![]() |
Cytat:
Co do EB to faktycznie od dobrych kilku(nastu?) lat zaginione (przynajmniej jeśli chodzi o Polskę). A szkoda... |
Smutna wiadomośc dla nas wszystkich ze nie bedzie jak wszędzie w cywilizowanym świecie czyli normalnie , ani Żywiec ani Warka Tyskiego tez nie uświadczymy na stadionach
http://wiadomosci.onet.pl/1937825,11,item.html |
http://biznes.interia.pl/news/bedzie...u-piwa,1321935 co myslicie o tym ?? Moim zdaniem nic nie zastapi zimnego piwka z butelki.. do puszki tez nie mam nic:) ale ...plastik
|
Przeciez tego sie pic nie bedzie dalo. Warki co prawda nie pijam, ale pewnie czulbym sie jakbym walil mamrota z gwinta z zulami pod spozywczakiem.
No chyba ze chca troche odchamic spoleczenstwo, zeby zamielini mozgojeby na browara z plastiku :lol: |
Oczywiście Tyskie, Lech. Ale też czasami Carlsberg czy jakiś Żubr. Co do tej Warki to pijąc ją pamiętajcie który klub wspieracie :rotfl: A tak na poważnie to Warka nie taka zła.
|
Lech to mi przez gardlo nie przejdzie juz z samej nazwy, Tyskie tez nie przepadam. Zracji rodzinnych( wielu pracuje w OKOCIMIU) i tego ze mieszkam od tego browaru 15 km preferuje regionalna marke ale i bez tego bym pil bo mi smakuje.
Ostatnio kupilem w Tesco w Angli piwo Karpackie( zielone) cena jak na Anglie bardzo dobra a i w smaku powiem ze bardzo dobre. Piwem nad piwem jest dla mnie AMSTEL tylko musi byc z Grecji( nie wiem czy to woda, slonce czy co innego powoduje) ale mialem orgazm w gebie jak pilem na urlopie to piwo. Kupilem w Angli to juz nie to samo Zastanawiam sie nad domowa produkcja piwa mam pare przepisow, nawet znalazlem w internecie cos takiego http://www.allegro.pl/item656984530_...ylo_lager.html i teraz pytanie czy koledzy Wislacy maja doswiadczenie z domowa produkcja piwa. Nie chodzi mi o koszt tylko o smak |
Dla mnie najlepszym piwem jest Lech.Nie pogardzę też Tyskim , Carlsbergiem , Żywcem lub Heinekenem.
P.S. salak1906: mój wujek próbował robić domowe i piwo i skończyło się to tak , że nikt tego nie chciał pić bo smakowało jak coś pomiędzy bimbrem a szampanem :lol:. Poza tym , miało chyba z 30% alkoholu :P Także jak się nie ma odpowiedniego doświadczenia i sprzętu to nawet najlepsza książka nie pomoże :-D |
Warka 1,5l nie taka zła jak się każdemu wydaje w prawie każdym sklepie po 8zł :D a i na melanżyki dobra na "dobicie" :D. Nawet nie czuć że to plastik jak jest schłodzona to miazga :D
poza warką to Tyskie ;) |
To ta warka 1,5l jest już w sklepach? :-)
Chętnie zdegustuję w najbliższym czasie :D |
pewnie że jest. Ja ją już od jakiegoś tygodnia widzę w monopolach, spożywczakach, na stacjach i w marketach no Wszędzie :D a z plastiku to szybciutko się pije i tak samo szybciutko wchodzi :D
|
Cytat:
I też jestem ciekaw czy ktoś się z tym bawił i czy smakowo jest podobieństwo do normalnego piwka, jezeli zrobi się je używając np. takiego sprzetu i w odpowiedni sposób? |
no w najblizszym czasie musze napic tej warki 1.5 w plastiku.. ciekawi mnie jak bedzie smakowac (mysle ze na melanzyki bedzie ciekawym materiałem:D)
|
Nie ma to jak Pilsik z Yakuzy to jest piweczko:D:P:D
|
Co prawda, to prawda :D
Najbardziej lubię Carlsberga, Lecha i Tyskie. Warka i Tatra też nie są złe. Najbardziej nie trawię Harnasia, smakuje jak siki. |
Ja najbardziej lubie Dębowe Mocne ale Warką czerwoną i Harnasiem tez nie pogardzę :-)
|
Lech do niczego, Tyskie,Warka to samo.... moze to moje zboczenie ale gustuje tylko i wylacznie w ciemnym piwie ;) Wiadomo ze Krolewskie wspieram od czasu do czasu w gronie znajomych ;)
Z dostepnym w Polsce : Black Boss Porter i Budweiser Dark Lager. Z mniej dostepnych to 3/4 irlandzkich ciemnych piw...w tej klasie to mistrzostwo swiata :) |
Jezeli chodzi o gatunki, to normalnie najbardziej podchodzi mi Lech i Tyskie, czasami dla smaku sięgam po Pilsnera Urquella lub Żywca Portera. A dawniej, dla szybkiego zrobienia się, często kupowało się Faxa czarnego lub Amsterdama, ale do nich (a na pewno do Amsterdama) dodawany był spirytus. A tak ogólnie, a szczególnie po dużym spożyciu to raczej żadnego browarka nie odmówię:D
|
Co do plastiku to w innych krajach to normalka, np w Chorwacji, podobnie jak male puszki 0.33l. Co do piwa to ostatnio jestem cienki bolek przez nauke do sesji, ale trzeba bedzie rozkminic taka buteleczke 1,5 litra :-D
|
W plastikowych pilem raz zakupione u naszych wschodnich sasiadow byla to beczka litrowa plastikowa pisalo na niej ze ma chyba 7,9 % wypilem tego 3 litry i... masakra faza kosmiczna do dzis mam dziwne mysli o piwie w plastiku:D (i jeszcze jedno nie wierze ze te piwa mialy 7,9%)
|
Piwa duńskie są bardzo dobre,podobne do naszych marek.Zeszta z zachodu to sikacze.Szklanka piwa i wiadro wody,takie mają chyba receptury.TUBORG z Dani,pychota.Nie wiem czy jest dostępne u nas,kiedyś było?Jak coś to dajcie znać gdzie można je dostać,będę wdzięczny.
|
Sorki ale jeszcze niemieckie i austriackie są niezłe.Nasze tylko żywiec i tyskie.
|
Piwo tylko ze szkla i to zielonego, keg i puszke da sie znieszc ale butelka plastikowa to jest moim zdaniem profanacja.
Niech jeszcze zaczna sprzedawac w kartonikach ze slomeczka, raz sie napilem piwa z plastikowej butelki( ktos w Czechach kupil) to smakowalo gorzej niz siki i wiecej tego nie zrobie |
Cytat:
Z polskich Warka, Strong, Okocim Mocny. |
Teraz to chyba wszyscy piją Okocim Premium, no przynajmniej u mnie w okolicach Brzesko (Okocim)
|
troche dziwi mnie ze nikt tu nie wymienia jako jednego z lepszych jak nie najlepszego piwa czyli Żubra
jak dla mnie to najlepsze piwko i takie sikacze (oczywiscie dla mnie) jak Zywiec czy Lech wogole niemaja porownania do Żubra ostatnio posmakował mi tez Wojak, bardzo dobry smak,procentowo tez nie narzekam:-D dobry jest tez Leżajsk ale i tak najlepszy jest Żubr:) |
Cytat:
|
Okocim Mocne i Warka Strong to moje ulubione ale muszą byc ZIMNE.3-4 i jest ok. ,pozbywam sie wszytskich trosk.Jak mam mniej kasy to lubie sobie popic Wojaki.Uważam że za 1,80 zł jest to bardzo dobre piwo.Jest dobrze gazowane i szybko gasi pragnienie.
|
Cytat:
|
Pils z Yakuzy i Harnaś.
jak ktoś chce tanio i dużo to polecam Sarmackie z biedronki :D 1l za 3 zł |
Cytat:
|
goolmany mogłyby by byc ale to 5% maja
|
Cytat:
|
Jedynie najlepsze piwa na Swiecie to : Franziskaner(piwo pszeniczne) oraz pity w pubie w Anglii ciemny Ale. Mialem okazje byc na festwialu Ale'i w Londynie i musze powiedziec , ze z wyjatkiem typowych jasnych piw typu pilsner to wszytskie Ale mi odpowiadaja. Poza tym piwo to tak cudowny wynalazek , ze warto wypic lokalne w kazdym miejscu w jakim sie znajdziecie.Zatem jak pojedziecie gdziekowliek to nie zmawiajcie np.Heinekena , bo to znacie tylko eksperymentujcie. Tak np. Kalik na Bahamach, czy tez piwa regionalne w USA . No bo kiedy bedziecie mieli nastepna okazje, co?
Z polskich zdecydowanie Tyskie, choc musze przyznac ze jakos w smaku sie pogorsZyl przez kilka ostanich lat. |
|
Moje ulubione to Tyskie ,Tatra ,Wojak ,Żubr u nas na podkarpaciu dobry jest Leżajsk (polecam) . Słyszałem ze bardzo dobre piwko to Perła moze ktos kto pil to piwo sie wypowiedziec ??
|
Cytat:
wielki powrót zielonego okocimia :) :) |
przeżuty :-p
ja miałem wrażenie że zielony ciągle jest na półkach ... - była jakaś przerwa ? :) |
Cytat:
Do nabycia w Yakuzie |
Cytat:
Perła jest dobra ale tylko dobrze schłodzona :D |
Cytat:
Ja polecam Desperadosa, zwlaszcza z wycisnieta do srodka cytryna.. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl