Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

sergio 19.01.2009 16:57

Tluczynski why? A bylo tak blisko...

eryk_cartman 19.01.2009 16:58

Remis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:d:d:d:d::d!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sharkey 19.01.2009 16:58

Jeeeeeeeeeeeeeeeest 29:29!!!!!!!!!!!!!!!!!

janko04 19.01.2009 17:02

no bielecki dajesz....

sharkey 19.01.2009 17:02

Nie damy rady......:/

WILU TS 19.01.2009 17:03

No i dostali z pastuchami,wicemistrzowie świata hehe,jutro w czape od hitlerowców i do domku

dynek.pl 19.01.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 659293)
W naszej bramce można równie dobrze postawić dużą kłodę i będziemy mieli większe szanse...:/

czyli od bohatera do zera ?

jestesmy mistrzami swiata w dmuchaniu szybkopękającego balonu - dzis wyborcza napisala, ze wyrastamy na faworytow :)

meczu sledzilem na zczuba.pl <praca>

kto to jest ten Zóltak i po co on wchodzi ? zeby oslabic od razu zespol ?

sharkey 19.01.2009 17:05

W ataku tylko momentami grali jak należy ale ogólnie do dupy, w obronie cały czas do dupy no i na bramce tak samo do dupy!

Ja ich nie poznaje!

Proud 19.01.2009 17:06

ale jaja...masakra...jak można tak lekkomyślnie grać...po zwycięstwie z Rosją myśleli że im się Macedonia położy...jeden gość zdobywa kilkanaście bramek...to świadczy o naszej obronie. Wczoraj Tunezyjczycy jakoś potrafili wyłączyć Hensa...

kibic sukcesu 2007 19.01.2009 17:07

Spokojnie Panowie, wystarczy wygrać z Niemcami i wchodzimy z kompletem punktów do następnej fazy. Oczywiście przy założeniu, że dalej awansują Polska, Rosja i Niemcy. Mają przynajmniej nauczkę, że na MŚ zawsze trzeba grać na maksa.

sharkey 19.01.2009 17:09

Obawiam się że jak będą tak grali jak do tej pory to z Niemcami dostaniemy straszne baty, ale obym się mylił!

ja_ka_ 19.01.2009 17:15

Jesteście dziwni... Wczoraj jak przegrywali to samo, zrzędzenie i biadolenie. Potem Szmala to na prezydenta pewnie wybralibyście. Dziś już Szmal = 0.
Co niektórzy mają podobny tok myślenia jak np do transferów czy wyników Wisły.

"Dzień konia" dziś miał ten z #7 Lazarov no i tym razem bramkarz Macedonii. A w ekipie Polaków bardzo widoczny był brak K. Lijewskiego na którym wcześniej spoczywał ciężar zdobywania bramek.

marcinugorek 19.01.2009 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic sukcesu 2007 (Post 659310)
Spokojnie Panowie, wystarczy wygrać z Niemcami i wchodzimy z kompletem punktów do następnej fazy. Oczywiście przy założeniu, że dalej awansują Polska, Rosja i Niemcy. Mają przynajmniej nauczkę, że na MŚ zawsze trzeba grać na maksa.

no własnie orzy załozeniu a jak widizielismy dzisiaj to macedonia gra bardzo dobrze i moze sprawic niespodzianke w meczu z Rosją .... jak przegralismy z Macedonia to boje sie powiem szczerze o mecz z Tunezja która podjeła wczoraj walke z Niemcami i ledwo wygrała z Macedonia dzis bedzie ważny mecz Rosja -Tunezja

Maciuś 19.01.2009 17:17

Aaa sprytne zagranie, skoro punkty z Macedonia nie beda sie liczyly w ostatecznym rozrachunku to nie bylo sensu sie dzis meczyc na maksa.

sharkey 19.01.2009 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 659314)
Jesteście dziwni... Wczoraj jak przegrywali to samo, zrzędzenie i biadolenie. Potem Szmala to na prezydenta pewnie wybralibyście. Dziś już Szmal = 0.

Nie masz racji uważam że to świetni zawodnicy tylko brak im tego czegoś w grze. Musisz przyznać że Szmal miewał lepsze dni tak samo jak cały zespół!!!

ja_ka_ 19.01.2009 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 659319)
Nie masz racji uważam że to świetni zawodnicy tylko brak im tego czegoś w grze. Musisz przyznać że Szmal miewał lepsze dni tak samo jak cały zespół!!!

Jasne, że miewał lepsze! Tak jak każdy z nich. Ale jak można np w jednej chwili wychwalać Go pod niebiosa by za chwilę porównać do kłody? Błędy dziś popełniał każdy ale to nie znaczy, że od razu jest beznadziejnie słaby.

luke1906 19.01.2009 17:27

zagraliśmy równie chujowo jak wczoraj, z tym, że akurat dziś Szmal nie miał dnia konia, no i Macedończykom jakby bardziej zależało niż kacapom

a ten cały Lazarov... jak można dopuścić żeby jeden kolo ustrzelił tyle bramek? jak widzieli, że chłop się rozpędza to się go sprowadza do parteru raz, drugi, trzeci, tak żeby się mu odechciało szaleństw, ale nie, po co, niech sobie chłopak porzuca

sharkey 19.01.2009 17:28

Nie jest to może najszczęśliwsze porównanie ale zdecydowanie nie zagrał tak jak powinien. Oczywiście nie jest to tylko jego wina... cała drużyna zagrała zdecydowanie zbyt beztrosko w obronie i dlatego każdy rzut zamieniał się w gola dla Macedonii.

mcovalski 20.01.2009 10:40

Ja bym nie dramatyzował. Zawsze się znajdą piewcy minimalizmu polskiego sportu.
Chłopaki zagrali przede wszystkim fatalnie w obronie. I cały czas podkreślam - dać szansę Jaszce na rozgrywanie piłki i więcej zaufania do niego to zobaczycie jak się podniesie poziom naszej gry. Wcześniej psiałem że Macedonia to ogóry - dalej tak uważam, jednak my w tym meczu byliśmy totalnymi frajerami. Oglądając występ "Kasy" powiem tak, że nie wiem co mu do łba strzeliło, ale jak wychodzi facet (Lazarov" do góry z 9 metra i blok zasłania lewa stronę bramki to powinien stać po jej prawej stronie i tą piłkę "złapać w zęby" ( 3 bramki).
Generalnie wyszło, jak ważną ma funkcję i rolę na boisku bramkarz.
Następne spotkanie z Tunezja- niezwykle ciężki, bo z nimi się gra fatalnie. Prezentują francuski styl gry, a Polacy nie bardzo sobie z nim radzą. Myślę jednak, że nastąpi rehabilitacja za wpadkę - z nimi wygramy. Nie mogę się doczekać spotkania z Niemcami - ale o tym później.
Do tych co oglądają te mistrzostwa i występy Polaków - pamiętajcie że mecz trwa 60 mi i sytuacja gdy jest różnicą 3 bramek może ulec zmianie w ciągu 1.5 min tak więc trwajcie zawsze do końca i przestańcie dramatyzować, gdy przegrywamy 2-3 bramkami, tylko wierzcie w finalny sukces.

Pozdrawiam

nowy_piotrek 20.01.2009 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 659619)
Następne spotkanie z Tunezja- niezwykle ciężki, bo z nimi się gra fatalnie. Prezentują francuski styl gry, a Polacy nie bardzo sobie z nim radzą.

Wczoraj Macedonczycy tez nie grali caly czas na linii, wychodzili pod rozgrywajacych i niestety znowu Polacy udowodnili ze kompletnie sobie z takim stylem nie radza w ataku.

Nie widzialem jak Tunezja z Niemcami grala, ale jak wyjda jakims francuskim 4-2 czy 3-2-1 w obronie to znowu bedziemy sie pewnie meczyc na potege.

A i nie patrzylem jeszcze na terminarz z kim w czwartek gra Macedonia ani na rozpiske kursowa, ale gram grubo przeciwko nim, nie wazne czy z Niemcami czy z Rosja graja :D Wam tez radze.

Aro1234 20.01.2009 13:22

Teraz grają raczej z Niemcami, bo my w ostatniej kolejce mamy Niemców ;) Jak przegrają oba mecze, to porażka nasza z Macedonią nie ma znaczenia. Grunt to teraz pokonać Tunezję i Niemców a na resztę nie patrzeć ;)

dynek.pl 20.01.2009 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 659619)
Chłopaki zagrali przede wszystkim fatalnie w obronie. I cały czas podkreślam - dać szansę Jaszce na rozgrywanie piłki i więcej zaufania do niego to zobaczycie jak się podniesie poziom naszej gry. Wcześniej psiałem że Macedonia to ogóry - dalej tak uważam, jednak my w tym meczu byliśmy totalnymi frajerami. Oglądając występ "Kasy" powiem tak, że nie wiem co mu do łba strzeliło, ale jak wychodzi facet (Lazarov" do góry z 9 metra i blok zasłania lewa stronę bramki to powinien stać po jej prawej stronie i tą piłkę "złapać w zęby" ( 3 bramki).

No niewiem tan Jaszka to ma problemy z utrzymaniem pilki w rekach (czyzby slaba psychika ?)

Macedonia podobno stuknela Islandie w eliminacjach wiec takimi ogorami nie są.

Wiadomo, ze Szmal nie bedzie bronil w kazdym meczu jak z ruskimi. Przyadalby sie zmiennik. Niewiem kto to jest Malcher ale po tych meczach co widzialem to dla mnie to pan "firanka". Co sie stalo z Wicharym ? Od olimpiady nie wdzialem go w kadrze ?
Malcher, Zoltak, Glinski, Jaszka (ok, wierze na slowo) - za duzo tych graczy odbiegajacych umiejetnosciami zeby gra sie zazebiala.

mcovalski 20.01.2009 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 659676)
No niewiem tan Jaszka to ma problemy z utrzymaniem pilki w rekach (czyzby slaba psychika ?)

Macedonia podobno stuknela Islandie w eliminacjach wiec takimi ogorami nie są.

Wiadomo, ze Szmal nie bedzie bronil w kazdym meczu jak z ruskimi. Przyadalby sie zmiennik. Niewiem kto to jest Malcher ale po tych meczach co widzialem to dla mnie to pan "firanka". Co sie stalo z Wicharym ? Od olimpiady nie wdzialem go w kadrze ?
Malcher, Zoltak, Glinski, Jaszka (ok, wierze na slowo) - za duzo tych graczy odbiegajacych umiejetnosciami zeby gra sie zazebiala.

Wichary ze względu na sprawy osobiste nie bierze udziału w tej imprezie. Co z tego, że Macedończycy wyeliminowali Islandię, która później zrobiła srebrny medal na olimpiadzie. Macedonia to ogóry naprawdę !!
Piłka też wypadła Jureckiemu jak podawał Karolowi na 5 s przed końcem. Po raz wtóry - zaufać odrobinie Jaszce ( "apel" do Wenty)

janko04 20.01.2009 14:06

O której dzisiaj gramy ? i z kim ?

Aro1234 20.01.2009 14:07

Dziś mamy wolne. Jutro z Tunezją.

dynek.pl 20.01.2009 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 659684)
Wichary ze względu na sprawy osobiste nie bierze udziału w tej imprezie.

Nie pomyliles czasem Wicharego z Weinerem ?

sandomingo 20.01.2009 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 659699)

Wichary ma chyba złamaną rękę.
Weiner nie spodziewał się powołania i wykupił wakacje, więc Wenta go olał.

Oprócz nich nie było za bardzo na kogo postawić...

mcovalski 20.01.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 659699)

pomyliłem :) przepraszam mea culpa

Bobic 21.01.2009 17:00

Panowie czy gdzieś na Cyfrze+ mogę oglądnąć mecz Niemców??

Nergal 21.01.2009 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 660285)
Panowie czy gdzieś na Cyfrze+ mogę oglądnąć mecz Niemców??

ARD (kanał 200) albo ZDF (kanał 201). Powinno być na ZDF:)

Bobic 21.01.2009 17:48

No niestety jest na RTL którego nie posiadam :-)

kibic sukcesu 2007 21.01.2009 17:57

Transmisja jest w necie:

http://www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-...cedonia-niemcy

Na razie 12:11 dla Niemców

mcovalski 21.01.2009 18:14

UWAGA UWAGA dal chcących oglądać wydarzenia sportowe w wysokiej (bardzo dobrej) jakości polecam http://www.atdhe.net/ na handball 1 leci Macedonia - Niemcy . Bardzo dobry mecz ale nie stety juz muszę wyjść z odwiedzinami i zabieram się do oglądania Polaków. Tak więc wszyscy dopingować:)

Nergal 21.01.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 660301)
No niestety jest na RTL którego nie posiadam :-)

Pozmieniało się coś, dwa lata temu mecze Niemców były na ZDF.

Póki co prowadzą z Macedonią, oby tak do końca.

Ikki 21.01.2009 19:05

Niemcy wygrywają z Macedonią!:)
Czyli wszystko zależy od nas! Należy wygrać z Tunezją i koniecznie z Niemcami!!!

Aro1234 21.01.2009 19:07

Niech lepiej Ruskie wygrają też z Macedonią, bo będzie problem... widzę, że dziś się męczyli z Algierią, więc... może być różnie...

ja_ka_ 21.01.2009 19:51

Jaki wynik, bo jestem w pracy a strony on line z relacjami nie dzialaja?

Nitrox 21.01.2009 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 660364)
Jaki wynik, bo jestem w pracy a strony on line z relacjami nie dzialaja?

Prowadzimy 12:6

sharkey 21.01.2009 20:48

Jeszcze 5 minut 30:26 dla Polski!!!!!!!! DALEJ PANOWIE!!!

eryk_cartman 21.01.2009 20:50

Nie no mecz dla nas:):) ja inaczej tego nie widze:):)

Pozamiatane:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl