Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] LECH Poznań - WISŁA Kraków, niedziela 05.04.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5551)

prober 07.04.2009 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 704695)
Jeszcze zobaczcie sobie gdzie był faul Głowackiego a gdzie kopał Stilic wolnego...

Słuszna uwaga...

http://img14.imageshack.us/img14/8083/stilicmiejsce.jpg

JrQ- 07.04.2009 13:10

Cytat:

Ja Beto nie skreślam, ale w sytuacji gdy się rozpaczliwie bronimy potrzebny jest zawodnik, który przetrzyma piłkę - a Beto źle radził sobie z tym zadaniem.
Ale zazwyczaj szlo mu dobrze, wiec wpuszczenie go bylo uzasadnione...

JrQ- 07.04.2009 13:12

Cytat:

Nowaka pominę,bo co on ma wspólnego z polską myślą szkoleniową,że go tutaj wrzucasz. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
Ale jest Polakiem chyba? co to wg Ciebie jest polska mysl szkoleniowa?

Wojtas 07.04.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 704697)
Ja Beto nie skreślam, ale w sytuacji gdy się rozpaczliwie bronimy potrzebny jest zawodnik, który przetrzyma piłkę - a Beto źle radził sobie z tym zadaniem.

A ja tam widzialem pewne plusy tego Beto.

Ciezko mu bylo odebrac pilke,zrobil 2 fajne akcje do przodu,wiec musze sie z toba niezgodzic z kwestii radzenia sobie na boisku.

Zobaczycie beda z Beto jeszcz ludzie.:)

Mam nadzieje...

1q2 07.04.2009 14:07

Suche fakty(jakbym chciał by było inaczej) niestety narazie za nim nie przemawiają.
Pozytywy jakieś można było zobaczyć tylko w tej końcówce z Polonią - W Derbach to był największy niewypał za kadencji Skorży, bo nie przypominam sobie by przez te 2 lata kogokolwiek zmienił po 30 minutach, a z Lechem - niestety był tym ostatnim ogniwem, które już bezpośrednio przyczyniło się do utraty bramki.Między tymi jego nogami to by chyba 2 piłki lekarskie naraz się zmieściły.

Ogólnie rzecz biorąc w tej rundzie wzmocnieniem raczej na pewno nie będzie - zawodnicy od których najbardziej będzie zależeć nasza pozycja po 30 kolejce to Pawełek,Sobol,Mały,Zieniu,Boguski i Ćwielong, a co bedzie po rundzie tego nie wie narazie nikt bo równie dobrze możemy wygrać tą ligę jak i zająć 4 miejsce.

Bo ogladać już mi mało 07.04.2009 14:13

Amica Wisła

Wracając jeszcze raz do meczu z Lechem

@prober szacunek za znalezieniem tej różnicy, to sa błędy sędziego wypaczające wynik spotkania, mam licencję sędziego piłki ręcznej u nas jest to podstawa to powtórzenia meczu na koszt związku :D PZPN pewnie tak krytyczny być nie umie :)

Zapraszam do lektury jeszcze jednego tekstu
http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Cia...jciasniej.html

Zwróćcie uwagę na skuteczność Wisły, gdy zdobywałą majstra w poprzednich latach, a jak słabo gra w tym sezonie Amica tak gloryfikowana piórem wszystkich mediów. Taki Lech piękny, dobry, genialny, a tu taka kupa ;]

Pozdrawiam
Serdecznie

funkykoval 07.04.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 704639)
Teraz kiedy piłka afrykańska jest naprawdę silna to jakoś zramolały Henryk ich nie prowadzi. Podaj mi nazwisko trenera, który prowadzi zespół chociaż w II lidze na zachodzie.
Nowaka pominę,bo co on ma wspólnego z polską myślą szkoleniową,że go tutaj wrzucasz. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.

Ryszard Komornicki - FC AARAU - 5 miejsce w I lidze szwajcarskiej, grając co sezon nowym składem młodzieżowym.....
Ale to też nie będzie dla Ciebie OK, bo przecież Rynio to prawie Szwajcar (grał w Aarau), to że piłkarzem zrobłi go niejaki A. Piechniczek - na pewno nie miało wpływu na jego przygotowanie trenerkie....
Co zaś do Skorży - Jirsak na ławce dla picu, na boisku nie tylko Diaz, ale też i Cantoro czy Ćwielong oddychali rękawami..... Trudno podjąć decyzję, ale w sumie wynik jest niezły. Ziemniaki jedyne co to kombinowały na wolne z 20-25 metrów licząc, że wyjdzie strzał Stiliciowi - wyszedł (przy pomocy muru).
Porażką jest to że zimą wypożyczyliśmy Kowalskiego a potem sprzedaliśmy Clebera. Ot tyle że zabrakło ludzi do obrony.....
Zastanawiałem się, czy nie lepiej byłoby zagrać Zieniem z tyłu, a w pomocy Diaz lub Ćwielong. W ataku Niedzielan. Ciekawe jakby to wyglądało /???

Bo ogladać już mi mało 07.04.2009 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 704839)
Porażką jest to że zimą wypożyczyliśmy Kowalskiego a potem sprzedaliśmy Clebera. Ot tyle że zabrakło ludzi do obrony.....
Zastanawiałem się, czy nie lepiej byłoby zagrać Zieniem z tyłu, a w pomocy Diaz lub Ćwielong. W ataku Niedzielan. Ciekawe jakby to wyglądało /???

Brakuje obrońców w Wiśle jeszcze rok temu był komfort mieliśmy kokoszkę, potem Marcelo Singlar i naprawdę tyły były liczne i bardzo dobre jakościowo. Singlar z lechem wyłączył ich lewą stronę.

Zieniu na pewno powinien od 60 minuty grac na boku obrony bo Diaz siadł kondycyjnie szybki peszko go zajeździł, a przecież był zmęczony po kadrze. Troszke zbyt pasywne zmiany i za późno ze strony Skorży. Boje się, że on widzi przepaść między zawodnikami z 11 i z ławki i nie do końca niektórym Panom ufa...

Pozdrawiam
Sredecznie

mic 07.04.2009 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 704664)
Na początku chyba zastanawiał się, czy wszystko było OK i patrzył na sędziego czy nie było spalonego/faulu/itp. U większości strzelców to jest pierwszą myślą po trafieniu :)

Ty tak na serio ? Spalonego ? Jak mial przed soba z 3 obroncow ?! Faulu ? Jak go nikt nie dotknal ?!
Zwykla szydera z Amiki i tyle

Dajcie spokoj z pisaniem ze powtorzyc mecz bo pilka byla pare m blizej bramki niz faul. Przy bramce Singlara, nie wiadomo do konca czy Maly nie wyjechal z pilka na aut.

Aro1234 07.04.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 704765)

Fajnie, ale mimo wszystko rysunek wskazujący te różnice jest "lekko przejaskrawiony". Nie ma aż tak strasznej różnicy w odległości. Są to maksymalnie 2-3 metry. Często zdarzają się przypadki, że piłkę przesuwa się ten metr - dwa w przód... Uwaga mimo wszystko trafna i słuszna aczkolwiek nie ma co roztrząsać. Pewnym było, że jak nie wbijemy co najmniej dwóch-trzech goli to nie wygramy. Gesty mimiczne Siejewicza (na które słusznie zwrócili uwagę dziennikarze C+) wg mnie jasno pokazywały, że jak będziemy do 90.minuty prowadzić jednym golem, to należy się karnego spodziewać...

ciacho 07.04.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bo ogladać już mi mało (Post 704820)
Wracając jeszcze raz do meczu z Lechem

@prober szacunek za znalezieniem tej różnicy, to sa błędy sędziego wypaczające wynik spotkania, mam licencję sędziego piłki ręcznej u nas jest to podstawa to powtórzenia meczu na koszt związku :D PZPN pewnie tak krytyczny być nie umie :)

A czy podstawą jest też powtórzenie meczu, w którym bramkę zdobywa się po wcześniejszym wyjściu piłki na aut? Fakt, że rzut wolny trochę nie z tego miejsca, ale ludzie.. trochę obiektywizmu

radekogi 07.04.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704878)
A czy podstawą jest też powtórzenie meczu, w którym bramkę zdobywa się po wcześniejszym wyjściu piłki na aut? Fakt, że rzut wolny trochę nie z tego miejsca, ale ludzie.. trochę obiektywizmu

Przepraszam a kiedy piłka wyszła na aut? W Lidze+extra wszyscy stwierdzili że piłka była jak najbardziej w boisku

maksinho 07.04.2009 16:54

Szkoda,że Wisła wyrzuciła Dudu. Chłop miał kontrakt na 6 miechów i z tego co wiem na minuty w przeliczeniu miał więcej strzelonych bramek niż Brożek. Mógłby się nam przydać nie tylko w meczu z Lechem.

ciacho 07.04.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 704905)
Przepraszam a kiedy piłka wyszła na aut? W Lidze+extra wszyscy stwierdzili że piłka była jak najbardziej w boisku

Cóż.. ja mam inne zdanie na ten temat, zawsze w takich sytuacjach gwizdają aut.. ale dobra nasza..

saklak1906 07.04.2009 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704910)
Cóż.. ja mam inne zdanie na ten temat, zawsze w takich sytuacjach gwizdają aut.. ale dobra nasza..

Pilka nie przekroczyla calym obwodem lini bocznej, mozna bylo gwizdnac i podylktowac aut i nic by sie nie stalo ale autu nie bylo.

mr_kwolf 07.04.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 704877)
Fajnie, ale mimo wszystko rysunek wskazujący te różnice jest "lekko przejaskrawiony". Nie ma aż tak strasznej różnicy w odległości. Są to maksymalnie 2-3 metry. Często zdarzają się przypadki, że piłkę przesuwa się ten metr - dwa w przód... Uwaga mimo wszystko trafna i słuszna aczkolwiek nie ma co roztrząsać. Pewnym było, że jak nie wbijemy co najmniej dwóch-trzech goli to nie wygramy. Gesty mimiczne Siejewicza (na które słusznie zwrócili uwagę dziennikarze C+) wg mnie jasno pokazywały, że jak będziemy do 90.minuty prowadzić jednym golem, to należy się karnego spodziewać...

:rotfl: omg, wy tak na serio macie? ja rozumiem że uważacie że wszystko i wszyscy jest przeciwko nam ale bez przesady. A już szukając teorii spiskowych to niby czemu te gesty nie były do naszych że "nawet jak Lech strzeli coś na 2-1 to gwizdne spalonego"?

Chyba że chłopaki teraz w Białymstoku idą na trendami i kibicują Lechowi. Jest jeszcze opcja że prolegijny PZPN zionie miłością do ziemniaków

Bo ogladać już mi mało 07.04.2009 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704878)

Pięć metrów przesunięcia rzutu wolnego to nie dyskusja nad tym czy 1/3 czy cała piłka przeszła przez linię boczną boiska.

Po drugiej ja tylko zasugerowałem przepis z ręcznej miało byc humorystycznie nie zgryźliwie :) wracając do ręcznej skoro tak mówisz przy rzucie wolym od własnej bramki jets tolerancja 3 metry przy bramce rywala tolerancji nie ma, pięc metrów idealnie w przód to dla bramkarza strata 20% czasu jaki miał na reakcję to bardzo dużo.

Pozdrawiam serdecznie

maksinho 09.04.2009 18:37

Może się powtarzam, ale chyba niezła była beka z komentatora na TVP :D Ojciec kumpla najlepszy: "Jak słuchałem komentatora to tak jakby przy każdej akcji Lecha dostawał orgazmu" :P Reakcje po golach to już swoją drogą.

grogoriogreg 09.04.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maksinho (Post 706112)
Może się powtarzam, ale chyba niezła była beka z komentatora na TVP :D Ojciec kumpla najlepszy: "Jak słuchałem komentatora to tak jakby przy każdej akcji Lecha dostawał orgazmu" :P Reakcje po golach to już swoją drogą.

Ja jedyny mecz jaki widzialem, ktory komentowal ten gosciu to Lech-Udinese, zupelnie nie podsobal mi sie jego komentarz, brak emocji, tylko czasami bylo slychac Laskowskiego z Canal Plus, ktory widac ze zyl meczem

Wojtas 09.04.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 706231)
Ja jedyny mecz jaki widzialem, ktory komentowal ten gosciu to Lech-Udinese, zupelnie nie podsobal mi sie jego komentarz, brak emocji, tylko czasami bylo slychac Laskowskiego z Canal Plus, ktory widac ze zyl meczem

A Amika -Udne nie komentował Iwanski???

Bo Amika-Wisla komentowal ktos inny.

Albo sie myle//

maksinho 10.04.2009 06:34

No raczej ktoś inny komentował nasz mecz.

grogoriogreg 10.04.2009 10:05

mnie chodzi o mecz rewanzowy Lecha, to nei był Iwański tylko jakiś typ którego nazwiska nie kojarze

Prawdopodobnie o tego typa mi chodziło

http://forum.tvp.pl/index.php?topic=22349.0

Michał Zawacki

maksinho 10.04.2009 11:05

Tak serio to szkoda nawet się rozpisywać o komentatorach w TVP. Co jeden to gorszy... Aczkolwiek nasz mecz z Beitarem Iwański komentował świetnie :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl