Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] LECH Poznań - WISŁA Kraków, niedziela 05.04.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5551)

Proximus 23.03.2009 22:44

Może raz w życiu to do nas uśmiechnie się szczęście. Może w końcu oni nas będą cisnąć 90 minut a skończy się 0:0 żeby zobaczyli ile czasem trzeba zrobić żeby wygrać mecz, a czasami i to nic nie daje.
Może trafimy jakąś fartowną bramkę jak Sasin albo zagramy jak Lech w Bełchatowie(4 groźne akcje, 3 bramki). Mam nadzieję że wygramy jakoś tak fartownie żeby pyry zobaczyły jak to jest jak się ma pech zamiast takiego CHOLERNEGO FARTA PRZEZ CAŁY SEZON!!

Robek 23.03.2009 22:45

w/g mnie trzeba iść na całość
wóz albo przewóz
jest szansa i trzeba próbować ją wykorzystać
a jak nie to trudno P.Uefa czy jakto tam się będzie nazywać

FraMat 23.03.2009 23:06

Trzeba zagrać jak grały te drużyny, które radziły sobie z Lechem: pressing w srodku pola, eliminowanie z rozgrywania Stilica - wystarczy, że na poczatku meczu Stilic odczuje kilka twardych wejść i gaśnie, co wynika z jego fizycznej słabości. On dobrze operuje piłką, kiedy mu się na to pozwala i kiedy nie obawia się twardej gry i nieustepliwego rywala. Stilic cały czas ma nadzieję na odejście latem i nie będzie wkładał nogi tam, gdzie moze zaboleć.
Lechici mogą zagrac trzema defensywnymi pomocnikami w środku tak więc tam zapowiada się ostra walka. Nie można pozwolic im na rozgrywanie i samemu bronić się przed presingiem lepiej niż w meczu z Cracovią. Nasi, podczas derbów, nie wiedzieli jak zagrac przeciwko wysoko grającym Pasom. A przeciez jest oczywiste, że przeciwnik zagęszczający środek i atakujacy presingiem na naszej połowie, przeszkadzajacy w wyprowadzaniu akcji, angazuje w środku i na naszej połowie, większą ilość piłkarzy z czego wniosek, że przed jego polem karnym jest ich mniej. Taktyka Skorzy a la Liverpool może więc byc tu skuteczna, jesli nasi napastnicy poradza sobie z twardymi stoperami i obrońcami bocznymi. Nie nalezy bac się wciagania Lecha na nasza połowę poprzez rozgrywanie piłki i wymienianie piłki, oraz długie utrzymywanie sie przy niej na własnej poowie, po to, by wykorzystac nastepnie szybkość Patryka, Rafała czy Wtorka

lucekj 24.03.2009 12:32

Będzie ciężko jak cholera!

Musimy zmobilizować się tak jak z ickami!

Sobol niech twardo zagra z tym pajacem z gwiazdkami na łokciach , wejdzie pare razy z siłą to połamie dziewczynę i zrazi ją do gry. Dokładnie tak jak przedmowca napsiał Stilic dobrze operuje piłką jak ma maiejsce i nie ma twardej męskiej walki.

Musimy zagrać dobrze! Morale drużyny wysokie! Aby tylko żadna kontuzja nie pokrzyzowala nam planów.

Trzeba nauczyc poznaniaczków ogłady, wygrali pare meczów i mysla ze sa wladcami Europy.

Wystarczy spojrzeć na fryzury Peszki czy kiedys Reissa aby miec adrenaline na najwyzszym poziomie i chęci do walki.

Pokażmy sie z jak najlepszej strony, musimy pokazac kibicom z poznania, ktorzy w 60% przychodza na stadion w celach lansu i umieszczanai zdjec na naszej klasie czy fotce, przywiało ich na stadion gdyz to MODA w poznaniu, oni nie oddaja serca druzynie bo jak mozna Amice tylko LANSACJII, ZLANSOWANE SERCA, chlopaczki z solarki i kolczyki w uszach, wystarczy popatrzec na zdjęcia!

Przepraszam za ostre slowa, ale tego nie zmyślam, niestety taką mamy rzeczywistośc....

Jazda aby utrzec nosa wylansowanym Peszkom i kibicom.

kojott 24.03.2009 13:21

lucekj wkońcu ktoś scharakteryzował "kibiców" lecha, zgadzam się z Tobą w 100% :) "najlepsi kibice w Polsce hej hej kuchenkorz!!" :D :D

saklak1906 24.03.2009 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 697527)
Może raz w życiu to do nas uśmiechnie się szczęście. Może w końcu oni nas będą cisnąć 90 minut a skończy się 0:0 żeby zobaczyli ile czasem trzeba zrobić żeby wygrać mecz, a czasami i to nic nie daje.
Może trafimy jakąś fartowną bramkę jak Sasin albo zagramy jak Lech w Bełchatowie(4 groźne akcje, 3 bramki). Mam nadzieję że wygramy jakoś tak fartownie żeby pyry zobaczyły jak to jest jak się ma pech zamiast takiego CHOLERNEGO FARTA PRZEZ CAŁY SEZON!!

Ale im fart juz powoli sie konczy, no bo ilez mozna jechac na farta.Wygrac i pokazac miejsce w szergu Amice, niech nasi chlopcy z tych ziemniakow zrobia piree(nie wiem jak to sie pisze) morale u nich nie jest najlepsze nie sa na fali wznoszacej tylko spadkowej trzeba to wykozystac bo porazka z nami raczej podetnie im skrzedelka, a raczej sposci cisnienie z napompowanego do granic mozliwosci balonika.
Jak Arka potrafila z nimi pograc na swojich warunkach to mysle ze nie powinno byc zadnego problemu z przywiezieniem kozystnego wyniku a w najgorszym razie remisu.

maksinho 24.03.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 697608)
Będzie ciężko jak cholera!

Musimy zmobilizować się tak jak z ickami!

Sobol niech twardo zagra z tym pajacem z gwiazdkami na łokciach , wejdzie pare razy z siłą to połamie dziewczynę i zrazi ją do gry. Dokładnie tak jak przedmowca napsiał Stilic dobrze operuje piłką jak ma maiejsce i nie ma twardej męskiej walki.

Musimy zagrać dobrze! Morale drużyny wysokie! Aby tylko żadna kontuzja nie pokrzyzowala nam planów.

Trzeba nauczyc poznaniaczków ogłady, wygrali pare meczów i mysla ze sa wladcami Europy.

Wystarczy spojrzeć na fryzury Peszki czy kiedys Reissa aby miec adrenaline na najwyzszym poziomie i chęci do walki.

Pokażmy sie z jak najlepszej strony, musimy pokazac kibicom z poznania, ktorzy w 60% przychodza na stadion w celach lansu i umieszczanai zdjec na naszej klasie czy fotce, przywiało ich na stadion gdyz to MODA w poznaniu, oni nie oddaja serca druzynie bo jak mozna Amice tylko LANSACJII, ZLANSOWANE SERCA, chlopaczki z solarki i kolczyki w uszach, wystarczy popatrzec na zdjęcia!

Przepraszam za ostre slowa, ale tego nie zmyślam, niestety taką mamy rzeczywistośc....

Jazda aby utrzec nosa wylansowanym Peszkom i kibicom.

Jak można zaprzeczyć... Jazda Jazda Jazda !!

PhantomRanger 24.03.2009 16:07

Szczerze przyznam, że mecz z Cracovią mnie zaskoczył. Nie sądziłem, że strzelimy 4 bramki bez Brożka co rzadko nam się zdarzało lub nawet wcale. Mam jednak nadzieje, że teraz cały mecz zagrają z Lechem jak 2 połowę z Cracovią i wszystkie pozostałe a mistrz będzie nasz. Jednak miejsce na pudle to teraz jest minimum, aby można było grać w pucharach. Także mecz będzie bardzo ciężki, ale liczę, że jeśli nie wygramy to przy najmniej zremisujemy.

saklak1906 24.03.2009 16:15

Ten mecz bedzie w pasmie odkodowanym C+

eye63 24.03.2009 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 697690)
Ten mecz bedzie w pasmie odkodowanym C+

Ba, będzie nawet na TVP2.

kohprzem'68 24.03.2009 17:05

Nie ma co kalkulowac mamy byc lepsi to wygrajmy walcząc mądrze bo jak zagraja statycznie bez parcia do przodu to lesie dostaną rozpędu i naszą eksperymentalną obronę mogą zdemolowac przez przypadkowe farfocle w polu karnym .
Grając z dala od własnej bramki presingiem i cały czas przy przeciwniku to każde gwiazdy futbolu gasną tak jak w przypadku meczu z Barcą .

saklak1906 24.03.2009 17:18

Tymbardziej ze nasi kopacze maja cos do udowodnienia po kompromitacj z Amikai na R22, mysle ze specjalnie nie trzeba bedzie ich mobilizowac na ten mecz

Nehiar 24.03.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 697703)
Ba, będzie nawet na TVP2.

I tak większość ludzi co ma satelite/kablówke wybierze C+, amatorzy z TVP mogą jedynie im czyścic buty.

kubanczyk 24.03.2009 17:50

hmhm, ciezki mecz, remis biore w ciemno. obrona nam sie posypala. boki obrony Singlar, Diaz niestety ebda ansza najwieksza bolaczka, Singlar nie istnieje w ofensywie za to Diaz slabo sobie radzi w defensywie an boku. do tego Cantor/Jirsak w srodku kolejne duze oslabienie.

ZNAMEK 24.03.2009 17:52

Liczę, że zagramy w takim ustawieniu:
Pawełek
Singlar Baszczynski Glowacki Zienczuk
Malecki Cantoro Sobolewski Cwielong
Jirsak
Boguski

Dzieki temu ustawieniu będzie szansa zatrzymać amicę w środku pola i chyba optymalnie wykorzystać aktualne zasoby kadrowe.

element 24.03.2009 18:03

Bez Pawła & Piotrka i Marcelo będzie s****ysyńsko trudno, także taktyka podobna do tej z meczu z ickami, niech grają padlinę, pudłują z metra do pustej bramki przez 3/4 mecze, potykają się o własne nogi, nieważne, ten mecz trzeba wygrać choćby jednym golem zdobytym z pięty, klaty, łokcia czy ręki.

Obiektywnie z remisu będę skakał z radości, daj Boże go osiągnąć. Wygrana? kierunek Houston

:)))))))))))))

Natkan 24.03.2009 18:13

Wszyscy mówią że ich lokomotywa się nie rozpędziła. Ostatnie mecze pokazują że nasza już tak. Można powiedzieć że druga połowa z derbów a mecz z Bełchatowem niczym się nie różnią tylko skutecznością i liczę na derbową skuteczność w Poznaniu. Podobał mi się komentarz już nie pamiętam którego użytkownika że możliwe że brak Brożka odblokował skuteczność. Bo wczesniej cała taktyka na niego i wszyscy o tym wiedzieli i nie było efektu zaskoczenia gdy kilku go pokryło. A teraz go nie ma i nie wiadomo co wymyśli Skorża. Młodzi są na fali w Ćwielongu i Małeckim upatruje szansy + to że mamy Sobolewskiego

grogoriogreg 24.03.2009 18:37

A ja będę oglądał na TVP2, na cyfrze idzie zawsze z 2 sekundowym opoznieniem, a jak ktos sie bedzie darl za sciana gdy padnie bramka :) ?

Mecz z Lechem będzie arcytrudny
Na pewno bez Brożków i Marcelo, również Diaz będzie bardzo zmęczony, trzeba trzymać kciuki za Singlara, żeby zagrał jak z Barcą :)

pan_premier 24.03.2009 19:12

prosiłbym medialnych Wiślaków o podsyłanie piłkarzom tych wszystkich artykułów o boskim Lechu, Wiśle w rozsypce i odbiciu sie do dna.
To ze umieją się spiac na derby wiedzą juz wszyscy.

jednak nie znaczy to ze sie zepna na tych boskich
w****ić chłopaków, niech wyjda i zagrają jak 2 połowe z pasiastymi a będzie dobrze
bo miłosnicy ziemniaka lepiej od nas nie grają ostatnio :)

AOT 24.03.2009 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 697761)
A ja będę oglądał na TVP2, na cyfrze idzie zawsze z 2 sekundowym opoznieniem, a jak ktos sie bedzie darl za sciana gdy padnie bramka :) ?

Chłopie, tvp dostaje sygnał od C+, więc chyba żeś nie przemyślał tego co piszesz :)

maksinho 24.03.2009 19:18

Rzeczywiście ostatni mecz świetnie pokazał, że to MY nie pokazaliśmy jeszcze wszystkiego w tym sezonie. Kuchenki są zmęczone. Trudno, żeby nie być padniętym po kilkunastu meczach w jednym i tym samym składzie. Nam pozostaje walka na całego... I być może liczyć, że Smuda wprowadzi Kikuta :D

KamAr 24.03.2009 19:24

No, Lech może i zmęczony, ale co dopiero Wisła ? Mecz w Poznaniu po Derbach, więc na pewno nie będzie widać "super świeżości" w Naszych grajkach...

mr_kwolf 24.03.2009 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 697794)
Chłopie, tvp dostaje sygnał od C+, więc chyba żeś nie przemyślał tego co piszesz :)

sygnal drogą cyfrową leci dłużej niż naziemną więc jak widać "przemyślał to co napisał"

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 697799)
No, Lech może i zmęczony, ale co dopiero Wisła ? Mecz w Poznaniu po Derbach, więc na pewno nie będzie widać "super świeżości" w Naszych grajkach...

litości... dwa tygodnie to o jakiś tydzień za długo na dojście "do super świeżości"...

jurukuru 24.03.2009 19:28

mr_kwolf

good point ;)

Ja obstawie kase na Wisłę, nie ma co ;) liczę na to 1:0 :]

Szofer 24.03.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 697799)

obudz sie chlopie...mecz jest za wa tygodnie

ogolnie zgadzam sie z premierem, prezentujemy podobny poziom, przy czym oni ze wzgledu na to ze szykowali forme na sam poczatek i puchary zlapali zadyszke a my nie mozemy sie rozpedzic i gramy w kratke...

Diaz na lewa obrone
srodek Cantoro, Sobol i Jirsak i na szpicy Rafal
idealne rozwiazanie, pozycyjnego grac nie umiemy wiec trzeba kontrować, a do tego wtedy najlepiej nadadzą sie Boguski, Maly i Zieniu...i podlaczal sie bedzie Tomek
szybkosciowo jestesmy lepiej przygotowani..

maksinho 24.03.2009 19:35

Wystarczy odciąć środek pola i zwycięstwo nasze :)

Proximus 24.03.2009 19:51

Wisła ma być bardziej zmęczona niż Lech?? Człowieku oprzytomniej. 5 Lechitów w naszej reprze, Rengifo w Peru, Stilic w Bośni. Nie wiem też czy te Henriquezy jeżdżą są powoływani a nie chce mi się sprawdzać.
U nas w kadrze jest Boguski który pewnie z Irlandią nie zagra(Leo pewnie będzie chcial wszystkim pokazać że nie bez powodu powoływał Jelenia,tak jak z Brożkiem i Wichniarkiem, i on pewnie zagra cały mecz). A potem zagra z San Marino(ale umówmy się z San Marino to większość ludzi z tego forum by się nie zmęczyło zbytnio w tym meczu).
Naprawdę na przemęczenie naszych bym tu nie narzekał.

Tricky 24.03.2009 20:04

Nie zapominaj o Diazie który odlatuje na drugi koniec globu, a z powrotami u niego bywa ciężko.

Proximus 24.03.2009 20:09

O, przepraszam faktycznie jest Diaz. Nie mniej jednak to jest dalej 7 zawodników ich a naszych 2.
Zeby nie było nie porozumień. Ja jestem 100% kibicem Wisły, tylko nie usprawiedliwiajmy się 2 tygodnie przed meczem.

jaitylkoja 24.03.2009 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maksinho (Post 697810)
Wystarczy odciąć środek pola i zwycięstwo nasze :)

Nie bądź takim hurraoptymistą... Bardzo ważne, by odciąć środek pola, ale to nie będzie takie proste. I jeszcze bramkę ktoś musi strzelić. Ale i tak mam nadzieje, że wygramy :D

WislakP 24.03.2009 20:45

A ja żałuję że kolejność meczów jest taka, a nie odwrotna. Ważniejsze jest to żeby zdobyć mistrza polski niż krajowy puchar. Gdybyśmy najpierw grali w PP to kuchenki by sie zmęczyły bo przecież tam nie ma ławki rezerwowych. No a tak gramy od razu o całą pulę, bo jak wygramy w lidze to pójdziemy dalej za ciosem.:D

Kordel_Walker 24.03.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 697733)
I tak większość ludzi co ma satelite/kablówke wybierze C+, amatorzy z TVP mogą jedynie im czyścic buty.

Wszyscy wybiorą c+, tvp bedzie miała małą oglądalność z tych meczy i następnym razem nie wykupi praw do transmisji, cały pakiet wykupi znów c+ i zostanie nam sopcast...

Intensem3 24.03.2009 20:54

Spokojnie , wazne zebysmy zagrali z głowa i nie tracili bezsensownie piłek i zeby skończyc grac cały czas ta długa piłka na hura do przodu bo jak dla mnie jest to bez sensu. Amica ostatnio traci punkty ze słabymi druzynami i ma zadyszke co mozemy wykorzystać , wiec mam nadzieje ze uda sie wygrac ten baardzo wazny mecz :D

jurukuru 24.03.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 697869)
Wszyscy wybiorą c+, tvp bedzie miała małą oglądalność z tych meczy i następnym razem nie wykupi praw do transmisji, cały pakiet wykupi znów c+ i zostanie nam sopcast...

także ze wskazaniem na tvp ?? ja będę na tvp w takim razie.:D

maksinho 24.03.2009 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaitylkoja (Post 697842)
Nie bądź takim hurraoptymistą... Bardzo ważne, by odciąć środek pola, ale to nie będzie takie proste. I jeszcze bramkę ktoś musi strzelić. Ale i tak mam nadzieje, że wygramy :D

Po wygranych derbach nie martwię się kto będzie strzelał. Odcięcie playmaker'ów nie będzie takie ciężkie jak się wydaje. Wystarczy, żeby Sobol popilnował Murawskiego, który większość piłek będzie adresował do Stilicia. Wtedy szpica będzie odcięta i nie będzie podań do Lewandowskiego. Naszą taktyką powinien być atak skrzydłem dzięki Małemu. Przez pierwsze 45 minut pobiega trochę, a w drugiej połowie dokładne podania adresował będzie Zieńczuk. W ataku zagra Ćwielong z Boguskim. Przy korzystnym wyniku (2:0 i wzwyż) na boisku pojawi się Niedzielan. Kiedy będzie remis lub będziemy przegrywać w napadzie znajdzie się Beto. W defensywie będą grali Junior Diaz, Głowacki, Marcelo i Baszczyński. Baszczu bedzie ruchliwym obrońcą, który bedzie asekurował Małeckiego podczas jego rajdów skrzydłem. W pomocy będą grali Zieńczuk, Mały, Sobol i Jirsak wysunięty. Ważny w tej taktyce jest Tomas, gdyż to on bierze na siebie ciężar rozgrywania akcji. Cięzko powiedzieć w jakiej dyspozycji jest Czech. Zamiast Jirsaka można sprawdzić w tej roli.... No właśnie Wisła nie ma takiego zawodnika, który mógłby zastapić Tomasa. To recepta na Amicę:>

Z poradnika przyszłego coacha Wisły:P

martinius028 24.03.2009 21:21

Marcelo odwołali te kartki bo z tego co wiem to on w meczu z amicą grać nie może?

Intensem3 24.03.2009 21:27

no jezeli odwolali te kartki to moze grac .

maksinho@ co do Jirsaka wydaje mi sie ze jak by to powiedziec jego forma co sam napisałes jest wielka niewiadoma i raczej przy jego obecnym ograniu wypuszczanie go do pierwszej 11 moze sie zle skonczyc , chyba ze złapał by to "cos" ale jak mowie to jest takie 50/50 . Moze sie uda a moze nie . Najważniejsze zeby Skorzy nie przyszło do głowy zeby wystawic Beto do ataku bo ten ruch bedzie juz całkowicie bez sensu.

maksinho 24.03.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Intensem3 (Post 697892)
no jezeli odwolali te kartki to moze grac .

maksinho@ co do Jirsaka wydaje mi sie ze jak by to powiedziec jego forma co sam napisałes jest wielka niewiadoma i raczej przy jego obecnym ograniu wypuszczanie go do pierwszej 11 moze sie zle skonczyc , chyba ze złapał by to "cos" ale jak mowie to jest takie 50/50 . Moze sie uda a moze nie . Najważniejsze zeby Skorzy nie przyszło do głowy zeby wystawic Beto do ataku bo ten ruch bedzie juz całkowicie bez sensu.

To zależy co sobą będzie reprezentował danego dnia. W meczu z Polonią zagrał super więc trzeba dołączyć go do zawodników niepewnych, ale nie możesz go całkowicie skreślać:-)

Szary007 24.03.2009 22:24

A skąd wiemy czy może grac ?

Intensem3 24.03.2009 22:26

Co do Beto to ja bym napewno nie wystawił do podstawowej jedenastki. Za wazny mecz zeby esperymentowac , bo ostatnio nie pokazuje nic co dawało by mu szanse gry z Lechem , natomiast Jirsaka nie wykreslil bym calowkowice ale jego forma bedzie wielkim znakiem zapytania . Do tego meczu jeszcze tak czy tak troche czasu i wszystko sie jeszcze okaze pare dni przed mecze. Moze Jirsak złapie forme i wtedy jest szans ze Skorza wystawi go do 11.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl