![]() |
trzeba zadzownic i sie dowiedziec co wymagana dany osrodek
gdzies chca tylko paszport badz paszport i pesel badz paszport, pesel i zaswiadczenie o zameldowaniu. nowe czerwone paszporty maja pesel, te stare niebieskie z tego co wiem nie mialy. zadzownic dowiedziec sie i po problemie. oczywiscie legitymacja tutaj nie wchodzi w gre. |
W sierpniu kończy mi się ważność prawa jazdy. Miałem je na okres 5 lat ze względu na wadę wzroku. Co teraz muszę zrobić, żeby dostać bezterminowe prawo jazdy?
|
5 sierpnia 8:30 :)
|
Etiop - w największym skrócie: iść na kolejne badanie w soczewkach kontaktowych...
|
jutro to nie ma szans na odebranie prawka z urzedu ?
|
Niedziela ... - nie ma szans
|
jemu chyba o sobote chodziło...
|
sorry troche straciłem rachube czasu ...
|
Zeby isc po termin na egzamin to trzeba sie zapisywac przez interner?? Jezeli sei nie zarejestrowalem interentowo to zostane przyjety ?
majac dowod tymczasowy musze miec zaswiadczenie o zameldowaniu ?? |
Cytat:
Nie trzeba zapisywać sie przez internet,bo czegoś takiego nie ma. |
|
Ile się czeka na wyrobienie duplikatu prawka?
|
Jutro zdaje prawko w Tarnowie. Jeśli zdam tam teorie a jazdy nie, to w Krakowie bedę musiał zdawać łączony czy same jazdy ?
|
Niech ktoś kumaty potwierdzi że zapisanie się na tej stronce podanej przez Arteke ma sens.
Byłoby to znaczne udogodnienie. Wie ktoś gdzie mogę pobrać jakiś program który sprawdzi moją wiedzę z teorii ? Takie coś jakby próbny egzamin. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ZApisalem sie dzisiaj na 14.45. Wszystko jest Ok. Wchodzisz do MORDu pierwsze co robisz robisz oplate za egzamin. Potem z tym swistkiem idziesz do Biura Obslugi Kiienta na ta godzine, na ktora sie zapisales ( oczywiscie bez kolejki, bez numerkow!! ) mowisz pani, ze zapisywales sie na ta i ta godzine i dostajesz termin na egzamin. p.s nie weim co sie podzialo, ale dostalem termin na 1 sierpnia :D :D p.s.2 sory za chaos w mojej wypowiedzi, lae jest pozno :P pozdrawiam jak by cos bylo niejasne to chetnie pomoge. http://www.mord.krakow.pl/calendar.p...rwacja/28/2008 |
nie kojarzycie gdzie można kupić/dostać/skąd ew. ściągnąć naklejki na szybę dla kierowców "inwalidów" ( umysłowych ) parkujących na miejscach dla niepełnosprawnych. jak mnie to wk...a jak ( o dziwo najczęściej luksusowe ) auta stają na miejscach dla niepełnosprawnych. Oczywiście oznakowań iż jest to pojazd niepełnosprawnego brak.
|
Cytat:
|
nero, byłem się dziś zapisać na egzamin, urodziny mam 09.08 a termin dostałem na 05.08 więc jest to rozbieżne z tym co mówiłeś, że do egzaminu państwowego można przystąpić najwcześniej w dniu 18 urodzin.
|
David. ja bym sie dopytał w MORD-zie czy to nie pomyłka, bo chyba nie chcesz pojsc na egzamin pokazujesz mu dokument tożasomosci a on CI mowi że nie masz 18 i masz pozdawane:P
|
Taa zadzwoniłem i mi kobieta, mówi: 'dobrze,że pan dzwoni.'
i chujnia... |
Chodził ktoś z Was na kurs na ul. Centralną lub Felicjanek do LOK-u? Chciałbym wiedzieć ile trwają lekcje. Słyszałem, że 5 godzin dziennie, ale jak dla mnie to jest... nierealne. Jutro idę na pierwszą lekcje i chciałbym wiedzieć przed na ile mam się przygotować psychicznie...
|
No to ja sie pochwale :)
Zdałem dzisiaj za drugim razem :) |
Cytat:
skoro masz urodziny 09.08 to najwczesniej mozesz zdawac 09.08 ? po prostu pani w okienku nie zauwazyla - nie zwrocila uwagi. dziwne bo powinno jej wyjsc na komputerze ze nie ma mozliwosci zapisania cie na egzamin. |
Gdzie w Krakowie jest przyśpieszona teoria po ile godzin najwięcej i czy drożej za prawko wychodzi ?
|
Cytat:
tyle ze nie dalo sie wczesniej wziasc papierow zeby dojezdzic reszte godzin przed egzaminem |
ja egzamin mam juz wsumie jutro
wzialem laczony PS: trzeba odswiezyc temat :) |
no i gowno :/ ale i tak najlepsi zdaja za drugim :)
|
nie wyspales sie w nocy to nie zdales:-/
na czym Cie oblal? |
zebys wiedzial ze to chyba przez niewyspanie poprostu brak koncentracji na Ofiar Dabia jak zjezdza sie w prawo z Nowohuckiej za mostem na swiatlach ze skrajnie lewego podczas skretu wrypalem sie na prawy glupi bardzo glupi blad poprostu zajechalem droge
|
To ja się pochwalę, zdane za pierwszym w poniedziałek. Teraz tylko czekać na blankiecik.
|
Dzwonie do Morsu to kobieta nie ma pojęcia, więc Was się pytam czy na książeczkę wojskową można przystępować do egzaminu. Nie mam wyjścia,bo mi dokumenty ukradli, ten jest mój jedyny.
Z drugiej strony skoro tam nie wiedza to kto ma ****a wiedzieć, nie wiem do ustawy mam zaględnąć. |
nie mozna. na 95%
|
dokladnie za miesiac i jeden dzien moje drugie podejscie ;) tym razem czekalem dlugo na egzamin bo 5 sierpnia mi wyznaczyla kobita w okienku na 24.09 :/ ... ale teraz okres "zajobu" juz minal chyba bo wakacje sie koncza ludzie po robotach po szkolach zima niedlugo to nie robia wtedy tak prawka :P
|
ja rowniez czekam miesiac na egzamin i chwała Bogu ze nie dwa albo i wiecej.
termin mam na 25 wrzesnia o godzinie 10.30,mialem mozliwosc wyboru o 7, 8.30 dobrze wybrałem godzinę ? w sumie o tej godzinie juz nie powinno byc korkow ? |
ja robiłem prawko w innym dużym mieście. zdawałem o godzinie 13 i byly duże korki. To wpływa bardzo pozytywnie na nas. Stoisz w korku i wszystko gówno Cie obchodzi. jezeli rano to wzialbym na 7. Pozdraiam i życzę powodzenia:D
aaa... w marcu skonczylem 18 lat a 17 czerwca miałem już prawko A i B :D wszystko zdane za pierwszym razem:D |
Ale z drugiej strony jazda w korku powoduje przedłużenie egzaminu, bo przecież musisz wykonać wszystkie części egzaminu. Po za tym na niektórych duży ruch podczas egzaminu może działać jeszcze bardziej stresująco. Ja zdawałem podczas w miarę małego natężenia ruchu i nie było problemu. :)
|
zdałem za drugim razem w dniu 21 sierpnia :D
Egzamin zaczął się o 6.15 .. warto było rano zdawać.. zero korków... pusto na drogach w KrK i egzamin trwał ledwie 30 min :] i wynik pozytywny.. teraz tylko oczekiwać na papierek:-p |
gratulacje Jaszczur90 oby mnie tez sie powiodlo za miesiac :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl