Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [20. kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków 14.03.2009 - sobota, godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5503)

kohprzem'68 11.03.2009 12:44

Teraz każdy mecz nie tylko z Bełchatowem bedzie meczem który ma potwierdzac tezę rozpowszechnianą przez wiele mediów że wieści o smierci Wisły były mocno przesadzone .

KamAr 11.03.2009 17:23

Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa :) Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo ;)

Waldus88 12.03.2009 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 690743)
Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa :) Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo ;)

Z tym mistrzostwem to spokojnie. Pozostalo 11 meczy a teraz mamy niezly maraton. Belchatow Craxa Lech. Długa i kręta droga przed nami, ale mam nadzieje, że z ostatecznym sukcesem.

Co do samego meczu w Bełchatowie, to chciałbym widzieć Wisłę tak walczącą jak w meczu z Polonią, a może i jeszcze bardziej. Liczę na 3 punkty jak wszyscy tutaj zgromadzeni i myślę, że się nie zawiedziemy.

rafalek 12.03.2009 11:43

Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.

Co do Bełchatowa - zagrać z taką samą ambicją jak z Polonią, nie robić frajerskich błędów w obronie jak Amika w Bełchatowie i spokojnie stwarzać dobre okazje to wyjedziemy z Bełchatowa z 3 punktami i zostawimy tam bagaż 3 bramek.

rafal777 12.03.2009 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 691016)
Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.

W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...

mic 12.03.2009 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 691079)
W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...

Chodzi o tzw "wirus FIFA/UEFA". W wiekszosci przypadkow zespoly po przerwie na reprezentacje traca forme i ich gra nie jest zbyt skladna.

rafalek 12.03.2009 14:48

Niestety my zawsze po przerwie gramy taki piach, że dramat, pamiętam kiedyś graliśmy w PP po przerwie z jakąś Koszarawą Żywiec czy cos takiego i tak się męczyliśmy, że masakra...
I o to się niestety obawiam, a do tego jeszcze mecz nie z byle kim, tylko z Amiką.

Wojtas 12.03.2009 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 690185)
zapominacie, że w Bełchatowie grają całkiem dobrzy piłkarze.
Są bardzo dobrzy gracze w środku pola jak Rachwał, jest bardzo szybki Wróbel, ktory naszego Pi Brożka, lub Diaza może wyprzedzić na dwoch metrach.
Jest prawdziwy, charyzmatyczny lider Ujek, poza tym Dziedzic, ktory jest chyba najbardziej chamsko i prowokacyjnie grającym napastnikiem w lidze - kartki dla naszych zapewnione.
Na obozie zimowym Bełchatow pokonal CFR Cluj po bardzo dobrej grze.
Roztropność nakazywalaby wzmożoną uwagę

Jak Belchatow zagra tak szybko pilką jak z Amiką gdzie oni naprawde mogli ten mecz spojnie zremisowac i wcale gorsi nie byli.,to naprawde nasi musza byc mocno skoncentrowani.

Zgodze sie z Framatem-maja solidnych dobrych (na lige) pilkarzy z liderem Ujkiem ,superszybkim Wróblem.

Tam nie ma cisnienia i klimatu wielkiej piłki ,ale napewno chcieli by zagrac w Pucharach do czego zwyciestwa sa im koniecznie potrzebne.

Ale jak nasi zagraja z powtórkową determinacją z DYskoPolo ,+troche szybciej pilką to zaden Belchatów nam straszny.

rafal777 12.03.2009 15:12

Chłopaki to była ironia!! Wiem dokładnie o co chodzi z wirusem FIFA!! Tylko zauważcie proszę że Wisła daje obecnie do kadry 2 zawodników a Lech 4!! Tak więc o czym tutaj w ogóle mówimy?? Lech ma prawo się obawiać wirusa FIFA bo nie będzie miał wielu zawodników!! U nas moim zdaniem to nic nie zmienia... Brożek tak czy siak zagra nawet jakby był miesiąc na zgrupowaniu na Malediwach bo jest po prostu najlepszy!! Drużyna moim zdaniem traci najwięcej jak na zgrupowanie wyjeżdżają pomocnicy i skrajni obrońcy.

koyoot 12.03.2009 16:46

Paradoksalnie obawiam sie tego meczu. belchatow bedzie gryzc trawe po to tylko by zgarnac komplet punktow. Nie maja Garguly ale nadal graja dobrze co pokazaly poprzednie mecze. z 0:2 wyjsc na 2:2 choc i tak przegrac to tez jest cos nawet jak na polska lige. Ulatowski dobrze prowadzi ten zespol. Coz wiecej mozna napisac - czas pokaze. Mam jednak nadzieje ze i nasi pilkarze pokaza ze sa w stanie wyrgywac mecz za meczem.

tommiyacht 12.03.2009 17:54

bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.

FraMat 12.03.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 691241)
bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.

Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać.

Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą?

Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę.
Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj"

KamAr 12.03.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldus88 (Post 691012)
Z tym mistrzostwem to spokojnie.

Wiem, wiem, jeszcze długa druga, ale od początku sezonu cel jest jeden- Mistrzostwo Polski i walka o awans do LM.

tommiyacht 12.03.2009 21:40

Dziekuie za ten wyklad Framacie, czy napewno nie mogles sie powstrzymac ? Mam nadzieje ze i Tobie i innym forumowiczom nie zaszkodziłem zbydnio i nie potracili z tego powodu wzroku. Musze wystosowac pismo do Firefoxa zeby przeglądarka wyłapywała takie uchybienia.

Zeby nie było offtopa. Szkoda że Guła kontuzjowany, byłem bardzo ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z nami.

michalo28 12.03.2009 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 691265)
Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać.

Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą?

Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę.
Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj"

Można też napisać obaj ;]

Nie podniecałbym się meczem z Polonią, moim zdaniem nie zagraliśmy wielkiej piłki... Mam nadzieję, że unikniemy pompowania kolejnego balonu, bo tak naprawdę to może on zostać przebity już w sobotę kolejnym zremisowanym spotkaniem. Gra Wisełki niestety mnie nadal nie przekonuje... A no i nie wiem czy Wy też odnieśliście takie wrażenie - każdy zawodnik Wisły, który wchodzi z ławki prezentuje się lepiej niż gdyby grał od początku... Taki Małecki jak wejdzie w 60 minucie robi więcej zamieszania przez ostatnie pół godziny gry niż od pierwszej minuty. to samo tyczy się Zieńczuka, Ćwielonga, czy Diaza.

skeba 13.03.2009 21:29

Świetnie układa się ta kolejka, porażka Polonii, Legia narazie też nieciekawie.
Trzeba wygrać i przybliżyć się do Lecha.

rafalek 13.03.2009 21:55

Mam nadzieję, że Henio też urwie jakieś punkty Franzowi:D

ciacho 13.03.2009 22:02

Niewygranie tego meczu przy prezentach od Legii i Polonii będzie grzechem..

rafalek 13.03.2009 22:04

nie ciacho, to nie będzie grzech, to będzie samobójstwo.
Oczekuję jutro takiej samej ambicji jak dziś Jaga grała z Legią....trzeba im wyrwać te 3 punkty z gardła!!

grogoriogreg 13.03.2009 22:04

Nic tylko wygrać

Jutro trzeba gryźć trawę od początku, najlepiej stworzyć sobie 2 bramkową przewagę, bo jutro zacznie się maraton 4 najważniejszych meczy w sezonie, jak to przetrwamy będziemy mistrzem

Robek 13.03.2009 22:30

nie wiem jak bedzie ale dzis w programie Liga gra pisali że Wisła bedzie osłabiona ( pisali bo szło to na pasku na dole ekranu) bo nie zagra

Tomasz Dawidowski!!!!!!!!!!!!!

Szary007 13.03.2009 22:41

:lol:Hahaha :lol:

Może ten Brożek go jakoś zastąpi ? ? ?

rafalek 13.03.2009 22:47

No to doje***i HAHAHAHA....o kuzwa...

Nie no...bez Dawida to my tam nie jedźmy w ogole, oddajmy mecz walkowerem, będzie mniej wstydu...:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Czachaa 13.03.2009 23:34

Dzisiaj wszystko ułożyło się po naszej myśli , porażka obu ekip z Wa-wa (Polonia , Legia) .
Teraz tylko czekamy na jutrzejszy mecz z GKS'em , zgadzam się z poprzednikami że trzeba gryźć trawę od pierwszych do ostatnich minut . Strzelona szybko bramka ustawi zawodników Wisełki :)
Martwią mnie kartki naszych obrońców którzy będą musieli uważać ponieważ przed nami DERBY !

_ukoL 13.03.2009 23:40

W obecnej sytuacji ten mecz nie jest już o 6 punktów tylko o 12 :lol:. Nie wiem jak ale takie prezenty od losu powinno się wykorzystywać jeżeli poważnie myśli się o obronie tytułu Mistrza Polski. Mam nadzieję, że taki obrót spraw podziała mobilizująco na piłkarzy - po zwycięstwo.

Wojtas 14.03.2009 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 691937)
nie wiem jak bedzie ale dzis w programie Liga gra pisali że Wisła bedzie osłabiona ( pisali bo szło to na pasku na dole ekranu) bo nie zagra

Tomasz Dawidowski!!!!!!!!!!!!!

Nie no bez jaj ,co my zrobimy,moze wogóle odpusćmy ten wyjazd,bez tak ważnego ogniwa to my nie mamy czego szukac w Belchatowie :lol: :lol: :lol:

A dzis zrobila sie ciekawa sytuacja Polonia i Legia poprzegrywały,nic tylko ograc ten GKS ,w koncu z ich kondycja fizyczna i psychiczna nie najlepiej wiec jest szansa na zwyciestwo.

Rownamy sie z z Legia,potem Heniek pyknie Amike w niedziele i zabawa znacznie sie na nowo :D

kot_dżinks 14.03.2009 00:57

Spodziewałem się porażki Legii ( Franek ukąsił jak należy ), ale, że DyskoPolo przegra z ŁKSem nie przyszło mi nawet na myśl. Może dlatego, że już nie oglądam się w tył tabeli, a wyraźnie na czub ( mam nadzieje, że piłkarze także ). Nic tylko dziś wygrać i zbliżyć się do Wrocek, bo moja intuicja podpowiada mi, że Amica podzieli losy warszafki. Ta kolejka może okazać się przełomowa, więc warunek jest jeden. Trzy punkty w Bełchatowie. Inaczej dupa zbita...

Karherop 14.03.2009 08:34

I popatrzcie jakie to przewrotne , jeszcze 2 tygodnie temu , po pierwszej zremisowanej kolejce , wszyscy wieszali psy na Wiślaków, media trąbiły o wielkim upadku , a teraz jeśli wygramy z GKSem a Lech potknie się na Górniku to sprawa mistrzostwa będzie jak najbardziej otwarta , a ten wielki ukoronowany już dawno Lech jeszcze spuchnie , zobaczycie...

Co do meczu z GKSem to licze na naszą moc w ofensywie , kombinacyjne wymiany na lini Brożek - Boguski - Ćwielong którzy na świeżości powinni pokąsić Bełchatowian .

tofik 14.03.2009 08:52

Nie jestem pewny czy Lech spuchnie. Z resztą to nie jest w tym momencie najwiekszy problem. Trzeba wygrywać swoje spotkania, takie jak to z GKS. A widząc ostatnie popisy graczy Wisły, to cięzko mi w to uwierzyć. U siebie jeszcze jakoś to wygląda, ale na wyjazdach jest zdecydowanie trudniej. Trzeba wprost przyznać, że gramy słabo. Te wczorajsze wyniki są dobre, ale mogą wywołać jeszcze większą frustrację, jeśli nie będzie wygranej.

Charlie 14.03.2009 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 692047)
I popatrzcie jakie to przewrotne , jeszcze 2 tygodnie temu , po pierwszej zremisowanej kolejce , wszyscy wieszali psy na Wiślaków, media trąbiły o wielkim upadku , a teraz jeśli wygramy z GKSem a Lech potknie się na Górniku to sprawa mistrzostwa będzie jak najbardziej otwarta , a ten wielki ukoronowany już dawno Lech jeszcze spuchnie , zobaczycie...

Co do meczu z GKSem to licze na naszą moc w ofensywie , kombinacyjne wymiany na lini Brożek - Boguski - Ćwielong którzy na świeżości powinni pokąsić Bełchatowian .

Natomiast jeśli my się potkniemy w Bełchatowie, a Lech wygra w Zabrzu to będzie właściwie pozamiatane. Swoją drogą o tym, ze Lech "spuchnie" słyszę już od paru miesięcy, a jak na razie nic takiego nie miało miejsca:-/

MedEx 14.03.2009 12:18

Mi się śniło, że przegraliśmy w Bełchatowie. Ale że sny trzeba interpretować na odwrót to wierzę, że pykniemy GKS i dogonimy Legie. :P Na to że Kuchenkorz się potknie w tej kolejce nie liczę chociaż kto wie :-D

FraMat 14.03.2009 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot_dżinks (Post 692030)
Spodziewałem się porażki Legii ( Franek ukąsił jak należy ), ale, że DyskoPolo przegra z ŁKSem nie przyszło mi nawet na myśl.

może dlatego na nasze zwycięstwo z Polonią należy popatrzeć trochę bardziej chłodno?
Wcale nie był to rewelacyjny wynik

saklak1906 14.03.2009 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MedEx (Post 692113)
Mi się śniło, że przegraliśmy w Bełchatowie. Ale że sny trzeba interpretować na odwrót to wierzę, że pykniemy GKS i dogonimy Legie. :P Na to że Kuchenkorz się potknie w tej kolejce nie liczę chociaż kto wie :-D

A mi sie snilo raz ze Wisla wygra dwa zero i bramki wpadna w drugiej polowie a jedna z nich strzeli Pawel i sie sprawdzilo tak nie wiem jak to jest z tymi snami.

Mecz nie bedzie dzisiaj latwy ale 3 pkt przyjada do Krakowa na R22. Jak GKS przegra to mozna sie spodziewac drugiej zmiany trenera w tej rundzie

KRIS22 14.03.2009 12:43

Niektórzy tutaj piszą ze Lech spuchnie ze Legia gra słabo ale ja zawsze powtarzam trzeba patrzyc tylko na siebie
my musimy wygrywac zobaczymy teraz w tabele i zastanówmy sie na którym byśmy byli miejscy gdy byłoby zwyciestwo w Bytomiu ???
Wiec spokojnie ja podchodze do tego co sie stało wczoraj i z Legia i Polonia bo co nam dadzą ich przgrane gdy my nie wygramy zupełnie nic !!!

tommiyacht 14.03.2009 12:49

trzeba to wygrac koniecznie i dogonic Legie. Pozatym, uwazam że zwyciestwo Lecha z Gornikiem jest bardziej prawdopodobne niz nasze nad GKS. obstawiam po 25% na zwyciestwa i 50% na remis. Skrzydła muszą pograc troche lepiej.

kot_dżinks 14.03.2009 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 692114)
może dlatego na nasze zwycięstwo z Polonią należy popatrzeć trochę bardziej chłodno?

Zgadzam się z Tobą. Mnie cieszą z tamtego meczu 3 punkty i wola walki, którą nareszcie było widać (czyt. chęć strzelenia bramki tuż po jej straceniu). DyskoPolo to nie pretendent do mistrzostwa jak się okazuje. Amica w końcu musi złapać zadyszkę do cholery...

kuba181819 14.03.2009 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KRIS22 (Post 692124)
Niektórzy tutaj piszą ze Lech spuchnie ze Legia gra słabo ale ja zawsze powtarzam trzeba patrzyc tylko na siebie
my musimy wygrywac zobaczymy teraz w tabele i zastanówmy sie na którym byśmy byli miejscy gdy byłoby zwyciestwo w Bytomiu ???
Wiec spokojnie ja podchodze do tego co sie stało wczoraj i z Legia i Polonia bo co nam dadzą ich przgrane gdy my nie wygramy zupełnie nic !!!

Swieta prawda! Nie mozna ogladac sie na innych tylko trzeba robic swoje czyli wygrywac mecze. Pewne jest ze i Legia i Lech straca jeszcze punkty dlatego nasi pilkarze nie powinni zwracac uwagi na ich mecze tylko skupic sie na wygrywaniu. Lech juz lepiej gral nie bedzie bo szczyt formy mial na mecze z Udinese, a Wisla wrecz przeciwnie bedzie grac coraz lepiej.:)

Daro&Mysłowice 14.03.2009 13:41

mam pytanie bo nie potrafie tego zmaleść..czy ktos wybiera sie z naszych do bełchatowa??nigdzie n ie ma informacji??wiem ze mamy zakaz ale czy wogole cos jest na lewo organizowane??

Karherop 14.03.2009 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 692114)

Polonia ma ewidentnie podcięte skrzydła po porażce z nami , kolejna porażka z ŁKSem to tylko tego następstwo . Zresztą ten sam ŁKS ma obecnie najlepszy bilans obok Lecha w lidze jeśli chodzi o runde wiosenną . Są w zaskakująco dobrej formie i jeszcze nie jednej drużynie urwą punkty . .

Mecz meczowi nierówny . Pokonaliśmy kiedys Barcelone u siebie , to znaczy że pokonalibyśmy również Real ktory przegrał później z Barcą ? Wątpię

Wisła może nie zagrała z Polonią rewelacyjnie , ale w mojej opinii dobrze z plusem . Zresztą liczą się tylko 3 punkty i życzyłbym sobie aby Wisła do końca rundy wygrywała z każdym tak 'fuksiarsko' jak z Polonią .

tommiyacht 14.03.2009 18:58

ciekawe co Sobol miał na mysli oddając taki "strzał"

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl