![]() |
Cytat:
Gorąco polecam, szczególnie trzecią bramkę dla Polonii :lol: |
Cytat:
P.S. Druga bramke dla PGM tez im podarowali. No Cyrkowcy. |
Cytat:
Ale dzięki jego drewnowatości i drewnianemu (nie)utrzymaniu się na nogach Frankowski i sędziowie na VAR dali się nabrać na faul w polu karnym. |
Piękny wynik Śląska.
Mamy klasyczne wypłaszczanie tabeli, miło byłoby odskoczyć od trzeciego miejsca. |
Lidera mamy do wiosny go nie oddamy. 100%
|
Cytat:
Ja nie wiem po jakiego uja on go w ogole kopal, to nawet nie byla walke o pilke bo pilka byla gdzie indziej. Byc moze sedzie by nie dal gdyby faktycznie walczyli o pilke a tak to ewidentny karny. |
Cytat:
Wielokrotnie już pisałem że awans wygrywa się obroną. Śląsk wydaje się że zlekceważył tę pozycję (i defensywny środek pomocy) jak my w poprzednich sezonach, teraz za to płaci. Prawdopodobnie zwierzęta w Wrocławwkim Zoo będą miały obcięte racje na zimę bo trzeba wpompować więcej środków w klub - miejską pralnię pieniędzy. Liga jest bardzo wyrównana i każdy punkt przewagi przed rundą rewanżową będzie na wagę złota. |
Cytat:
Nawet remis w Siedlcach, czyli utrzymanie statusu quo będzie krokiem w kierunku awansu. Życzę sobie podobnego wyniku w Głogowie. |
Urzędasy we Wrocku bodaj wczoraj przegłosowały kolejne 5 baniek dla Śląska.
|
Cytat:
W polu karnym z reguły tyle się dzieje że gdyby sędzia literalnie trzymał się przepisów karne byłyby w co drugiej akcji. Rodado otrzymuje co chwilę takie kontakty z nogami obrońców ale nie jest drewniany więc nie składa się od razu jak scyzoryk czy jak Adamski. |
No to może Rodado powinien się zacząć składać...
|
Biedrzyckiego kopnęli, Biedrzycki się złożył, ale karnego nie było bo sędzia orzekł, że za słabo go kopnęli :).
Elegancki wynik dla nas. 4 punkty wyparowały. |
Cytat:
Rodado rodadem ale Mikulcowi dosłownie złamali nogę i nawet faulu nie było. My sędziowanie mamy ustawione na level hard core a reszta ligi na amateur. |
Adamski to jak Papszun w Legii podpisze to od razu tam pójdzie. Idealny pod jego taktykę, a Grodzisk z Legią współpracuje.
|
Piękny wynik w Chorzowie. jak widać geniusz Waldka Kinga nie zawsze działa. Pruszków drewniany do bólu ale Ruch dzisiaj przy nich....................brak śłów.
|
Na półmetku rozgrywek mamy 9 punktów przewagi nad 3. i 11p. przewagi nad 4. miejscem w tabeli.
Wykorzystaliśmy maksymalnie świetną dyspozycję z pierwszej połowy rundy. Teraz borykamy się z kryzysem fizycznym. Teraz ważny tydzień przygotowań. Pozornie najłatwiejszy mecz w najblizszej kolejce. Później pucharowy mecz pułapka - a pucharu na 100% nie odpuścimy. Kończymy na niewygodnym terenie w Łodzi - rywal również z problemami, ale w przeszlości problemy nie przeszkadzały im w pokonywaniu naszej drużyny. Nadchodzący tydzień bedzie świetnym testem przed Ekstraklasą, w której nie będzie tak kolorowo, jak przez wiekszość rundy jesiennej i trzeba będzie umieć podnosić się po porażkach. Niech zespół trenerski zareaguje, bo sporo można przegrać w tydzień. |
Tak właśnie sobie uświadomiłem, że w tym sezonie sędziowie ukradli nam 4 punkty. W sensie, że nie podyktowano dla nas dwóch 100% karnych.
W każdym meczu każdej drużyny są sytuacje 50/50 gdzie sędzia się wybroni dyktując w każdą stronę (zawsze to jest przeciw Wiśle ale to inna dyskusja) ale z Wieczystą i Siedlcami były bezdyskusyjne karne dla Wisły. 20 lat temu należałoby dzwonić do prokuratury we Wrocławiu. Musze powiedzieć, że trochę mnie to w....ia, że Wiśle sędziuje się surowiej niż jej przeciwnikom. |
Ukradli dwa karne, tyle że jeszcze karny to nie gol (o czym najlepiej się przekonali piłkarze Stali Rzeszow miesiac temu), czy my rok temu z Polonia Warszawa.
Osobiście patrząc ile nam sie punktów należało lub nie i patrząc choćby na xG to: PGM 1.12 vs 1.65 - powinniśmy mieć 1 pkt zamiast 3, ze wskazaniem na PGM Odra Opole 2.18 vs 0.56 - 3 punkty zamiast 1 Polonia Warszawa 2.47 vs 0.60 - 3 pkt zamiast 0 Stal Rzeszow 1.03 vs 1.45 - 1 pkt zamiast 3 ze wskazaniem na Stal Wieczysta 0.38 vs 1.92 pkt - 3 pkt zamiast 1 Miedz Legnica 1.47 vs 1.16 - 1 pkt zamiast 0 W reszcie wynik z boiska mniej wiecej odpowiadal wypracowanym sytuacjom. Bilans: powinniśmy mieć 43 pkt zamiast 39, gdyby brac tylko ten parametr pod uwagę. |
Jeśli wygramy ze Stala to przewaga nad 3 zespołem wzrośnie po 18 kolejce do 11 punktów
Not bad |
Piszczek zalicza absolutnie koszmarny start w Tychach. Ciekawe czy wytrzymają ciśnienie i pozwolą mu przepracować przerwę zimową.
|
Nie mają za bardzo wyjścia, z jego nazwiskiem są w stanie ściągnąć jeszcze lepszych zawodników.
Ani Stal Mielec, ani Znicza, ani Łeczna nie będzie stac na finansowe konkurowanie z Tychami, wiec ich kosztem powinni sie utrzymac. Ale tylko tyle i aż tyle. |
nieuznana bramka dla Polonii Bytom to absolutny skandal, kto nie widział niech zobaczy, dawno nie widziałem większego druku, stety na naszą korzyść, bo możemy powiększyć przewage, ale niezły wałek..
|
była jedna kolejka spokoju z sędziowaniem po tym co odjebał frankowski Jagielonii. Teraz wałki wróciły ze zdwojoną siłą. Mam nadzieje że odpowiedzą karnie wszyscy łacznie z komentatorami i ludzi od tramsmisji tv jak za czasów fryzjera
|
Cytat:
|
Cytat:
|
VAR miał załatwić takie sytuacje.
|
var to sprytne narzędzie do wybiórczego stosowania, które tylko wspomaga kręcenie lodów
|
Tylko w sytuacji kiedy przekręcony siedzi cichutko. Bo jak niektórzy tutaj uważa, że "nie ma co podskakiwać jak Królewski, bo się zemszczą." A jest dokładnie odwrotnie, jak się wystawia dupę do kopania to w nią kopią.
Każdy na powtórce widzi to samo i jeżeli decyzja jest inna niż wynikająca z powtórki to powinna być gruba afera do czasu wyciągnięcia konsekwencji z nazwiskami tych na varze na pierwszym planie. |
VAR nic nie zmienił bo i tak wszystko rozbija się o to, że sędzia się pomyli. Jak nie na żywo to patrząc przez powtórki. Doszło też zamieszanie z tym czy podchodzić do monitora jak ci z VARu wołają, albo, że jak komar pierdnie to już czas stracony i do VARu nie może podejść itd Także dalej można oszukiwać/mocno się mylić, tylko metody się zmieniły.
|
Sytuacja, o której piszecie była przecież wynikiem sygnalizacji z varu właśnie.
Generalnie sędziowie są bardzo słabi i tyle. Jeżeli var woła gościa do monitora, to ten czuje się w obowiązku uznać ich "sugestię" za słuszną. Tak to działa. |
Cytat:
Właśnie wsiadł na karuzelę.. ile czasu i na jak szybkiej karuzeli będzie mu dane pojeździć? |
Cytat:
Tak można było tłumaczyć dawniej, słaby czyli nie potrafi dostrzec, szybko podjąć trafnej decyzji, bo ma mało czasu. Teraz kiedy ma powtórkę z 10 kamer i dalej widzi inaczej niż cała reszta obserwatorów to nie jest kwestia słabości. Dlatego wyjaśnij co rozumiesz przez słaby i tyle :). |
Sedziowie w erze var (szczególnie ostatnie 2 lata) dostaja małpiego rozumu.
Z narzedzia które mialo pomagać, robi sie narzędzie ktore decyduje o wyniku. Sedzowie podejmuja losowe decyzje na boisku majac z tyłu głowy że var nad wszystkim czuwa :lol: potem mamy takie sytuacje jak nasza z Boziciem w Siedlcach. |
Cytat:
Zwłaszcza ci na varze powinni być rozliczani, bo dla ich dziwnych decyzji nie ma wytłumaczenia. |
Fabio Capello powiedział kiedyś co takiego, że „dobrych trenerów od złych różni to, że ci dobrzy wybierają kluby w ich dobrym momencie”.
Dlaczego Piszczek poszedł do Tychów to nie mam zielonego pojęcia. Ani tam dobrych piłkarzy ani pieniędzy na wzmocnienia. W zeszłym sezonie Skowronek miał świetne wyniki, dostawał nagrody trenera miesiąca i był super hiper trenerem. W tym sezonie szło mu o wiele gorzej. Gdybym był Piszczkiem to bym sobie zadał pytanie „czy Skowronek zapomniał jak się trenuje czy raczej w lecie stracił najlepszych piłkarzy a w zamian dostał ujowych? Jakie mam szanse, że ci kiepscy piłkarze nagle staną się dobrzy lub jakie mam szanse, że klub w zimie kupi lepszych zawodników”. Szanse na oba warianty są minimalne i Piszczek powinien to wiedzieć, ewentualnie ktoś powinien mu powiedzieć, że Tychy są klubem w złym dla siebie momencie i popsują mu opinie już na starcie kariery. Przypomina mi to casus Sobolewskiego. Był w Płocku, miał tam w porządku wyniki i był jednym z „młodych zdolnych”. Potem poszedł do Wisły i zaliczył świetną wiosnę prawie awansując. W lecie odeszli najlepsi zawodnicy a dostał w zamian nieudaczników. W tym momencie powinien był odejść no ale został i ci chujowi zawodnicy nie dowieźli wyników. Sobol stał się nieudacznikiem wyzywanym przez własnych kibiców. Zrezygnował z pracy 4 miesiące za późno. Potem poszedł do będącej w jeszcze gorszym momencie Odry Opole ( nie wiem po jaki ....), za chwilę go wywalili i w dwa lata z „młodego zdolnego” stał się właściwie niezatrudnialny. Kluby trzeba umieć wybierać. |
Też mnie bardzo zdziwił klub, który wybrał, ale być może miało to związek z tym, że nie musiał się przeprowadzać.
Przejęcie takiej Wieczystej, gdzie przecież miałby nieograniczone narzędzia do osiągnięcia celu, wiązałoby się dla niego z wywróceniem życia prywatnego do góry nogami. Ile w takich Tychach może zarabiać? 40k PLN miesięcznie na rękę? Przecież to jest w jego przypadku na waciki. Może po prostu chce udowodnić, że jest w stanie zrobić coś z niczego, jednocześnie nie rozwalając życia rodzinie? |
1. Myślę ze rozeznanie Piszczka w 1 lidze jest mniej więcej takie jak kibiców Wisly 2.Bundesliga.
On nie miał pojęcia w co sie pakuje. 2. Chciał pracę blisko domu, ale jak ma takie kryteria wyboru to sobie ograniczył wybór do 4-5 klubów z esa &1 ligi, z czego chciały go tylko Tychy. Wieczysta to chciala, Krakow od Goczałkowice dzieli 1.5h fzy to dużo? Moglby pokonywac trase 2-3 razy w tygodniu, a Kwiecien ogarnęłaby mu apartament 100m z widokiem na Wawel Sadlok potrafil 4 lata dojezdzac z Chorzowa z Myślenic, dawal rade. Zaczal gorzej grac jak już mieszkał w Krakowie :lol: |
Przy czym zaden kibic Wisly nie szuka pracy w drugiej Bundeslidze i nie ma rozleglych kontaktow w Nimeczech.
Piszczek ma pewnie jakichs menadzerow, ma tez kolegow, ktorzy komentuja mecze 1 ligi dla TV lub nawet w tej lidze graja. Mial mozliwosci sie dowiedziec o swoim nowym pracodawcy zanim podpisal kontrakt. Juz samo to, ze Skowronek, ktory robil swietne wyniki z Tychami w zeszlym sezonie a w tym "walczyl o spadek" powinno dac do myslenia, ze cos tu chyba nie gra ze skladem. To ze dzialacze wola wyrzucic trenera zamiast przynac sie, ze sprowadzili mu paralitykow to akurat w polskiej pilce normalne ale Piszczek powinien jednak uruchomic kontakty i zrobic risercz. Ja mu dobrze zycze ale chlop moze zaczac kariere od spadku na co osobiscie - pomimo bycia trenerem - nie bedzie mial wiekszego wplywu. Brazowymi kartami w Fifie nie pokonasz druzyny zlozonej z kart TOTY - zeby posluzyc sie takim porownaniem. |
Cytat:
Że podpisał papiery nie sprawdzając wcześniej na co się pisze? To by było dość kompromitujące dla niego. |
Kazek znowu remis?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl