Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6256)

bridgeburner 17.03.2010 19:19

Z Pi. Brożkiem i Łobo na skrzydłach
oraz Jirsakiem na rozegraniu
to my sobie możemy zatrudnić Mourinho, Guardiole, Capello i Hidinka
albo nawet ich wszystkich razem
a i tak bedzie wielki UJ a nie gra i tyle

gromaders 17.03.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 871805)
Mączyński może naszym zbawcą z miejsc nie będzie, ale przynajmniej nie zwalnia gry tak jak Jirsak.

otóż to, Krzysiek powinien ten mecz grać od 1 minuty, ogólnie to dramat trwa dalej, tego nie da się oglądać po-prostu, Pa. Brożek również poniżej krytyki

dawidex44 17.03.2010 19:22

Nie jest aż tak źle. Nie grał Ba, nie grał Małecki. Graliśmy z Lechią na wyjeździe, a wynik lepszy niz Legii. Są spore szanse na pierwsze zwycięstwo w rundzie. Lechie u siebie możemy pokonać. Niech jeszcze Henry z nimi troche popracuje. Będzie dobrze, nie martwcie sie.

Olivarez 17.03.2010 19:27

J-a-p-i-e-r-d-o-l-e-a-l-e d-n-o

Jirsak out, Łobo out, Pawełek out. Reszcie zamrozić wypłaty do pierwszego zwycięstwa.

tofik 17.03.2010 19:27

Trzeba liczyć, że Heniek ma oczy. I więcej nie postawi na Kirma na prawej pomocy, Jirsaka w środku i Diaza na lewej obronie. No i Pawełka w bramce...chociaż z tym ostatnim, to niekoniecznie :)

RoS 17.03.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martiness (Post 871798)
Konkurs dla wytrwałych....
Kiedy ostatnio Wisła nie strzeliła bramki przez 360 meczowych minut?

Nagród nie będzie.

Wbrew pozorom nie trzeba daleko sięgać pamięcią bo do 2007 roku.
Kod:

Przeciwnik        Zd        St        Data        Miejsce        Klasa        Sezon       
Lech Poznań        0        0        2007/04/07        Dom        I       
Korona Kielce        0        0        2007/03/31        Wyjazd        I       
Odra Wodzisław        0        2        2007/03/23        Wyjazd        PL
Wisła Płock        0        0        2007/03/17        Wyjazd        I

A co ciekawe kolejna taka seria jest dopiero w 1982 roku :) natomiast rekord to 7 spotkań (odpukać)

blanco 17.03.2010 19:28

Trochę przesadzacie,gra Wisły była w miarę ok,brakowało tylko zimnej krwi pod bramką. Z każdą minutą na boisku wiślacka maszyna będzie się rozpędzać. W sobotę liczę na pewne 3 punkty.

WiślakMyślenice 17.03.2010 19:29

Cytat:

Jirsak out, Łobo out, Pawełek out. Reszcie zamrozić wypłaty do pierwszego zwycięstwa.
Kolejny Pawełkofob, który zapewne nie znajdzie choc jednego albo dwóch sensownych argumentów na poparcie tezy, że znowu zdupcył. Myle się?

Gwiaździsty 17.03.2010 19:30

Kolejne 90 minut bez bramki. Skorża zostawił po sobie zgliszcza. Jak można było tak zniszczyć drużynę ? Nie da się spokojnie oglądać tego chłamu jaki grają.

SpoXsteR 17.03.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 871812)
Bramki strzelone na wyjezdzie liczą się podwójnie czy kto teraz w rewanzu wygra ten przechodzi dalej, bez względu na ilosc czy roznice bramek??

................?

DrunkenBear 17.03.2010 19:32

liczą się podwójnie, czyli 1-1 awans przeciwnika....

wonski_eNHa 17.03.2010 19:32

Nie widziałem całego meczu, ale widać gołym okiem że nie ma pierdo*nięcia u naszych piłkarzy. Piłka może i spotka 4 piłkarzy Wisły bez kontaktu z przeciwnikiem ale jest to w strasznie wolnym tempie. Oby Henry Kasperczak wpoił im jakieś schematy ataku, cokolwiek byleby było miłe dla oka i przynosiło nam bramki!
Do meczu rewanżowego powinni już wyglądać jak piłkarze a nie jak górnicy po tygodniu pod ziemią.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 871821)
A czy Ty nie możesz napisac choc 1 mądrego postu bez szyderstw, ogólników, wyśmiewania się z bardziej kumatych fanów niż Ty?

Mógłbyś rozwinąć pojęcie KUMATY FAN ??

dawidex44 17.03.2010 19:32

Zostawcie Pawełka. Aktualnie nie mamy lepszego bramkarza! Juszczyk? Haha, pamiętacie co on zrobił w pucharze Ekstraklasy z Górnikiem Zabrze? Kurto? Może i mógłby grać w 1. składzie, ale... w II lidze zachodniej. Niestety jesteśmy skazani na Mario i my kibice zamiast po nim jeździć powinniśmy go wspierać!

Kamil 17.03.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 871836)
................?

kto wygra ten awansuje, remis awans Lechii

Wisslak 17.03.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Olivarez (Post 871828)

Gdyby tak było z tymi wypłatami, to od razu bysmy z legia 5 bram strzelili

WiślakMyślenice 17.03.2010 19:33

Ujmę to tak:

Wygrana Lechii = awans Lechii

Wygrana Wisły = awans Wisły

remis bezbramkowy = dogrywka -> bez rostrzygnięcia - karne

remis bramkowy = awans Lechii

kumaty fan - zorientowany w sytuacji finansowo - sportowo - składowej klubu, nie .......ący głupot (np. dlaczego nie kupimy Messiego?), uzasadnia swoje teorie w sposób inteligentny (np. obronienie tezy dlaczego Pawełek znów zagrał ch*jowo). Mam rozwinąc bardziej?

SpoXsteR 17.03.2010 19:35

Awans Wisły w przypadku wygranej przez nas 2-1, 3-2, 4-3, 1-0 ? kazdy wynik, byle o jedną bramkę wiecej?

1q2 17.03.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Olivarez (Post 871828)

A dlaczego akurat ten zestaw?W czym Pa.Brożek,Pi Brożek,Kirm,Christov,Sobol - byli lepsi?Czy we wcześniejszych meczach Boguski i Malecki

Naszym problem nie jest Jirsak czy Łobo tylko to że cała formacja której zadaniem jest konstruowanie i wykańczanie akcji ofensywnych ,nie gra nic.Jiraska można się czepić że nie drybluje, ale nikt nie drybluje - nie podaje bo nie ma do kogo podać.Może im się coś pojebało i myślą cały czas że grają w chowanego?

maRgrabkarz 17.03.2010 19:37

Co mnie zadziwia w tych pierwszych meczach rundy w wykonaniu Wisły to zachowanie kopaczy jakby ta piłka kich parzyła. Każdy który ją dostanie to zaraz byle do przodu, byle gdzieś do przodu a może się uda. Zachowują się jakby dotyk piłki wywoływał w nich jakąś niesamowita głupawkę. Bez pomysłu na rozegranie ale byle do przodu i nigdy żaden nie pomyśli że akcję można wstrzymać gdy nie ma partnera i ew podać do tyłu, zawsze musi klapki na oczy założyć i każdy z osobna do przodu, do przodu, aż mu ktoś piłkę zabierzę i będzie mógł zacząć znowu myślec o jej zdobyciu... Stąd ta nieprawdopodobna ilość irytujących strat. Jak nie ma Issy Ba to dopiero dziś u Hristova zobaczyłem myśl, że przecież można jednak tę piłke odegrac trochę do tyłu, ew rozciągnąc na skrzydło. Jest to o tyle denerwujące, że ci kolesie grają w piłkę nie od dziś i rozegranie piłki do tyłu bądź w bok gdy trzeba, powinno wynikać już z ich dotychczasowego doświadczenia/inteligencji(?!) piłkarskiej, nie jest w każdym razie to coś, co musi im trener tłumaczyć. Chyba że ja przeceniam ich zdolności poznawcze...
Jest to tym dziwniejsze, że widywaliśmy już ich grających spokojną piłkę. Skąd więc to ogłupienie się bierze?

Wasiu 17.03.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 871843)
Awans Wisły w przypadku wygranej przez nas 2-1, 3-2, 4-3, 1-0 ? kazdy wynik, byle o jedną bramkę wiecej?

Dzisiaj remis, w rewanzu zakladamy zwyciestwo. Wiec wez sie zastanow kto awansuje. To 4-latki nawet potrafia obliczyc.

Olivarez 17.03.2010 19:41

@WiślakMyślenice oto sensowne argumenty:
- Sprokurował zagrożenie po nieudanym wyskoku do piłki jak Lechia z autu wznawiała( nie umie grać w powietrzu)
- Sprokurował (na spółkę z Marcelo) rzut wolny pośredni w polu karnym - nie mógł tej piłki głową za boczną linię wybić, na klatę przyjąć i wy.......ić byle dalej
- Notoryczne straty po dalekich wykopach na Brożka, po szybkim wznowieniu, ja wiem że w 2007 po takiej akcji Brożek strzelił gola Lechowi, ale do k... n... żeby ciągle 5-10 razy w meczu, w ten sposób grać.
- wreszcie, za całokształt "działalności" bramkarskiej

Styknie , czy mam pisać dalej.

FraMat 17.03.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 871843)

ja p...
bramki na wyjeździe liczy sie podójnie tylko w przypadku remisu.
Więc jak wygramy3:2 to będzie 3:2 a nie 3:(2x2)

WiślakMyślenice 17.03.2010 19:46

Bramkarza rozlicza głównie po ilości wpuszczonych bramek, gry na przedpolu, łapania piłki oraz dalekich wykopów. Pierwsze przemawia na moją korzyśc, drugie na Twoją, trzecie na niczyją, 4 na Twoją. Czyli styknie. Tylko kto w zamian za niego? Pamiętaj o sytuacji finansowej klubu....

tofik 17.03.2010 19:47

Do końca sezonu będzie Pawełek i trzeba z tym żyć. Ale później mu się kończy kontrakt i na pewno kogoś pozyskamy więc cierpliwości i oby jak najmniej wpadek.

dawidex44 17.03.2010 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Olivarez (Post 871850)
@WiślakMyślenice oto sensowne argumenty:
- Sprokurował zagrożenie po nieudanym wyskoku do piłki jak Lechia z autu wznawiała( nie umie grać w powietrzu)
- Sprokurował (na spółkę z Marcelo) rzut wolny pośredni w polu karnym - nie mógł tej piłki głową za boczną linię wybić, na klatę przyjąć i wy.......ić byle dalej
- Notoryczne straty po dalekich wykopach na Brożka, po szybkim wznowieniu, ja wiem że w 2007 po takiej akcji Brożek strzelił gola Lechowi, ale do k... n... żeby ciągle 5-10 razy w meczu, w ten sposób grać.
- wreszcie, za całokształt "działalności" bramkarskiej

Styknie , czy mam pisać dalej.

Powiedz jeszcze kto mógł by go godnie zastąpić.

zbymak 17.03.2010 19:49

Widać że brakuje nam depnięcia i pomyslu na rozegranie akcji pod bramką przeciwnika.Ciekawe dlaczego Hristow wygląda tak samo marnie jak nasi grajkowie ?on nie przepracowal z nami okresu przygotowawczego a nie widać róznicy.Nadzieja że w następnych meczach bedzie lepiej bo narazie nie wygląda to za ciekawie

dawidTS 17.03.2010 19:49

ah jak ja kocham ten specyficzny akcent Henia ,dziś najbardziej w pamięci utkwiło mi jego " ŻIRSAK " : )

LAB 17.03.2010 19:51

1)remis bezbramkowy to dogrywka ***
2)remis bramkowy awansuje Lechia poniewaz strzelila na wyjezdzie
3)wygrana Wisły awans Wisły poniewaz w Gdansku zremisowalismy a juz na pewno nie przegralismy
: )

*** w przypadku remisu bezbramkowego w dogrywce rzuty karne
w przypadku remisu bramkowego w dogrywce awans Lechii
w przypadku zwyciestwa Lechii w dogrywce awans Lechii poniewaz patrz pkt 3 ale w miejsce Wisła wstawic Lechia
w przypadku zwyciestwa Wisły w dogrywce awans Wisły(pkt 3)

emjot 17.03.2010 19:55

magia Skorży nadal działa
4 mecze bez gola nawet nie chce mi się liczyć ile to godzin
:lol:

dawidex44 17.03.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 871859)
3)wygrana Wisły awans Wisły poniewaz w Gdansku zremisowalismy a juz na pewno nie przegralismy

w przypadku zwyciestwa Lechii w dogrywce awans Lechii poniewaz patrz pkt 3 ale w miejsce Wisła wstawic Lechia

Załóż temat "piła nożna dla początkujących" i tam o tym napisz :p

mlody_ale_wierny 17.03.2010 19:57

w każdym kontrakcie powinno być ustalone że pensja zależna jest od wyników drużyny i już każdy by zapier****
:)

IncognitoTSW 17.03.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidex44 (Post 871854)
Powiedz jeszcze kto mógł by go godnie zastąpić.

A niech gra nawet Łaciak.

markeszoz 17.03.2010 19:59

Jak czytam komentarze po meczach to widzę tylko Łobo to.. Łobo tamto..
Łobo najwięcej zarabia!
Łobo najwięcej gra!
Łobo jest nietykalny na boisku ( i on również nikogo nie tyka)
Łobo strzela gola - zdobywamy Mistrzostwo!
Łobo gra słabo - zmieniamy trenera by grał lepiej

... i jak to widzę, to tak sobie myślę i wyciągam wnioski, że może faktycznie nasze słabsze wyniki wynikają ze zbytniej wiary zarządu, piłkarzy a także kibiców w jednego człowieka- Łobo. Ja rozumię, że Łobo to wirtuoz i osobowość ale takiego uzależnienia Klubu od jednego zawonika to nawet w Romie nie ma, a gra tam sam król Totti:)

TeeS 17.03.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 871851)
ja p...
bramki na wyjeździe liczy sie podójnie tylko w przypadku remisu.
Więc jak wygramy3:2 to będzie 3:2 a nie 3:(2x2)

Prawie dobrze - z tym że nie do końca- bo nie w przypadku remisu - tylko w przypadku równej liczby bramek strzelonych przez obie drużyny po obu meczach.
Przykładowo przy wynikach (A)0-2(B) i (B)1-3(A) - dalej przechodzi ta drużyna która strzeliła 3 bramki na wyjeździe - czyli drużyna A.

1q2 17.03.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 871864)
magia Skorży nadal działa
4 mecze bez gola nawet nie chce mi się liczyć ile to godzin
:lol:

Licząc od ostatniego gola to z 7 będzie :lol:
To mogło by się wydawać czysta abstrakcją, szczególnie że chodzi o mistrza polski , lidera , zespół który przecież nie zbankrutował w przerwie i nie wyprzedał połowy zespołu + przeciwnicy to większe lub mniejsze średniaki ligowe.
Patrząc na to, to chyba pobiliśmy rekord a można go jeszcze trochę wyśrubować.

Olivarez 17.03.2010 20:03

@WiślakMyślenice
Kto za Pawełka pytasz. Bramkarzem nr 2 jest Juszczyk, niech wejdzie na 2-3 mecze. Nie sprawdzi się, to jest jeszcze Kurto. Dopiero jak wyżej wymieni okażą się słabi, to można wrócić do Pawełka. Ale tylko do czerwca bo wtedy niezbędne jest zakontraktowanie nowego bramkarza, Onyszke, Białkowskiego nie wiem, byle nie przedłużać pobytu w Wiśle Pawełka.

@1q2
To proste. Nie potrafię sobie przypomnieć meczu w którym Pawełek nie sprokurował by jakiegoś farfocla po którym można było dostać zawału, nie potrafię sobie przypomnieć meczu w którym Łobo dobrze, celnie zacentrował, nie potrafię sobie przypomnieć meczu w którym Jirsak walczył bez odstawiania nogi i spowalniania akcji. Wiem że kiedyś to musiało mieć miejsce, ale tak straszliwie dawno że stało się cierniem.
Co do pozostałych jestem sobie w stanie przypomnieć dobre mecze, Małecki czy Paweł Brożek sporo ich miał w rundzie jesiennej, Boguski jest usprawiedliwiony długą kontuzją.

wonski_eNHa 17.03.2010 20:04

Może ktoś na tym forum lub gdziekolwiek na świecie wyjaśnić dla czego Dawidowski przesiedział u nas 5 lat spędzając na zielonej murawie 1 drużyny kilkanaście minut, a w LECHII zapiee*ala aż miło?? To samo tyczy się Matusiaka w KS Cracovia. Bo ja nie jestem w stanie sobie wytłumaczyć że w naszym sztabie trenerskim takie łamagi od przygotowania fizycznego grzeją miejsce. Jeżeli Kasperczak nie rozpierd**i sztabu i nie zbuduję swojego, w którym będą ludzie z doświadczeniem i umiejętnościami to dalej będziemy w czarnej murzyńskiej dupie a nie pucharach. Mimo wszystko wieżę że Puchar będzie nasz, mamy na ławce specjalistę od tego. Na Pawełka proszę nie najeżdżać bo to reprezentant polski i jedyny bramkarz który w Wiśle ma jakieś umiejętności i doświadczenie jedynym jego mankamentem jest gra na przedpolu i nogami i... :] Ale na linii sobie radzi, może go Heniek smyczą do słupka przed meczem będzie przywiązywał to wtedy nie będzie przeszkadzał obrońcom, a jednocześnie stanie się naszym 'pupilem'.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 871842)
kumaty fan - zorientowany w sytuacji finansowo - sportowo - składowej klubu, nie .......ący głupot (np. dlaczego nie kupimy Messiego?), uzasadnia swoje teorie w sposób inteligentny (np. obronienie tezy dlaczego Pawełek znów zagrał ch*jowo). Mam rozwinąc bardziej?

Uprzejmie dziękuję za rozwinięcie.

Eustachy 17.03.2010 20:04

Sytuacja w ataku jest krytyczna. Tzn. najgorsze jest to, ze tego ataku w ogole nie ma. Z tak grajcym Pawlem Brozkiem to i niestrzelenie gola w nastepnych 10-ciu meczach nie wydaje sie nierealne. Co gorsza Bulgar nie stanowi zadnej alternatywy. On chyba jednak lepiej gra na gitarze, niz w pilke nozna.

Hudy 17.03.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 871857)
ah jak ja kocham ten specyficzny akcent Henia ,dziś najbardziej w pamięci utkwiło mi jego " ŻIRSAK " : )

heh żeby tylko nasz grajek o tym nie usłyszał
jeszcze się obrazi i przestanie grać

ciężko się te mecze teraz ogląda
czy oni są w stanie się jeszcze zmobilizować i zacząć zapieprzać?
ważniejszy będzie mecz ligowy i mam nadzieję, że przynajmniej pogoda wiosenna na nich wpłynie

rozarian 17.03.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 871859)

Ile razy mozna zasmiecac forum takimi elementarnymi duperelami pilkarskimi?Istne przedszkole.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl