Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorza zwolniony z Wisly. Kto nastepca ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7074)

SpoXsteR 15.03.2010 11:44

Sami sobie zaprzeczacie.. piszecie ze potrzebny jest trener z zagranicy.. był już Petrescu i co z tego wynikło? gówno..
skończy jak Petrescu..
czemu? bo dopóki mentalnosc pilkarzy sie nie zmieni to zaden trener tu nie pomoze!

Griszka30KR 15.03.2010 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toldo (Post 869647)
Myslisz, że tak łatwo jest kontrakt rozwiązać?Wtedy dopiero nie wygrzebalibyśmy z długów za odszkodowania. A układy może rozbić tylko trener, który w Polsce jeszcze nie pracował, bo tak to wszyscy są oklepani z naszego podwórka.

Ej nie napisałem,ze juz od razu,tylko wskazałem przyczyny.Mysle ,ze odsuniecie od pierwszego zespołu tych piłkarzy dało by do myslenia,zaczęły by sie jakies negocjacje i moze chęc dojścia do konstruktywnych wniosków...Poza tym jakosciowo bysmy nie stracili,no moze poza Piotrem Brozkiem,ale na tej pozycji mógłby grac Junior.

podszywacz 15.03.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbyychu (Post 869642)
chytry dwa razy traci.

jakikolwiek by nowy trener nie był, mam nadzieje, że tych co bardziej rozkapryszonych i leniwych będzie trzymał za mordy.

Tak, i postraszy Brożka albo Pawełka: jak będziecie "be" to dam was na ławkę i wejdą "cacy" Leszczak albo inny Burliga. Z całym szacunkiem, Mourinho nic tutaj nie zdziała. Żeby cokolwiek zmienić w klubie na ławce powinien siedzieć zawodnik pokroju Lewandowskiego i to na każdą pozycję.

St@chu 15.03.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 869648)
A Winfried? Dupa z niego, a nie trener. Sukces w Afryce i długo, długo nic. Poza tym wygląda jak niemiecki gej...

Był już u nas taki jeden... Ja tam na niego nie narzekałem...

TSW Fanatyk 15.03.2010 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 869667)
Sami sobie zaprzeczacie.. piszecie ze potrzebny jest trener z zagranicy.. był już Petrescu i co z tego wynikło? gówno..
skończy jak Petrescu..
czemu? bo dopóki mentalnosc pilkarzy sie nie zmieni to zaden trener tu nie pomoze!

ale ktoś tą mentalność musi im zmienić...

krasny 15.03.2010 11:50

Zastanawiam się czy nowego trenera nie będzie przypadkiem wybierał już Grzegorz Mielcarski.
Kilka razy w ostatnich tygodniach pisano juz o mozliwosci jego powrotu do Wisły, czego jestem zdecydowanym zwolennikiem.

Mam nadzieje ze nowy trener bedzie potrafił wprowadzic ostrzejszy rygor do zespołu.
Chociaz to pewnie moje pobożne życzenia...

Trzeba czekac na oficjalne info o nowym trenerze.

PS. Nie byłem zwolennikiem zwolnienia Skorży, jednak trzeba szczerze przyznac ze sam sobie zgotował taki los.
Trzymanie w pierwszym składzie Pawełka, Brożka, nieważne w jakiej formie byli to duzy błąd. Praktycznie zerowa rotacja. Nie wprowadzanie do składu młodych zawodników. Sporo pewnie jeszcze sie znajdzie.

Idzie nowe...

Ksaron 15.03.2010 11:50

Kto był odpowiedzialny za zatrudnienie Garguły czy Łobodzińskiego ?
Biorą bardzo wysokie zarobki (jak na polską ligę) a wkład mają niewielki, więc nie mówcie że Cupiał nie daje nic na transfery.
Ciekawe kto też wymyślił transfer z youtube Hristova.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 869639)
Mam takie same zdanie. Nikt nie powie, że trener który 2 mistrzostwa zdobył nagle zapomniał jak się trenuje. On po prostu miał co raz gorszych grajków do dyspozycji. a i tak swoje robił.

A czy jakiś inny w polskich klubach miał lepszych od niego ?

GAMBOS 15.03.2010 11:51

Teraz to ja jestem ciekawy jutrzejszego meczu z Lechią jak zawodowcy zagrają i kto ich jutro poprowadzi ?????????????????????????

Jaroo1 15.03.2010 11:51

Cytat:

Czas budowac nowa profesjonalna Wisle.
zgadzam sie ale... jak RN szuka zlotego srodka w trenerze zakladajac " szukamy ****a trenera ktory przyjdzie i nam tu cuda wyczyni" to sie myli. Najpierw trzeba od gory zaczac zmiany bo trener tylko dyryguje tym co ma. Niech sypna kasa na transfery, jakiegos bramkarza wreszcie kupia a nie wymagaja ze trener z gowna ukreci bata. Nie ma kasy na transfery, pilkarze w sumie z roku na rok ci sami (oczywiscie przychodza nowi ale trzon jest jeden przez wiele lat) i jakos zawsze przychodzi zły trener, a pilkarze to sa ok? Wyjebac tych bez ambicji dla przykladu a nie pokazywac ze cala odpowiedzialnosc za wyniki zespolu bierze na siebie trener. Teraz przyjdzie Murinho i nic sie nie zmieni bo mamy bande kopaczy a nie pilkarzy, do tego sztab medyczny do dupy i pol skladu to szpital, nie ma kasy na transfery. I dupa nic sie nie zmieni skoro w tej ukladance tylko jeden puzel wymienimy!!!
Przyznaje ze bronilem Skorzy ale uswiadamiam sobie ze za jego czasow Wisła nie grała efektownie a i teraz te porazki naprawde bolały ale jak mowie trener to tylko jeden mały puzel!

SpoXsteR 15.03.2010 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 869674)
ale ktoś tą mentalność musi im zmienić...

i nie jest to trener...
a Cupiał czy RN.. poprzez odsunięcie do młodej ekstraklasy, zamrozenia wszystkich premii, ukrócenia kwot kontraktów... jest wiele sposobów.. nic tu nie pomogą krzyki, motywacja itp ze strony trenera.. ich motywacją powiny być własnie pieniądze.. bo w ich rozumowaniu jest to najwazniejsze..
oni muszą zdawać sobie sprawę że jak coś nie wyjdzie to będzie o jedno 0 za mało, bo większosc z nich ma w tyłku czy Wisla bedzie mistrzem czy nie..
problem jest własnie w piłkarzach, a nie w trenerze. ludzie.. praktycznie ten sam skład jak równy z równy grał z Barceloną (bez względu na wynik z 1 pierwszego meczu, grała podstawowa jedenastka Barcelony) by tydzien pozniej zremisowac przykladowo z Odrą.. wina trenera? czy widzimisię pilkarzy?

DysoN 15.03.2010 11:52

a Petrescu znalazl juz nowy klub?

AYALA 15.03.2010 11:52

kogoś doświadczonego za Skorże powinno sie zatrudnic chociaż na te 3 miesiące do czerwca żeby obronic mistrzostwo

zordon 15.03.2010 11:53

tu już nie chodzi o to, czy skorża był dobrym trenerem czy nie. Po prostu się wypalił, nie miał pomysłu jak umotywować piłkarzy. A w takich sytuacjach żeby coś się ruszyło potrzeba wstrząsu. Moim zdaniem dobra decyzja. Na tą kopaninę już się nie dało patrzeć przynajmniej pół roku. Teraz tylko trener z zagranicy z JAJAMI i zaczniemy znów wygrywać

3michal_04 15.03.2010 11:55

Nowego trenera poznamy ok. 17:00 - pewne info

Wehrmacht 15.03.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ksaron (Post 869677)
A czy jakiś inny w polskich klubach miał lepszych od niego ?

No chyba mi nie powiesz, że Lech ma od nas słabszy skład -.- bo praktycznie na każdej pozycji poza obroną je nas na śniadanie. a mimo to nie jest liderem. Skorża teraz w Lechu to jak kiedyś u nas Kasperczak. Po 10 kolejkach byłoby wiadome kto jest mistrzem. Jak w pierwszym sezonie gdy grał jeszcze Kosa.

Zbyychu 15.03.2010 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DysoN (Post 869683)
a Petrescu znalazl juz nowy klub?

Kubań Krasnodar.

bartek89TS 15.03.2010 11:56

Paranoja !!!I co to teraz da???Najgłupsza decyzja jaka mogła byc , zwalniac trenera na 9 kolejek przd koncem sezonu...Cieszcie się cieszcie i przyjdzie pewnie ten szwab...super!:/ 1906 % SZACUNKU I POPARACIA DLA MACIEJA SKORŻY !

TSW Fanatyk 15.03.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 869682)
i nie jest to trener...
a Cupiał czy RN.. poprzez odsunięcie do młodej ekstraklasy, zamrozenia wszystkich premii, ukrócenia kwot kontraktów... jest wiele sposobów.. nic tu nie pomogą krzyki, mobilizacja itp ze strony trenera..
oni muszą zdawać sobie sprawę że jak coś nie wyjdzie to będzie o jedno 0 za mało, bo większosc z nich ma w tyłku czy Wisla bedzie mistrzem czy nie..
problem jest własnie w piłkarzach, a nie w trenerze. ludzie.. praktycznie ten sam skład jak równy z równy grał z Barceloną (bez względu na wynik z 1 pierwszego meczu, grała podstawowa jedenastka Barcelony) by tydzien pozniej zremisowac przykladowo z Odrą.. wina trenera? czy widzimisię pilkarzy?

ale tez szczerze wątpię że np. poprzez zamrożenie premii zawodnicy się więcej zmotywują... nasze gwiazdki jeszcze bardziej się obraża (może to by było dobre bo można by ich wtedy pożegnać)

a może Rysiu Tarasiewicz?

INZAGHI 15.03.2010 11:57

HAHAHAHAHAHA

A widziałeś tu jakąś organizację drużyny?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 869638)
Zły ruch działaczy...Teraz zmiana trenera może skutkować zupełną dezorganizacją drużyny.Nigdy nie zapomnę tego czego dokonał Skorża.Szkoda bo miał wielki talent ale zawiódł w najważniejszych spotkaniach...Tak naprawdę był już skreślony po meczu z Levadią...Masakra..

Bartosz 15.03.2010 11:58

Trzeba zatrudnić kata, żeby tych nierobów zmobilizować do pracy.

Wehrmacht 15.03.2010 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 869691)

Proszę Cię, nawet tak nie żartuj -.-

sqallpl 15.03.2010 11:59

Pan Henryk bedzie mial blisko do willi :) .

a tak na powazanie to mam nadzieje ze nie beda tego zwolnienia zalowac...

DysoN 15.03.2010 11:59

Cytat:

Wtedy by bylo tak:

Zamienil stryjek (Cupiał) siekierke (Skorze) na kijek (Tarasia).

AYALA 15.03.2010 12:01

Cytat:

to już wole Boba albo Czesia M. bo na klasowego trenera z zagranicy nas nie stac no chyba że kogoś klasy Bakero

Crusi 15.03.2010 12:01

Cos czuje po kosciach ze sie Cupial z Henkiem przeprosza... Co do Kulawika albo Moskala to nei sadze zeby oni mieli byc tymczasowo, bo tak jak ktos wczesniej wspomnial, w tym wypadku odrazu by oglosili a nie czekali na pozniej. Pewnie bedzie popoludniu jakas konferencja albo cos.

TSW Fanatyk 15.03.2010 12:02

to było napisane z lekka ironią... :)

ja jestem za trenerem z zagranicy :)

DrunkenBear 15.03.2010 12:03

Nie sądzę żeby Rysiu odszedł z ukochanego Śląska.... Poza tym przy jego systemie płac, to taki Garguła, czy Brożek mogli by liczyć co najwyżej na 150k euro rocznie ze wszystkimi premiami ;D

Speedy 15.03.2010 12:03

"Topór ścinający głowy trenerów w Ekstraklasy w akcji. Po Janie Urbanie, Dariuszu Fornalaku przed momentem został zwolniony z Wisły Maciej Skorża. Z nieoficjalnych źródeł wiemy, że na 90 procent Wisłę już w najbliższym czasie poprowadzi Winfried Schaefer."

http://sport.interia.pl/raport/wisla...aefera,1451889

nesta 15.03.2010 12:03

No to wydaje sie, ze ktos z dwojki Schaefer - Kasperczak... Szczerze mowiac to wolalbym tego drugiego.

DrewniaQ 15.03.2010 12:04

Mi jest smutno i tyle! Tak się przyzwyczaiłem, że teraz ciężko będzie się przestawić i to na Niemca.

Rob_Zombie 15.03.2010 12:04

Cytat:

Proszę, nie strasz!!

Ksaron 15.03.2010 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 869688)
No chyba mi nie powiesz, że Lech ma od nas słabszy skład -.- bo praktycznie na każdej pozycji poza obroną je nas na śniadanie. a mimo to nie jest liderem. Skorża teraz w Lechu to jak kiedyś u nas Kasperczak. Po 10 kolejkach byłoby wiadome kto jest mistrzem. Jak w pierwszym sezonie gdy grał jeszcze Kosa.

Ma porównywalny skład z jeszcze gorszą ławką rezerwowych.
30% siły w ataku dodał im ten cały Kryvets.

darotsok73 15.03.2010 12:05

Moim skromnym zdaniem fatalny , którkowzroczny i doraźny ruch zarządu naszej Wisełki . Tak samo jak większość poprzednich rozstań z trenerami.
Polacy jak zwykle nie uczą się na błędach.
Żaden trener z gówna tortu nie ulepi , choćby tydzień mieszał , posypywał cukrem , kokosem i rodzynkami , obiecywał że będzie pyszne w środku nadal będzie gówno . Tak właśnie jest z polskimi kopaczami .
. Przyjdzie jakiś Probierz , Fornalik , Nowak czy Kowalski , wygra ze 2 mecze i powiedzą -cudotwórca.. :D.

Brawo nasi ZAWODOWI KOPACZE możecie być z siebie dumni. Daliście z siebie wszystko. Możecie już jechać na podbój europy.

Arked 15.03.2010 12:05

Zatrudnimy nowego trenera, dajmy na to Schaefera i w okienku transferowym znowu na transfery wydamy grosze kupując odpady. A potem będzie zdziwienie, że nasza gra ofensywna to dno skoro od niepamiętnych czasów nie pozyskaliśmy napastnika, który zrobiłby różnice i byłby gwiazdą drużyny. Na ławce dalej będą siedzieć piłkarskie półprodukty, a jedynymi sensownymi zawodnikami w kadrze zostaną przeciętniak z ligi francuskiej Issa Ba (o ile nie wykończą go kontuzje) i może Marcelo, Alvarez i Kirm. Ja w tym wszystkim nie widzę sensu. Cupiał w ogóle nie uczy się na swoich błędach.

arti 15.03.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DrunkenBear (Post 869703)
Nie sądzę żeby Rysiu odszedł z ukochanego Śląska.... Poza tym przy jego systemie płac, to taki Garguła, czy Brożek mogli by liczyć co najwyżej na 150k euro rocznie ze wszystkimi premiami ;D

Daj spokój Tarasiewicz to żaden trener. Oglądałem Go kiedyś w lidze+ extra. Facet nie umiał sklecić przez godzinę jednej ciekawej wypowiedzi. Z Nim Śląsk się będzie do 2200 roku kisił na miejscach 6-8 max.

Lemoniadowy Joe 15.03.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 869710)
Żaden trener z gówna tortu nie ulepi , choćby tydzień mieszał , posypywał cukrem , kokosem i rodzynkami , obiecywał że będzie pyszne w środku nadal będzie gówno . Tak właśnie jest z polskimi kopaczami .

.

ja tylko chciałem przypomnieć że paru nowych graczy za panowania Skorży/Bednarza przyszło i to nie za frytki tylko za spora kasę i poza Marcelo to co oni grają wiec do kogo żal

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 869711)
Zatrudnimy nowego trenera, dajmy na to Schaefera i w okienku transferowym znowu na transfery wydamy grosze kupując odpady.

moim zdaniem nawet tych grosze które ostatnio mieli nie potrafili wydać

sqallpl 15.03.2010 12:08

Schaefer moglby sciagnac tu pewnie kilku czarnych przyjaciol, ktorzy wynieraja sie na pilkarska emeryture.

Baala 15.03.2010 12:09

Winfried Schaefer nie wiem czemu właśnie on? Jest na rynku Niemieckim kilku znacznie lepszych fachwców którzy podejrzewam chcieliby takie same zarobki. Problem Schaefera jet taki że ostatni poważny klub piłkarski prowadził w latach 90-siątych. Później była reprezentacja i dogorywanie w ZEA, tam chyba raz wygrał mistrzostwo. Ten trener juz od dawna jest na peryferjach futbolu i tak naprawdę to wielka niewiadoma.

Pablo84 15.03.2010 12:12

Ludzie, czego wy się spodziewacie po nowym trenerze?Że z dnia na dzień zamieni styl drużyny i zaczniemy wygrywac jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki?

Skorża na początku swojej pracy mówił, że potrzebuje czasu by zarzucić swój styl zespołowi.Miał 3 lata.
Tak, zdobył 2 mistrzostwa: 1 Efektownie, drugie z dużą dozą szczęscia.Jednak styl, a raczej jebo brak, oraz baty w Europie mówią same za siebie.Drużyna od 2 lat cofa się w rozwoju...
Porównujecie tu skład Lecha i Legii.Ludzie, my mamy w kadrze 13 obecnych lub byłych kadrowiczów- nie byle jakich kopaczy typu Ujek czy inny Gajtkowski.Takim kopaczom nie wypada zejść aż na tak żenujący poziom.

INZAGHI 15.03.2010 12:12

I bardzo dobrze.

Najważniejsze żeby grac w piłkę nawet kosztem Mistrzostwa Polski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 869652)
Będziemy tego żałować.

Obym się mylił.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl