![]() |
Myślę, że na boksie się nie znam, nie wiem kiedy jest trafienie czyste a kiedy nie (ogólnie boks jako sport nie do końca rozumiem i dlatego raczej go nie oglądam:) Jednak walki Polaków zawsze oglądam z zapartym tchem. Gołota miał swoje czasy, medal w Seulu, potem parę dobrych walk zawodowych, ale ogólnie wydaje mi się, że to mierny bokser. Oczywiście według mnie, można powiedzieć laika bokserskiego.
|
Szkoda, że Andrzej w taki sposób raczej żegna się z ringiem, ale szacun dla niego za to, że ponad pół rundy wytrwał z jedna ręką.
p.s. koleś z wiadomości sportowych w tvp1 przegiął. po materiale o walce Gołoty walnął hasło "kończ wasc wstydu oszczedz!" |
Powrót "Endriu" , był bezsęsowny, bez względu na okoliczności(jakiekolwiek by one nie były).
Pamiętam jak na pierwszą jego walkę z Riddickiem Bowe kupiłem dekoder C+ analogowy! ależ to były emocje ,a dzisiaj ? Każdy nawet laik mógł przewidzieć jak to się skończy. Szkoda chłopa ,ale za te stare walki -szacunek- |
Widzę że nie którzy wysmiewają się z Andrzeja....aa czy jest ktoś z was taki który w 3min zarobi PARĘ mln ??
|
Jak donosi wysłannik "Super Expressu" to lekarz przekonał "Andrew" do przerwania walki. Jego pierwsza diagnoza była zatrważająca - wyrwany łokieć! W szatni Gołota płakał jak dziecko. - When did it happen? When did it happen? (tłum. Kiedy to się stało?) - mówił przez łzy słynny polski bokser.
Andrzej przysporzył nam wielu pozytywnych emocji w czasie swojej kariery zawodowej. Na kolejną walkę już się raczej niestety albo stety? nie zanosi. Ostrzyłem sobie zęby podobnie jak inni na walkę z Wałujewem. Ale Gołota z 1 ręką po prostu nie mógł dziś dalej boksować.. ANDRZEJ TRZYMAJ SIĘ ! |
To jest koniec Legendy. Zawsze jak wychodził na ring to trzymałem kciuki i mu kibicowałem. Ale z drugiej strony może to dobrze, że nie dojdzie do walki z ruskim gigantem. To mogłoby się skończyć tragicznie.
|
Cóż Endrju powinien sklepać tego leszcza, ale się chłopina posypał i wyszło jak wyszło. Latka lecą, nie powinien wracać do boksu. Jest na to za stary. W sportach walki też potrzeba inteligencji. Może nie trzeba mieć doktoratu, ale te 90 IQ to podstawa. I tego Gołocie brakowało najbardziej przez calą karierę.
PS. Wałujew haha ale włochate yeti. |
Gołota zdał maturę w swoim zespole szkół z drugim wynikiem, a w tamtych czasach wiemy jak matury wyglądały.
Nie wypowiadaj się o człowieku, którego nie znasz. Poczytaj trochę wywiadów, posłuchaj wypowiedzi. |
A czemu mam się nie wypowiadać. Ronaldinho też nie znam osobiście, a mogę się wypowiedzieć na temat jego kariery i formy :)
Wracając do Gołoty. Niech ci będzie z tą maturą zdał czy nie zdał mniejsza, bo to nie świadczy o inteligencji. Ale widziałem większość jego walk i zachowywał się jakby brak mu było 5-tej klepki. |
Cytat:
|
Nie boksowałem, ale pewnie Ty tak i mi wszystko wyjaśnisz.
|
<hahaha> człowieku ! tofiku pewnie jestes zafascynowany bokserami typu Marcin Najman i masz pojęcie o boksie jak ja o balecie .. Andrzej Gołota to najlepszy polski bokser zawodowy , szkoda że już nie będzie mistrzem świata chociaż już conajmniej dwa razy walki mistrzowskie wygrywał alee wiadomo sędziowie ...
|
Cytat:
|
Jerzy Kulej powiedział kiedys będąc gościem Wojewódzkiego, że Gołota to najwybitniejszy polski bokser i jeszcze wiele lat nie będziemy mieć równie dobrego...
Tak, ten Kulej, mistrz olimpijski w boksie! ;) To tak z dedykacją dla tofika i jemu podobnych. Kto jak kto, ale pan Jerzy chyba na tym sporcie się zna, więc jego słowa warto brać pod uwage. Tyle ode mnie. |
Takim kolesia nie przetłumaczysz jak byś dostał polowe ciosów jakie gołota przyjął na szczękę to byś lazł teraz na intensywnej terapii...mowie to wszystkim chłopom którzy w życiu nie boksowali a sie wypowiadają o tym jak on nie jest zły i w ogóle.Najpierw sami wyjdźcie na ring a późnej oceniajcie
|
Cytat:
Nie przeszkadza mi Gołota. Nie wiem dlaczego mój post został odebrany jako atak na jego osobę. Nie moja wina, że sam ze sobą nie potrafił sobie poradzić. Walki z Bowem pokazały jak słaby jest psychicznie. A to przecież nie było pod koniec kariery. W końcu jeśli ciosy i adrenalina odbierają człowiekowi umiejętności to chyba jasne, że nie zrobi w tym sporcie kariery. I bez prywatnych wycieczek proszę, bo to temat o boksie :) |
Skoro to temat o boksie może wymień boksera który według ciebie pretenduje do tytułu najlepszego polskiego boksera???
|
Jak lekko podejrzana byla dla mnie ta jego kontuzja to na scieme to jednak 'chyba' nie wyglada;)
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...i__To_nie.html Swoja droga - co mu sie k.... w ta reke stalo , to wyglada jakby ktos mu kilka bejsboli na niej polamal. |
Cytat:
|
To jedyny temat o boksie jaki znalazłem więc napisze tu, dziś walka Tomasz Adamek - Steve USS Cunningham o 1 w nocy, transmisja na Polsacie Sport, jakieś prognozy co do wyniku walki ? Ja myślę, że Adamek przez KO
|
Według programu transmisja także na otwartym Polsacie:
01:00 Studio gali boksu zawodowego 02:00-05:00 Cunningham vs Adamek (Gala boksu w Newark w New Jersey) walka w wadze junior ciężkiej o tytuł mistrza świata federacji IBF. W Newark odbędzie się jeszcze jeden 12-rundowy pojedynek mistrzowski. O tytuł IBF w wadze koguciej rywalizować będą Joseph Agbeko z Ghany i pretendent William Gonzalez z Nikaragui. Mam nadzieję, że warto będzie zarwać nockę, żeby zobaczyć Adamka, pojedynek może być ciekawy, zresztą dość długo już na niego czekamy (chyba od stycznia). Tytuł IBF mało prestiżowy, daj Boże, że przynajmniej będzie boksowanie na światowym poziomie:-) Założyłem osobny temat "Boks na świecie", komentujcie, piszcie o zbliżających się walkach itp. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl