Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Otwieramy czteropak. Real - Barca. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8025)

Syn Kangura z 1984 16.04.2011 23:11

Wiało nudą, dopiero po 80 minucie coś zaczęło się dziać. Nie często oglądam ligę hiszpańską, ale jak tak wyglądają te ich mecze to mogę powiedzieć wprost: KAŻDY mecz ligi angielskiej byłby lepszy niż te "derby". Jak taka nędza będzie w trzech następnych meczach to nawet nie ma o czym gadać.

Simao1 16.04.2011 23:26

Powiem tak - Real grał ładną dla oka piłkę, przyćmioną niestety ciągłymi "faulami" na zawodnikach Barcelony. Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką - żenada i obnażenie "klasy" zawodników. Jedyne pretensje mogę mieć do Albiola, który zachował się idiotycznie w polu karnym.
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płacz i zgrzytanie zębów. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Barcy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach :D

Hanys 16.04.2011 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 1078702)
Powiem tak - Real grał ładną dla oka piłkę, przyćmioną niestety ciągłymi "faulami" na zawodnikach Barcelony. Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką - żenada i obnażenie "klasy" zawodników. Jedyne pretensje mogę mieć do Albiola, który zachował się idiotycznie w polu karnym.
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płaczki i nic więcej. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Farsy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki Farsy nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach :D

Gadasz głupoty - w lidze angielskiej grają ostro, ale czysto... nawet jak kogoś kopną to kopią również w piłkę, a nie tylko po nogach.

W ekstraklasie natomiast kopią tylko po nogach, fauli zazwyczaj nie ma, a jak już są to bez żadnych kartek, mimo tego że graczy nie interesuje piłka, tylko nogi zawodników ;/

qchar90 16.04.2011 23:36

ladna piłke gra Real? wyszli defensywnie ustawienie i czekali na kontry, super sie na to patrzy
ciagle przerywali gre, mieli maly procent posiadania pilki
ogolnie mecz słaby
Barcelona zamiast dobic przeciwnika, to zaczeli sie bawic

Kris54 16.04.2011 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 1078702)
Z gry FCB mogę wywnioskować jedynie, że ich styl nie powala. Mimo dobrych podań na dystans ta klepanina w obronie psuje całkowicie piękno meczu. Co chwila mieli kontakt z podłożem (można nawet zaryzykować stwierdzenie, że częściej niż piłka). Płaczki i nic więcej. Najbardziej śmiać mi się chciało, gdy sfrustrowany Messi kopnął z całej siły w bandy reklamowe... Faworyzowanie Farsy mi obrzydło, zero obiektywizmu w studio C+, do czego już zresztą przywykłem oglądając spotkania Wisły. Mourinho wreszcie stworzył drużynę. Czekam z niecierpliwością na spotkanie w Pucharze Króla i jednocześnie mam nadzieję, że piłkarzyki Farsy nie będą już tak często liczyć na odgwizdanie faulu na nich. Gdyby to się działo w lidze angielskiej, to chyba musieliby zmienić fach :D

no tak tak, na pewno . A GDYBY babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.

Simao1 16.04.2011 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 1078707)
no tak tak, na pewno . A GDYBY babcia miała wąsy, to by była dziadkiem.

O tak, rzeczowa i merytoryczna analiza. Gratuluję wylewności i siły argumentów.

A masz jakieś dowody na niesłuszność mojej tezy? Skoro Ty możesz coś negować, to i ja mam do tego prawo, tym bardziej, że nie odbiega to od prawdy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1078706)
ladna piłke gra Real? wyszli defensywnie ustawienie i czekali na kontry, super sie na to patrzy
ciagle przerywali gre, mieli maly procent posiadania pilki

No tak, ładniejsza była monotonna klepanina Barcelony? Dziękuję za takie widowisko.

Po meczu na Camp Nou byłem pełen podziwu dla FCB, ale to co wyczyniali dzisiaj, to błazenada i nie czarujmy się. Więcej trzeźwego spojrzenia kibice Barcelony, bo ta pycha Was w końcu zgubi!

Kris54 16.04.2011 23:47

Średni sens ma jakakolwiek dyskusja, kiedy piszesz "Farsa", "placzki i nic wiecej"," pół godziny leżenia" itd. To są idiotyczne argumenty. Jedyny z którym się zgadzam to brak obiektywizmu w studiu C+ (Kowalczyk miał chyba wpinkę z herbem Barcelony w klapie marynarki?).

Więcej luzu kibice Realu, bo Was rozpacz w końcu zeżre!

Edit: żeby nie było, Real nastawiony był na ostrą grę i pressing, więc miało miejsce lekkie polowanie na kości piłkarzy FCB. Dlatego być może oni leżeli na boisku ciut więcej razy niż gracze Realu. Natomiast co do argumentów o tym, że piłkarze Barcy muszą liczyć na permanentną pomoc sędziów --> :D . Już pominę wspomniany farmazon o lidze angielskiej, te pierdoły słyszę częściej niż tezę o "zamachu" smoleńskim

Simao1 17.04.2011 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 1078713)
Średni sens ma jakakolwiek dyskusja, kiedy piszesz "Farsa", "placzki i nic wiecej"," pół godziny leżenia" itd. To są idiotyczne argumenty. Jedyny z którym się zgadzam to brak obiektywizmu w studiu C+ (Kowalczyk miał chyba wpinkę z herbem Barcelony w klapie marynarki?).

No wybacz, ale bardziej idiotycznego argumentu niż "gdyby babcia miała wąsy" nie da się stworzyć :D

Cytat:

Edit: żeby nie było, Real nastawiony był na ostrą grę i pressing, więc miało miejsce lekkie polowanie na kości piłkarzy FCB. Dlatego być może oni leżeli na boisku ciut więcej razy niż gracze Realu. Natomiast co do argumentów o tym, że piłkarze Barcy muszą liczyć na permanentną pomoc sędziów --> :D . Już pominę wspomniany farmazon o lidze angielskiej, te pierdoły słyszę częściej niż tezę o "zamachu" smoleńskim
1) Chyba nie czytałeś zbyt dokładnie mojej wypowiedzi.
2) Średni sens ma wg Ciebie dyskusja, a jednak wciąż w nią brniesz.

Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54

V-ce versa.

Rozpacz? Krytykę przyjąć potrafię i wiem, że Real nie grał kosmicznej piłki. Za to do Was nie dociera żadna uwaga.

A i jeszcze jedno - uderz w stół, a nożyce się odezwą. Nie chcę pisać nic więcej, bo fanatycy mnie zaraz zjedzą. I tak można się przekomarzać do jutra. Nie znajdziemy konsensusu, a poglądy będą odmienne, toteż zaprzestanę na jednym zdaniu - mam nadzieję, że w środę będzie lepsze widowisko :)

Jaroo1 17.04.2011 00:35

i co lepsze nasze derby Europy czy te hiszpanskie?

X-Ray 17.04.2011 00:43

Cytat:

Co kontakt, to gwizdek i pół godziny leżenia, by w ciągu sekundy wstać i lecieć za piłką
Owszem najlepszy przykład Di Maryśki, który umierał leżąc na boisku, a dosłownie 10 sekund później na pełnej szybkości już walczył o piłkę. Co do meczu.Wynik patrząc obiektywnie sprawiedliwy, można jedynie dywagować co by było gdyby nie kontuzja Carlesa. Barcelona powinna dostać też karnego na faulu na Villi, nie zgadzam się z opiniami i uważam że karny dla Realu był. Reasumując obiektywnie: Real zrobił spore postępy, ale w optymalnym składzie jesteśmy lepsi. Liga jest nasza, Liga jest nasza, bo Liga do nas należy. :)

- otóz to! heheheheh.

W końcu Barcelona po raz kolejny pobiła nowy rekord, tym razem 13 kolejnych bramek w GD.

Ostatnie 6 spotkań: 5-1-0 (13-1) to wciąż wygląda imponująco.

visca el Barca, i tak jak powiedział Grzesiu Mielcarski Copa dela Rey dla RM, LM dla FCB.

alkoholik 17.04.2011 00:48

Dziesiejsze derby Polski były lepsze Amica - Legła to był mecz akcje grad bramek porywająca gra.

wolfy 17.04.2011 00:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maro olTSkul (Post 1078688)
tak,gospodarze.

I dobrze, bo byłem za gospodarzami. Już mi się niedobrze robi od tych zachwytów nad Barceloną.
Szkoda tylko, że kryterium Piechniczka nie jest jeszcze oficjalnie zatwierdzone (poza Pucharem Weszło) i Real nie zgarnie pełnej puli.

Ogryzek 17.04.2011 06:24

A mnie tam cieszy że Barcelona zremisowała i tym samym pozbawiła szans na mistrzostwo Hiszpanii Real. Co tu dużo mówić - przez lata za Franco Real byl faworyzowany przez władze, to teraz muszą trochę lat odpokutować winy:)

Mnie Real kojarzy się ze "stołeczną Legią" i jakoś ich nie lubię. Barcelone podziwiam tylko za grę i takie mecze oglądam jak spektakle. Ten był nudny. Zobaczę co w następnych meczach będzie.

Pan Jotka 17.04.2011 06:36

Mourinho rozpoczął taktyczne zagrywki :D Wg mnie jego cel nr 1 to awans do finału LM także ten mecz oraz następny sa/będą niczym poligon. Mecz zacięty i nie rozumiem narzekań o poziom. Po wypowiedziach wnosze, że jakby Bara strzeliła 5 goli a Real grał padke to poziom byłby większy tak? :> Graja na takim poziomie, ze polska buraczana liga nie zblizy sie do nicz przez nastepne polwiecze.

PS. Cos czuję, że Mourinho wysadzi Barce z siodelka o nazwie LM....

ciacho 17.04.2011 08:11

Wiało nudą na kilometr, już "nasze" wczorajsze "derby" były bardziej porywające, Barca się sfrajerzyła jak ostatnio Legia z Ruchem, ogólnie polska liga:D
PS. Nie wiem jak Barcelona może sobie pozwolić na posiadanie w ataku kogoś takiego jak Villa. Obecnie dla mnie to jest pół napastnika.

JAR0 20.04.2011 07:32

Dzisiaj kolejne starcie. Finał Pucharu Króla w Valencii. Co ciekawe transmisja będzie na TVP 1 od 21:15. A jak któś nie będzie chciał słuchać przypiuszczalnie popisów Dariusza mecz ma być też na Sport klubie.

mitmichael 20.04.2011 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 1079935)
Dzisiaj kolejne starcie. Finał Pucharu Króla w Valencii. Co ciekawe transmisja będzie na TVP 1 od 21:15. A jak któś nie będzie chciał słuchać przypiuszczalnie popisów Dariusza mecz ma być też na Sport klubie.

Wole Szpakowskiego ale przewiduje, ze bedzie spotkanie komentowal Maciek Iwanski, ktorego tez lubie. Real musi w koncu przerwac passe Barcelony i wygrac z nia. Pokazali ostatnio, ze w porownaniu z 1 czescia sezonu teraz sa grozniejsi co pokazali w ostatniej kolejce PD. Moj typ to 3-2 dla Realu

Sardyn 20.04.2011 07:52

Będzie komentował Szpakowski bo wczoraj w sporcie po wiadomościach nadawał relację z Walencji.Na Sportklubie jest liga belgijska jeśli wierzyc ich stronie (swoją drogą dziwne - transmitowali całe rozgrywki a finału już nie).

JAR0 20.04.2011 08:35

No to wtopa. Pamiętam jak transmitowali mecze to sami mówili że i finał będą transmitować. Zostaje denerwujący Darek :/

gigant 20.04.2011 20:11

Dzisiaj wreszcie wielki Real pomści te wszystkie upokorzenia i rozgromi Barcę 1:0. Wszystkie bramki załaduje Ronaldo.:foch:

!!IRIVER!! 20.04.2011 20:18

gigant - nic z tego :D będzie 3:1 dla Barcy, ale na pewno emocji nie zabraknie :)

Eternit 20.04.2011 20:28

"Na trybunach Król Hiszpanii i jego... wysokość Zofija" Szpaku się rozgrzewa :]

Marszałek 20.04.2011 20:35

Szpakowski erudyta, cytaty z głowy, takie lekko przydługawe:)
Drugi nie lepszy. Trzeciak. Już nie mam ochoty tego oglądać.

!!IRIVER!! 20.04.2011 20:38

Stracili łączność ze Szpakiem :D he, he - teraz zaś mądrości Wołka.. i Koseckiego.. Nie lepiej.. :D

Kris54 20.04.2011 20:41

Ogólnie oba chłopaki się przygotowaly - to jest skandal że gra Pinto :) Ale on jest przyjacielem Messiego :) I Guardiola z wdzięczności za to na niego postawił :)

!!IRIVER!! 20.04.2011 20:47

A na trybunach "Olele, olala" :)

Świetny jak dla mnie ten pierwszy kwadrans, dużo agresywnej gry, szkoda, że nie ma więcej akcji. :)

PitM 20.04.2011 21:02

trzeszczą kości....
i Trzeciak: Małurinio to Małurinio tamto

przemo 20.04.2011 21:23

Niesamowita pierwsza połowa:shock:
Naogląda się człowiek polskiej ligi, potem zobaczy coś takiego to mózg staje ....

Real jak na razie taktycznie według mnie genialnie, Barca przez świetną gre Realu praktycznie nie ma nic do powiedzenia. Jedynie czego brakuje to bramek ale i tak jest mega :)
Zobaczymy co bedzie w drugiej połowie :-D

For_FuN_ 20.04.2011 21:24

Wezcie sciagnijcie z anteny Trzeciaka! Facet moze sobie kochac Barcelone i obrazac Real, ale niech nie pokazuje tego komentujac mecz...ja oczekuje fachowosci, a nie "uczuc" do jednej czy drugiej druzyny.

Co do samego meczu, to Real narazie zdecydowanie lepszy. Barca nie stworzyla zadnej groznej sytuacji w 1 polowie.

JAR0 20.04.2011 21:24

I na trybunach jest Shakira, przyjechała specjalnie dla niego (Pique) :rotfl: Tak jak przewidywałem nie da sie ich słuchać. Fajnie agresywnie gra Real.

bondTSW 20.04.2011 21:27

Dajci linka, który nie tnie (obojętnie w jakim języku). drhtv i inne popularne sie wieszają.

banasik 20.04.2011 21:30

Hasta el final, Vamos Real.

2:0 będzie i dziękuję dobranoc. Tak spraliżowanej Barcelony za czasów Pepa jeszcze nie widziałem

Junior_Battle 20.04.2011 21:31

Coś czuje, że zaraz Real odpali jak Wisła z Bełchatowem i bramki sie posypią :>

Forza REAL!

mitmichael 20.04.2011 21:32

Im wiecej tych spotkan GD tym coraz gorzej to wyglada - dzisiaj druzyny postawiły na atak w nogi.

banasik 20.04.2011 21:35

Inna sprawa, że Mallenco każde zetknięcie zawodników zakończone upadkiem jednego z nich odgwizduje jako faul. Paranoja. Wiem, że to nie Anglia, ale bez przesady

Kris54 20.04.2011 21:51

@banasik
racja, ale z drugiej strony Sergio B. i Pepe dali mu na początku powody do takiego sędziowania po wejściach a'la Roy Keane

banasik 20.04.2011 21:55

Tak, ale nie popadajmy w skrajności. Dajmy tym drużynom pograć, poprzepychać się, posmyrać po achillesach. Mallenco chciał tonować nastroje tym gwizdaniem, a rezultat jest odwrotny

przemo 20.04.2011 22:15

Te wywody Trzeciaka na temat "Kto lepszy: Messi vs Ronaldo i dlaczego jest to Messi " są tak denne że bardziej się chyba nie da. O ile nie jestem fanem talentu Ronaldo to patrząc tylko na dzisiejszy mecz obaj grają bez fajerwerków. W pierwszej nie było widać Messiego w drugiej nie widać Ronlado proste..

ed: No właśnie Ronaldo spartolił tak na podważenie mojej teorii ;)

Kolumbus 20.04.2011 22:25

goł goł Real :)

1986 20.04.2011 22:30

Zaraz pewnie jakaś czerwona kartka dla Realu...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl