Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat dla smakoszy piwa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1328)

kalvin 07.08.2008 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 579725)
To jest jeszcze sprzedawane??

Faxe na pewno tak. Miałem przyjemność spróbować podczas tegorocznych wakacji.
Co do EB to faktycznie od dobrych kilku(nastu?) lat zaginione (przynajmniej jeśli chodzi o Polskę). A szkoda...

kohprzem'68 20.03.2009 12:49

Smutna wiadomośc dla nas wszystkich ze nie bedzie jak wszędzie w cywilizowanym świecie czyli normalnie , ani Żywiec ani Warka Tyskiego tez nie uświadczymy na stadionach
http://wiadomosci.onet.pl/1937825,11,item.html

WALDI TSW 12.06.2009 11:29

http://biznes.interia.pl/news/bedzie...u-piwa,1321935 co myslicie o tym ?? Moim zdaniem nic nie zastapi zimnego piwka z butelki.. do puszki tez nie mam nic:) ale ...plastik

mic 12.06.2009 11:33

Przeciez tego sie pic nie bedzie dalo. Warki co prawda nie pijam, ale pewnie czulbym sie jakbym walil mamrota z gwinta z zulami pod spozywczakiem.
No chyba ze chca troche odchamic spoleczenstwo, zeby zamielini mozgojeby na browara z plastiku :lol:

Kandzior 12.06.2009 11:39

Oczywiście Tyskie, Lech. Ale też czasami Carlsberg czy jakiś Żubr. Co do tej Warki to pijąc ją pamiętajcie który klub wspieracie :rotfl: A tak na poważnie to Warka nie taka zła.

saklak1906 12.06.2009 12:25

Lech to mi przez gardlo nie przejdzie juz z samej nazwy, Tyskie tez nie przepadam. Zracji rodzinnych( wielu pracuje w OKOCIMIU) i tego ze mieszkam od tego browaru 15 km preferuje regionalna marke ale i bez tego bym pil bo mi smakuje.

Ostatnio kupilem w Tesco w Angli piwo Karpackie( zielone) cena jak na Anglie bardzo dobra a i w smaku powiem ze bardzo dobre.

Piwem nad piwem jest dla mnie AMSTEL tylko musi byc z Grecji( nie wiem czy to woda, slonce czy co innego powoduje) ale mialem orgazm w gebie jak pilem na urlopie to piwo. Kupilem w Angli to juz nie to samo

Zastanawiam sie nad domowa produkcja piwa mam pare przepisow, nawet znalazlem w internecie cos takiego http://www.allegro.pl/item656984530_...ylo_lager.html

i teraz pytanie czy koledzy Wislacy maja doswiadczenie z domowa produkcja piwa. Nie chodzi mi o koszt tylko o smak

Kibic_1906 12.06.2009 12:47

Dla mnie najlepszym piwem jest Lech.Nie pogardzę też Tyskim , Carlsbergiem , Żywcem lub Heinekenem.
P.S. salak1906: mój wujek próbował robić domowe i piwo i skończyło się to tak , że nikt tego nie chciał pić bo smakowało jak coś pomiędzy bimbrem a szampanem :lol:. Poza tym , miało chyba z 30% alkoholu :P
Także jak się nie ma odpowiedniego doświadczenia i sprzętu to nawet najlepsza książka nie pomoże :-D

Nowohucianin^^ 12.06.2009 12:54

Warka 1,5l nie taka zła jak się każdemu wydaje w prawie każdym sklepie po 8zł :D a i na melanżyki dobra na "dobicie" :D. Nawet nie czuć że to plastik jak jest schłodzona to miazga :D

poza warką to Tyskie ;)

!!IRIVER!! 12.06.2009 13:15

To ta warka 1,5l jest już w sklepach? :-)

Chętnie zdegustuję w najbliższym czasie :D

Nowohucianin^^ 12.06.2009 13:22

pewnie że jest. Ja ją już od jakiegoś tygodnia widzę w monopolach, spożywczakach, na stacjach i w marketach no Wszędzie :D a z plastiku to szybciutko się pije i tak samo szybciutko wchodzi :D

gackos 12.06.2009 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 744138)
Zastanawiam sie nad domowa produkcja piwa mam pare przepisow, nawet znalazlem w internecie cos takiego http://www.allegro.pl/item656984530_...ylo_lager.html

i teraz pytanie czy koledzy Wislacy maja doswiadczenie z domowa produkcja piwa. Nie chodzi mi o koszt tylko o smak

U tego samego sprzedającego jest dostępny cały zestaw: http://www.allegro.pl/item650914650_...e_prezent.html

I też jestem ciekaw czy ktoś się z tym bawił i czy smakowo jest podobieństwo do normalnego piwka, jezeli zrobi się je używając np. takiego sprzetu i w odpowiedni sposób?

WALDI TSW 12.06.2009 13:42

no w najblizszym czasie musze napic tej warki 1.5 w plastiku.. ciekawi mnie jak bedzie smakowac (mysle ze na melanzyki bedzie ciekawym materiałem:D)

tembeltsw 12.06.2009 14:10

Nie ma to jak Pilsik z Yakuzy to jest piweczko:D:P:D

SuperWisła 12.06.2009 14:21

Co prawda, to prawda :D

Najbardziej lubię Carlsberga, Lecha i Tyskie. Warka i Tatra też nie są złe.

Najbardziej nie trawię Harnasia, smakuje jak siki.

Wujek dobra rada 12.06.2009 14:25

Ja najbardziej lubie Dębowe Mocne ale Warką czerwoną i Harnasiem tez nie pogardzę :-)

kreseq 12.06.2009 14:30

Lech do niczego, Tyskie,Warka to samo.... moze to moje zboczenie ale gustuje tylko i wylacznie w ciemnym piwie ;) Wiadomo ze Krolewskie wspieram od czasu do czasu w gronie znajomych ;)
Z dostepnym w Polsce : Black Boss Porter i Budweiser Dark Lager.
Z mniej dostepnych to 3/4 irlandzkich ciemnych piw...w tej klasie to mistrzostwo swiata :)

gackos 12.06.2009 14:35

Jezeli chodzi o gatunki, to normalnie najbardziej podchodzi mi Lech i Tyskie, czasami dla smaku sięgam po Pilsnera Urquella lub Żywca Portera. A dawniej, dla szybkiego zrobienia się, często kupowało się Faxa czarnego lub Amsterdama, ale do nich (a na pewno do Amsterdama) dodawany był spirytus. A tak ogólnie, a szczególnie po dużym spożyciu to raczej żadnego browarka nie odmówię:D

S88 12.06.2009 15:13

Co do plastiku to w innych krajach to normalka, np w Chorwacji, podobnie jak male puszki 0.33l. Co do piwa to ostatnio jestem cienki bolek przez nauke do sesji, ale trzeba bedzie rozkminic taka buteleczke 1,5 litra :-D

WALDI TSW 12.06.2009 15:26

W plastikowych pilem raz zakupione u naszych wschodnich sasiadow byla to beczka litrowa plastikowa pisalo na niej ze ma chyba 7,9 % wypilem tego 3 litry i... masakra faza kosmiczna do dzis mam dziwne mysli o piwie w plastiku:D (i jeszcze jedno nie wierze ze te piwa mialy 7,9%)

rabbit466 12.06.2009 15:28

Piwa duńskie są bardzo dobre,podobne do naszych marek.Zeszta z zachodu to sikacze.Szklanka piwa i wiadro wody,takie mają chyba receptury.TUBORG z Dani,pychota.Nie wiem czy jest dostępne u nas,kiedyś było?Jak coś to dajcie znać gdzie można je dostać,będę wdzięczny.

rabbit466 12.06.2009 15:30

Sorki ale jeszcze niemieckie i austriackie są niezłe.Nasze tylko żywiec i tyskie.

saklak1906 12.06.2009 15:31

Piwo tylko ze szkla i to zielonego, keg i puszke da sie znieszc ale butelka plastikowa to jest moim zdaniem profanacja.
Niech jeszcze zaczna sprzedawac w kartonikach ze slomeczka, raz sie napilem piwa z plastikowej butelki( ktos w Czechach kupil) to smakowalo gorzej niz siki i wiecej tego nie zrobie

wisl@k_TS 12.06.2009 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez S88 (Post 744220)
Co do plastiku to w innych krajach to normalka, np w Chorwacji, podobnie jak male puszki 0.33l. Co do piwa to ostatnio jestem cienki bolek przez nauke do sesji, ale trzeba bedzie rozkminic taka buteleczke 1,5 litra :-D

Dokładnie. W takiej Bułgarii można sobie wypić puszkę 0,33l Heinekena.....w Mc'Donaldsie. A co do wspomnień nad plastikami to po wczasach na Bałkanach mam mieszane uczucia :)

Z polskich Warka, Strong, Okocim Mocny.

kubawislak 12.06.2009 16:48

Teraz to chyba wszyscy piją Okocim Premium, no przynajmniej u mnie w okolicach Brzesko (Okocim)

rafaelo 12.06.2009 17:20

troche dziwi mnie ze nikt tu nie wymienia jako jednego z lepszych jak nie najlepszego piwa czyli Żubra
jak dla mnie to najlepsze piwko i takie sikacze (oczywiscie dla mnie) jak Zywiec czy Lech wogole niemaja porownania do Żubra
ostatnio posmakował mi tez Wojak, bardzo dobry smak,procentowo tez nie narzekam:-D
dobry jest tez Leżajsk ale i tak najlepszy jest Żubr:)

Martinho 12.06.2009 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 744247)
Teraz to chyba wszyscy piją Okocim Premium, no przynajmniej u mnie w okolicach Brzesko (Okocim)

Premium Pils w moim odczuciu jest bardzo dobre(w odróznieniu od wielu sceptyków ktorzy nie widza nic specjalnego w "typowym koncerniaku carlsberga"), z Okocimów lepszy nawet niż obecny OK , który od paru miesięcy jest jakiś gorszy niz kiedys.

AYALA 12.06.2009 17:36

Okocim Mocne i Warka Strong to moje ulubione ale muszą byc ZIMNE.3-4 i jest ok. ,pozbywam sie wszytskich trosk.Jak mam mniej kasy to lubie sobie popic Wojaki.Uważam że za 1,80 zł jest to bardzo dobre piwo.Jest dobrze gazowane i szybko gasi pragnienie.

gigant 12.06.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SuperWisła (Post 744195)
Najbardziej nie trawię Harnasia, smakuje jak siki.

Aż się boję zapytać skąd wiesz jak smakują siki.

Wiselka1906PBZ 12.06.2009 17:52

Pils z Yakuzy i Harnaś.
jak ktoś chce tanio i dużo to polecam Sarmackie z biedronki :D 1l za 3 zł

pio 12.06.2009 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiselka1906PBZ (Post 744270)
jak ktoś chce tanio i dużo to polecam Sarmackie z biedronki :D 1l za 3 zł

rzeczywiście, cena do ilości pasuje jak nic dla smakoszy i do piwa :lol:

ted 13.06.2009 00:52

goolmany mogłyby by byc ale to 5% maja

leyzer87 13.06.2009 04:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaelo (Post 744256)
troche dziwi mnie ze nikt tu nie wymienia jako jednego z lepszych jak nie najlepszego piwa czyli Żubra
jak dla mnie to najlepsze piwko i takie sikacze (oczywiscie dla mnie) jak Zywiec czy Lech wogole niemaja porownania do Żubra
ostatnio posmakował mi tez Wojak, bardzo dobry smak,procentowo tez nie narzekam:-D
dobry jest tez Leżajsk ale i tak najlepszy jest Żubr:)

Czytasz w moich myślach, ale trzeba pamiętać, że u nas w Rzeszówku prawie wszyscy tankują Leżaka. Dziwnie się na mnie patrzą, jak krakus zamawia Żubra.:-p

Pan Jotka 13.06.2009 06:41

Jedynie najlepsze piwa na Swiecie to : Franziskaner(piwo pszeniczne) oraz pity w pubie w Anglii ciemny Ale. Mialem okazje byc na festwialu Ale'i w Londynie i musze powiedziec , ze z wyjatkiem typowych jasnych piw typu pilsner to wszytskie Ale mi odpowiadaja. Poza tym piwo to tak cudowny wynalazek , ze warto wypic lokalne w kazdym miejscu w jakim sie znajdziecie.Zatem jak pojedziecie gdziekowliek to nie zmawiajcie np.Heinekena , bo to znacie tylko eksperymentujcie. Tak np. Kalik na Bahamach, czy tez piwa regionalne w USA . No bo kiedy bedziecie mieli nastepna okazje, co?
Z polskich zdecydowanie Tyskie, choc musze przyznac ze jakos w smaku sie pogorsZyl przez kilka ostanich lat.

julo 13.06.2009 07:26

Ostatnio przerzuciłem się na Okocim (zielony)

http://www.wirtualnemedia.pl/img/157...a_na_rynek.jpg

WALDI TSW 13.06.2009 09:13

Moje ulubione to Tyskie ,Tatra ,Wojak ,Żubr u nas na podkarpaciu dobry jest Leżajsk (polecam) . Słyszałem ze bardzo dobre piwko to Perła moze ktos kto pil to piwo sie wypowiedziec ??

Skipper 13.06.2009 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 744451)
Ostatnio przerzuciłem się na Okocim (zielony)

http://www.wirtualnemedia.pl/img/157...a_na_rynek.jpg

http://www.mecz.pl/forum/images/grae...lt/whistle.gif

wielki powrót zielonego okocimia :) :)

Kocur 13.06.2009 11:18

przeżuty :-p

ja miałem wrażenie że zielony ciągle jest na półkach ... - była jakaś przerwa ? :)

Q13SON 13.06.2009 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WALDI TSW (Post 744469)
Moje ulubione to Tyskie ,Tatra ,Wojak ,Żubr u nas na podkarpaciu dobry jest Leżajsk (polecam) . Słyszałem ze bardzo dobre piwko to Perła moze ktos kto pil to piwo sie wypowiedziec ??

Potwierdzam :D

Do nabycia w Yakuzie

markokrk 13.06.2009 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WALDI TSW (Post 744469)

Perła jest dobra ale tylko dobrze schłodzona :D

Wasiu 13.06.2009 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markokrk (Post 744526)
Perła jest dobra ale tylko dobrze schłodzona :D

Twój post z rysunkiem w avatarze idelnie sie uzupelnia :D

Ja polecam Desperadosa, zwlaszcza z wycisnieta do srodka cytryna..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl