Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków - 2 pażdziernika, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8310)

Piotson 28.09.2011 19:09

Nie będzie.
Tylko w Canal +

KMZ 28.09.2011 19:27

moim zdaniem ten mecz jest najważniejszy w tym sezonie...

brak Małego i Meliksona będzie odczuwalny , a ważny ? bo może wskoczyć nawet na fotel lidera i wyjść trochę przed ległe ;)

s1mone 28.09.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1170755)
to kto ma lepszą?
Tylko Wisła i Widzew straciły po pięć bramek (najmniej w lidze)

Ale to niejako pokłosie ultra-defensywnego stylu jaki prezentuje nasza drużyna.

Żeby nie było - nie narzekam - po prostu stwierdzam fakt. Nawet, gdy kontrolujemy grę i gramy piłką, to z reguły wyprowadzamy ataki małą liczbą zawodników i wychodzimy niejako zza podwójnej gardy. Uważam, że jesteśmy bardzo silni z przodu i mimo wszystko potrafimy się przebić, ale Jaliens i Chavez, to nie są obrońcy, których można zostawiać samych na połowie boiska bez asekuracji bocznych obrońców, a niekiedy i defensywnego pomocnika. Ta drużyna gra bardzo konsekwentnie taktycznie i może się to nie podobać, ale na pewno należy to docenić.

Samych obrońców na pewno nie mamy najlepszych.

Ogryzek 28.09.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1170819)
Ale to niejako pokłosie ultra-defensywnego stylu jaki prezentuje nasza drużyna.

Żeby nie było - nie narzekam - po prostu stwierdzam fakt. Nawet, gdy kontrolujemy grę i gramy piłką, to z reguły wyprowadzamy ataki małą liczbą zawodników i wychodzimy niejako zza podwójnej gardy. Uważam, że jesteśmy bardzo silni z przodu i mimo wszystko potrafimy się przebić, ale Jaliens i Chavez, to nie są obrońcy, których można zostawiać samych na połowie boiska bez asekuracji bocznych obrońców, a niekiedy i defensywnego pomocnika. Ta drużyna gra bardzo konsekwentnie taktycznie i może się to nie podobać, ale na pewno należy to docenić.

Samych obrońców na pewno nie mamy najlepszych.

Mam takie same przemyślenia w tej kwestii. Gdyby zostali w klubie Głowacki Marcelo czy Pi.Brożek pewnie gralibyśmy zgoła inaczej z przodu.

rafal777 29.09.2011 08:06

To, że starciliśmy najmniej goli nie znaczy, że mamy największy potencjał obronny. Tak ja piszecie powyżej, my gramy tak, że dajemy się zdominować każdemu bo wiekszość naszych graczy po prostu czeka na swojej połowie i błąd rywala. Gramy bierną obronę. Można się bronić aktywnym pressingiem w środku pola, ale nie wiedzieć temu my nie potrafimy tego grać. Takie wysokie podejście przynosi zdecydowanie więcej spokoju w grze w tyle. Nie wiem, czy nie mamy do tego typu gry zawodników? Ja na Legię usiadłbym od początku wysoko, jeśli damy im podchodzić pod nasze pole karne, to tam Ljuboja klepkie z Radovicem walnie i bramka. Im więcej pogramy pilką na ich połowie tym wieksza szansa na korzystny wynik.

arti 30.09.2011 07:54

Mam nadzieję, że Legia tak się zmęczyła wczorajszą drugą połową, że wysiądzie w niedzielę szybciej od nas.
Minimum remis trzeba przywieźć jak chcemy być na 1m albo bliziutko niego w grudniu.

rafal777 30.09.2011 08:22

Musimy zdobyć mistrza. Innego wyjścia nie ma. LE dla nas to jest jakieś zeslanie, kasy nie ma a w....... i tak jest. Lepiej dostawac baty w LM ale kase mieć...Do tego potrzebne bedzie zwycięstwo z Legią. Legia zwykle nie gra 2 dobryh meczów z rzedu. Wczoraj zagrali dobre tylko 45 minut. Z tego wynika, że pierwsza połowę zagra z nami dobrze a w drugiej powinniśmy coś strzelić.

iwan149 30.09.2011 10:41

Żeby myśleć o jakimś dobrym wyniku, jak wszyscy dobrze wiemy gra obronna musi się zmienić. Jaliens obecnie powienien być traktowany jako 4 może nawet 5 (za Czekajem) środkowym obrońca, więc głebokie rezerwy. Ani on silny, ani szybki, ani głową dobrze nie gra. Wydawać by się mogło że z racji doświadczenie bedzie dobrze sie ustawiał ale tu też tragedia.Moim zdaniem Diaz mógłby zagrać na środku obrony, gra dobrze głową (podczas rzutu rożnego zawsze bramke moze strzelic, tak jak z ruchem, nie to co Kew) skoczny jest, zawsze w środku dobrze asekurował, wybijał. Na lewą obrone on sie nie nadaje, ale o środku obrony można pomyśleć. Dla mnie on jest kandydatem nr 3 na tą pozycje. Robert powinien postawić na pare Chavez-Bunoza, zobaczyć jak to bedzie wygladało. Jeśli po paru meczach by to źle wyglądało to wstawić Diaza w miejsce słabszego. Plusem Bunozy jest to że umie/ stara się chłopak rozegrać piłke z obrony, potrafi kiwnąć, iść do przodu i zrobić w środku pola przewage.

wujekWojtek 30.09.2011 11:47

Ja nie wiem czy chcę w niedzielę wygrać, ale to dlatego że ja przesądny jestem i wolę zdobyć Mistrza niż Łazienkowską. Ale remis?? Cholera, chyba dawno remisu nie było. Generalnie od kiedy nie ma Brozia to bramki im nie strzeliliśmy, wiem że to był tylko jeden mecz ale jednak ;p

mitmichael 30.09.2011 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1171532)
Mam nadzieję, że Legia tak się zmęczyła wczorajszą drugą połową, że wysiądzie w niedzielę szybciej od nas.
Minimum remis trzeba przywieźć jak chcemy być na 1m albo bliziutko niego w grudniu.

Mozna powiedziec, ze maja podobna sytuacje co Lech - mecza sie w europie a przegrywaja w lidze. Nie inaczej moze byc tez teraz

Aldek 30.09.2011 13:50

Warunki kondycyjne będą zbliżone dla obu drużyn,Wisłe ten mecz sporo kosztował szczególnie pierwsza połowa nie wiem jak druga bo nie moglem śledzić.Mam nadzieję,że nasi nie będą myślami przy meczu z Twente i wejdą w mecz tak jak weszli w Poznaniu gdzie zdominowaliśmy rywala.Chciałbym minimum remisu w tym meczu w obecnej sytuacji to dobry rezultat nie możemy przegrać bo wtedy Legia może dostać powera na reszte sezonu.

Feniks1983 30.09.2011 14:00

Hmm może to i ma sens. Lech i Legia meczą się w Europie ale wygrywają a potem kapa w lidze. My z kolei męczymy się w E-klasie ale wygrywamy a padake zaliczamy w Europie.:-p

Edson 30.09.2011 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1171652)
Ja nie wiem czy chcę w niedzielę wygrać, ale to dlatego że ja przesądny jestem i wolę zdobyć Mistrza niż Łazienkowską. Ale remis?? Cholera, chyba dawno remisu nie było. Generalnie od kiedy nie ma Brozia to bramki im nie strzeliliśmy, wiem że to był tylko jeden mecz ale jednak ;p

Spoko, mamy Bitona - jedynego z niekontuzjowanych któremu się coś chcę, bo reszta, a zwłaszcza obrona gra tak jakby im kontrakt się skończył po meczu z APOEL-em. Gra Legii na Ł3 to zagadka, bo potrafili ograć Hapoel i zremisować ze Spartakiem, a przegrali z PBB i Śląskiem. Dlatego patrząc bukmacherskim okiem przewiduję remis, choć jak zawsze wierzę w nasze zwycięstwo :)

flamengista 30.09.2011 14:58

To będzie bardzo ciekawy mecz, w którym w zasadzie każdy wynik jest możliwy.

Faworytem na papierze jest Legia. Wygrała w lidze, wygrała w pucharach - pokazując się z dobrej strony w II połowie wczorajszego meczu. W formie jest bramkarz i dwójka Serbów. My za to gramy bez Meleksa i Małego, za to z dziurawą obroną.

Problem w tym, że zarówno Legii jak i nam brakuje regularności. I to nie tylko z meczu na mecz, ale nawet z połowy na połowę. Na ogół gramy straszną kichę, ale czasem pojawia się jakiś zryw. U Legii w zasadzie to samo.

Jeśli miałbym szukać pozytywów i szans w meczu z Legią, to na pewno w osobie Dudu Bitona. Facet jest w gazie i może w tej lidze wygrać nam każdy mecz.

Ja zmieniłbym coś w obronie, choćby wystawiając Bunozę i Nuneza. Gorzej już chyba nie będzie.

Pareiko-Nunez-Bunoza-Jaliens-Jovanović-Kirm-Wilk-Sobolewski-Jirsak-Iliew-Biton

W drugiej połowie dałbym szansę Boguskiemu, szczególnie że Borysiuk pauzuje.

Aldek 30.09.2011 15:14

Flamengista ja nie skreślałbym Chaveza w lidze daje rade uważam go za lepszego od Jaliensa,wolałbym Bunoze od Jaliensa bo ostatnio Bunoza gral przyzwoicie.

Pareiko Dragan Chavez Jaliens Jovanovic Sobolewski Wilk Jirsak Kirm Iliev Biton

Obrony bym nie zmieniał zbyt ważny mecz a w lidze jakoś dajemy rade zresztą Legia nie ma Janko...więc nie będzie zle.
Musi grać Jirsak żeby tylko Robert nie postawił na Gargułe bo Jirsaka trzeba sprawdzić w rytmie meczowym a Garguła już pokazał,że nie daje rady.
Na ławke Boguski koniecznie czas żeby wrócił bo jak dojdzie Genkov to Rafał będzie bez szans nawet na ogony.

s1mone 30.09.2011 16:24

Ja bym chciał zobaczyć Czekaja. Z Koroną zagrał bardzo dobrze, więc niech się uczy, błędów i tak więcej nie popełni od Chaveza czy Kew, więc nie wiem czemu miałby to być zły pomysł.

arti 30.09.2011 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1171756)
Hmm może to i ma sens. Lech i Legia meczą się w Europie ale wygrywają a potem kapa w lidze. My z kolei męczymy się w E-klasie ale wygrywamy a padake zaliczamy w Europie.:-p

Idźmy tym tokiem myślenia... no bo jakie mamy wyjście?
@ flamengista
Może Boguski w 1 połowie, a potem za Niego Iliev żeby ukąsić psubratów jak już nie będą mieli sił...:lol:
Oczywiście przy założeniu, że nic sobie nie damy strzelić do tego czasu:)

AS82 30.09.2011 18:30

Jak dla mnie Pareiko i Jaliens powinni zasiasc na lawie.

Antystenes 30.09.2011 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1171928)

Daj spokój Pareiko będąc w Wiśle popełnił tyle błędów co Pawełek w jednym meczu.
Nie róbmy z Pareiki kozła ofiarnego. Jest moze na 7-8 miejscu tej listy:-)

Jeśli Maaskant się tak uparł na Jaliensa to niech go spróbuje na lewej obronie. Rewelacji pewnie nie będzie, ale mniejsze zagrożenie pod bramką..
W środku Jovanović. Jeśli nie wypali za Jaliensa Bunoza.

szprotson 30.09.2011 18:45

mam nadzieje że Skorża nie zorientuje się że byle jaka wrzutka zrobi więcej afery niż mozolnie budowany atak pozycjny. Tak samo prostopadłe podanie pomiędzy obrońców, nawet do nikogo.

Chciałbym wygrać, tak 4-3 bo w ataku jesteśmy naprawde nieźli, jak wysoko wyjdziemy pod Legie i nie cofniemy się po 15 minutach osrani, to wygramy. Jak Nas Legia stłamsi od początku, to ciężko szukać pozytywów...no ale i tak wygramy. Robert wygrywa "topowe" spotkania.
DO BOJU !

SWEET_83 30.09.2011 18:51

mam duże obawy co do meczu z Legią,nasza obrona jest dziurawa jak szwajcarski ser a Ljuboja i Radovic mogą to wykorzystać obym się mylił. Jaliens powinien odpocząć a za niego Bunoza.

Blaszczu16 30.09.2011 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1171928)

AS82, Ludwiku Dornie i psie Sabo, nie idźcie tą drogą...

kriswisla 30.09.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1171931)
Daj spokój Pareiko będąc w Wiśle popełnił tyle błędów co Pawełek w jednym meczu.
Nie róbmy z Pareiki kozła ofiarnego. Jest moze na 7-8 miejscu tej listy:-)

Jeśli Maaskant się tak uparł na Jaliensa to niech go spróbuje na lewej obronie. Rewelacji pewnie nie będzie, ale mniejsze zagrożenie pod bramką..
W środku Jovanović. Jeśli nie wypali za Jaliensa Bunoza.

a moze Jovanovic z Bunoza w srodku gwarza tym samym narzeczem to sie szybciej dogadaja,Chawez niech sobie dychnie bo ewidentnie dostal zadyszki :p:p:pno ale ....a kto na prawej zagra znowu flegma Lamey:-P:-P:-Pa moze Czekaj z Bunoza w parze,a na skrzydlach Jovanovic i Jaliens

Aldek 30.09.2011 19:20

Maciek zapowiada ofensywną gre i naciskanie na Wisłe od początku meczu dostrzega słabość obrony niestety ,jedyna nadzieja,że przeprowadzimy 1-2 udane kontry to może ostudzimy ich zapał.

michael 30.09.2011 19:29

Jeżeli Legia będzie grała z nami tak jak w pierwszej połowie z Hapoelem to Wisła z spokojnie wygra. Ale jak Legia zagra tak jak w drugiej połowie to aż się boje myśleć jaki będzie wynik patrząc na poziom naszej defensywy.
Ale bądzmy w dobrej myśli, że Legia dotrzyma poziomu i będzie słaba w pierwszej połowie i Wisła zdąrzy ze dwie bramy strzelić, znaczy David zdąrzy ;)

Wojtas 30.09.2011 22:35

No cóz Legia jest faworytem i ma atuty zeby z nami wygrac.

Niestety ale nasza obrona juz teraz przyprawia mnie o dreszcze,podobne jakie mialem gdy gole strzelała nam potęga -Flota Swinoujscie.

Jesli stracimy to trzeba bedzie pojsc do przodu ale brak Meleksa moze oznaczac ze Biton pilek miec nie bedzie.
Niewiem co Maaskant wykombinuje ,ale niczego wielkiego sie nie spodziewam.

Remis bylby ok.

Rob_Zombie 30.09.2011 22:42

A moim zdaniem Legia nie jest faworytem. Puchary nie są żadnym wyznacznikiem co udowodnił Śląsk. A i ta nasza obrona mimo że na puchary jest zdecydowanie za słaba to w tej naszej lidze w miarę sobie radzi. Ja myślę że to będzie mecz w którym zadecyduje skuteczność bo oba zespoły będą miały sytuacje.

WISŁAZWE 30.09.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1172064)
No cóz Legia jest faworytem i ma atuty zeby z nami wygrac.

Niestety ale nasza obrona juz teraz przyprawia mnie o dreszcze,podobne jakie mialem gdy gole strzelała nam potęga -Flota Swinoujscie.

Jesli stracimy to trzeba bedzie pojsc do przodu ale brak Meleksa moze oznaczac ze Biton pilek miec nie bedzie.
Niewiem co Maaskant wykombinuje ,ale niczego wielkiego sie nie spodziewam.

Remis bylby ok.

Może będzie chciał zagęścić środek pola widząc, że nie ma zawodnika mogącego zastąpić Meliksona zagra Sobolewski- Nunez - Wilk.
Może trzeba postawić autobus w polu karnym.

Ciekawi mnie czy nadal będzie ufał Jaliensowi czy może jednak da szansę Bunozie.
Naszym problem jest krótka i chyba bezwartościowa ławka rezerwowych, nie ma na niej piłkarza który wchodząc z ławki zrobi różnicę na boisku i poderwie drużynę do walki.

Nie spodziewam się z naszej strony jakieś wybitnej gry, również na dzień dzisiejszy remis biorę w ciemno.

dragon 30.09.2011 22:48

Wg mnie Legia przegra.

Zmiany będą takie:

- Bunoza (za Jaliensa)
- Palijc (za Lameya)
- Garguła (może)
- Wilk (może)

Myślę, że jednak wygramy. W Holandii było widać wyraźnie że jest oszczędzanie składu na Legię.

mitmichael 01.10.2011 05:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aldek (Post 1171961)
Maciek zapowiada ofensywną gre i naciskanie na Wisłe od początku meczu dostrzega słabość obrony niestety ,jedyna nadzieja,że przeprowadzimy 1-2 udane kontry to może ostudzimy ich zapał.

Jakos ta obrona poradziła sobie z Lechem w Poznaniu - tak jak ktos napisał europejskie puchary to nie jest zaden wyznacznik.

filemon 01.10.2011 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dragon (Post 1172073)
Myślę, że jednak wygramy. W Holandii było widać wyraźnie że jest oszczędzanie składu na Legię.

Slucham? Jakie oszczedzanie składu? :O
Tam wyszedł wówczas najsilniejszy wg Maaskanta skład, nie było żadnego oszczedzania.
Rozumiem, usprawiedliwienia usprawiedliwieniami, pocieszanie pocieszaniem, ale bez przesady..

lucas8 01.10.2011 08:36

Ja jestem dziwnie spokojny o wynik meczu w niedziele, oczywiście na naszą korzyść. Legioniści jak zwykle pompują balonik na czele z Maciejem S., a w praktyce widzicie jak wychodzi ;). Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu.

Co do składu na ten mecz. Oczywiście Jovanovic za Lamey'a na prawą stronę. Spróbowałbym za Jaliensa wrzucić do składu Bunozę, chociaż oni oboje nie mają u mnie dużego zaufania. W ostatnich meczach nie przekonuję mnie Nunez na środku pomocy. Dużo strat, więc może warto by go dać na jego nominalną pozycję lewego obrońcy.

Skład widzę tak: Pareiko - Jovanovic, Bunoza, Chavez, Nunez - Sobolewski Wilk - Kirm Jirsak Iliev - Biton

Ewentualnie Diaz za Nuneza, a Argentyńczyka wprowadzić w drugiej połowie za Wilka, albo Sobola.

sovinho_02 01.10.2011 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1172117)
Ja jestem dziwnie spokojny o wynik meczu w niedziele, oczywiście na naszą korzyść. Legioniści jak zwykle pompują balonik na czele z Maciejem S., a w praktyce widzicie jak wychodzi ;). Zawsze jak graliśmy z nimi mecz o dużą stawkę, a nie o pietruszką to wygrywaliśmy i to zdecydowanie. Jedynie jesienią 2008 pamiętam porażkę 2 : 1 na wyjeździe w trakcie sezonu.

Co do składu na ten mecz. Oczywiście Jovanovic za Lamey'a na prawą stronę. Spróbowałbym za Jaliensa wrzucić do składu Bunozę, chociaż oni oboje nie mają u mnie dużego zaufania. W ostatnich meczach nie przekonuję mnie Nunez na środku pomocy. Dużo strat, więc może warto by go dać na jego nominalną pozycję lewego obrońcy.

Skład widzę tak: Pareiko - Jovanovic, Bunoza, Chavez, Nunez - Sobolewski Wilk - Kirm Jirsak Iliev - Biton

Ewentualnie Diaz za Nuneza, a Argentyńczyka wprowadzić w drugiej połowie za Wilka, albo Sobola.

100 % racji... Nawet z próbą Nuneza na Lewej obronie się zgodzę... A w drugiej połowie tylko tak w okolicach 60 minuty a nie w 90 wpuścić Bruda za Jirsaka... Z Twente w końcówce zrobili 2-3 klepki z Czarkiem... A dwóch panów Holendrów ( chodzi oczywiście o Jaliensa i Lameya ) do Młodej Wisły albo lepiej do oldboyow zeby nie blokowali miejsca młodszym...

No i oczywiście wynik tak 3-0 dla Wisły pod bramkach Dudu 2x i Jovanovica lub Bunozy po stałym fragmencie gry i wrzutce Jirsaka...

Davss875 01.10.2011 10:03

LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko????????? Gośc juz limit błedów wyczerpał, czas na zmiane. Jak zmieniac to wszystkie najsłabsze ogniwa, a Pareiko od meczu z Apoelem to juz nie ten sam bramkarz z rundy wiosennej, niestety tzreba powiedziec sobie prawde w oczy!!!!!
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic
Iliev, Jirsak, Wilk, Garguła, Nunez, Biton

JarekTSW 01.10.2011 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1172096)
Jakos ta obrona poradziła sobie z Lechem w Poznaniu - tak jak ktos napisał europejskie puchary to nie jest zaden wyznacznik.

Tak samo mówił o słabości obrony kilka dni przed 4:0 na Reymonta :lol:

BlurgH 01.10.2011 10:39

Z wcześniejszych postów bije chęć dość radykalnych, aczkolwiek niezbędnych zmian. Co więc powiecie na :
Kurto - Jovanovic, Czekaj, Bunoza, Nunez - Sobol, Wilk, Brud - Kirm, Biton, Iliev ?
Wyobrażacie sobie Szanowni Forumowicze, co by się działo, gdyby taki skład ograł Legię ? ( Zwłaszcza w Warszawie )

GonzoNS 01.10.2011 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1172138)
LUdzie!!!! Co wy tak Uparcie stawiacie na tego Pareiko????????? Gośc juz limit błedów wyczerpał, czas na zmiane. Jak zmieniac to wszystkie najsłabsze ogniwa, a Pareiko od meczu z Apoelem to juz nie ten sam bramkarz z rundy wiosennej, niestety tzreba powiedziec sobie prawde w oczy!!!!!
Skład na legie: Jovanic ( nigdy jeszcze tak na powaznie szansy nie dostał w Wiśle, wiec moze akurat teraz trzeba mu dac szanse, niech gra do konca rundy i wtedy bedziemy oceniac) Jovcanovic, Czekaj, Bunoza, Paljic

Meczu z Karabahem nie oglądałeś? To nie była poważna szansa?

River 01.10.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1172138)

I kto za Pareike?

Jovanic - w bramce zachowuje sie jak trzasaca sie galareta. Umiejetnosci i doswiadczenie mniejsze od Estonczyka. Gra Serba nie przekonuje. Jest niepewny i swoimi interwencjami nie daje tez pewnosci defensywie.
Kurto - zielony. Rzucenie go do bramki na taki mecz jak z Legia moze byc strzalem w stope bo niewiadomo jakby sobie poradzil z presja.

Wniosek jest prosty. Nie mamy lepszego bramkarza niz Pareiko. Kropka.

lorddavy 01.10.2011 11:46

Czekaj jest jeszcze kontuzjowany czy już może zagrać? W obliczu katastrofalnej postawy naszych obrońców mógłby dostać szansę. Na bramce też powinno dojść do zmiany, chciałbym zobaczyć Kurtę w jakimś poważnym meczu.

tofik 01.10.2011 12:07

Gorsi na pewno nie jesteśmy od Legii...tak patrząc z szerszej perspektywy jak tylko tego konkretnego spotkania. Wg mnie nawet mamy lepszą, dojrzalej grającą drużynę, ale no właśnie:

Jakoś ostatnio nam obrona fuszerę odwala no i nie ma Meliksona więc środek boiska w konstrukcji jak zwykle nie będzie istniał. Sobolewski jeszcze daje radę, ale co raz rzadziej, reszta prezentuje mierny poziom i dlatego wszyscy jadą na Maaskanta że drużyna nie zrobiła postępów.

Ljuboja pewnie będzie miał jakiś przebłysk piłkarskiej klasy, którą niewątpliwie posiada, tylko z wiekiem co raz rzadziej wykorzystuje :) A przeciwko niemu Jaliens, czyli jego przeciwieństwo. Facet który ma na boisku totalne zaćmienie jaźni i gra zamulony.

Atut własnego boiska również dla Legii - wszystko mi się składa na porażkę jedną, bramką.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl