![]() |
Nie ma się co łudzić ,że zdobędziemy w Chorzowie 3 punkty.Chciałbym ale kiedy patrze na skład i nasze popisy w tym sezonie po prostu nie wierzę.Wiadomo,że pięknie by było wygrać to wszystko do końca....wtedy jakiś tam kontakt z czołówką byłby gwarantowany.Może nawet jakieś transfery zimą...?Zresztą dobra...Aż przykro patrzeć na to co się dzieję...pozostają tylko wspomnienia...i nadzieja na lepsze czasy...ale jaką tu mieć nadzieję?Jeszcze rok temu pokonaliśmy Twente...Kto by pomyślał wtedy też o proteście...
|
Wg trenera Siksa jest w dobrej formie więc jestem pełen optymizmu...
A serio to w tym momencie wydaje mi się, że remis będzie dobrym wynikiem. Aczkolwiek jak wiadomo w czasie/po meczu ta optyka może się zmienić. |
..................Pareiko
Burliga Chavez Jaliens Frederiksen .................. Wilk Garguła Melikson Chrapek/Sikorski ............Quioto Boguski No ten skład nie powala .... ale nawet taki może wygrać. |
Kiedy zobaczę skład na mecz to pewnie się już nie zdziwię. Chociaż miłym zaskoczeniem chciałbym aby został któryś z debiutantów, o ile któryś wejdzie(Buras, Karłowicz[spokojnie może rywalizować z Genkovem, skoczny, wysoki, z niezła techniką], Lepiarz, Stolarski). Obstawiam że linia pomocy będzie wyglądać tak
Melikson-Garguła-Chrapek--------------------Sikorski który będzie starał się unikać piłki. |
Nieznosze grac w tym hanysowie ,jakos nigdy nic tam nam nie wychodzilo,wiec teraz mam rowniez lipne przeczucia.
Ale nie ma co Kulawik twierdzi ze ma super tajną bron ,ktora wgniecie niebieskie Smerfy z Chorzowa-ta broń to Daniel Sikorski. |
Trener Kulawik zapowiedział na łamach prasy, że para stoperów na Ruch to Jaliens-Chavez. Oznacza to w praktyce, że na bokach zagrają Duńczyk i Burliga. Obaj są dla mnie powodem do niepokoju. Zastanawia mnie dlaczego nie gra Uryga? Czy jest aż tak słaby żeby nie wąchać placu nawet przy pro-młodzieżowym trenerze? Pomoc jak dla mnie powinna wyglądać następująco: Melikson, Wilk, Sobol, Chrapek, Szewczyk. W ataku Boguski. Ale pewnie i tak wystąpi Garguła i Sikorski. I żeby było jasne: ja uważam, że Sikor to jeden z najciężej pracujących piłkarzy w Wiśle. Tylko czy to jego wina, że jest za słaby, a Bednarz się uparł żeby go zatrudnić? W Chorzowie będzie remis. Nie żebym znał wynik meczu przed jego rozpoczęciem. To po prostu mój typ.
|
Cytat:
|
Ten Serb to jest najgorszy prawy obrońca w całej lidze. Nie zdziwiłbym się gdyby okazał się również najgorszy w całej pierwszej (czyli drugiej) lidze. Dlatego niech gra Burliga, Uryga czy nawet Sobolewski jako śr obrońca a Jaliens z boku... byle niech ten Serb nie wychodzi na boisko.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jovanovic nie przeszedł okresu przygotowawczego i to wszystko się teraz na nim odbija . Tyle . Na wiosne jeśli ominą go kontuzje będą z niego ludzie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Jovanović gra, a właściwie grywa, u nas już 2. sezon i ciagle są z nim jakieś problemy: albo ze zdrowime, albo z formą, albo z dyskwalifikacją. Nie widzę podstaw do zbyt dużego optymizmu, wręcz przeciwnie gra coraz gorzej
|
A czemu nie miał by zagrać w końcu Quioto na szpicy? Podobno jest w stanie nabiec na prostopadłą piłkę, bo jak Melikson takie rzuca to i Genkov i Boguski sobie średnio radzą (no dobra Bułgar nie radzi sobie wogóle). czyżby Honduranin był aż tak słaby, że przebija go MESA? To po co się go tu ściągało?!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Paradoksalnie im bedziemy mieli słabsze wyniki tym predzej mozemy pożegnać Bednarza co by było nam na reke. A co do Romka to napewno predzej on strzeli nam gola niż sikorski wiec może warto bylo by go wypróbować na szpicy
|
Tak sobie można pisać. Ale skład będzie pewnie ten sam, tylko że Sikorski zmieni Ilieva i na tym się skończy że przegramy 0-1 bo my nie będziemy mieli stworzyć sytuacji, a taki Frederiksen sprezentuje gola dla Ruchu.
|
Cytat:
Swoją drogą - jak on gra kiedy jest w słabej!? |
Cytat:
a co, obserwowałeś Jovanovicia przez 5 lat gry w Partizanie ? oglądałes wszystkie jego występy w karierze ? Vidlicka , Branco ? lekarz w sobotę tez pracuje , zalecam a może Cikos był 5,5 raza lepszy ? a Singlara to nie nękały kontuzje ? rzucasz liczbami , tylko po co ? |
Dla mnie Jovanović to jest człowiek chaos.
Jeden z najsłabszych obrońców jacy byli w Wiśle za Cupiała. Kryje na radar, wchodzi "na raz", nie ma techniki. Już kiedyś o tym pisałem, to się wszyscy oburzyli bo...płakał po przegranych Derbach :D Dla mnie 400tysE jakie za Niego daliśmy to większa porażka jak 350 za Łobodzińskiego. |
Cytat:
A co do Kojota to chyba najwyższy czas dać mu pograć kosztem Sikorskiego. I szybszy, i lepszy technicznie i przegląd pola też lepszy... |
Cytat:
Cytat:
|
Braki brakami a jutro wygrana jest całkiem prawdopodobna.
No może byłaby, ale zagra Frederiksen, a on ma zawsze kluczowe podania :-D Cytat:
No, no Partizan zapyziałym klubikiem. Śmiała teza. No ale w sumie to gdzie mu na przykład do takiej Legii :lol: |
Ta liga jest przezabawna. Jakby jutro udało się wygrać z Ruchem, czego wobec mizerności obydwu drużyn wykluczyć nie można, to będziemy tracili 4 punkty do "rewelacyjnego" Górnika z jego gwiazdorem Arkadiuszem "Milan-Dortmund-Stuttgart" Milikiem. Biorąc pod uwagę jak koszmarną, koślawą p*tę gramy w obecnym sezonie, już samo zaistnienie takiej możliwości mówi wszystko o naszej lidze i o nowych "faworytach" rozdających karty.
|
Te 4 pkt to wcale nie tak mało biorąc pod uwagę, że z Górnikiem jeszcze nie graliśmy w tym sezonie. Tzn. może być 1 punkt straty 1 grudnia ale jednak bardziej prawdopodobne, że tego pierwszego grudnia Wisła do Górnika będzie traciła jednak tych punktów aż 10. Sukcesem będą dwa remisy więc strata 5 punktów do Górnika... Naprawdę nie ma się czym chwalić.
Liga jest przezabawna bo jest Bełchatów i Podbeskidzie. Jakby te drużyny cokolwiek grały to byłoby dopiero zabawnie. I straszno. |
Cytat:
ciągnąć tego w tym wypadku nie ma sensu, lecz kompleksy dalej |
Partizan permanentnie zdobywa tytuł mistrza kraju i biorąc pod uwagę to ile mają szans na odniesienie sukcesu w pucharach to wypadają cholernie blado. Gdyby nie awans do LM to powiedziałbym, że nawet bardziej blado niż Wisła. A Wisła miała mniej okazji do szturmowania LM. Z pucharów wyrzucały mocarny Partizan takie tuzy eurpejskiej piłki jak Shamrock Rovers czy ...Artmedia Petrzałka. Pomijam fakt, że Partizan w LM się skompromitował... 6 meczy, 6 porażek, 0 punktów. A wycieczki osobiste zostaw dla siebie i używaj ich w swoim grajdołku.
|
A Wisłę z pucharów wyrzuciły takie tuzy jak Karabach Agdam albo Levadia Tallin. Pomijając to że my nawet nie mieliśmy okazji się skompromitować w LM.
Partizan zdominował ligę i nie jest byle ogórem, więc kończ waść... |
Szkoda że nie zagrają Genkov i Iliev , bo Ruch to rywal obecnie do ogrania ,a my potrzebujemy punktów jak ryba wody. Ciekawe jak Kulawik obsadzi skrzydła i czy zagra od 1 minuty Quioto ?
|
Cytat:
|
Co nie zmienia faktu, że oni grali w Lidze Mistrzów a nam to na razie nie grozi...
|
Cytat:
Thecris powiedz mi jakim cudem przeszedłeś od stwierdzenia że Partizan jest zapyziałym klubikiem do porównywania całej ligi? :> |
Przypominają mi się rozmowy przed pierwszym meczem z Bełchatowem, gdzie większość kibiców była pewna, że będzie to nas wielki sezon. Skoncentrujemy się na lidze, mamy dobrych piłkarzy. No cóż, w pewnym sensie można powiedzieć, że jest to nasz "wielki" sezon... :D
|
Bardzo fajna zapowiedź meczu na głównej pt. "po drugie zwycięstwo z rzędu?" autorstwa suma91, to będzie teraz stała pozycja ?
|
Mam przeczucie, ze dzis chlopaki znow beda przepraszac...:D
Cytat:
I po trzecie. Jesli ten, jak to nazywasz, "klubik" nic nie znaczy i jest chlopcem do bicia to co znaczy Wisla i kim jest? Chlopcem do bicia i molestowania? Sory ale ten Partizan to w pucharach osiaga wiecej niz Wisla bo my wciaz fantazjujemy o LM podczas gdy Serbowie w niej byli. PRzegrali wszystko? Ok. Ale czy Wisla zaprezentowalaby sie lepiej?:rotfl: My wciaz zyjemy Wisla Kasperczaka oraz tym ostatnim sezonem w LE ale to juz ostatnie podrygi na dlugie lata bo juz nawet w lidze przestalismy miec cokolwiek do powiedzenia i stalismy sie przecietniakiem. Znamienne jest tez to, ze to do Wisly przyszlo dwoch zawodnikow z Partizana w ostatnim czasie i jakos nikt tam po nich nie placze. Pastuchy z Levadii, Karabachu czy APOEL-u nie maja prawa podskoczyc Wisle. Graja w slabych ligachi, to nie liczace sie klubiki itd. Szkoda, ze kazdy z tych klubow odprawil Wisle... I mam jakos dziwne przeczucie, ze "klubik" z Belgradu zrobilby to samo. Widac, ze u niektorych slowo "pokora" jest slowem obcym bo wciaz sie wywyzszamy choc powodow by to robic nie ma praktycznie zadnych. |
Cytat:
|
Dodajmy, że jeżeli wyrównany poziom ligi jest wyznacznikiem wartości klubu. To gdy Wisła miała całkowitą hegemonie w naszej lidze, która była chyba jeszcze słabsza niż dziś, nie licząc Białej Gwiazdy :D to mecze z Lazio czy Parmą powinna oddać walkowerem. :D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
EDIT: down @ Pele_94 - Okey... możemy robić z LM paraolimpiadę i uważać, że sam udział jest super fajny. Ja mam inne podejście. Dla mnie LM to coś więcej niż paraolimpiada. Szczególnie po reformie Paltiniego o sam udział jest znacznie łatwiej niż kiedyś. Pozwól zachować mi swoją opinię, że Wisła została bardziej zauważona w Europie po wygranych meczach z Parmą i Schalkę niż Partizan po 6 klęskach w LM. Często i gęsto jestem krytykowany za krytykę Wisły na tym forum więc może teraz kiedy chwalę pozwolicie mi to robić. Milosz... jak jesteś to pomóż :D |
Ja i tak jestem zdania, że Partizan osiągnął więcej. Sam fakt udziału w lidze mistrzów co dla nas jest niemożliwe. Poza tym, chciałbym zauważyć, że temat dotyczy meczu z Ruchem a nie przemyśleń na temat poziomu sportowego Partizanu Belgrad...
|
Stawiam bezbramkowy remis lub jednobramkową porażkę - jeśli zagra Frederisken :-)
Ruch od odejścia Fornalika nie gra nic, z drugiej strony - jesteśmy świetną drużyną "na przełamanie". Z przodu zwykle na zero, a z tyłu zawsze ktoś coś odwali... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl