Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6256)

Grisza1 01.09.2009 18:18

No a ja jestem z Biłgoraja, wiec podwojnie trzymam kciuki za Wisłę:) Bo Łada Biłgoraj z Hetmanem Zamosc tak sie kochaja jak Wisla z Cracovia;) Oczywiscie nie wyobrazam sobie, zebym w tym dniu nie udal sie z Krakwoa do Zamoscia. Autami najlepiej kierowac się na Rzeszow, poźniej na Przeworsk, Sieniawę, Biłgoraj i Zwierzyniec i jesteśmy w Zamosciu:)
A ze sportowej strony? Trzeba byc czujnym, Hetman wyeliminowal Wartę Poznan, na takie mecz chlopaki sie spreza na 300% umiejetnosci. Puchary rzadza sie swimi prawami, ale dalej i tak pojdzie Wiselka:)

lodecki 01.09.2009 18:21

Wyjazd swietny. Hetman pod wzgledem opraw jest wg mnie najlepszy na Lubelszczyznie i pewnie pokaza sie dosyc dobrze, a sam teren, dawno nas tam nie bylo, troche egzotyka.

polaczenie miedzy Krakowem i Zamosciem jest dosyc trudne do ogarniecia ale mam nadzieje ze dadza sobie wszyscy rade. jak cos to pisac PW chetnie pomoge.

fin3st 01.09.2009 20:21

No to ciekawy mecz się szykuje. Sam mieszkam na Lubelszczyźnie 30 km od Zamościa więc nie móge przegapić takiej okazji :)

Kasiunia 01.09.2009 21:11

ręki nie dam sobie uciąć, ale chyba są busy na trasie Kraków-Zamość.
a jeśli nie ma to na bank jest Kraków-Lublin, a potem to już z Lublina do Zamościa no problem :)

ale powiem szczerze, że jak przeczytałam, że Wisła przyjedzie do mojego rodzinnego miasta to nawet nie dopuściłam do siebie myśli, że mnie tam nie będzie ;)

orzeu 02.09.2009 19:13

Legia grala jakis czas temu w Zamosciu i Hetman pokazal sie jako konkretna ekipa wiec niech nikomu nie przyjdzie do glowy ze wyjazd tam to bedzie piknik. Kibicowsko bardziej atrakcyjnie chyba nie moglismy trafic. Bylem jakis czas temu w Zamosciu iwidac ze miasto zyje Hetmanem, duzo ludzi w szalach sie kreci.

South 02.09.2009 20:31

kiedy będzie znany dokładny termin meczu ?

Luks 02.09.2009 20:54

23.09.09 Hetman Zamosc : Wisla Krakow 15:30

źródło: kshetman.net, jednak informacja nie potwierdzona na 100%

brylant17 02.09.2009 22:28

Kurde przyznaje się bez bcia po cichu liczyłem na to, że Hetman trafi na Wisełke :D na meczu będe na 100% kolega bilet ma kupić :P super następny "Weilki" mecz po spotkaniu w 2005 z Legią także w PP.Dla Hetmana to mecz o kase napewno coś dostaniemy od N-sport? oraz za bilety.Cieszą mnie także, wasze wypowiedzi typu,że wyjazd się podoba itp.A nie pytania Zamość a gdzie to jest na Ukrainie?Dla miasta też całe wydarzenie stadion pełny :P

A propo kibicowania:

Derby Hetman-Łada

http://www.youtube.com/watch?v=1kxJ2h2CbbI

P.s stary filmik bo łada w V lidze :P hehe

Santosinho 03.09.2009 00:54

Dlaczego niby od nSport? Przecież skończyły im się prawa do pokazywania Pucharu Polski... Trwają negocjacje ze stacjami telewizyjnymi i nie wiadomo czy mecz zostanie pokazany.

brylant17 03.09.2009 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Santosinho (Post 788614)
Dlaczego niby od nSport? Przecież skończyły im się prawa do pokazywania Pucharu Polski... Trwają negocjacje ze stacjami telewizyjnymi i nie wiadomo czy mecz zostanie pokazany.

ta a ja myślałem,że N-ka ma jeszcze prawa....

obcyTSW 03.09.2009 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 788028)
Zapomniałeś jeszcze o górniczku . Dziś mi o tym przypomniał pewien człowieczek na rozpoczęciu roku, który podszedł do mnie i z kamienną twarzą oznajmił: Na lubelszczyznie rządzi tylko górnik i motor, nie zapomnij o tym bo wpie*dol" :lol:
Tym bardziej się ciesze, że Wisła zagości na lubelszczyznie :-D Zapraszamy!

Pamietam o Górniczku :) studiuje w tamtych stronach i chcac nie chcac znam ludzi ktorzy kibicuja lubelskim ekipom, jeden nawet jest z mojego roku, obecnie zatrzymal mu sie kibicowski staz bo jest na zakazie :) a ten czlowiek ktory Ci to powiedzial jeszcze pare miesiecy temu o Motorze zapewne by sie wypowiadal calkiem inaczej bo wczesniej Gornika z Motorem nic nie laczylo :) wydaje mi sie ze uklad Górnik-Motor nie jest zbyt trwaly ale to inna bajka. Dla mnie jednak Hetman to ekipa nr 2 na Wschodzie. Nie dawno Chelmianka i Górnik wybraly sie w rejony Hetmana i nie skorzystaly z zaproszenia bo Hetmanowcy chcieli im umilic pobyt. Nie ma sie co dziwic bo Motoru z nimi nie bylo a bez niego te ekipy maja juz o wiele mniejszy potencjal i Hetman ich przerasta nie umniejszajac niczego tym ekipom:) kazdy ma swoj poglad na ten temat, ja opieram sie na wydarzeniach z ostatnich lat no i czaszem zaczerpne rady kogos kto czesto wyrusza na kibicowskie wojaze po Lubelszczyznie :) Wracajac do meczu to tak juz ktos wspomnial wczesniej, trzeba uwarzac bo zespoly z nizszych lig juz wiele razy napsuly krwi ekipom z ekstraklasy nawet. Puchar Polski to okazja wlasnie dla takich zespolow jak chocby Hetman aby sie pokazac i sprawdzic z lepszym klubem z wyzszej ligi i napewno fakt ze graja z Mistrzem Polski da im dodatkowy zastrzyk i beda chcieli sie pokazac jak najlepiej. Ja juz sie nie moge doczekac tego meczu :)

Bronowianin 03.09.2009 14:20

Miałem okazję być w Zamościu w ubiegłym roku i przy okazji odwiedziłem też stadion Hetmana, który położony jest dość blisko starówki. Przyznam szczerze że bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie utrzymanie obiektu i sam jego wygląd. Stadion jest na prawdę bardzo fajny, myślę że niektóre zespoły które grają obecnie w ekstraklasie, czy które grały w niej w ostatnich kliku sezonach, nie mogą pochwalić się tak zadbanym i estetycznym obiektem jak ten który znajduje się w Zamościu.

Jak zobaczyłem listę zespołów na które możemy trafić w PP to życzyłem sobie wylosowania właśnie Hetmana. Pewnie będzie to jedyna okazja żeby rozegrać mecz z tym zespołem, więc losowanie wypadło dla nas pod każdym względem dobrze. Osobiście już nie mogę się doczekać tego wyjazdu i spodziewam się że pierwszy raz od dłuższego czasu możemy mieć sytuację, że zainteresowanie z naszej strony wyjazdem na mecz w początkowej fazie rozgrywek o PP, w dodatku ze znacznie słabszym sportowo rywalem, będzie bardzo duże.

DJ Hazel 03.09.2009 14:44

Na pewno w samym Zamościu będzie święto kiedy przyjedzie Wisełka.Trzeba ten Puchar wziąć na poważnie i wygrać skoro nie gramy już w Europie.

royalmichael 03.09.2009 20:26

http://www.remespucharpolski.pl/
prawy dolny róg

royalmichael 06.09.2009 20:01

Na TVP Sport była reklama, że u nich będzie Remes Puchar Polski

brylant17 06.09.2009 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 790022)

o kur... to relacja będzie w 3d :D jak wczorajszy mecz :D

WISŁAZWE 07.09.2009 06:45

Potwierdzenie
Cytat:

Puchar Polski powraca na telewizyjne ekrany. Tym razem rozgrywki będzie pokazywał sportowy kanał TVP Sport. Do tej pory prawa do rozgrywek miała telewizja nSport.
Na antenie sportowego kanału TVP Sport można zobaczyć reklamy zapowiadające transmisje meczów Remes Puchar Polski od 22 września, czyli już od najbliższej rundy rozgrywek. To oznacza, że od tego sezonu mecze Pucharu Polski przenoszą się z nSport do sportowego kanału telewizji publicznej. To już kolejne prawa telewizyjne do pokazywania polskiej piłki nożnej będące w posiadaniu TVP Sport. Stacja transmituje już mecze pierwszej ligi.

saklak1906 07.09.2009 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 790022)

W koncu ktos zacza w TVP myslec glowa, to jest badzo dobra wiadomosc dla posiadaczy cyfry+ jak i telewizji kablowych.

brylant17 09.09.2009 12:41

Nasz plakacik promujący mecz

http://photos.nasza-klasa.pl/1292580...4729f02c9.jpeg

amauri1990 09.09.2009 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 790733)

Czy słowo "muszisz" to jakaś wschodnia odmiana naszego polskiego "musisz"? :D

FraMat 09.09.2009 13:05

myślicie, że Hetman może prezentowac niższy poziom niż Levadia?

brylant17 09.09.2009 13:05

Nie moja robota :lol: hahaha no to dali ciała...

FarMat liczyłem na to,że Warta rozniesie Hetman Zamość z 3-0 A Wisła? 5 spokojnie pyknie jak przyjedzie mocnym składem

Donki 11.09.2009 08:59

Jak by ktoś jeszcze nie wiedział to wczoraj na Orange sport mówił gościu że u nich będzie puchar polski ;)
Teraz mają pokazywać mecz Legii i Górnika(nie wiem z kim grają)

brylant17 16.09.2009 10:01

Bilet na Wisełke zakupiony :D spełnia się moje największe marzenie zobaczyć Wisełke na żywo ale wolałbym w Krakowie ale to nie długo w przyszłym roku :P a tutaj wielkość biletu:

http://images43.fotosik.pl/199/204b35ca5cc2db93med.jpg

Powiem tak jaki klub taki bilet :lol: nie no żartuje spodziewałem się lepszego tzn. dużego a jest mały i oto moja cała pamiątka po Wiśle...

Proud 16.09.2009 10:24

bilet jak bilet. Nie wiem czego oczekiwałeś...a co na Wiśle są lepsze? takie papiery wielkie...kiedyś były fajniejsze, takie śliskie, kolorowe z zawodnikami. :D

typuję 3:1 dla Wisły, bo takie mecze zawsze zacięte są. Ale raczej nie postraszą Wisły. Liczę na występ Tomka Jirsaka i Cwielonga od początku.

Bartosz 16.09.2009 10:30

Cytat:

Dwa mecze z każdej rundy oraz finał Remes Pucharu Polski będzie można oglądać na żywo w kanałach telewizyjnych Orange Sport i Orange Sport Info.

22 września o godz. 15:30 na antenie Orange Sport będzie na żywo transmitowane spotkanie 1/16 finału, w którym GKP Gorzów Wielkopolski podejmie Legię Warszawa. Następnego dnia - w środę 23 września o godz. 20:15 w Orange Sport Info będzie można obejrzeć transmisję meczu Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze. To spotkanie będzie też możliwe do obejrzenia na stronie orangesport.pl i w telefonach komórkowych sieci Orange pod adresem wap.orange.pl.

Wcześniej prawa do pokazywania rozgrywek Pucharu Polski pozyskała też stacja TVP Sport. Na antenie tej stacji będzie można zobaczyć mecze Widzew - Ruch (22 września, 20:15) i Korona - Bełchatów (23 września, 20:15), a także jedno ze spotkań rozgrywanych 23 września o 16:00 - prawdopodobnie Hetman - Wisła.
Źródło: 90minut.pl

brylant17 16.09.2009 10:43

Właśnie liczyłem na taki duży a tu taki mały ;/ Herby malutkie co to kurde ma być ,mogli dać większe herby ;D dobrze że, napisali kto gra :lol:

Wojtas 16.09.2009 16:23

Co... bilet z nami za 10 zeta???

cos mało nas wyceniaja :lol:

A mecz bedzie napewno dobry,takie zespoly na takie mecze czekaja nieraz cała kariere ,a dla tych zawodnikow to bedzie duze przezycie.

beda grali nie maja nic do stracenia a do zyskania mnóstwo.
Wiec nasi pilkarze niech podejda do tego meczu profesjonalnie zeby nie bylo wstydu.

brylant17 16.09.2009 17:44

od 10 ulgowy do 40 na trybunę z zadaszeniem :P

Grisza1 16.09.2009 18:13

Bilet mały i w dodatku herb zły Wisły. Wisła nie jest Sportowa SA ale samą Spółka Akcyjną a na bilecie jest Sportowa SA;/

pirat.z.karaibow 16.09.2009 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 793381)
Bilet mały i w dodatku herb zły Wisły. Wisła nie jest Sportowa SA ale samą Spółka Akcyjną a na bilecie jest Sportowa SA;/

Co Wy macie z tymi herbami? Pogięło Was?

Grisza1 16.09.2009 18:22

Nikogo nie pogięlo. Piszę o tym, o czym oficjalna strona naszego klubu informowala jakis czas temu, a teraz wystarczy sprawdzic wlasciwy wyglad herbu na www.wisla.krakow.pl
Pozdrawiam :)

crazykaro 16.09.2009 19:07

Cytat:

Jak już się tak przekrzykujecie to herb wygląda tak:
http://wislakrakow.com/www/picture/2...4ae8aa31fe.jpg

Kibicujemy Wiśle, a nie spółce akcyjnej.
To jest herb TS Wisła, ale nie herb drużyny piłkarskiej.

AYALA 22.09.2009 13:11

wiem ze wynik sie liczy ale fajnie jakby Pan Skorża od pierwszej minuty dał pograc Leszczakowi i Cwielongowi w ataku bo po ostatnich wyczynach Brożka i Małego warto dac szanse zmiennikom

saklak1906 22.09.2009 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 793243)
Właśnie liczyłem na taki duży a tu taki mały ;/ Herby malutkie co to kurde ma być ,mogli dać większe herby ;D dobrze że, napisali kto gra :lol:

Toz to koniec swiata normalnie. Czy wy ludzie nie macie innych problemow w zyciu? tylko robic rozkminki ta temat wielkosci biletu. A co wy k...a jedziecie po bilety czy kibicowac Wisle? co nie ktorym to juz sie w dupach poprzewracalo totalnie.

kamikaze 22.09.2009 13:28

Jeśli mam być szczery to jeśli Skorża wystawi zawodników ME, to boję się żeby nie było wyniku jak w meczu ze Śląskiem w Pucharze Ekstraklasy. No i liczę, że w tym meczy swoją szansę dostanie Cebanu.

Tobi1906 22.09.2009 13:40

A ja zaznacze ze mecz bedzie transmitowany przez Tvp Sport.

macciek 22.09.2009 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 793231)
Bilet na Wisełke zakupiony :D spełnia się moje największe marzenie zobaczyć Wisełke na żywo ale wolałbym w Krakowie ale to nie długo w przyszłym roku :P a tutaj wielkość biletu:

http://images43.fotosik.pl/199/204b35ca5cc2db93med.jpg

Powiem tak jaki klub taki bilet :lol: nie no żartuje spodziewałem się lepszego tzn. dużego a jest mały i oto moja cała pamiątka po Wiśle...

czyli będzie conajmniej 1036 kibiców na miejscu

brylant17 22.09.2009 14:31

macciek sprzedano 7 tys. :P ;D

edit z oficjalnej

Kadra na mecz z Hetmanem
Bramkarze: Cebanu, Pawełek
Obrońcy: Alvarez, Piotr Brożek, Burliga, Czekaj, Głowacki, Jop
Pomocnicy: Cantoro, Diaz, Janik, Jirsak, Łobodziński, Kirm
Napastnicy: Paweł Brożek, Ćwielong, Małecki, Papież

tofik 22.09.2009 14:44

Dałbym Kirmowi jeden mecz luzu. Czasami z ławki lepiej widac niż z boiska. Może dostanie olśnienia jak zmienić swoją grę, by być bardziej efektywnym na boisku ? :)
W jego miejsce Pepe Ćwielong. Tylko z zakazem strzelania na bramkę.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl