Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [4 kolejka] Cracovia - Wisla Krakow 31.08.08r 19:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4772)

Isfahan 27.08.2008 14:27

Wydaje mi się, że tym razem Wisła pokaże lepszą grę w derbach na Kałuży niż ostatnio. O ile pamiętam, to poprzedni mecz z Cracovią tam był od razu po przerwie na mecze reprezentacji, a po takich przerwach pierwszy mecz ligowy bywał dosyć ciężki dla naszych. Teraz przerwy nie było, więc liczę na dobrą grę i wynik :-)

FajQ 27.08.2008 14:30

A wiecie co ja jakoś dziwnie boje się tych derbów tak jak każdych.Wiadomo jesteśmy na fali wygraliśmy 3 mecze w lidze i na dodatek jesteśmy podbudowani zwycięstwem z Barca, tylko że derby rządzą sie swoimi prawami.Mam nadzieje że pewność siebie nas nie zgubi tak jak Barcelone co przyjechała do Krakowa z myślą że piłka sama wpadnie do bramki.Mam nadzieje że Skorża nie pozwoli na lekcewarzenie przeciwnika i że zagramy na 1906% naszych moliwości.Widzę że wiekszość z was stawia na pogrom naszych ale mówie wam jeszcze raz to są DERBY.
Wynik obstawiam skromne 1:0 bramke niech strzeli Paweł Brożek

firstborn 27.08.2008 14:31

niewazne jak i ile, musimy wygrac, to jest Święta Wojna i my zawsze musimy w niej byc gora. latwo na pewno nie bedzie, bo druga strona podchodzi do tego tak samojak my. poza tym, meczem z barcelona pokazalismy pasiakom, ze mozna pokonac druzyne o dwie klasy lepsza, wiec moze w nich tlic sie jakas nadzieja, ze im tez sie uda.

wierze ze Skorza odpowiednio pouklada zespol i ze bedzie dobrze. na pogrom sie nie nastawiam, kazda wygrana bedzie dobra.

KAZDY TO POWIE, WISEŁKA RZĄDZI W KRAKOWIE!!!

7 kotów 27.08.2008 14:33

O bilety sie nie pytajcie, bo oni sami zaciskaja pasa i kombinuja jak sie da:

Re: CRACOVIA- Wisła Kraków
Autor: ****
Data: 25 sie 2008 - 13:21:31

Otwarta na derby bedzie D? Bo kupił bym tanszy bilet i przeszedł na C.

:lol:

Amfre 27.08.2008 14:36

No jak ma być? Będzie tak jak zawsze... Pytanie jest tylko jedno. Ile, do zera?

Ricken 27.08.2008 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Amfre (Post 592861)
No jak ma być? Będzie tak jak zawsze... Pytanie jest tylko jedno. Ile, do zera?

to by było najlepsze rozwiązanie z 4-0 wystarczy ?? :D
tylko żeby się nie powtórzyła sytuacja z ostatnich derbów jak przy wyniku 2-0 straciliśmy bramkę i się paniki trochę wkradło, potem poprzeczka około 90 min i było gorąco.
najlepiej pojechać z nimi 3-0 do przerwy potem coś jeszcze dorzucić i git ;)

Coglin 27.08.2008 15:26

zebyscie sie tylko wszyscy nie zdziwili.
derby to derby.
wynik nie wazny, wazne 3 punkt.

_gilardino_ 27.08.2008 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KeepItSimpleStupied (Post 592840)
O co chodzi z tym 10 znaków?

O to że niemożna pisac postów poniżej dziesięciu znaków a twój post został skwitowany emotką która 10 znaków niezawiera :D Zresztą niedziwie się takiej reakcji na twojego posta:-p

Gwiaździsty 27.08.2008 15:34

Jak chce się obronić tytuł Mistrza Polski to trzeba takie mecze jak ten na kurniku przy ul. bajorko wygrywać i to zdecydowanie. Z kim my gramy ? Z normalnymi patałachami polskiej ligi. Trzeba tylko od pierwszej minuty zacząć na poważnie i w pełni skoncentrowanym. Wiadomo, że nie będzie to mecz piękny dla oka bo jak sie gra ze zwykłymi wyrobnikami, którzy raczej będą kopać i grać ciałem niż w piłkę to trzeba być przygotowanym na walkę. Natomiast grać swoje czyli szybko i kombinacyjnie i co najważniejsze porozciągać ich po całym boisku, żeby gonili jak głupy tzn. jak zawsze.

Oldpara 27.08.2008 15:38

Szczerze mówiąc bardziej obawiam się derbów z grającą padlinę Cracovią, niż następnego meczu z rozpędzonym Lechem.
Nie takie rozpedzone lokomotywy na Reymonta zatrzymywaliśmy (ostatnio tą hiszpańską drużyne.... hmm...jak ona się nazywała?) a derby to derby. Pasy bedą grzyźć trawę razem z ziemą, a naszym może się coś nie udać....

St@chu 27.08.2008 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 592905)
Szczerze mówiąc bardziej obawiam się derbów z grającą padlinę Cracovią, niż następnego meczu z rozpędzonym Lechem.
Nie takie rozpedzone lokomotywy na Reymonta zatrzymywaliśmy (ostatnio tą hiszpańską drużyne.... hmm...jak ona się nazywała?) a derby to derby. Pasy bedą grzyźć trawę razem z ziemą, a naszym może się coś nie udać....

Nie wiem jak inni, ale ja takich obaw nie mam... Pasiaki zawsze trawe gryźli i zazwyczaj kończyli z bagażem od 1 do 3 bramek. Co prawda przytrafiły się remisy, ale wtedy mieli jakieś walory piłkarskie, a początek tego sezonu mają naprawdę dramatycznie słaby.

sayek89 27.08.2008 16:12

Powiem krótko, jeżeli Wisła zagra z taką determinacją i wolą zwycięstwa jak z Barceloną to patrząc realnie zmiotą Cracovie. Tak jest moje odczucie, ale na derbach Nasi zagrają jeszcze ostrzej niż z Barcą ;)

HEDu 27.08.2008 16:15

Kiedy Niedzielan i Dawidowski zagrają 90 minut ? Jak mamy ich ocenic po kilkuminutowych "wystepach", a nuz sie obaj odblokuja czy jakby to nie nazwac. A nuz Dawid strzeli gola z roznego główką (czesto w sparingach to robił).

SpoXsteR 27.08.2008 16:15

Oczywiście że tak nie zagrają.
Bo Cracovia to jedna tysięczna Barcelony.
Nie ważne ile, nie ważne jak, wazne 3pkt.

Aro1234 27.08.2008 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 592942)
Kiedy Niedzielan i Dawidowski zagrają 90 minut ? Jak mamy ich ocenic po kilkuminutowych "wystepach", a nuz sie obaj odblokuja czy jakby to nie nazwac. A nuz Dawid strzeli gola z roznego główką (czesto w sparingach to robił).

Po pierwsze NÓŻ.
Po drugie - chyba nie sądzisz, że Dawidowskiego Skorża przetestuje w meczu z Cracovią albo Barceloną...
Po trzecie - Dawidowski jest tak zablokowany, że ja patrząc wczoraj na niego bałem się, żeby nie złapał kontuzji.
Po czwarte - Niedzielan biega jak baba :-P

Pablo84 27.08.2008 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 592905)

Podzielam w 100% Twoje obawy.Derby to derby, zwłaszcza nasze, które jak wiadomo rozgrywają się swoimi prawami.Oby nasze gwiazdeczki nie popadły w hurraoptymizm i nie zlekceważyli rywala.
I radził bym nie chwalić dnia przed zachodem słońca - mimo, że to cracovia, bo zbyt duża pewność siebie może zgubić naszych skórokopów.

Marszałek 27.08.2008 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 592959)
I radził bym nie chwalić dnia przed zachodem słońca - mimo, że to cracovia, bo zbyt duża pewność siebie może zgubić naszych skórokopów.

Słusznie prawisz. Nawet największą łajzę trzeba brać serio, bo nie ubliżając nikomu taki Palwusiński potrafi raz na tysiąc celnie kopnąć piłkę w stronę bramki.

thechris 27.08.2008 16:58

Mecz zaczynamy od 0:0 i to, że faworyt może przegrać przekonała się wczoraj słynna Barca. Będzie to trudny mecz i myślę, że do 1. bramki nerwowy. Fajnie jakby do przerwy było już 0:2 dla nas to może Pasy nie będą szaleć. No ale obstawiam 0:1 i horrorek z happy endem :)

Barbarossa 27.08.2008 17:13

Wie ktoś jakie będą "ubytki" w składach zarówno Wisły jaki i Cracovii?

Gucio25 27.08.2008 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 592966)
Słusznie prawisz. Nawet największą łajzę trzeba brać serio, bo nie ubliżając nikomu taki Palwusiński potrafi raz na tysiąc celnie kopnąć piłkę w stronę bramki.

a jak już kopnie, to klękajcie Pawełki.
10-0 niestety nie będzie, ale jak już coś wleci, to powinniśmy spokojnie dociągnąć.

WiślakNH 27.08.2008 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 592954)
Po pierwsze NÓŻ.

Jemu nie chodziło o nóż jako rzecz :P,więc dobrze napisał. :foch:
Co do meczu hmm ja myślę,że mimo że to derby to Cracovia jest przynajmniej w chwili obecnej żadnym przeciwnikiem (i według mnie przez ostatnie kilka sezonów nie była) i powinniśmy bez żadnego problemu napykać im bramek.
Jeżeli zagramy z podobnym zaangażowaniem co wczoraj to jestem spokojny o moje prognozy.:-D

sayek89 27.08.2008 17:40

Lechia pokazała jak trzymać Cracovie krótko na smyczy, teraz My pokarzmy jak jej się strzela gole ;)

kot_dżinks 27.08.2008 18:46

Serce podpowiada, że to będzie w gruncie rzeczy gładkie zwycięstwo, gdyż wszystko za tym przemawia, ale derby to derby, stres jest, że jednak może się podwinąć noga. Mimo wszystko obstawiam wynik dla nas do przodu, podobnie jak obstawiałem z Barceloną ;)

Derby rządzą się własnymi prawami, Wisła zawsze nad wami!

criskrakow 28.08.2008 00:00

Właśnie przeglądnąłem forum Cracovi,napinka jak zwykle ale posrani są na maxa.A najlepsze to tekty typu"wynik się nie liczy,ważny jest doping"
Będzie dobrze jak tylko się ich nie zlekceważy,ale to działka Skorży żeby zmobilizować chłopaków.
POZDRO DLA WIŚLACKIEJ BRACI

arti 28.08.2008 05:37

byle jakie zwycięstwo, może być 1-0 i będę przeszczęśliwy:)
i potem odpoczynek dla Tych co nie jadą na kadrę. Mam nadzieję, że w PE zagra rezerwa, bo pierwszej "11" oddech się należy

Wasiu 28.08.2008 07:17

Jak nigdy nie wchodzę na forum Cracovii to teraz z ciekawości chciałem zobaczyć co oni tam mają, Nie zawiodłem się ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kajak
Widze ze jest potrzeba podniesienia morale.Moze bysmy poszli wszyscy na basen GTS i nasikali im tam?

Padłem.

StelmiOriginal 28.08.2008 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 593235)
Jak nigdy nie wchodzę na forum Cracovii to teraz z ciekawości chciałem zobaczyć co oni tam mają, Nie zawiodłem się ...

Padłem.

Niech sikają. Bedą sprzątać ;)

AYALA 28.08.2008 07:58

po zwycięstwie nad jedną z najlepszych druzyn na świecie myśle że w lidze nie powinno być już większych problemów z kimkolwiek.Ciekawe jak Skorża ustawi obrone skoro wraca Głowa oraz do środka pomocy Mauro ? A może zagra jednak Diaz z Jirsakiem na środku pomocy?.Zobaczymy

vip2008 28.08.2008 08:06

Trener po meczu z barca ma naprawdę kilka super rozwiązań które może wcielić w życie i to jest w tym najlepsze -tylko mimo wszystko brakuję niestety paru nowych graczy którzy by posiadali takie zdolności boiskowe jak Baszczu P.Brożki,Zieniu czy Łobo..wtedy napradwe mielibyśmy szeroki i równy skład ..ale mimo wszystko jestem pod wrażeniem jak trener Skorża wyciska z tego co ma najlepszy"sok" i to widać gołym okiem!!!gratulacje..
co do Meczu z Cracovia...nie napinajmy sie tak jak chłopcy po tamtej stronie błoń.tam jest inna kultura nie obniżajmy się do ich poziomu..wierzymy w Wisełke i Wiemy że wynik ale również i przebieg meczu poo raz setny udowodni im kto rządzi w KRAKOWIE:)

firstborn 28.08.2008 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 593242)
po zwycięstwie nad jedną z najlepszych druzyn na świecie myśle że w lidze nie powinno być już większych problemów z kimkolwiek.Ciekawe jak Skorża ustawi obrone skoro wraca Głowa oraz do środka pomocy Mauro ? A może zagra jednak Diaz z Jirsakiem na środku pomocy?.Zobaczymy

nie sadze, zeby w derbach zagral diaz. on ostatnio gral w kazdym meczu (poza belchatowem), a na dodatek z barcelona poobijal sobie mocno zebra, wiec pewnie mauro z jirsakiem w sordku wybiegna. w obronie pewnie cleber z glowa. ja sie bardziej zastanawiam kogo wystawi na prawej obronie. bo i singlar i baszczu zagrali swietnie z barca.choc z przyzwyczajenia pewnie wyjdzie baszczu:)

Pan Jotka 28.08.2008 12:51

Chyba nie musze mowic co i jak oraz w jakie miejsce im sie nalezy:D
Kolejne derby przejda dohistorii jako nie przegrane.Moze nie lekko i gladko, bo sie zepna na Wiselke , ale w ogolnym rozrachunku 3pkt pojada na Reymonta.

rafalek 28.08.2008 13:24

Czytacie choć trochę informacje na głownej? Tam było jak byk napisane, że Głowa wróci być może za 2 tygodnie, więc mało prawdopodobne jest, żeby wystąpił w Derbach. Więc będą grali albo Cleber i Kowal, albo Cleber i Baszczu.

Wesoła_Tsw 28.08.2008 13:56

Bardziej Cleber i Baszczu bo sie bardzo pozytywnie sprawdzili w meczu z Barca :)

TomAlwernia 28.08.2008 19:31

Wisła musi ten mecz wygrać i wygra :) !!!

Uran235 28.08.2008 22:59

Mecz, który trzeba wygrać i tyle.
Dodatkową nagrodą może być powiększenie przewagi nad Amicą, bo nie wierzę, że uda im się pokonać Arkę na wyjeździe.
Kadrowo mamy dosyć dziwną sytuację. Głowacki nie zagra na pewno. Gra Sobolewskiego w najbliższym meczu to ryzyko, biorąc pod uwagę, że to mecz derbowy, jest to ryzyko graniczące z głupotą, Skorża musiałby być zdesperowany, szczególnie po doświadczeniach sprzed tygodnia. Czyli dwa wakaty spowodowane kontuzjami. Rodzą się też wątpliwości co do dyspozycji Łobodzińskiego, ostatnie mecze miał słabe i trener na pewno to widzi. Problemem może też być kondycja Boguskiego i Jirsaka. Pierwszy z Barceloną biegał najwięcej z całej drużyny inicjował pressing i jako pierwszy musiał zejść z boiska. Drugi zagrał z Barcą 90 minut, a rzadko mu się to zdarza. Do tego dochodzi pytanie o Baszczyńskiego i Singlara. Pierwszy przeżył tragedię rodzinną, a mecz z Cracovią na pewno będzie ciężki gatunkowo, a i mecz Barcą nie należał do najlżejszych pod tym względem. Rodzi się pytanie, czy rozsądne jest tak intensywne eksploatowanie Bascza, kiedy na pewno jego kondycja psycho-fizyczna nie jest optymalna. W kwestii Singlara trener raczej nie ma rozterek, bo ma piłkarza na codzień, ale dla mnie, jak i zapewne dla większości kibiców, niewiadomą jest wytrzymałość tego piłkarza. Dla Słowaka byłby to trzeci mecz na przestrzeni 10 dni. Dla jednych piłkarzy to nie jest żaden problem, ale inni nie potrafią grać co trzy dni na pełnych obrotach. Kolejne pytanie to ilość napastników, bo możliwe, że Skorża będzie chciał zagrać dwójką w przedniej formacji, bo nie oszukujmy się, Cracovia to jedna ze słabszych drużyn w lidze. W obec dużej liczby znaków zapytania w wyjściowym składzie może znaleźć się miejsce dla któregoś z młodych piłkarzy. Małecki póki co prezentuje się w tym sezonie raczej słabo, ale Boguski może nie być gotowy na więcej niż 30 minut, a forma Niedzielana i Łobodzińskiego również, póki co, rozczarowuje nie mniej niż postawa Małeckiego. Pod nieobecność Jirsaka i Boguskiego, do pierwszej jedenastki mógłby wskoczyć Mączyński. Podobną szansę na prawym skzydle otrzymać może Szabat, to byłby duży impuls dla Łobodzińskiego. Najmniejsze szanse ma niedawny debiutant Kowalski. W tym meczu może być gorąco, a on jest młody i niedoświadczony, nie mówię, że nie dałby sobie rady, ale dla trenera to duże ryzyko. Myślę, że Skorża na taki ruch zdecydowałby się jedynie jeśli Diaz musiałby grać w drugiej linii i jednocześnie wypadłby ktoś z dwójki Singlar-Baszczyński.

Jeżeli, poza Głowackim i Sobolewskim, wszyscy będą w pełni gotowi do gry, to stawiałbym na jedenastkę:
Pawełek - Singlar, Baszczyński, Cleber, Piotr Brożek - Boguski, Diaz, Jirsak, Cantoro, Zieńczuk - Paweł Brożek

O ile nasi wyjdą na ten mecz zmobilizowani, nie będą odstawiać nóg i nie poprzestaną na skromnym prowadzeniu, to jestem spokojny o wynik tej konfrontacji bez względu na nasze wyjściowe ustawienie. Szczególnie ważna może się okazać determinacja w dążeniu do wysokiego prowadzenia, bo choć Cracovia łatwo przegrała z Lechią, to jednak grała w tamtym meczu do końca. W tym meczu 2-0 dla nas to na pewno nie będzie bezpieczna przewaga, nawet na 3 minuty przed końcem meczu.

yeti777 30.08.2008 09:56

za poprawne wytypowanie wyniku meczu MMKrakow rozdaje bilety do kina - zapraszamy:

http://www.mmkrakow.pl/1770/2008/8/3...category=sport

e 30.08.2008 19:08

http://pl.youtube.com/watch?v=VwUeZvafVwU

madenn 30.08.2008 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 593416)
Czytacie choć trochę informacje na głownej? Tam było jak byk napisane, że Głowa wróci być może za 2 tygodnie, więc mało prawdopodobne jest, żeby wystąpił w Derbach. Więc będą grali albo Cleber i Kowal, albo Cleber i Baszczu.

nie sądzisz może że zagrają Diaz i Cleber ??

gienek_majonez 30.08.2008 21:07

Jak dobrze pójdzie to Cracovia jutro zawita na ostatnie miejsce w tabeli... ;->

Nehiar 30.08.2008 21:37

To jest runda hattricków do tego rezerwowych więc mam nadzieje, że ktoś od nas strzeli ustrzeli np Niedzielan się przełamie albo lepiej Boguski ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl