![]() |
Sami sobie zaprzeczacie.. piszecie ze potrzebny jest trener z zagranicy.. był już Petrescu i co z tego wynikło? gówno..
skończy jak Petrescu.. czemu? bo dopóki mentalnosc pilkarzy sie nie zmieni to zaden trener tu nie pomoze! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zastanawiam się czy nowego trenera nie będzie przypadkiem wybierał już Grzegorz Mielcarski.
Kilka razy w ostatnich tygodniach pisano juz o mozliwosci jego powrotu do Wisły, czego jestem zdecydowanym zwolennikiem. Mam nadzieje ze nowy trener bedzie potrafił wprowadzic ostrzejszy rygor do zespołu. Chociaz to pewnie moje pobożne życzenia... Trzeba czekac na oficjalne info o nowym trenerze. PS. Nie byłem zwolennikiem zwolnienia Skorży, jednak trzeba szczerze przyznac ze sam sobie zgotował taki los. Trzymanie w pierwszym składzie Pawełka, Brożka, nieważne w jakiej formie byli to duzy błąd. Praktycznie zerowa rotacja. Nie wprowadzanie do składu młodych zawodników. Sporo pewnie jeszcze sie znajdzie. Idzie nowe... |
Kto był odpowiedzialny za zatrudnienie Garguły czy Łobodzińskiego ?
Biorą bardzo wysokie zarobki (jak na polską ligę) a wkład mają niewielki, więc nie mówcie że Cupiał nie daje nic na transfery. Ciekawe kto też wymyślił transfer z youtube Hristova. Cytat:
|
Teraz to ja jestem ciekawy jutrzejszego meczu z Lechią jak zawodowcy zagrają i kto ich jutro poprowadzi ?????????????????????????
|
Cytat:
Przyznaje ze bronilem Skorzy ale uswiadamiam sobie ze za jego czasow Wisła nie grała efektownie a i teraz te porazki naprawde bolały ale jak mowie trener to tylko jeden mały puzel! |
Cytat:
a Cupiał czy RN.. poprzez odsunięcie do młodej ekstraklasy, zamrozenia wszystkich premii, ukrócenia kwot kontraktów... jest wiele sposobów.. nic tu nie pomogą krzyki, motywacja itp ze strony trenera.. ich motywacją powiny być własnie pieniądze.. bo w ich rozumowaniu jest to najwazniejsze.. oni muszą zdawać sobie sprawę że jak coś nie wyjdzie to będzie o jedno 0 za mało, bo większosc z nich ma w tyłku czy Wisla bedzie mistrzem czy nie.. problem jest własnie w piłkarzach, a nie w trenerze. ludzie.. praktycznie ten sam skład jak równy z równy grał z Barceloną (bez względu na wynik z 1 pierwszego meczu, grała podstawowa jedenastka Barcelony) by tydzien pozniej zremisowac przykladowo z Odrą.. wina trenera? czy widzimisię pilkarzy? |
a Petrescu znalazl juz nowy klub?
|
kogoś doświadczonego za Skorże powinno sie zatrudnic chociaż na te 3 miesiące do czerwca żeby obronic mistrzostwo
|
tu już nie chodzi o to, czy skorża był dobrym trenerem czy nie. Po prostu się wypalił, nie miał pomysłu jak umotywować piłkarzy. A w takich sytuacjach żeby coś się ruszyło potrzeba wstrząsu. Moim zdaniem dobra decyzja. Na tą kopaninę już się nie dało patrzeć przynajmniej pół roku. Teraz tylko trener z zagranicy z JAJAMI i zaczniemy znów wygrywać
|
Nowego trenera poznamy ok. 17:00 - pewne info
|
Cytat:
No chyba mi nie powiesz, że Lech ma od nas słabszy skład -.- bo praktycznie na każdej pozycji poza obroną je nas na śniadanie. a mimo to nie jest liderem. Skorża teraz w Lechu to jak kiedyś u nas Kasperczak. Po 10 kolejkach byłoby wiadome kto jest mistrzem. Jak w pierwszym sezonie gdy grał jeszcze Kosa. |
Cytat:
|
Paranoja !!!I co to teraz da???Najgłupsza decyzja jaka mogła byc , zwalniac trenera na 9 kolejek przd koncem sezonu...Cieszcie się cieszcie i przyjdzie pewnie ten szwab...super!:/ 1906 % SZACUNKU I POPARACIA DLA MACIEJA SKORŻY !
|
Cytat:
a może Rysiu Tarasiewicz? |
HAHAHAHAHAHA
A widziałeś tu jakąś organizację drużyny? Cytat:
|
Trzeba zatrudnić kata, żeby tych nierobów zmobilizować do pracy.
|
Cytat:
Proszę Cię, nawet tak nie żartuj -.- |
Pan Henryk bedzie mial blisko do willi :) .
a tak na powazanie to mam nadzieje ze nie beda tego zwolnienia zalowac... |
Cytat:
Zamienil stryjek (Cupiał) siekierke (Skorze) na kijek (Tarasia). |
Cytat:
|
Cos czuje po kosciach ze sie Cupial z Henkiem przeprosza... Co do Kulawika albo Moskala to nei sadze zeby oni mieli byc tymczasowo, bo tak jak ktos wczesniej wspomnial, w tym wypadku odrazu by oglosili a nie czekali na pozniej. Pewnie bedzie popoludniu jakas konferencja albo cos.
|
to było napisane z lekka ironią... :)
ja jestem za trenerem z zagranicy :) |
Nie sądzę żeby Rysiu odszedł z ukochanego Śląska.... Poza tym przy jego systemie płac, to taki Garguła, czy Brożek mogli by liczyć co najwyżej na 150k euro rocznie ze wszystkimi premiami ;D
|
"Topór ścinający głowy trenerów w Ekstraklasy w akcji. Po Janie Urbanie, Dariuszu Fornalaku przed momentem został zwolniony z Wisły Maciej Skorża. Z nieoficjalnych źródeł wiemy, że na 90 procent Wisłę już w najbliższym czasie poprowadzi Winfried Schaefer."
http://sport.interia.pl/raport/wisla...aefera,1451889 |
No to wydaje sie, ze ktos z dwojki Schaefer - Kasperczak... Szczerze mowiac to wolalbym tego drugiego.
|
Mi jest smutno i tyle! Tak się przyzwyczaiłem, że teraz ciężko będzie się przestawić i to na Niemca.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ma porównywalny skład z jeszcze gorszą ławką rezerwowych. 30% siły w ataku dodał im ten cały Kryvets. |
Moim skromnym zdaniem fatalny , którkowzroczny i doraźny ruch zarządu naszej Wisełki . Tak samo jak większość poprzednich rozstań z trenerami.
Polacy jak zwykle nie uczą się na błędach. Żaden trener z gówna tortu nie ulepi , choćby tydzień mieszał , posypywał cukrem , kokosem i rodzynkami , obiecywał że będzie pyszne w środku nadal będzie gówno . Tak właśnie jest z polskimi kopaczami . . Przyjdzie jakiś Probierz , Fornalik , Nowak czy Kowalski , wygra ze 2 mecze i powiedzą -cudotwórca.. :D. Brawo nasi ZAWODOWI KOPACZE możecie być z siebie dumni. Daliście z siebie wszystko. Możecie już jechać na podbój europy. |
Zatrudnimy nowego trenera, dajmy na to Schaefera i w okienku transferowym znowu na transfery wydamy grosze kupując odpady. A potem będzie zdziwienie, że nasza gra ofensywna to dno skoro od niepamiętnych czasów nie pozyskaliśmy napastnika, który zrobiłby różnice i byłby gwiazdą drużyny. Na ławce dalej będą siedzieć piłkarskie półprodukty, a jedynymi sensownymi zawodnikami w kadrze zostaną przeciętniak z ligi francuskiej Issa Ba (o ile nie wykończą go kontuzje) i może Marcelo, Alvarez i Kirm. Ja w tym wszystkim nie widzę sensu. Cupiał w ogóle nie uczy się na swoich błędach.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Schaefer moglby sciagnac tu pewnie kilku czarnych przyjaciol, ktorzy wynieraja sie na pilkarska emeryture.
|
Winfried Schaefer nie wiem czemu właśnie on? Jest na rynku Niemieckim kilku znacznie lepszych fachwców którzy podejrzewam chcieliby takie same zarobki. Problem Schaefera jet taki że ostatni poważny klub piłkarski prowadził w latach 90-siątych. Później była reprezentacja i dogorywanie w ZEA, tam chyba raz wygrał mistrzostwo. Ten trener juz od dawna jest na peryferjach futbolu i tak naprawdę to wielka niewiadoma.
|
Ludzie, czego wy się spodziewacie po nowym trenerze?Że z dnia na dzień zamieni styl drużyny i zaczniemy wygrywac jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki?
Skorża na początku swojej pracy mówił, że potrzebuje czasu by zarzucić swój styl zespołowi.Miał 3 lata. Tak, zdobył 2 mistrzostwa: 1 Efektownie, drugie z dużą dozą szczęscia.Jednak styl, a raczej jebo brak, oraz baty w Europie mówią same za siebie.Drużyna od 2 lat cofa się w rozwoju... Porównujecie tu skład Lecha i Legii.Ludzie, my mamy w kadrze 13 obecnych lub byłych kadrowiczów- nie byle jakich kopaczy typu Ujek czy inny Gajtkowski.Takim kopaczom nie wypada zejść aż na tak żenujący poziom. |
I bardzo dobrze.
Najważniejsze żeby grac w piłkę nawet kosztem Mistrzostwa Polski. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl