liga+ nas zjechał, trudno nie przyznać mu racji" tylko raczej było, że prolegijni w Canal+ jak zwykle po nas jechali, "chyba boli, że wyzej niż Legia, ale dobrze, ma boleć" i inne takie teksty. Ja nie mam pretensji, ani obiekcji do tego, że nas pochwalił, tylko do tego, że teraz Mielcarski okazuje się autorytetem godnym cytowania. PS. Brakuje, żeby Jawor w GW napisał o pięknej oprawie na naszym meczu i poźniejszych cytatów na forum, że zostaliśmy docenieni przez fachowca, która zna się na piłce. Rozumiesz o co mi chodzi? |
Cytat:
|
Cytat:
Chlop byl naszym dyrektorem i w tamtym czasie i czasach to raczej Wisła go ch..... traktowala i zlozyl dymisje, potem nie pamietam 2 krotnie chyba przymierzali sie do niego, ale odmowil.Jak dla mnie chlop honorowy : zlozyl dymisje, nie przyjal przedluzenia ani nowych propozycji w przewciwienstwie do "honorowego" Henia.ja mam na mysli, ze jesli chodzi o ocenianie to akurat chlop gral na wysokim poziomie i ten odcinek gadal z sensem i jakos Legii w dupe nie wlazil, wrecz przeciwnie, a jego nieprzychylne wypowiedzi moga byc wynikiem tego jak byl w klubie traktowany a z tego co pamietam do takiej wladzy decyzyjnej jak Valckx to on nie mial.duzo przyjemniej slucha mi sie jego niz pajaca Wieszczyckiego.pozdro edit co do Sobola i Wilka to nie mozna sobie od tak, bo Sobol nie mogl za kartki a Wilk zagral swietnie robic roszady co mecz.jak Sobol bedzie zawalal i sie slabo prezentowal to wtedy kumam a nie bo raz Wilk zagral super a jak potem zagra ch.... to znowu Sobol na boisko?? Boukhari tez mial swoje szanse do czasu, Maaskant zobaczyl, ze jest bez formy i go zdjal w koncu, ale bez przesady, ze ktos wypada dobrze i od razu zmiana w pierwszej jedenastce.jak Wilk bedzie wchodzil na koncowki i pokaze, ze sie prezentuje przez kilka meczy wyraznie lepiej niz Sobol to wtedy rozumiem. |
Cytat:
|
Cytat:
kumam o co chodzi.przytoczylem jego tutaj dlatego, bo pojawilo sie duzo glosow krytycznych odnosnie Sivakova a analiza "ekspertow" forumowych, (z tego co jak dobrze zauwazylem to jest juz nawet typ co ocenia z miejscem po przecinku co do jednej dziesiatej (lol) ) polega chyba na tym ile razy komentator wypowie slowo Sivakov i jak rzadko slychac to malo kreatywny i malo widoczny od razu czyli slaby.Mielcarski ciekawie pokazal jego gre bez pilki, dyscypline taktyczna i mial racje, wiec czy wczesniej cos mial do Wisly czy nie malo mnie obchodzi akurat w tym przypadku (pewnie jego podejscie do nas wynika z tego jak go u nas traktowali jak pracowal, tak , mysle)pozdro |
Pora kończyć temat Sobol czy Wilk bo teraz mecz PP ,potem liga i naszym szczęściem jest ,że mamy ból głowy na tej pozycji.I nie tylko na tej.To kogo na który mecz Robert wystawi może zależeć od niuansów o których nie wiemy lub nawet od samopoczucia zawodnika w danym dniu.Osobiście nie miałbym nic przeciwko aby Sobol był najlepszym zawodnikiem wygranego meczu z Podbeskidziem ,a na Ruch znów Wilk,ale to jest tylko gdybanie,bo może być akurat odwrotnie.
|
Mecz dobitnie pokazał ze z tych zawodnikow mozna zrobic konkretny zespoł.
Maaskant ma czas,na razie gwarancje pracy i wiedze -i to musi w pewnym momencie zaowocowac. Tacy pilkarze jak Wilk,Melikson,Malecki czy nawet Genkov juz sa albo zapowiadaja sie na takich zawodnikow gdzie mozna powiedziec ze z nimi Wisla wskoczy na wyzszy pilkarski poziom. Nie ma co sie podpalac po wygranej nad "potęgą:" z Gdyni ale widac ze Maaskant ma plan na tą druzyne i to idzie wszytsko w dobrym kierunku.:) |
Cytat:
http://www.fileserve.com/file/RHujsQE/Liga.plus.26.02.2011.xvid.avi http://www.filesonic.com/file/128499031/Liga.plus.26.02.2011.xvid.avi http://bitshare.com/files/gix10mfe/Liga.plus.26.02.2011.xvid.avi.html http://www.usershare.net/n0i61t9qxp76 |
http://www.fanslask.pl/2011/02/27/dupny-obraz-z-gdyni/ ciekawy filmik z piątkowego spotkania. link znajduje sie w tekście który również warto przeczytać. Fiesta Fiesta :)
|
Dobrze że wygraliśmy. W innym przypadku do dzisiaj mielibyśmy same remisy w lidze heh. Swoją drogą jesteśmy pierwszą drużyną która tam wygrała więc Arka może jeszcze tam urwać pn naszywm rywalom min. Legii
|
|
Gdyby Melikson nie grał w Wisle to bym napisał, że przydal by nam sie taki grajek :)
|
Cytat:
Po pierwsze chce zrobić druzyne , jest druzyna są wyniki , są wyniki jest dobra atmosfera , jest dobra atmosfera jest druzyna i moze byc tylko lepiej. |
Oglądając filmik z Maorem żal mi tych pionków których mijał. Pewnie w tym momencie myśleli sobie ,,Co jest k...a'' lub z poirytowaniem ,,ja pier...e znowu''.
|
Melikson długo u nas nie pogra. Gość wymiata jak Błaszczykowski za najlepszych lat.
|
Cytat:
czy tyle ktoś zapłaci jednak za konczącego w tym roku 27 lat zawodnika? w innym wypadku nie sądzę, żeby była potrzeba sprzedawania go zarabia niezłe pieniądze do tego ma szansę u nas na sukces sportowy i pewnie nawet finansowy też po ewentualnym awansie do fazy grupowej, któregoś z pucharów kosztował sporo więc cena też będzie spora i wątpię żeby chętnych było aż tak wielu Grosicki poszedł za milion a my napewno za tyle nie sprzedamy |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aca_szczescie/
Czyli jednak się dobrze doszukiwałam czegoś głębiej. ;) Btw. Skończcie z tym Meliksonem. Gośc zagrał dopiero 1 mecz (słownie: JEDEN, bo sparingi się nie liczą), a wy robicie z niego nie wiadomo kogo (nawet do Kuby nie można go porównywać, bo jest rok młodszy a dalej zaszedł). Poczekajmy z ocenami do końca sezonu, niech Maor gra świetnie przez kilka meczów i z tymi najlepszymi (Lech, Legia, derby- gdzie drużyna nie najlepsza, ale mecz specyficzny). Żebyście go nie zagłaskali i żeby nie było po jakimś nieudanym meczu "słaby, lecz, wyp***". Mnie zaskoczył za to Sivakov, na plus. Ale oczywiście mam nadzieję, że się będzie jeszcze rozwijał. Kirm za to in minus, oby się nie rozkręcał przez całą rundę. ;) A Czarek Wilk jak dla mnie to powinien już w pierwszym składzie wybiegać regularnie. Sobol już nie ten co kiedyś, bliżej końca kariery więc niech Wilk gra, a na zmiany [ew.] wchodzi Radek. Szanuje faceta bardzo, ale z czasem się walczyć nie da. |
Cytat:
Powiedziałbym, że Wilk gra na 100% ale Sobol na 105% i głupio byłoby go sadzać na ławie z uwagi TYLKO na metrykę. Pozostaje cieszyć się, że mamy najlepszego i drugiego najlepszego defensywnego pomocnika w lidze :) Dodam jeszcze, że moim zdaniem Wilk w Koronie AŻ tak dobrze nie grał, i jego talent eksplodował przy Sobolewskim. |
RM wielokrotnie, wyraźnie powiedział że gdy Sobol będzie tylko mógł to będzie grał.
Wilk oprócz poziomu sportowego, musiał by stać się przywódcą takim jak Sobol, wiec na tej pozycji nie trzeba dywagacji. |
Tutaj Iwan mnie zaskoczył, nie wierzy w nas? http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...onia,id,t.html
|
Cytat:
|
Na chłodno obejrzałem sobie jeszcze raz meczyk.
Pareiko 6 - Bronił pewnie, choć nie miał zbyt dużo okazji Czikosz 6 - Powoli się rozkręcał ale solidnie w obronie i czym później tym więcej w ataku Jaliens 6 - Mocno niestabilny, nie mógł utrzymać równowagi na tej murawie, denerwujące niecelne podania - prawie wszystkie w 1 połowie jednak to on otworzył drogę do bramki Chavez 6 - Bez większych kiksów, poprawnie wykonywał zadania Palić 6 - Ofensywnie z błędami w obronie, które potrafił sam naprawić Wilk 9 - Najlepszy zawodnik spotkania, mnóstwo odbiorów, dobre wyprowadzenie piłki Sivakow 5 - Niewidoczny, w pierwszych 30 min 4 zagrania i wszystkie zepsute, później zdarzyły mu się i lepsze zagrania w postaci przyśpieszenia gry. Zbyt dużo pałętał się po boisku bez celu Melikson 8 - Pewne prowadzenie piłki, znakomite przyjęcie, nienaganna technika czasami jeszcze brak zrozumienia, ale nie sądziłem że jest to tak dobry zawodnik Kirm 6 - Grał kombinacyjnie, to że nie strzelił już zdążyliśmy się przyzwyczaić, dobrze współpracował z Meliksonem i Genkowem Małecki 7 - Dużo indywidualnych akcji, zbyt dużo strat no aleee bramka na wagę złota, zagrał kilka naprawdę świetnych piłek Genkow 6 - Aktywny, często pokazywał się do gry, dobrze się zastawiał i grał głową szkoda że pod koniec nie zrozumiał się z Meliksonem bo otworzyłby zapewne wynik Nie rozumiem dlaczego przy takim wyniku trener wcześniej nie wpuścił Garguły albo Jirsaka za bezproduktywnego Sivakowa. Mam nadzieje że Sobol zagra w pucharze i wtedy przekonamy się czy powinien zagrać w następnym spotkaniu ligowym ... Czarek zaprezentował się lepiej niż Sobol w ostatnich meczach w tamtej rundzie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja przyznam sądziłem że będzie to wyglądało słabiej. W ciągu pół roku wymieniono większość kadry, wszyscy pamiętamy jak to wyglądało jesienią. Teraz w zimie kolejna wymiana zawodników w dodatku żaden z nich nie był gotowy na pierwszy trening. W pełnym składzie zagrane tylko dwa sparingi, dodatkowo para Jaliens - Chavez zagrała pierwszy raz ze sobą. A jednak zawodnicy nie wyglądali na boisku jakby się pierwszy raz spotkali. Owszem gra nie była oszałamiająca ale dało się to oglądać.
Póki co zespołu nie ma co krytykować ale też nie można popadać w huraoptymizm. Mimo wszystko zawodnikom potrzeba kolejnych spotkań aby się zgrywali, nowi zawodnicy muszą też udowodnić w kolejnych spotkaniach że będą wzmocnieniem dla zespołu. Ciekawe jest że zespół w 5 kolejnym ligowym spotkaniu nie stracił bramki. A przecież formacja obronna jak i gra defensywna zespołu była mocno krytykowana. |
Gdyby Melikson był dobry, to nie trafiłby do Wisły :lol:
|
Mielcarski ładnie podkreślił jak Sivakov przemieszcza się po boisku. To nie znaczy, że Białorusin rozegrał wielki mecz, a jedynie pokazuje, że dobrze rozumie zadania taktyczne powierzone jego pozycji. Sivakovowi brakowało przyspieszenia, agresywnego doskoku do rywala podczas bronienia, skutecznych odbiorów, utrzymania się przy piłce, umiejętnego rozprowadzania gry, itd. itp. Elementów nadających się do poprawy było naprawdę wiele. Białorusin ma potencjał, by grać znacznie lepiej, ale w Gdyni wypadł blado w porównaniu z Wilkiem i Meliksonem.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl