Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [13 kolejka] Ruch Chorzów - WISŁA Kraków, 25 listopada, godz. 17. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8921)

DJ Hazel 23.11.2012 19:12

Nie ma się co łudzić ,że zdobędziemy w Chorzowie 3 punkty.Chciałbym ale kiedy patrze na skład i nasze popisy w tym sezonie po prostu nie wierzę.Wiadomo,że pięknie by było wygrać to wszystko do końca....wtedy jakiś tam kontakt z czołówką byłby gwarantowany.Może nawet jakieś transfery zimą...?Zresztą dobra...Aż przykro patrzeć na to co się dzieję...pozostają tylko wspomnienia...i nadzieja na lepsze czasy...ale jaką tu mieć nadzieję?Jeszcze rok temu pokonaliśmy Twente...Kto by pomyślał wtedy też o proteście...

arti 23.11.2012 19:40

Wg trenera Siksa jest w dobrej formie więc jestem pełen optymizmu...
A serio to w tym momencie wydaje mi się, że remis będzie dobrym wynikiem.
Aczkolwiek jak wiadomo w czasie/po meczu ta optyka może się zmienić.

Grantar 23.11.2012 21:22

..................Pareiko
Burliga Chavez Jaliens Frederiksen
.................. Wilk
Garguła Melikson Chrapek/Sikorski
............Quioto Boguski

No ten skład nie powala .... ale nawet taki może wygrać.

syryls 23.11.2012 21:42

Kiedy zobaczę skład na mecz to pewnie się już nie zdziwię. Chociaż miłym zaskoczeniem chciałbym aby został któryś z debiutantów, o ile któryś wejdzie(Buras, Karłowicz[spokojnie może rywalizować z Genkovem, skoczny, wysoki, z niezła techniką], Lepiarz, Stolarski). Obstawiam że linia pomocy będzie wyglądać tak
Melikson-Garguła-Chrapek--------------------Sikorski który będzie starał się unikać piłki.

Wojtas 24.11.2012 00:03

Nieznosze grac w tym hanysowie ,jakos nigdy nic tam nam nie wychodzilo,wiec teraz mam rowniez lipne przeczucia.

Ale nie ma co Kulawik twierdzi ze ma super tajną bron ,ktora wgniecie niebieskie Smerfy z Chorzowa-ta broń to Daniel Sikorski.

Adenalix 24.11.2012 01:36

Trener Kulawik zapowiedział na łamach prasy, że para stoperów na Ruch to Jaliens-Chavez. Oznacza to w praktyce, że na bokach zagrają Duńczyk i Burliga. Obaj są dla mnie powodem do niepokoju. Zastanawia mnie dlaczego nie gra Uryga? Czy jest aż tak słaby żeby nie wąchać placu nawet przy pro-młodzieżowym trenerze? Pomoc jak dla mnie powinna wyglądać następująco: Melikson, Wilk, Sobol, Chrapek, Szewczyk. W ataku Boguski. Ale pewnie i tak wystąpi Garguła i Sikorski. I żeby było jasne: ja uważam, że Sikor to jeden z najciężej pracujących piłkarzy w Wiśle. Tylko czy to jego wina, że jest za słaby, a Bednarz się uparł żeby go zatrudnić? W Chorzowie będzie remis. Nie żebym znał wynik meczu przed jego rozpoczęciem. To po prostu mój typ.

zim zum 24.11.2012 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1288097)
Trener Kulawik zapowiedział na łamach prasy, że para stoperów na Ruch to Jaliens-Chavez. Oznacza to w praktyce, że na bokach zagrają Duńczyk i Burliga. Obaj są dla mnie powodem do niepokoju. Zastanawia mnie dlaczego nie gra Uryga? Czy jest aż tak słaby żeby nie wąchać placu nawet przy pro-młodzieżowym trenerze? Pomoc jak dla mnie powinna wyglądać następująco: Melikson, Wilk, Sobol, Chrapek, Szewczyk. W ataku Boguski. Ale pewnie i tak wystąpi Garguła i Sikorski. I żeby było jasne: ja uważam, że Sikor to jeden z najciężej pracujących piłkarzy w Wiśle. Tylko czy to jego wina, że jest za słaby, a Bednarz się uparł żeby go zatrudnić? W Chorzowie będzie remis. Nie żebym znał wynik meczu przed jego rozpoczęciem. To po prostu mój typ.

Na prawą obronę jest Serb.

thechris 24.11.2012 10:08

Ten Serb to jest najgorszy prawy obrońca w całej lidze. Nie zdziwiłbym się gdyby okazał się również najgorszy w całej pierwszej (czyli drugiej) lidze. Dlatego niech gra Burliga, Uryga czy nawet Sobolewski jako śr obrońca a Jaliens z boku... byle niech ten Serb nie wychodzi na boisko.

syryls 24.11.2012 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1288104)
Ten Serb to jest najgorszy prawy obrońca w całej lidze. Nie zdziwiłbym się gdyby okazał się również najgorszy w całej pierwszej (czyli drugiej) lidze. Dlatego niech gra Burliga, Uryga czy nawet Sobolewski jako śr obrońca a Jaliens z boku... byle niech ten Serb nie wychodzi na boisko.

Ten serb chyba jako jedyny obrońca zagrał w LM. Coś musiał prezentować. Transfer niewypał, ale sam zawodnik jest waleczny, szybki, silny ogólnie dobry, ale transfer nie trafiony, mógł ktoś przyjść aby się kształtować, a nie być już ukształtowanym, bo zdecydowanie Serbska piłka jest inna od Polskiej.

Karherop 24.11.2012 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1288112)
Ten serb chyba jako jedyny obrońca zagrał w LM. Coś musiał prezentować. Transfer niewypał, ale sam zawodnik jest waleczny, szybki, silny ogólnie dobry, ale transfer nie trafiony, mógł ktoś przyjść aby się kształtować, a nie być już ukształtowanym, bo zdecydowanie Serbska piłka jest inna od Polskiej.

w LM grał i Jaliens i Głowacki , nie mijajmy się z prawdą

Jovanovic nie przeszedł okresu przygotowawczego i to wszystko się teraz na nim odbija . Tyle . Na wiosne jeśli ominą go kontuzje będą z niego ludzie.

thechris 24.11.2012 12:15

Cytat:

Ten serb chyba jako jedyny obrońca zagrał w LM. Coś musiał prezentować.

Mhm.. A nie wiem czy wiesz ale Marek Wasiluk jest aktualnym Mistrzem Polski. Co do Serba ...tak, zasłynął czerwoną kartką za faul w polu karnym z Arsenalem. Sprezentował karnego. I siebie też zaprezentował. Poza tym awansować do LM po reformach Platiniego to żadna sztuka. Byle frajerzy np. tacy jak Partizan, mogą teraz tam "coś prezentować" czyt. dostawać łomot od poważnych drużyn.

Cytat:

sam zawodnik jest waleczny, szybki, silny ogólnie dobry,

To ogólnie może nadaje się do MMA. O piłce nożnej nie ma pojęcia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1288120)
Na wiosne jeśli ominą go kontuzje będą z niego ludzie.

Nie będą. Nigdy grac w piłkę nie potrafił i już za późno, żeby się nauczył. Jak na niego patrzyłem ze Śląskiem to zatęskniłem za tym Valckxowym ogórkiem Serge'm Branco... chyba był ciut lepszy. Vidlicka był 3x lepszy. Cikos 6x lepszy. Singlar 12x lepszy.

orm 24.11.2012 12:19

Jovanović gra, a właściwie grywa, u nas już 2. sezon i ciagle są z nim jakieś problemy: albo ze zdrowime, albo z formą, albo z dyskwalifikacją. Nie widzę podstaw do zbyt dużego optymizmu, wręcz przeciwnie gra coraz gorzej

riv 24.11.2012 12:41

A czemu nie miał by zagrać w końcu Quioto na szpicy? Podobno jest w stanie nabiec na prostopadłą piłkę, bo jak Melikson takie rzuca to i Genkov i Boguski sobie średnio radzą (no dobra Bułgar nie radzi sobie wogóle). czyżby Honduranin był aż tak słaby, że przebija go MESA? To po co się go tu ściągało?!

silver03 24.11.2012 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1288127)
A czemu nie miał by zagrać w końcu Quioto na szpicy? Podobno jest w stanie nabiec na prostopadłą piłkę, bo jak Melikson takie rzuca to i Genkov i Boguski sobie średnio radzą (no dobra Bułgar nie radzi sobie wogóle). czyżby Honduranin był aż tak słaby, że przebija go MESA? To po co się go tu ściągało?!

Z nim to są w ogóle jaja... Przyszedł do nas i nastrzelał w sparingach, później b.dobre występy w pucharze Polski, a następnie ta pauza za faul oraz opie.dol z góry na dół od Probierza, a potem coraz słabej. Moim zdaniem chłopak grać potrafi, ale ma problemy z głową. W meczu ze Śląskiem jak spierdzielił wrzutkę to Sobol z 3 razy wołał do niego, że "dobrze nic się nie stało" by go podbudować. Eh jeszcze to wystawianie go na skrzydle bo jest szybki...

Arked 24.11.2012 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1288128)
Eh jeszcze to wystawianie go na skrzydle bo jest szybki...

Ktoś tam musi grać. A na bokach u nas bieda niebywała. Dlatego wymagania u nas co do skrzydłowego nie są szczególnie wygórowane. Efekty takiej sytuacji każdy widzi.

rafaltwsd 24.11.2012 13:56

Paradoksalnie im bedziemy mieli słabsze wyniki tym predzej mozemy pożegnać Bednarza co by było nam na reke. A co do Romka to napewno predzej on strzeli nam gola niż sikorski wiec może warto bylo by go wypróbować na szpicy

syryls 24.11.2012 14:36

Tak sobie można pisać. Ale skład będzie pewnie ten sam, tylko że Sikorski zmieni Ilieva i na tym się skończy że przegramy 0-1 bo my nie będziemy mieli stworzyć sytuacji, a taki Frederiksen sprezentuje gola dla Ruchu.

wolfy 24.11.2012 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1288127)
A czemu nie miał by zagrać w końcu Quioto na szpicy?

Bo Daniel jest w dobrej formie.

Swoją drogą - jak on gra kiedy jest w słabej!?

Karherop 24.11.2012 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1288121)
Nie będą. Nigdy grac w piłkę nie potrafił i już za późno, żeby się nauczył. Jak na niego patrzyłem ze Śląskiem to zatęskniłem za tym Valckxowym ogórkiem Serge'm Branco... chyba był ciut lepszy. Vidlicka był 3x lepszy. Cikos 6x lepszy. Singlar 12x lepszy.

a co, obserwowałeś Jovanovicia przez 5 lat gry w Partizanie ? oglądałes wszystkie jego występy w karierze ?

Vidlicka , Branco ? lekarz w sobotę tez pracuje , zalecam

a może Cikos był 5,5 raza lepszy ? a Singlara to nie nękały kontuzje ?

rzucasz liczbami , tylko po co ?

Proud 24.11.2012 15:38

Dla mnie Jovanović to jest człowiek chaos.

Jeden z najsłabszych obrońców jacy byli w Wiśle za Cupiała. Kryje na radar, wchodzi "na raz", nie ma techniki.
Już kiedyś o tym pisałem, to się wszyscy oburzyli bo...płakał po przegranych Derbach :D

Dla mnie 400tysE jakie za Niego daliśmy to większa porażka jak 350 za Łobodzińskiego.

willow 24.11.2012 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1288156)
a co, obserwowałeś Jovanovicia przez 5 lat gry w Partizanie ? oglądałes wszystkie jego występy w karierze ?

Akurat w kwestii Singlara ma rację, to najlepszy prawy obrońca od odejścia Baszcza.
A co do Kojota to chyba najwyższy czas dać mu pograć kosztem Sikorskiego. I szybszy, i lepszy technicznie i przegląd pola też lepszy...

thechris 24.11.2012 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1288158)
Dla mnie Jovanović to jest człowiek chaos.

Jeden z najsłabszych obrońców jacy byli w Wiśle za Cupiała. Kryje na radar, wchodzi "na raz", nie ma techniki.
Już kiedyś o tym pisałem, to się wszyscy oburzyli bo...płakał po przegranych Derbach :D

Dla mnie 400tysE jakie za Niego daliśmy to większa porażka jak 350 za Łobodzińskiego.

Po takim zaprezentowaniu się... no nie pozostało mi nic innego jak się rozryczeć. Był najsłabszy na boisku w tych derbach. Głównie przez niego przegraliśmy. Zawsze jest najsłabszy na boisku kiedy na nie wychodzi. Ten typ tak ma.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1288156)

Po co miałbym obserwować jakiegoś no-name'a? Skoro grał 5 bitych lat w zapyziałym klubiku i nikt go nie chciał to najlepiej świadczy o jego talencie do braku talentu. Singlar między kontuzjami grał całkiem dobre mecze. Co do kontuzji to Singlar przyszedł do Wisły w wieku 29 lat a Jovanović w wieku 23! Szkoda, że Serb nie przeszedł na emeryturę inwalidzką 2 lata temu po tych 5 tłustych sezonach w Belgradzie. Może nie przegralibyśmy tych derbów.

Elefant 24.11.2012 17:53

Braki brakami a jutro wygrana jest całkiem prawdopodobna.
No może byłaby, ale zagra Frederiksen, a on ma zawsze kluczowe podania :-D

Cytat:

Skoro grał 5 bitych lat w zapyziałym klubiku
:haha:

No, no Partizan zapyziałym klubikiem. Śmiała teza.
No ale w sumie to gdzie mu na przykład do takiej Legii :lol:

Uran235 24.11.2012 23:10

Ta liga jest przezabawna. Jakby jutro udało się wygrać z Ruchem, czego wobec mizerności obydwu drużyn wykluczyć nie można, to będziemy tracili 4 punkty do "rewelacyjnego" Górnika z jego gwiazdorem Arkadiuszem "Milan-Dortmund-Stuttgart" Milikiem. Biorąc pod uwagę jak koszmarną, koślawą p*tę gramy w obecnym sezonie, już samo zaistnienie takiej możliwości mówi wszystko o naszej lidze i o nowych "faworytach" rozdających karty.

thechris 25.11.2012 01:51

Te 4 pkt to wcale nie tak mało biorąc pod uwagę, że z Górnikiem jeszcze nie graliśmy w tym sezonie. Tzn. może być 1 punkt straty 1 grudnia ale jednak bardziej prawdopodobne, że tego pierwszego grudnia Wisła do Górnika będzie traciła jednak tych punktów aż 10. Sukcesem będą dwa remisy więc strata 5 punktów do Górnika... Naprawdę nie ma się czym chwalić.

Liga jest przezabawna bo jest Bełchatów i Podbeskidzie. Jakby te drużyny cokolwiek grały to byłoby dopiero zabawnie. I straszno.

Karherop 25.11.2012 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1288166)
Po co miałbym obserwować jakiegoś no-name'a? Skoro grał 5 bitych lat w zapyziałym klubiku i nikt go nie chciał to najlepiej świadczy o jego talencie do braku talentu. Singlar między kontuzjami grał całkiem dobre mecze. Co do kontuzji to Singlar przyszedł do Wisły w wieku 29 lat a Jovanović w wieku 23! Szkoda, że Serb nie przeszedł na emeryturę inwalidzką 2 lata temu po tych 5 tłustych sezonach w Belgradzie. Może nie przegralibyśmy tych derbów.

naucz się szacunku do piłkarzy i innych klubów to będziemy dyskutować

ciągnąć tego w tym wypadku nie ma sensu, lecz kompleksy dalej

thechris 25.11.2012 10:29

Partizan permanentnie zdobywa tytuł mistrza kraju i biorąc pod uwagę to ile mają szans na odniesienie sukcesu w pucharach to wypadają cholernie blado. Gdyby nie awans do LM to powiedziałbym, że nawet bardziej blado niż Wisła. A Wisła miała mniej okazji do szturmowania LM. Z pucharów wyrzucały mocarny Partizan takie tuzy eurpejskiej piłki jak Shamrock Rovers czy ...Artmedia Petrzałka. Pomijam fakt, że Partizan w LM się skompromitował... 6 meczy, 6 porażek, 0 punktów. A wycieczki osobiste zostaw dla siebie i używaj ich w swoim grajdołku.

Reserve 25.11.2012 10:54

A Wisłę z pucharów wyrzuciły takie tuzy jak Karabach Agdam albo Levadia Tallin. Pomijając to że my nawet nie mieliśmy okazji się skompromitować w LM.
Partizan zdominował ligę i nie jest byle ogórem, więc kończ waść...

AS82 25.11.2012 10:59

Szkoda że nie zagrają Genkov i Iliev , bo Ruch to rywal obecnie do ogrania ,a my potrzebujemy punktów jak ryba wody. Ciekawe jak Kulawik obsadzi skrzydła i czy zagra od 1 minuty Quioto ?

thechris 25.11.2012 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1288258)
A Wisłę z pucharów wyrzuciły takie tuzy jak Karabach Agdam albo Levadia Tallin. Pomijając to że my nawet nie mieliśmy okazji się skompromitować w LM.
Partizan zdominował ligę i nie jest byle ogórem, więc kończ waść...

W rankingu krajowym UEFA Serbia jest sklasyfikowana na 27. miejscu z Bułgarami. Polska jest na 20. miejscu. Biorąc pod uwagę jak słabo w Europie spisują się polskie kluby to weź poprawkę na to jak beznadziejnie muszą się spisywać serbskie... A skoro Partizan permanentnie wygrywa ich buraczaną ligę to jest jej "wizytówką", która żadnej chluby (ani przyzwoitej ilości punktów do rankingu) nie przenosi. Serbskie kluby zdobyły 2,125 pkt do rankingu w ostatnim sezonie czyli 0,125 więcej od klubów Liechtensteinu. W ichniejszej beznadziejnej lidze, słabszej od polskiej, mogą sobie zdobywać mistrzostwa ale w Europie ten klubik nic nie znaczy. Zwyczajny chłopiec do bicia. EOT.

Pele_94 25.11.2012 12:40

Co nie zmienia faktu, że oni grali w Lidze Mistrzów a nam to na razie nie grozi...

Reserve 25.11.2012 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1288273)
Co nie zmienia faktu, że oni grali w Lidze Mistrzów a nam to na razie nie grozi...

I tu jest pies pogrzebany. Partizan jest niezłą drużyną i na pewno lepszą od niejednego zapyziałego klubiku, ale gra w słabej lidze ;)

Thecris powiedz mi jakim cudem przeszedłeś od stwierdzenia że Partizan jest zapyziałym klubikiem do porównywania całej ligi? :>

Pele_94 25.11.2012 12:51

Przypominają mi się rozmowy przed pierwszym meczem z Bełchatowem, gdzie większość kibiców była pewna, że będzie to nas wielki sezon. Skoncentrujemy się na lidze, mamy dobrych piłkarzy. No cóż, w pewnym sensie można powiedzieć, że jest to nasz "wielki" sezon... :D

Skipper 25.11.2012 14:15

Bardzo fajna zapowiedź meczu na głównej pt. "po drugie zwycięstwo z rzędu?" autorstwa suma91, to będzie teraz stała pozycja ?

River 25.11.2012 14:19

Mam przeczucie, ze dzis chlopaki znow beda przepraszac...:D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1288267)
W rankingu krajowym UEFA Serbia jest sklasyfikowana na 27. miejscu z Bułgarami. Polska jest na 20. miejscu. Biorąc pod uwagę jak słabo w Europie spisują się polskie kluby to weź poprawkę na to jak beznadziejnie muszą się spisywać serbskie... A skoro Partizan permanentnie wygrywa ich buraczaną ligę to jest jej "wizytówką", która żadnej chluby (ani przyzwoitej ilości punktów do rankingu) nie przenosi. Serbskie kluby zdobyły 2,125 pkt do rankingu w ostatnim sezonie czyli 0,125 więcej od klubów Liechtensteinu. W ichniejszej beznadziejnej lidze, słabszej od polskiej, mogą sobie zdobywać mistrzostwa ale w Europie ten klubik nic nie znaczy. Zwyczajny chłopiec do bicia. EOT.

Po pierwsze, rankingi nie graja bo gdyby graly to nie zdarzylby sie Karabach czy Levadia. Po drugie co ma buraczana liga do osiagniec pojedynczego klubu? Przypomne, ze gdy Wisla odprawiala Parme, Schalke czy toczyla wyrownane boje z Lazio to nie grala w lidze na poziomie Premiership tylko w tej gownianej, ktora dzis sie ekscytujemy.
I po trzecie. Jesli ten, jak to nazywasz, "klubik" nic nie znaczy i jest chlopcem do bicia to co znaczy Wisla i kim jest? Chlopcem do bicia i molestowania?
Sory ale ten Partizan to w pucharach osiaga wiecej niz Wisla bo my wciaz fantazjujemy o LM podczas gdy Serbowie w niej byli. PRzegrali wszystko? Ok. Ale czy Wisla zaprezentowalaby sie lepiej?:rotfl: My wciaz zyjemy Wisla Kasperczaka oraz tym ostatnim sezonem w LE ale to juz ostatnie podrygi na dlugie lata bo juz nawet w lidze przestalismy miec cokolwiek do powiedzenia i stalismy sie przecietniakiem. Znamienne jest tez to, ze to do Wisly przyszlo dwoch zawodnikow z Partizana w ostatnim czasie i jakos nikt tam po nich nie placze.

Pastuchy z Levadii, Karabachu czy APOEL-u nie maja prawa podskoczyc Wisle. Graja w slabych ligachi, to nie liczace sie klubiki itd. Szkoda, ze kazdy z tych klubow odprawil Wisle... I mam jakos dziwne przeczucie, ze "klubik" z Belgradu zrobilby to samo. Widac, ze u niektorych slowo "pokora" jest slowem obcym bo wciaz sie wywyzszamy choc powodow by to robic nie ma praktycznie zadnych.

Reserve 25.11.2012 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1288293)
(...)
Pastuchy z Levadii, Karabachu czy APOEL-u nie maja prawa podskoczyc Wisle. Graja w slabych ligachi, to nie liczace sie klubiki itd. Szkoda, ze kazdy z tych klubow odprawil Wisle... I mam jakos dziwne przeczucie, ze "klubik" z Belgradu zrobilby to samo. Widac, ze u niektorych slowa "pokora" jest slowem obcym bo wciaz sie wywyzszamy choc powodow by to robic nie ma praktycznie zadnych.

I tym stwierdzeniem chyba możnaby zakończyć dyskusję na temat Partizana :)

Pele_94 25.11.2012 14:40

Dodajmy, że jeżeli wyrównany poziom ligi jest wyznacznikiem wartości klubu. To gdy Wisła miała całkowitą hegemonie w naszej lidze, która była chyba jeszcze słabsza niż dziś, nie licząc Białej Gwiazdy :D to mecze z Lazio czy Parmą powinna oddać walkowerem. :D

thechris 25.11.2012 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pele_94 (Post 1288298)
Dodajmy, że jeżeli wyrównany poziom ligi jest wyznacznikiem wartości klubu. To gdy Wisła miała całkowitą hegemonie w naszej lidze, która była chyba jeszcze słabsza niż dziś, nie licząc Białej Gwiazdy :D to mecze z Lazio czy Parmą powinna oddać walkowerem. :D

Nie o to chodzi. Jeśli jakiś klub permanentnie wygrywa ligę swojego kraju ale nijak się to nie przekłada na puchary to dopiero ten fakt oznacza, że liga jest słaba.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1288275)
Thecris powiedz mi jakim cudem przeszedłeś od stwierdzenia że Partizan jest zapyziałym klubikiem do porównywania całej ligi? :>

Słabą ligę może zdominować słaby klub. Gdyby Partizan był silny to nie punktowałby w Europie na poziomie Liechtensteinu.

Cytat:

co ma buraczana liga do osiagniec pojedynczego klubu?

Bardzo dużo. Możliwość mierzenia się z mocniejszymi rywalami na co dzień daje większe szanse na sukces w europejskich pucharach.

Cytat:

Przypomne, ze gdy Wisla odprawiala Parme, Schalke czy toczyla wyrownane boje z Lazio to nie grala w lidze na poziomie Premiership tylko w tej gownianej, ktora dzis sie ekscytujemy.

Właśnie nie. Wisła zdobywa tytuł z dużą przewagą regularnie punktując ze słabymi rywalami. Nie traciła głupio punktów. Natomiast mecze na szczycie m.in. z Legią były zazwyczaj bardzo trudne. Wtedy nasza liga była mocniejsza niż dziś. Ale nie na tyle mocna aby można było oczekiwać sukcesów rok w rok. Jednorazowy wyskok każdemu może się wydarzyć. Nawet Wiśle czy Partizanowi.

Cytat:

Sory ale ten Partizan to w pucharach osiaga wiecej niz Wisla bo my wciaz fantazjujemy o LM podczas gdy Serbowie w niej byli. PRzegrali wszystko? Ok.

To już kwestia oceny subiektywnej co bardziej wartościowe. Czy awans z grupy LE czy solidny łomot w LM. Po reformach Platiniego do LM droga jest łatwiejsza niż za czasów świetności Wisły. Teraz może tam grać nawet kilka zapyziałych klubików. I tak nic z tego nie wynika i tak nikt później o nich nie pamięta. Patrz Unirea Urziceni. Osobiście występ Wisły z czasów Parmy i Schalke stawiam wyżej niż awans Partizana po karnych z Anderlechtem i serię sześciu łomotów w LM. Ale jak napisałem wyżej... masz prawo oceniać to inaczej.

Cytat:

Pastuchy z Levadii, Karabachu czy APOEL-u nie maja prawa podskoczyc Wisle. Graja w slabych ligachi, to nie liczace sie klubiki itd. Szkoda, ze kazdy z tych klubow odprawil Wisle...

To, że zapyziały klubik wygra jakiś mecz nie znaczy, że przestaje być zapyziałym klubikiem. Może się stać, że zostanie totalnie zlekceważony lub po prostu wygra z innym zapyziałem klubem... Nie wiem czemu się uparłeś tych porażek Wisły... Zupełnie o czym innym pisałem we wcześniejszych postach. Jeśli miałeś na celu porównać wtopy Partizana i Wisły to okey... były na zbliżonym poziomie z lekką przewagą Wisły. Natomiast jeśli chodzi o sukcesy to tu moim zdaniem również jest zbliżony poziom i również z lekką przewagą Wisły biorąc pod uwagę ostatnie 10 lat.

EDIT: down

@ Pele_94 - Okey... możemy robić z LM paraolimpiadę i uważać, że sam udział jest super fajny. Ja mam inne podejście. Dla mnie LM to coś więcej niż paraolimpiada. Szczególnie po reformie Paltiniego o sam udział jest znacznie łatwiej niż kiedyś. Pozwól zachować mi swoją opinię, że Wisła została bardziej zauważona w Europie po wygranych meczach z Parmą i Schalkę niż Partizan po 6 klęskach w LM. Często i gęsto jestem krytykowany za krytykę Wisły na tym forum więc może teraz kiedy chwalę pozwolicie mi to robić. Milosz... jak jesteś to pomóż :D

Pele_94 25.11.2012 15:03

Ja i tak jestem zdania, że Partizan osiągnął więcej. Sam fakt udziału w lidze mistrzów co dla nas jest niemożliwe. Poza tym, chciałbym zauważyć, że temat dotyczy meczu z Ruchem a nie przemyśleń na temat poziomu sportowego Partizanu Belgrad...

wolfy 25.11.2012 15:16

Stawiam bezbramkowy remis lub jednobramkową porażkę - jeśli zagra Frederisken :-)

Ruch od odejścia Fornalika nie gra nic, z drugiej strony - jesteśmy świetną drużyną "na przełamanie". Z przodu zwykle na zero, a z tyłu zawsze ktoś coś odwali...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl