Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Upadek Hutnika (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6711)

Wiesiek 02.12.2009 23:56

Ciekawe, czy zgodziłbys się siedzieć na krzesełkach ze stradionu Cracovii, gdyby spotkał nas taki sam los jak Hutnika? Chyba bym wolał, oglądać mecze siedząc na gołej ziemi :)

Spalenie krzesełek było totalną głupotą, ale można było to załatwic w trochę bardziej cywilizowany sposób - np: oddać je innym klubom.

Co do samego Hutnika, to osobiscie jest mi ich żal. Mój Kuzyn chodzi na mecze od nastu już lat i widzę co chłopak przeżywa... Nie dawno była akcja, w której jakis schorowany facet nie mogący już nawet wyjsc z domu przekazał piłkarzom 5000 zł, bo Ci nie dostawali kasy od wakacji.

Jak sobie zestawić, koszt takiego Łobodzińskiego zarabiającego 800 tys. z możliwoscią utrzymania za podobne pieniądze klubu w 2 lidze to dla mnie jest to skrajna niesprawiedliwoscią.

Według mnie Hutnika powinno przejąć miasto, gdyż ze sponsoringu nigdy się nie utrzyma. I to miasto powinno łożyć na ten klub... Jakby nie patrzeć w NH mieszka 2/5 wszystkich mieszkańców Krakowa... Przecież musi tam być jakis sport.

HutnikKraków1950 03.12.2009 06:40

Nie zrozumiałeś. Nie była to ŻADNA zasłona dyna tylko nasze zdanie na temat pewnych sprawach. Nie mniej jednak w tym czasie rozmowy trwały i dalej były niezadowalające. Te krzesełka to był tylko taki przerywnik. 4 strony czyli miasto-Hutnik-Wisła-Cracovia jak nie mogły dojść do porozumienia tak dalej nie mogą a nasze zdanie tak czy siak i tak mają w dupie. Każdy patrzy na każdego i nic się nie dzieje...

Reasumując - dacie nam 80% kasy co Zagłębiu to będziecie grać spokojnie a do takich kwot daleko także nie ma o czym mówić.

Zresztą modernizacja stadionu idzie zgodnie z planem i cały czas trwa. Niedługo zaczną byc budowane ogrodzenia i wszelkie obiekty związane z kwestią bezpieczeństwa i to że się tak to wlecze to już nie do nas pretensje.

miasto spółce remontowej i tak wisi 100 tys zł. za wyromentowanie sobie stadioniu (maszty do stawiania dali jakiejś firmie z póław wiec z kolejenj kasy na ojebali) a wam daje 30 mln lekką ręką. Rozumiem że dalko nam do was ale 100 tys do też daleko do 30 mln.

Mio wszystko skoro w 4 lidze potrafiło przyjść kilka razy 2000 tys. ludzie to nie jest tak najgorzej i myslę że powinniśmy na 2 szczeblu rozgrywkowym istnieć.

Proud 03.12.2009 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HutnikKraków1950 (Post 825035)
Nie zrozumiałeś. Nie była to ŻADNA zasłona dyna tylko nasze zdanie na temat pewnych sprawach. Nie mniej jednak w tym czasie rozmowy trwały i dalej były niezadowalające. Te krzesełka to był tylko taki przerywnik. 4 strony czyli miasto-Hutnik-Wisła-Cracovia jak nie mogły dojść do porozumienia tak dalej nie mogą a nasze zdanie tak czy siak i tak mają w dupie. Każdy patrzy na każdego i nic się nie dzieje...

Reasumując - dacie nam 80% kasy co Zagłębiu to będziecie grać spokojnie a do takich kwot daleko także nie ma o czym mówić.

Zresztą modernizacja stadionu idzie zgodnie z planem i cały czas trwa. Niedługo zaczną byc budowane ogrodzenia i wszelkie obiekty związane z kwestią bezpieczeństwa i to że się tak to wlecze to już nie do nas pretensje.

miasto spółce remontowej i tak wisi 100 tys zł. za wyromentowanie sobie stadioniu (maszty do stawiania dali jakiejś firmie z póław wiec z kolejenj kasy na ojebali) a wam daje 30 mln lekką ręką. Rozumiem że dalko nam do was ale 100 tys do też daleko do 30 mln.

Mio wszystko skoro w 4 lidze potrafiło przyjść kilka razy 2000 tys. ludzie to nie jest tak najgorzej i myslę że powinniśmy na 2 szczeblu rozgrywkowym istnieć.

:shock:
całą małopolska na 4 ligę chodzi?

dziwne by było żeby Cracovia i Wisła chciały płacić Wam tyle co Zagłębiu. Przecież w Sosnowcu stadion był przygotowany do rozgrywek ekstraklasy. A na Hutniku potrzeba inwestucji.

joshi 03.12.2009 11:39

co by nie mówić, kolejny raz pseudo działacze doprowadzili klub do ruiny,
Hutnik na pewno nie zginie, bo ma zaplecze kibicowskie, niewielkie ale ma. Założą stowarzyszenie, zaczną grać od 5 czy 6 ligi i jakoś to im będzie szło.
Dziwi mnie jedynie fakt, że mając do dyspozycji taki zaplecze ( kilka boisk, balon, nowoczesna hala, basen) nie są w stanie na tym zarabiać?
A co do Mittala to ja mu się nie dziwię, to jest chyba jedna z największych firm w swojej branży na świecie, więc oni raczej spoglądają na sport w wydaniu światowym a nie osiedlowym...

Vinci 03.12.2009 11:45

A od 6 nie zaczną, bo już teraz w związku mówi się, że w przypadku upadku będą chcieli zgłosił drużynę od najwyższego możliwego szczebla. Chcą uniknąć wizyt kibiców Hutnika, na obiektach (a raczej boiskach), które nie są w stanie przyjmować tego typu grup gości. Oczywiście wszystko pod płaszczykiem dotychczasowych osiągnięć klubu, które są niezaprzeczalne.

Ciekawostką jest dla mnie informacja, wedle której walne zebranie, na którym miano ogłosić upadek klubu zostało przesunięte o kilka dni. Ponoć pojawiła się, jakaś ostatnia iskierka nadziei dla tego klubu.

W sumie to zastanawiam się dlaczego niektórzy piszą, że po upadłości Hutnik nagle przestanie istnieć?

Jarza 03.12.2009 11:53

A ja Wam powiem, że Hutnika mi żal - mam do niego sentyment choćby dlatego, że pierwszy raz na meczu byłem właśnie na pojedynku Wisła - Hutnik w latach 90 (skończyło się 1:1).
Co więcej zawsze po cichu liczyłem, że uda się choć częściowo odbudować dawnego Hutnika z lat gdy grali z AS Monaco. Niestety wygląda na to, że czy to Kraków, czy Nowa Huta - ten sam burdel i każdy kto choć wyżej patrzy tylko jakby tu pod siebie coś zawinąć.

A z Hutnika można spokojnie zrobić dobrą markę - kwestia jedynie mądrego zarządu i oczywiście dobrego i cierpliwego sponsora - trzeba dobrej głowy żeby to ogarnąć i świeżej krwi, której będzie się chcieć.
Co więcej porównywanie Hutnika do drużyn osiedlowych to lekkie nieporozumienie - mimo wszystko to zupełnie co innego niż Grzegórzecki, Clepardia, czy Prądniczanka...

Jednym słowem szkoda...

Hamas_kr 03.12.2009 12:25

Płaczmy, płaczmy a na następnym meczu pozbierajmy kase dla nich...

Proponuje swoje poparcie, ciepłe słowa i najlepiej czyny przelać na naszych braci z Tarnowa, a nie rozwodzić się nad klubem z SS.

Kandzior 03.12.2009 12:37

Mimo wszystko szkoda. Jestem tylko ciekaw, co się stanie z kibicami Hutnika. Szczególnie z tymi, którzy prężnie działali na rzecz ruchu kibicowskiego na Suchych Stawach.

Tisu 03.12.2009 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 825088)
Mimo wszystko szkoda. Jestem tylko ciekaw, co się stanie z kibicami Hutnika. Szczególnie z tymi, którzy prężnie działali na rzecz ruchu kibicowskiego na Suchych Stawach.

Trzeba uważać , żeby druga strona Błoń ich nie przygarnęła.

Daja`n 03.12.2009 13:45

Hutnik już upadł wystarczy popatrzeć ilu kibiców przychodzi na ich mecze.A są liderami.Więc czego tu żałować jacy kibice taki klub jaki klub tacy kibice.

TSNH 03.12.2009 14:03

Daju'u roczej nie upadł kibicowsko i nie upadnie.
A przykład podałeś nie najlepszy bo na ost .meczu(przy oświetleniu) to było chyba 2tys.....
Przy założnieu że żydów w Sosonowcu na Ekstraklasnie kiedyś było 60 ciu to chyba niezły wynik

Daja`n 03.12.2009 14:14

To co będą robić jak im klub przestanie istnieć?Będą chodzić na pływanie synchroniczne?Przejdą na Wisłę albo Cracovię i tyle po nich zostanie.Jak ktoś kocha piłkę nożną to gdzieś musi chodzić na meczyki.

TSNH 03.12.2009 14:33

haha ta jasne.
Musisz być nieźle naiwny żeby myśleć że jak ogłoszą upadłość to przyjdą na Wisłe albo KSC.
I wogóle ogłoszenie upadłości nie ma nic wspólnego z końcem istnienia. W najgorszym wypadku będą grać w niższej(najniższej) lidze tak jak grają kluby amatorskie i tyle.

Leh71 03.12.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 825109)
To co będą robić jak im klub przestanie istnieć?Będą chodzić na pływanie synchroniczne?Przejdą na Wisłę albo Cracovię i tyle po nich zostanie.Jak ktoś kocha piłkę nożną to gdzieś musi chodzić na meczyki.

Super kibic z Ciebie jeżeli tak myślisz.
Jak to piszesz- kocham piłkę nożną ale gdyby tak nastapił kataklizm i Wisłę by zlikwidowali to nigdy zw życiu nie zacząłbym chodzić na inny klub.Ta miłośc jest tylko jedna.

szczepanwislak 03.12.2009 15:21

Nikt żle nie życzy Hutnikowi , fakt szkoda klubu ale jeszcze nic nie jest przesądzone . Ale stadion nie upadnie i na wiosnę tam zagramy

KarolOutlawz 03.12.2009 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hamas_kr (Post 825087)
Płaczmy, płaczmy a na następnym meczu pozbierajmy kase dla nich...

Proponuje swoje poparcie, ciepłe słowa i najlepiej czyny przelać na naszych braci z Tarnowa, a nie rozwodzić się nad klubem z SS.

w stu procentach popieram!

SkMk 03.12.2009 15:47

Z punktu widzenia kibicowskiego, to dla nas najlepszym wyjściem byłoby, aby Hutnik przestał istnieć, a cała młodzież ze Starej Huty przychodziła na stadion Wisły . Ktoś pisał o ich odrodzeniu, znalezieniu sponsora i grze w wyższej lidze. Dla mnie to trochę niefortunny pomysł. Tam naprawdę drzemie spory potencjał kibicowski. Rozpropagować Hutnik jako prawdziwy klub nowohucki, ostatni bastion honoru, bez sprzętu i z zasadami. I mogliby dziubnąć potencjalny narybek. W najczarniejszym scenariuszu mogłoby stać się i tak, że większość Huty śmigałaby na Suche Stawy. Odradzać to się może Zawisza, Pogoń, albo Astra Krotoszyn - byle z dala od nas.

Jarza 03.12.2009 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 825145)
Z punktu widzenia kibicowskiego, to dla nas najlepszym wyjściem byłoby, aby Hutnik przestał istnieć, a cała młodzież ze Starej Huty przychodziła na stadion Wisły . Ktoś pisał o ich odrodzeniu, znalezieniu sponsora i grze w wyższej lidze. Dla mnie to trochę niefortunny pomysł. Tam naprawdę drzemie spory potencjał kibicowski. Rozpropagować Hutnik jako prawdziwy klub nowohucki, ostatni bastion honoru, bez sprzętu i z zasadami. I mogliby dziubnąć potencjalny narybek. W najczarniejszym scenariuszu mogłoby stać się i tak, że większość Huty śmigałaby na Suche Stawy. Odradzać to się może Zawisza, Pogoń, albo Astra Krotoszyn - byle z dala od nas.

Takich farmazonów to dawno już nie czytałem....
Co Ty boisz się Hutnika? Teraz jest HKS i co? Ilu mamy kibiców w NH - ogromną liczbę, więc nie sądzę żeby sytuacja miała się zmienić tylko dlatego że Hutnik by się odrodził. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia.

Skoro masz obawy przed Hutnikiem to ja się nie chcę pytać co sądzisz o Cracovii...
Kraków, to nie Poznań gdzie jest jeden klub - tu zawsze była rywalizacja i taka jest potrzebna - bo rywalizacja to progres.

szczepanwislak 03.12.2009 16:05

Świeta racja ! to tylko pogorszyło by sytuacje . nic to nam nie da że Hutnik upadnie

HutnikKraków1950 03.12.2009 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 825065)
:shock:
całą małopolska na 4 ligę chodzi?

dziwne by było żeby Cracovia i Wisła chciały płacić Wam tyle co Zagłębiu. Przecież w Sosnowcu stadion był przygotowany do rozgrywek ekstraklasy. A na Hutniku potrzeba inwestucji.

chodziło mi o 2 tys. wybacz...

A zdajesz sobie sprawę że aktualnie za modernizacje płaci miasto? Zresztą ma płacić miasto bo i tak na wisi 100 tys za ten pseudo remont. Rozumiem że dla Ciebie fakt że będziecie grali w Krakowie z 6/7 tysieczną publicznością nie jest wystarczający? Już sam zysk z biletów będzie duży + nie trzeba jeździć tam i spowrotem, można trenować na swoim boisku. Rozumiem że w tym wypadku wasze marne grosze (o Cracovii nie wspominając...) są adekwatne do tej sytacji?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 825081)
co by nie mówić, kolejny raz pseudo działacze doprowadzili klub do ruiny,
Hutnik na pewno nie zginie, bo ma zaplecze kibicowskie, niewielkie ale ma. Założą stowarzyszenie, zaczną grać od 5 czy 6 ligi i jakoś to im będzie szło.
Dziwi mnie jedynie fakt, że mając do dyspozycji taki zaplecze ( kilka boisk, balon, nowoczesna hala, basen) nie są w stanie na tym zarabiać?
A co do Mittala to ja mu się nie dziwię, to jest chyba jedna z największych firm w swojej branży na świecie, więc oni raczej spoglądają na sport w wydaniu światowym a nie osiedlowym...

Hala nie ma nic wspolnego z Hutnikiem.

Juniorzy itp będa istniec dalej bo jest to SPMTS i ani balon ani te boiska a tym bardziej hala Hutnikowi zysków nie przynoszą...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 825088)

Szczególnie Ci co prężnie działają na pewno nie pójdą na żaden mecz w Krakowie. Co najwyżej na Wande.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 825098)
Hutnik już upadł wystarczy popatrzeć ilu kibiców przychodzi na ich mecze.A są liderami.Więc czego tu żałować jacy kibice taki klub jaki klub tacy kibice.

Masz rację. Wiele nas nie chodziło(ale więcej niż Cracovii w Sosnowcu). Tylko że od początku sezonu było jasne powiedziane że nie awansujemy bez względu na miejsce w tabeli i że jest marna szansa na uratowanie klubu. Wiem że w tej sytuacji powinno się zobilizować ale udało się to tylko na ostatnim meczu...

Tisu 03.12.2009 17:54

Z naszego punktu widzenia , lepiej żeby Hutnik upadł.A Ci co twierdzą inaczej niech przypomną sobie że w takim samym miejscu około 8 lat temu była Cracovia.Co się działo dalej , wszyscy pamiętamy.

dawidTS 03.12.2009 17:58

my przecież przed erą Cupiała na nadmiar pieniędzy też nie narzekaliśmy..i zastanawia się kiedy my byliśmy(może nie w takiej samej sytuacji ale podobnej) to kibice HKS(o KSC nie mówię bo byli w najgorszej sytuacji z całej trójki) się nad nami rozczulali ?

węgorz2 03.12.2009 18:03

jak to jest że kiedy LEGIA potrzebuje wsparcia kibiców w walce z iti wszyscy pałaja pokazania że kibice są wielką rodzina ,kiedy HUTNIK przeżywa mam nadzieje chwilowo ciężkie chwile ludzie piszą ,super, fajnie jednego mniej ! tymbardziej że HUTNIK nikogo o nic nie prosi!

SkMk 03.12.2009 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarza (Post 825151)
Co Ty boisz się Hutnika? Teraz jest HKS i co? Ilu mamy kibiców w NH - ogromną liczbę, więc nie sądzę żeby sytuacja miała się zmienić tylko dlatego że Hutnik by się odrodził. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia.

Skoro masz obawy przed Hutnikiem to ja się nie chcę pytać co sądzisz o Cracovii...
Kraków, to nie Poznań gdzie jest jeden klub - tu zawsze była rywalizacja i taka jest potrzebna - bo rywalizacja to progres.

Kiedyś też było nie do pomyślenia, że Cracovia tak urośnie w siłę, tak samo było z Widzewem. Pojawi się kilka silnych i zdecydowanych jednostek i będziemy znów przerabiać lata 90-dziesiąte. Będą hasać po Nowej Hucie, ale Ty wtedy będziesz mówił - jest rywalizacja, jest progres

diablo885 03.12.2009 19:59

SkMk- Zwykli kibice Hutnika na Wiśle nie są raczej potrzebni a "ważni" z Hks-u na pewno nie zmienią wiary.. Najlepiej zając sie swoim gniazdem i zadbać o młodych

Ar222 03.12.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jarza (Post 825151)

Takich farmazonów to natomiast ja dawno nie czytałem. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia? Nie jesteś w stanie wymienić w Krakowie żadnych osiedli, które się przerzuciły? Tak, jak już padło wyżej - nie tak dawno w podobnej sytuacji była Cracovia, a teraz jakoś kawałek miasta im jednak kibicuje. Mało Wam parchów w mieście, że tak płaczecie nad Hutnikiem? Ok-szkoda klubu, ale SkMk ma rację - dla nas to lepiej.

Daja`n 03.12.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ar222 (Post 825279)
Takich farmazonów to natomiast ja dawno nie czytałem. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia? Nie jesteś w stanie wymienić w Krakowie żadnych osiedli, które się przerzuciły? Tak, jak już padło wyżej - nie tak dawno w podobnej sytuacji była Cracovia, a teraz jakoś kawałek miasta im jednak kibicuje. Mało Wam parchów w mieście, że tak płaczecie nad Hutnikiem? Ok-szkoda klubu, ale SkMk ma rację - dla nas to lepiej.

Fajnie napisane mało wam parchów w mieście? J....ć Hutnika i tyle!!!

0 22 03.12.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tisu (Post 825090)
Trzeba uważać , żeby druga strona Błoń ich nie przygarnęła.

Nie to zebym sie mieszał to krakowskich klimatów (sympatia do Hutnika jakas tam kiedys u mnie byla - Szypowski, Yahaja, piekne lata 90te :) ) moim zdaniem dziwna opinia.

Uwazac to znaczy co? Przekonac by poszli na Wisłe, a nie Cracovie? Po co Wisle tacy kibice? Chciałbys z takimi 'kibicowac'?

P.S. Czy Hutnik byl kiedys FC Wisły?

orzeu 03.12.2009 21:00

I pojdzie w Polske ze polujemy na Hutnika zeby do nas przeszli :lol:
Niektorzy powinni sie zastanowic piecdziesiat razy zanim cos napisza bo potem tylko wstyd.

SkMk 03.12.2009 21:50

Nigdzie nie napisałem, że jak Hutnik upadnie to Gumiory przyjdą do nas. Chodzi o młodych ludzi, nieukierunkowanych kibicowsko, którzy zamiast na SS trafią na Reymonta. Nie osłabiajcie mnie tekstami o strachu albo obawach, bo nie o to tu chodzi.

1q2 03.12.2009 22:06

Hutnik swoją 'oryginalną' polityką w latach 90 tych doprowadził to tego że został właściwie tylko w starej części Huty i tam trzyma się chyba dobrze, ale faktycznie gdyby upadł całkowicie to i tam ich dominacja powoli by wygasała.

tswpc 03.12.2009 22:54

a jaka to była polityka?

Dorda 03.12.2009 23:56

a ja z innej beczki ... jaki był wynik ostatniego meczu z Gumiorami?

1q2 05.12.2009 03:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tswpc (Post 825370)
a jaka to była polityka?

W dużym skrócie , kibice Hutnika zgrywali wielkich antywiślaków, próbując 'wąchać się' ze starozakonnymi.Plan był pewnie taki by mieć wsparcie w walce - efekt - jedyny możliwy z dzisiejszej perspektywy czyli przerzuty= czerwono biały rak ich wchłonął.

Tak w ogóle to ja nie czuje się kompetentny by mówić o tych sprawach ale dobrych kilka lat dzień w dzień bywałem w Hucie i nie można było tego nie zauważyć.A to był ten przełom.

Ogryzek 05.12.2009 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 825209)
jak to jest że kiedy LEGIA potrzebuje wsparcia kibiców w walce z iti wszyscy pałaja pokazania że kibice są wielką rodzina ,kiedy HUTNIK przeżywa mam nadzieje chwilowo ciężkie chwile ludzie piszą ,super, fajnie jednego mniej ! tymbardziej że HUTNIK nikogo o nic nie prosi!

Bo Hutnik to lokalny rywal a Legia jest gdzieś tam daleko. A moim marzeniem jest 1 miasto 1 klub i tym klubem ma być Wisła:)

PS
Hutnicy tak nas kochają że wolą latających z siekierami parchów niż jak sami piszą cupiałowców i kibiców sukcesu z TSW... to niech spadają

(ale jak czasami czytam "płacze" niektórych Wiślaków na forum to nie wiem czy nie jest w tym trochę racji....)

kaco1985 05.12.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dorda (Post 825398)
a ja z innej beczki ... jaki był wynik ostatniego meczu z Gumiorami?

Jesli sie nie myle...

16.06.2007 Wisła II Kraków - Hutnik Kraków 2-0

2 kolejka sezonu 1996/97 Hutnik - Wisła 2-0

massoud 21.12.2009 12:58

Ponoć wczoraj mieli się zebrać wszyscy akcjonariusze i właściciele i ostatecznie zadecydować o przyszłości HKSu, ale..
Cytat:

Inwestor nie dojechał bo zasypało drogi!! Atak zimy!! Może teraz taką będą mieć wymówkę?? Więc pewnie znowu przesuną w czasie http://forum.hutnik.krakow.pl/images...s/icon_lol.gif http://forum.hutnik.krakow.pl/images...s/icon_lol.gif http://forum.hutnik.krakow.pl/images...s/icon_lol.gif a potem juniorów na boisko i łapu capu kasa od wc a po wakacjach zwijamy żagiel i po spółce.. tak to widzę.

BRTS39 21.12.2009 14:47

Kiedy byl taki fajny informacyjny temat ale zamkniety wiec zadam, pytanie tu : Dlaczego mowi sie na nich Gumiory?

Coach 21.12.2009 14:53

Głowy nie dam ale chyba w okolicach ich stadionu jest/była fabryka gumiaków :P

Konrad. 21.12.2009 15:00

Ja znowu słyszałem, że po prostu w latach 50" gdy budowano Nową Hutę, powszechnym obuwiem z racji jednego wielkiego placu budowy, były gumiaki...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl