![]() |
Jeśli tylko Wojtkowski ma sile na 90 minut to chciałbym go zobaczyć od początku w miejsce Imaza. Imaz za Lopeza i jedziemy z nimi:)
|
Podejrzewam jednak, że Carillo ustawi drużynę mocno defensywnie i każe czekać na okazje.
W ostatnim meczu z Lechem zagraliśmy odważnie i Lech nas przykrył/miał więcej szczęścia w ataku. Nasza druga linia lepiej sobie radzi w rozbijaniu ataków rywala niż kreowaniu ataku pozycyjnego, więc takie rozwiązanie narzuca się samo. Jeśli Basha zdrowy to widzę środek: Basha, Llonch, Mitrovic. Z przodu jednak Imaz (gość jest pod formą, ale gra inteligentnie), Boguski i... Halilovic/Wojtowski? |
W kontekście walki o puchary, trzeba trzymać kciuki za Legię by wygrali u siebie z Górnikiem. :) Wtedy punkt zdobyty z Lechem stawia nas w sytuacji walki o puchary w bezposrednim pojedynku w Zabrzu. :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Osobiście nie liczę na to ze ewentualny remis z Lechem nam cokolwiek da. Natomiast jeśli z nim wygramy to w Zabrzu czeka nas walka do upadłego. |
Wszystkie 2planowe czynniki na naszą korzyść. Rozbita ekipa, trener zwolniony, nic tylko wygrać...i tylko Carlitosa brak...
|
Życie było przed Carlitosem i życie będzie po Carlitosie...trzeba się z tym oswajać....
|
Tak jak można się było spodziewać - Komisja Ligi oddaliła protest Wisły Kraków, odnośnie żółtej karki, którą w spotkaniu z Zagłębiem Lubin otrzymał Carlos Lopez
|
Cytat:
|
Po konferencji z trenerem można wywnioskować trzy rzeczy:
- Głowacki nie wejdzie, bo jest kontuzjowany - Brożek wejdzie na ostatnie minuty tylko i wyłącznie jeśli wynik będzie korzystny i niezagrożony (czyli np 2:0 w 88 minucie) - Cywka cieszy się zaufaniem trenera, więc prawdopodobnie wyjdzie w pierwszym składzie |
Cytat:
Gdyby Carlitos mógł grać to nie nalegałbym na Pawła. Ale jak sobie wyobrażam Ondraska kopiącego się w czoło zamiast żywej legendy to nie jestem zachwycony taką perspektywą. |
Cytat:
Cytat:
|
Piekne i smutne sceny dziś za nami. Czas leci cholernie szybko.
Pewnie zagra Zdenek od początku. Więc mam nadzieję, że naturalnie potem Paweł wejdzie na końcówkę. Zasługuje na to jak mało kto. Carillo ma licencję, ale do zrozumienia pewnych rzeczy licencja nie jest potrzebna. Robimy swoje. My też - 14,5 tysiąca w piątek to nie jest wynik oszałamiający jak na taki mecz. Nie wspominając o 7 tysiącach z Zagłębiem. 3-1 i w ostatnim meczu może być pięknie. |
Jest internet i wyniki live.
Trzeba patrzeć co się dzieje u nas i na innych boiskach i wpuścić Pawła np. w 70 albo 85 minucie. Zasłużył po tysiąckroć na pożegnanie na boisku. |
Prosta sprawa. Jak nie bedzie chciał wpuścić Brożka, choćby na te 5 minut, to kibice muszą dać znać o sobie i tyle.
|
Przed chwilą obejrzałem ten materiał z konferencji i też się wzruszyłem. Może to zabrzmi niepoważnie, ale wynik przy ich pożegnaniu stał się jakoś mniej ważny. O ile Paweł nie zagra przez te kilka minut, to i tak doczeka się odpowiednich podziękowań z trybun...
|
ten mecz pokaze co i ile jestesmy warci bez Carlitosa
|
Ten mecz ma 2 ważne aspekty:
- Pożegnanie - walka o puchary Warto tam po prostu być. |
Mam nadzieję,że w tym meczu Cywka nie będzie sabotował....
|
Cytat:
|
Podobno Heniu Kasperczak ma być na meczu w 15 lecie dubletu Wisły.
|
Ulubieniec forum, czyli Janekx:
Cytat:
|
Hmmm... z tego, co widziałem dzisiaj, to w gierce treningowej główne skrzypce grał Carlitos... bzdura.
|
Chce zobaczyc Pawla w naszych barwach ostatni raz. Tylko tyle.
|
A co się dzieje z odwołaniem od kartki Carlitosa? Rozpatrzą je po odbyciu kary?
|
Podtrzymali karę.
|
Cytat:
A ja zauwazylem inna regule. Kiedy gramy u siebie z druzynami z 1. osemki, to przewaznie przegrywamy lub co najwyzej remisujemy: z Legia 2 mecze i 2 porazki, z Lechem 1 porazka, z Gornikiem 1 porazka, z Wisla Plock 1 porazka, z Korona 1 remis, z Jagiellonia 1 remis, z Zaglebiem 2 mecze i 1 porazka i 1 zwyciestwo w ostatnim meczu. Bilans 1-2-6 u siebie nie napawa optymizmem, takze moze byc ciezko o korzystny wynik, zwlaszcza bez Carlitosa. Miejmy nadzieje, ze ostatnia wygrana zapoczatkuje nowa serie. Wspaniale by bylo gdyby Pawel dostal szanse, strzelil zwycieska bramke i stanal w tryumfalnej pozie, jak to miewal w zwyczaju, przed kibicami. To by bylo naprawde cos. Achhh:) P. S.: Teoretycznie Lech ma o co jeszcze walczyc. Kazde potkniecie Legii (z Gornikiem) i Jagi (z Plockiem lub Zaglebiem) oznacza, ze w kwestii mistrzostwa zaleza tylko od siebie w ostatnim meczu z Legia na Bulgarskiej (1. miejsce po rundzie zasadniczej). Tylko musza najpierw wygrac z nami. Z drugiej strony moga takze wyleciec poza strefe pucharowa. Takze to nie bedzie mecz o pietruszke. |
Jeśli ktoś liczy że kuchenki odpuszczą to ja.......e.
Myślę, że dziś warto postawić na kogoś "twardszego" w ofensywie. |
Historia nie ma znaczenia, tym bardziej że Carrillo piszę ją od nowa.
Oby brak Carlitosa nie był odczuwalny, a może być i wręcz przeciwnie. Rywal będzie zorientowany kogo pokryć;) Typuje 2-1 dla nas bramki Boguski i Halilovic |
Cytat:
|
Generalnie to żegnamy legendy naszego klubu, w końcu o coś tak naprawdę realnie gramy, a do tego mamy piękną, słoneczną niedzielę.
Nie s.......my tego. 2-1 dla Wisełki Paweł w końcówkę na pożegananie, zasługuje na to. Jak licencja Carillo tego nie rozumie, to koło 80 minuty trybuny powinny się odewać jak ktoś już napisał. |
Gdybym ja byl trenerem, to na szpicy zagrałby Boguski. Obecnie nie jest to zawodnik, ,który pociągnie gre, czesto traci piłkę, nie lubi grać pod presją obrońców, nie jest już tak szybki jak kiedyś, więc bez dryblignu nie ucieknie za daleko. Natomiast widze u niego wiele atutów, które powinien mieć napastnik tzw. lis pola karnego, dobrze się ustawia i umie znaleźć w polu karnym jak to mówia eksperci " piłka go szuka" a raczej on jej dobrze szuka, często dochodzi do sytuacji w polu karnym, bywa skuteczny. Także Boguś za Carlitosa i w przyszłości jak ma u nas zostać to tylko od strzelania goli, a nie od kreowania w pomocy.
|
@tofik,
Powiem więcej. Każdy inny wybór Carrillo będzie wielką niespodzianką. |
Jako fałszywa 9 może grać Imaz, tak grał przeważnie w poprzednim klubie.
|
Boguski to jedyna opcja na dzisiaj. Dodatkowo, gdyby nie wyszedł w pierwszym składzie to doszłoby do tego, że Wisłę na mecz z Lechem wyprowadziłby jako kapitan oficjalnie przyszły gracz Lecha.
Najbardziej prawdopodobny skład: https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...8HTTvGawLE.jpg P.S. to nie jest oficjalny skład |
No i mamy niespodziankę. Kolar w ataku, Velez kontuzja, Cywka na prawej obronie.
Szkoda, że aż takie roszady w tak waznym meczu... Atut to fakt, że Kolara nikt na oczy nie widział, wiec nikt nie wie jak gra :) |
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...37&oe=5B4F3EB0
Velez się znów wysypał? Osobiście cieszy mnie (zaspokoi ciekawość, a nie bo spodziewam się po nim nie wiedzieć czego) i jednocześnie zaskakuje Kolar. |
Najbardziej martwi mnie Cywka na PO, oby nie odwalił żadnej maniany.
|
Brak Veleza...
Cywka po dłuższym czasie na prawej obronie... Kolar pierwszy raz jako główny napastnik... No cóż... Oby jakimś cudem wygrali, a w najgorszym razie zremisowali. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl