![]() |
Jeden Orlik miał powstać również we Lwowie dla drużyny Pogoni... ciekawe jak to się zakończy?!
|
Cytat:
Bardzo mnie tym Ucieszyles ;) |
To ja dodam od siebie, że w moim mieście Lublińcu (nie wiele ponad 25 tyś. mieszkańców) w ciągu ostatnich dwóch lat powstało 8 boisk ze sztuczną nawierzchnią, w tym 4 Orliki. To podobno nie koniec i w planach są kolejne, więc niedługo praktycznie w każdej części miasta będzie takie boisko. :D Do tego jakiś czas temu otwarta została też szkółka piłkarska dla dzieci (obecnie są już dwie szkółki) która ma już na koncie spore sukcesy jak np: wygranie turnieju organizowanego przez Kube Błaszczykowskiego, a w finale pokonali właśnie samą Krakowską Wisłe. Żeby nie być gołosłownym link na potwierdzenie: http://www.lubliniec.info/index.php?nr_newsa=4887
Na przykładzie mojej miejscowości mogę powiedzieć, że zaczyna to iśc do przodu i może wreszcie zacznie się w Polsce w pełni profesjonalne szkolenie dzieci i młodzieży wzorowane na zachodzie. A może za jakiś czas piłkarz z mojej miejscowości wzmocni Wisłe... ;) Narazie to marzenia, ale kto wie... :) |
|
Co się dziwić jesli w Krakowie nie ma wystarczającej liczby Orlików. W mojej okolicy jest dokładnie 1 boisko na cały Bieżanów-Prokocim więc o czym my mówimy. Bez rezerwacji nie pograsz
|
Cytat:
im więcej boisk tym lepiej... |
Cytat:
Przy SP 34 już chyba skończyli. Efekt jak dla mnie super. Ciekawe tylko jak będzie z możliwością grania... Orientuje się ktoś? A o to fotka - wiem , fatalna, ale spieszyłem się, pozatym na telefonie aż tak koszmarnie nie wyglądała... http://tinypic.com/r/30mr1iw/7 Jest jedno boisko do piłki nożnej i jedno boisko połączone do siatkówki i kosza. Jak będę miał czas to zrobię lepsze zdjęcia. |
Podobnie sytuacja wygląda na os. Złota Jesień przy Gastronomiku, Orlik już otwarty,jakiś czas temu dokładnie 21 października na oficjalnej imprezie pojawił się sam Towarzysz Majchrowski.
Z ulicy prezentuje się super szczególnie wieczorem jak wracam z pracy, jupitery i w ogóle, jeszcze się chyba nie zdarzyło żeby był pusty, jest ogólnodostępny, bo w niedzielę jak przechodziłem dzieciaki też w piłkę grały. 2 boiska, jedno do piłki nożnej na drugim można zarówno grać w koszykówkę, siatkówkę, piłkę ręczną i tenisa. Tutaj fotki ze strony ZSG: Boisko do piłki nożnej http://www.zsg1.pl/images/stories/wy...ki/orlik25.jpg Boisko do koszykówki, siatkówki, piłki ręcznej( Jedyne w Krakowie pełnowymiarowe boisko typu Orlik do tej dyscypliny sportowej 40x20) i tenisa http://www.zsg1.pl/images/stories/wy...ki/orlik20.jpg |
Fajnie, że ta inicjatywa się rzeczywiście powiodła. Nie jest idealnie, ale w tym kraju ciężko o ideał. Szczególnie, że choćby wybudowali 4014 boisk to i tak byłyby przepełnione bo jest deficyt takich obiektów.
|
Z tego co przed chwilą słyszałem, to przy SP34 też już otwarte i też Towarzysz Majchrowski otwierał.
|
Cytat:
Za to na Zachodnie... |
Takich boisk powinno powstawać dziesięć razy tyle co jest w planach, bo obłożenie na tego typu obiekty jest ogromne. W takich warunkach aż chce się grać, oświetlenie, bezpiecznie, czysto, ciepłe szatnie, prysznice, etc. Tylko mało tego cały czas, mało...
|
Na Kurdwanowie jest Orlik przy ulicy Bujaka 15, wejście od strony Halszki, otwarty do 22 a nawet dłużej! Na uroczystym otwariu pojawiła się TV Kraków z racji Augustynka, a w śród gości był nawet Mirek Szymkowiak :) Problemem są tylko miejsca parkingowe... o których ktoś poprostu zapomniał. Przeciez nie wszyscy mieszkają na miejscu :(
|
Cytat:
Cytat:
w krakowie w przyszłym roku będzie takich boisk ponad dziesięć. do tego pełno odnowionych boisk przy szkołach, w parkach, hale sportowe. Infrastruktura się poprawiła o trzy klasy. Kilka lat temu grało się tylko na betonie ;-) |
Ma ktoś może jakieś numery kontaktowe do animatorów Orlików? Potrzebowałbym najbardziej na ul, Na Błonie 15 na Bronowicach. Inne też mile widziane, bo na Urzędniczej wszystko pozajmowane... Na priv najlepiej :)
|
Witam, jak wygląda sprawa na innych orlikach, korzystanie z boiska jest płatne czy nie? Przy ul. Lipskiej Pani dyrektor życzy sobie po 5zł od osoby. I w tym momencie wygląda to tak, że młodzi siedza przy linii, a starzy z jakichś firm grają.
|
Cytat:
Cytat:
http://www.orlik2012.pl/index.php/dla-uzytkownikow |
Mam pilne pytanie - mianowicie teraz przed chwilą byłem z kolegą na Orliku na Urzędniczej dowiedzieć się co i jak, i ewentualnie zapisać się, jednak było w cholerę osób na tym orliku grających w siatkę i w nogę, a kogoś kto mógłby tym zarządzać - nie było nikogo. Moje pytanie - tam się trzeba zapisywać? Jak tak, to kiedy, gdzie, i do kogo uderzać?
Proszę o szybką odpowiedź bo to dość pilne... |
Przy każdym orliku są takie budki i tam siedzą w środku jacyś animatorzy (czy jakoś tak) i u nich można się zapisać. Przynajmniej teoretycznie tak powinno byc:)
|
Cytat:
- 2 szatnie - WC - Trener - i jakaś jeszcze, ale na pewno nie animator... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl