Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [6. kolejka] Lechia Gdańsk - Wisła Kraków, niedziela, 13.09.2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6285)

uzytkownik_forum 13.09.2009 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 792326)
Tym tokiem rozumowania powinien być odesłany do A klasy.
Ty nie patrz na jeden ,dwa mecze na jakiś czas, tylko całokształt.

Wlasnie to robie. Oceniam obecny caly sezon, a ten nie zaczal sie wczoraj. Dorzuce jeszcze Kadre, gdybys mial watpliwosci.

Gigant - ceny nie znasz, wiec argument obalony. Drugie "moze" to raczej myslenie zyczeniowe. Co do trzeciego, to pewnie okazaloby sie, ze tlumaczylby sie klasycznym "trener mnie nie lubi i nie widzi w skladzie"; grajkowie znad Wisly rzadko widza siebie jako glownego winowajce, wiec o pokorze byc nie mowy. Dorzucam zimowe opony i alu.

FraMat 13.09.2009 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 792332)
Wlasnie to robie. Oceniam obecny caly sezon, a ten nie zaczal sie wczoraj. Dorzuce jeszcze Kadre, gdybys mial watpliwosci.

jak najbardziej się zgadzam - doceniam Pawła za to, co zrobił w poprzednich dwóch sezonach - teraz niestety jest cieniem siebie samego i to nie tylko w tym meczu, ale od pierwszego meczu sezonu z Levadią w Sosnowcu - bezsensowne straty, brak gry na jeden kontakt... i to machanie rękami.
Szkoda, że oprócz niego nei mamy drugiego napastnika.
A mówiłem, żeby przerobic Marcelo na napadziora?

Gigant - użytkownik nie pytał dlaczego powinno było sie Brożka sprzedać, ale dlaczego miałby grac w wyjściowym skladzie Fulham

gigant 13.09.2009 16:54

Miały być 3 argumenty, nie pisałes czy sensowne i do spełnienia.

Zagrać szybciej i dokładniej, a nie bedzie źle.

FraMat, gdzie napisał o wyjsciowym składzie, bo chyba mam kłopoty ze wzrokiem?.

tofik 13.09.2009 17:01

Szkoda, że Boguski znowu złapał kontuzję. Bo Małecki za to swoje kopanie po czole i fochy do Kirma powinien zaliczyć ławę.
Piotrek Brożek powinien dostac opier.., że w każdym meczu zapuszcza korzenie na swojej połowie. Tak gra boczny obrońca ? Raczej kołek jakiś.

skeba 13.09.2009 17:06

Nie klei się gra. Nie wiem na co czeka Skorża.
Brożka zdjąć, ale wątpię, by się tego nasz trener podjął. Brakuje mu troszeczkę jaj w tych sprawach.
Paweł za pewnie sie czuje i gwiazdorzy, obym się mylił

Jazon 13.09.2009 17:10

Brawo Mały, ważny gol! 3 punkty muszą być!

Tylko_Wisła! 13.09.2009 17:10

Brozio ma kolejną asyste ;)

aNouc 13.09.2009 17:10

Małecki to, tamto, sramto.. skończcie w końcu niektórzy się nad Wiślakiem pastwić.

Adrian_Suvalkai 13.09.2009 17:16

o co chodziło w tym zamieszaniu wśród obrońców, o którym komentatorzy mówili tuż po strzeleniu gola?

uzytkownik_forum 13.09.2009 17:20

Jak Skorza sciagnie za chwile Diaza, a wpusci Cantoro a nie Jirsaka, to zaczne coraz mocniej wierzyc, ze brak mu jaj.

Robert_wislak 13.09.2009 17:25

K*rwa! To, że Brożek ma ciągle fochy to nic nowego i już to olałem ale jak usłyszałem że pan Maciuś wezwał Cantoro to mi ciśnienie skoczyło, o co tu w ogóle chodzi? Jeszcze niedawno w jakimś wywadzie mówił że Ćwielong i Jirsak są powodem jego dylematu bo pukają do pierwszej 11 a tu ten sprinter wchodzi...

vaazon 13.09.2009 17:26

Jirsak....szkoda chłopca, on jest dobrym zawodnikiem, ale potrzebuje zaufania od trenera jak Matusiak. Czech grał ogony, teraz ciągle siedzi na ławie i tam pozostanie, przecież jak wróci Garguła to nie będzie miał szans. Po sezonie pożegnamy Tomka.

brylant17 13.09.2009 17:27

Panowie z zarządu dajcie Małemu nowy kontrakt bo pójdzie w piz...

IncognitoTSW 13.09.2009 17:28

Widocznie Mauro jest w lepszej formie niż Jirsak i nie unika gry.

tofik 13.09.2009 17:30

Kupiłbym tego Lukjanovsa od Lechii :) Dać im w zamian Ćwielonga i wypożyczyć Jirsaka.

amauri1990 13.09.2009 17:31

Nikt tego nie napisał, a że pastwiliśmy się nad nim nie raz, trzeba mu oddać co jego:
Mariusz Jop rozgrywa bardzo dobre zawody jak na siebie :)

uzytkownik_forum 13.09.2009 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uzytkownik_forum (Post 792348)
Jak Skorza sciagnie za chwile Diaza, a wpusci Cantoro a nie Jirsaka, to zaczne coraz mocniej wierzyc, ze brak mu jaj.

Dziekuje. Teraz wlasnie slysze, ze sciaga Brozxka wpuszczajac irsaka, czyli gramy juz ewidentna obrona bez napastnika. Powiem, co mysle - Skorzy brak jaj i jest minimalista, bo Wisla zamiast strzelac i grac swoje do przodu, ustawieniem i zmianami cofa sie i klasycznie mamy nerwowke przy bramkowej przewadze. Maciek nie wpadl, ze najlepsza obrona jest atak, zwlaszcza, ze dzis Lechia naprawde nie jest trudnym przeciwnikiem. Ow minimalizm zaczyna mnie coraz bardziej meczyc; o ile w Ekstraklasie moze sie udac, to jedziemy na Puchary i tam to sie msci niemolosiernie.

pirat.z.karaibow 13.09.2009 17:38

Małecki gwiazdorzy za bardzo, gówniarskie pyskówki do sędziego. Pokory więcej!

gigant 13.09.2009 17:44

Gramy niestety coraz słabiej, a momentami żenująco. Mielismy dzisiaj kupę szczęscia.

IncognitoTSW 13.09.2009 17:44

Ciekawe czy Małecki też by się tak darł teraz na Jirsaka jakby na niego ktoś się wydzierał po każdej niedokładnej piłce.

maRgrabkarz 13.09.2009 17:44

podsumowanie meczu: KOPACZE
a Kirmowi wspolczuje ze przyszlo mu grac z takimi miernotami. z placami tych kolesi powinno byc jak z cenami nieruchomosci. jesli osiagnely granice wzieta z kosmosu to teraz powinny spasc do realnego poziomu. polowa tego co dostaja to i tak byloby za duzo.
odnosze wrazenie ze juz sie "uspokoili" po levadii, zapomnieli czego "dokonali" i skoro maja juz kilka punktow przewagi po kilku kolejkach to po co sie jednak przemeczac. smutna ta liga.

JrQ- 13.09.2009 17:45

A Małecki to do Jirsaka o tą wrzutkę co poszla w aut sie dalej przyczepia?!

Jazon 13.09.2009 17:47

Uff, drżałem o wynik w drugiej połowie, ale udało się wykonać najważniejsze zadanie - 3 punkty dla nas, co oznacza, że Amica nic do nas nie odrobiła mimo swojego zwycięstwa nad Jagą, a nad Legią przewaga jest jeszcze większa niż była. Czyli generalnie kolejna kolejka na plus:)

kucharz_77 13.09.2009 17:47

Co wy tak napieprzacie na Małeckiego, chłopak walczy całe 90 min, strzela bramkę, która daje nam 3 pkt. Chciałbym mieć w drużynie 11 takich piłkarzy, a z tym opieprzaniem Jirsaka to miał racje, 90 min grania w nogach a ten mu daje taką piłke...

kibic sukcesu 2007 13.09.2009 17:48

Małeckiemu powoli sodówka za bardzo uderza do główki, mógłby trochę ochłonąć.

For_FuN_ 13.09.2009 17:48

Po zejsciu Brozka zostalismy bez napastnika :D? A ja myslalem, ze nominalnymi napastnikami sa Cwielong i Malecki.

Mecz najslabszy z dotychczasowych, a mimo to wygrywamy. Trzeba sie cieszyc z wyniku, a nie z gry. Kirm dzisiaj slabiutko, Lobodzinski znacznie lepiej.

wislacki 13.09.2009 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 792363)
Ciekawe czy Małecki też by się tak darł teraz na Jirsaka jakby na niego ktoś się wydzierał po każdej niedokładnej piłce.

No i bardzo dobrze, ktoś musi czasem krzyknąć czy to na beznadziejnego Kirma, czy Jirsaka.
Zamiast szanować chłopaka za ambitną walkę i gola na wagę 3 punktów to jak zwykle wam coś nie pasuje. Patryk był dzis jednym z najlepszych na boisku!

pchelas 13.09.2009 17:48

Skończcie płakać- ważne, że wygrali. Po kadrze zawsze była kaszana jeśli chodzi o gre, wiec tym bardziej cieszą 3 pkt.

tofik 13.09.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maRgrabkarz (Post 792364)
podsumowanie meczu: KOPACZE
a Kirmowi wspolczuje ze przyszlo mu grac z takimi miernotami. z placami tych kolesi powinno byc jak z cenami nieruchomosci. jesli osiagnely granice wzieta z kosmosu to teraz powinny spasc do realnego poziomu. polowa tego co dostaja to i tak byloby za duzo.
odnosze wrazenie ze juz sie "uspokoili" po levadii, zapomnieli czego "dokonali" i skoro maja juz kilka punktow przewagi po kilku kolejkach to po co sie jednak przemeczac. smutna ta liga.

Wróci Boguski, może Garguła. Może wtedy się z przodu ruszy. Np Kirm nie jest dryblerem, tylko najlepiej się czuje jak dostaje prostopadłą piłkę i wychodzi sam na sam, albo dośrodkowuje.
W środku mamy 2 przecinaków i dlatego skrzydła nie chodzą jak mogłyby.

Co do meczu faktycznie dno. Tylko w Polsce tak słabo grający zespół może być bez straty punktu.

Robert_wislak 13.09.2009 17:50

Ten gówniarz chyba przesadza zbytnio. To co do sędziego wyburzuł to tragedia jakaś. A po meczu kamera ze środka boiska fajną wiązanke Patryczka do Jirsaka uchwyciła(k*rwa...do ch*ja). 3 minuty temu za mocno piłke mu podała ten sie dalej pluje

kucharz_77: To straszne, w Anglii po 70meczów w sezonie grają, czasem trzeba w pucharach po 120minut biegać ale nie ważne. Czy to jest powód żeby klnąć jak nienormalny do kolegi z drużyny? Zresztą tak to jest jak sie szkoły nie kończy

IncognitoTSW 13.09.2009 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 792371)
No i bardzo dobrze, ktoś musi czasem krzyknąć czy to na beznadziejnego Kirma, czy Jirsaka.
Zamiast szanować chłopaka za ambitną walkę i gola na wagę 3 punktów to jak zwykle wam coś nie pasuje. Patryk był dzis jednym z najlepszych na boisku!

Mówię, że nie był? Po prostu Mały dużo częściej zagrywa niedokładne piłki ale inni oprócz Brożka jakoś się nie wydzierają.

Mario Nh 13.09.2009 17:50

Ja myślę że taki ma chłopak po prostu charakter i trudno jest to zmienić. ;-)
Piłkarze walczą aż miło, z drugiej strony słowa uznania. Trzeba być naprawdę dobrze przygotowanym fizycznie na taką grę pressingiem do ostatniego gwizdka sędziego. Martwi mnie postawa Kirma i ciągły brak obecności Jirsaka w pierwszym składzie.

W.Star 13.09.2009 17:52

No i Pawełek wybronił co miał do wybronienia, a w jednej sytuacji wybronił nam zwycięstwo czyż nie ;) ?
Poza tym denerwuje mnie troszkę to szukanie partnera do podania przez Brożka. Ok wychodzi mu to nieraz, ma dużo asyst, ale trochę tęsknię za Brożkiem, który dużo strzelał ;p
Niemniej 3 pkt są, toteż w mym domu zagościła radość xD

Eustachy 13.09.2009 17:53

Brawo za podtrzymanie zwycieskiej passy. Jest dobrze :)

AS82 13.09.2009 17:53

Dobrze ze udało sie wykorzystac tą jedna sytuację ,bo setek bylo ze 2 ,3 ale Brozek i Malecki bardziej sobie dzis przeszkadzali niz pomagali .Wisła Pany !

wislacki 13.09.2009 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 792378)
Mówię, że nie był? Po prostu Mały dużo częściej zagrywa niedokładne piłki ale inni oprócz Brożka jakoś się nie wydzierają.

i co podobają ci się takie szare myszki, które się odezwać boją?
Bo ja wolę młodego, przebojowego Małeckiego, który nie boi się ryknąć na starszych.
Ma więcej strat? W cale mnie to nie dziwi, on jest najaktywniejszy ze wszystkich naszych graczy, więc niedokładności muszą być

dawidex44 13.09.2009 17:54

Rzeczywiście mamy powody do narzekania. Odnieśliśmy 10 zwycięstwo z rzędu ,pokonując na wyjeździe zespół z górnej części tabeli. Jest fatalnie...............

bebeto 13.09.2009 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic sukcesu 2007 (Post 792369)
Małeckiemu powoli sodówka za bardzo uderza do główki, mógłby trochę ochłonąć.

Widzę że niektórzy z tego forum powinni ochłonąć. Gdzie tą "sodówkę" ujrzałeś?? (w nieudolnym podaniu Jrsaka??)

pysio 13.09.2009 17:55

Mecze Wisły coraz częściej mnie usypiają..

na +:
- wejście Jirsaka
- postawa w bramce Pawełka

na -:
- wejście Cantoro
- gra Kirma, Brożka, Małeckiego, Łobodzińskiego
- bierna postawa M. Skorży

pirat.z.karaibow 13.09.2009 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 792387)
Widzę że niektórzy z tego forum powinni ochłonąć. Gdzie tą "sodówkę" ujrzałeś?? (w nieudolnym podaniu Jrsaka??)

Tą sodówką i boiskowe gówniarstwo widać już stosunkowo długo. I nie wyjeżdżajcie z armatami o jego dzieciństwie, jakże ogromnym przywiązaniem do Wisły itp :lol: Mi chodzi o sytuację z pyskowaniem do sędziego. Gwiazdor i tyle, potrzeba mu ewidentnie ławki na trzy mecze dla pokory, ale problem w tym że nie ma go kto zastąpić. Takie zachowanie jest NIEDOPUSZCZALNE!

Tyle.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl