Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   21 kolejka, Wisła Kraków - GKS Tychy, 23 lutego 2024, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10973)

Stelio 23.02.2024 21:24

Mamy już chyba oficjalnie hiszpańskiego guliczke XDD brawo jaroslaw! To już malpa podejmując decyzję losowo z czymś w końcu trafi a tutaj a nasz właściciel dosłownie wszystko co wykmini kończy się katastrofa...

Patryko 23.02.2024 21:24

Póki co powtarza się typowy scenariusz meczu jak za Sobola - podania między obrońcami, 70% posiadania piłki, przeciwny zespół się muruje i zdobywa bramki z kontry.

Jaroch do zmiany w przerwie, chłop jest 12-tym zawodnikiem GKSu.

As 23.02.2024 21:25

plan na druga polowe powinien byc taki. Za Rodado wchodzi wysoki silny napastnik do ktorego gramy pilke na utrzymanie i rozegranie do wybiegajacych pomocnikow. Pilka idzie do boku i idzie cross na wbiegajacego napastnika.

To znaczy to bylyby plan gdyby w klubie byl wysoki napastnik :-D

Wyglada na to, ze dalej bedziemy sie pchac srodkiem i liczyc na cud w postaci SFG albo ze jakims cudem jakis Tyszanin sie obetnie.

FraMat 23.02.2024 21:25

Pierwszą połowę można podsumować z naszej strony kilkoma słowami:
- naiwność
- bezradność
- efekciarstwo

Próbujemy na siłę wejść z piłką do bramki.
Nie ma nikogo, kto by potrafił strzelić zza pola karnego?

Na podsumowania personalne będzie czas, ale Gogu, Jaroch, Alfaro powinni zacząć w końcu domyśleć się o co chodzi w piłce nożnej.
Na pewno nie o to, co oni wyczyniają.
Nie sądziłem, ze to napiszę: Sobczak za Rodado.

Oczywiście jest szansa, że w II połowie coś drgnie.
Na razie to jest czystej krwi sobolewszczyzna.
A może z tym materiałem nie da się więcej?

Vashut 23.02.2024 21:29

Wyglada to dramatycznie jakby im sie.nie chcialo, wolno niedokladnie..

Martineq 23.02.2024 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1616376)
Pierwszą połowę można podsumować z naszej strony kilkoma słowami:
- naiwność
- bezradność
- efekciarstwo

Próbujemy na siłę wejść z piłką do bramki.
Nie ma nikogo, kto by potrafił strzelić zza pola karnego?

Na podsumowania personalne będzie czas, ale Gogu, Jaroch, Alfaro powinni zacząć w końcu domyśleć się o co chodzi w piłce nożnej.
Na pewno nie o to, co oni wyczyniają.
Nie sądziłem, ze to napiszę: Sobczak za Rodado.

Oczywiście jest szansa, że w II połowie coś drgnie.
Na razie to jest czystej krwi sobolewszczyzna.
A może z tym materiałem nie da się więcej?

Za Jopa poza krótkotrwałymi momentami grali inaczej i lepiej.

Markus 23.02.2024 21:33

Na razie Jaroch i Goku dramatyczni, podobnie Sapała. Wszyscy oni nadają się do zmiany. Ktoś tu mówił, że gra bez Carbo będzie wzmocnieniem? No to właśnie widzimy.

Nie mamy środka pola i rozegrania w drugiej linii. Jedynie Alfaro i Duda próbują coś zrobić indywidualnymi akcjami. Jak nie ma rozegrania, bo jest Sapała, nie ma co się im dziwić.

Elendil 23.02.2024 21:35

ja już przestaje się orientować, gdzie leży problem. Zmieniają się trenerzy, zmieniają się piłkarze, a Wisła gra od kilka lat w sumie to samo.

Jaroo1 23.02.2024 21:41

Elendil, no gdzie tkwi? Prezes pajac, dobór nieodpowiednich ludzi, masa dramatycznych decyzji np. co do trzymania na siłę trenerów, zatrudniania Wujów, Sobola, Rude - to są trenerscy parodysci, polityka przepalania kasy.
Taki klub mem. Dziwne to by było gdyby w takim klubie gra była dobra i wyniki ok.

As 23.02.2024 21:58

Ja .......e na .... my wrzucamy ta pilke w pole karne? Przeciez tam nie ma nikogo kto moze ja wygrac.

Przeciez to kompletnie bez sensu.

Szneka 23.02.2024 22:05

następny geniusz taktyki. 70 minuta dopiero daje Szota i Sobczaka. czy my naprawdę musimy mieć trenerów nieudaczników?

As 23.02.2024 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1616383)
następny geniusz taktyki. 70 minuta dopiero daje Szota i Sobczaka. czy my naprawdę musimy mieć trenerów nieudaczników?

Uja zrobisz nawet jak jestes Mourinho kiedy nie masz na lawce zwodnika potrzebnego do sytuacji w meczu. Rude czy wczesniej Sobolweski mogli tylko mieszac herbate liczac, ze od mieszania zrobi sie slodsza.

maxx304 23.02.2024 22:23

Baena jeden jedyny ....a zwód na prawą nogę. Rodado dwa razy strzela w bramkarza. Czym my mamy to wygrać?
Ręka w polu karnym! Gdzie jest ....a VAR?

gigant 23.02.2024 22:28

Jesteśmy żałośni

leszekpw 23.02.2024 22:28

Rude, Kiko, Krolewski wypierd... Nie wierze w ten zespol, tego trenera.

NHitman 23.02.2024 22:29

Od dawna powtarzam, że tam jest potrzebny psycholog, albo psychiatra. Kolejny mecz o stawkę i kolejny paździerz z naszej strony.

Revolver 23.02.2024 22:30

Z takim terminarzem i układem tabeli wcale się nie zdziwię, jeżeli te patałachy nie wejdą do baraży.

wolfy 23.02.2024 22:30

Wynik nie oddaje przebiegu meczu. Tychy mogły nas spokojnie piątką powieźć.
Rude - sabotaż z pierwszym składem.

maxx304 23.02.2024 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1616388)
Rude, Kiko, Krolewski wypierd... Nie wierze w ten zespol, tego trenera.

Zespół robił co mógł. Pytanie, ile mógł. Cisnęli mocno, mocniej niż kiedykolwiek od dobrego roku. Ale jak nie masz umiejętności lub zimnej głowy, to chuja zrobisz.

Patryko 23.02.2024 22:31

No to tyle w kwestii awansu bezpośredniego. Jak się na własnym stadionie przegrywa frajersko mecze, to się gnije w takiej półamatorskiej lidze.

Gra wygląda jak kalka "taktyki" Sobola, absolutnie niczego nowego ich Rude nie nauczył. Mariusz szykuj się na gaszenie pożaru.

As 23.02.2024 22:32

no coz.

Za porazke nalezy obwinic Villara, ktory mial 100% sytuacje na nodze i sie zesral strzelajac prosto w bramkarza. Czesc winy ponosi tez zarzad, ktory nie sprowadzil wysokiego napastnika.

Od tych wrzutek na nikogo bolaly zeby, az sie kurvva prosilo zeby tam stal ktos do strzalu albo zgrania.

P.S. Sapala w wywiadzie pomeczowym pierdoIi glupoty.

PS2 - Widzew ogramy. Oni nie beda sie bronic w 11 w polu karnym a my mamy zespol na kontry.

maxx304 23.02.2024 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1616391)
Wynik nie oddahe przebiegu meczu. Tychy mogły nas spokojnie piątką powieźć

No pięknie dojebałeś. Gdzie niby te czyste sytuacje na pięć goli? Chyba że liczysz ogólnie, to byłoby z 10:5 dla nas.

MMTS 23.02.2024 22:34

Nie ma żadnych ale to żadnych schematów. A miało być tak pięknie.

dynek.pl 23.02.2024 22:34

Sobol out!
A nie sorry...
Zmyliło mnie to, że gra wyglądała tak samo bez sensu jak za Sobola

wolfy 23.02.2024 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1616396)
No pięknie dojebałeś. Gdzie niby te czyste sytuacje na pięć goli? Chyba że liczysz ogólnie, to byłoby z 10:5 dla nas.

Człowieku, Raton dwa razy sam na sam bronił. Tychy wchodziły w nasze pole karne jak w masło.

Szneka 23.02.2024 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1616391)
Wynik nie oddaje przebiegu meczu. Tychy mogły nas spokojnie piątką powieźć.

Racja kolega. Może taki w....... 0-5 otworzyłby komuś oczy. Byliśmy dzisiaj o klasę gorszym zespołem a nasza gra ofensywna jest żałosna. Teraz widać ile dawał nam Fernandez i ile brakuje Goku do jego klasy. Jak dla mnie Goku Villar i Jaroch dwa mecze prze tragiczne. Za Jarocha Szot ale kto za resztę?

wolfy 23.02.2024 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1616404)
Racja kolega. Może taki w....... 0-5 otworzyłby komuś oczy. Byliśmy dzisiaj o klasę gorszym zespołem a nasza gra ofensywna jest żałosna. Teraz widać ile dawał nam Fernandez i ile brakuje Goku do jego klasy. Jak dla mnie Goku Villar i Jaroch dwa mecze prze tragiczne. Za Jarocha Szot ale kto za resztę?

Ja nie wiem jakim cudem po tej padlinie ze Stalą Jaroch wyszedł w pierwszym meczu i dograł 90 minut. Kompromitacja Rude.
Goku to obok Fernandeza nawet nie stał.

I wisienka na torcie: bohaterem meczu Raton, który nam kilka razy dupę ratował. To co my gramy w obronie to jest ....a niepojęte...

KOALIK 23.02.2024 22:45

Znowu miałem rację.

Od początku było wiadome, że zatrudnienie gościa z Erasmusa, który trenerem nigdy w życiu nie był w zawodowej piłce, to zły pomysł.

Ale Królewicz naopowiadał bajeczek o wykorzystaniu najnowszych technologii.

Tacy jak Markusik łyknęli to bez mrugnięcia okiem.

To bajka dla naiwnych.

Kikuś - kolejny amator zatrudnił swojego kolegę amatora.

Królewicz dalej pajacuje, gwiazdorzy, wszystkich poucza.

A fakty są ośmieszające dla niego i dla całej reszty tych szkodników, którzy niszczą Wisłę.

Skorża zły, Papszun zły, Nawałka zły, Brosz zły, Moskal zły.

Wszyscy źli.

Jedyny amator Albercik z Erasmusa doskonały.

A może wytłumaczenie jest proste?

Żadnej analizy nie było.

Po prostu Albercik był jedynym kandydatem i stąd uznano go za najlepszego fachowca z całego świata.

Skawa Wadowice 23.02.2024 22:46

Co to ....a byl za trucht? Co to ....a bylo za tempo? ZENADA. ....A

FraMat 23.02.2024 22:48

Ktoś po naszej stronie w ogóle grał dzisiaj w piłkę?
Oni znowu biegali jak stado kurczaków z obciętymi łbami.
Za to asymetrycznie.
GKS Tychy grając spokojną, opanowaną, zespołową piłkę wypadł piłkarsko o klasę wyżej.
Duda, kolejny dobry mecz pomimo kilku błędów.
Brak lidera w środku.
Bezmyślne wrzutki w pole karne do nikogo.
Bregu i jego rzuty różne - łza się w oku kręci kiedy wspominam Poletanovicia

speedfashion 23.02.2024 22:48

W sumie to mecz przegraly nam kontuzje Gogola i Talara i czerwo Carbo. Przez to wszedl Sapala i wyszlo, jak wyszlo.

Fajnie, ze Raton znowu najlepszy na boisku.

wolfy 23.02.2024 22:48

Oby nigdy więcej Sapała już nie wyszedł na boisko w koszulce Wisły. Alfaro to była zmiana na plus, a Hiszpan tak po prawdzie chuja grał na środku.
Duda musiał łatać dziury za dwóch.

BTW - Basha kontuzjowany? Nowe, nie znałem.

Patryko 23.02.2024 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1616414)
Oby nigdy więcej Sapała już nie wyszedł na boisko.

Spokojnie, sezon imprezowy tuż tuż, więc pewnie przydarzy się jakaś uciążliwa kontuzja typu skurcze moszny etc. i chłop uda się na zasłużony plażing.

wolfy 23.02.2024 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1616418)
Spokojnie, sezon imprezowy tuż tuż, więc pewnie przydarzy się jakaś uciążliwa kontuzja typu skurcze moszny etc. i chłop uda się na zasłużony plażing.

Z korzyścią dla nas. Jeżeli już mamy mu koniecznie płacić za cięcie w chuja, to poza chociaż poza boiskiem.
Sobolewski akurat piłkarzy wybierał dobrze i Sapała nie jest tu wyjątkiem.

ciacho 23.02.2024 22:53

Ale ja jestem poje.any... znów się nabrałem, że teraz to już na pewno...

Jaroo1 23.02.2024 22:59

Mamy farta, ze Tychy cienkie są, bo by nas zajebali tam dzisiaj. A, ze my jesteśmy poniżej poziomu dna, to nawet takie Tychy nas pyknęły.

Watts 23.02.2024 22:59

ludzie gadają że sztuczna inteligencja zmieni świat na zawsze, a ja mam wrażenie że cofamy się do czasów późnego Sobola ;)

Karherop 23.02.2024 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1616379)
Na razie Jaroch i Goku dramatyczni, podobnie Sapała. Wszyscy oni nadają się do zmiany. Ktoś tu mówił, że gra bez Carbo będzie wzmocnieniem? No to właśnie widzimy.

Nie mamy środka pola i rozegrania w drugiej linii. Jedynie Alfaro i Duda próbują coś zrobić indywidualnymi akcjami. Jak nie ma rozegrania, bo jest Sapała, nie ma co się im dziwić.

Dramatyczna to była taktyka Rude i jego "pomysł na ten mecz. Pomijam że zespół jest zajechany fizycznie grając z zmęczonymi Tyszanami mającymi 3 dni mniej na regenerację. Ile pojedynków 1:1 przegraliśmy w tym meczu to nikt nawet nie zliczy.

Ale tego to nigdy nie przyznasz.

Obawiałem się wpier**** z Tychami ale oczywiście już mnie zdążono wrzucić do worka sceptyków , pozdro @wolfy

Kto oczekiwał innej gry po tej padace sprzed tygodnka z 10 druzyna ligi ten zwyczajnie w świecie jest naiwny

As 23.02.2024 23:04

Dopoki nie przyjdzie wysoka i silna 9 doputy bedziemy yebac glowa w mur 11 przeciwnikow w polu karnym. Czasem uda sie wygrac bo rzut rozny albo ktos sie obetnie ale ogolnie dopoki sobie nie uswiadomimy jak z nami graja przeciwnicy to tak to bedzie wygloadalo.

Pozdrawiam wszystkich sympatykow Wisly Krakow i filozofow myslacych, ze trener to chlop z padem grajacy w Fife. Kolejny, na pewno bedzie gral lepiej.

Skawa Wadowice 23.02.2024 23:08

Widac bylo ze zespol nie ma sily, nie ma kompletnie swiezosci na najwazniejsze mecze!
Do tego ciagla gra od obroncow, az momentami prosilo sie zeby przegrac od razu na skrzydlo.
SAPALA amator parodysta, trucht, kazda pilka do tylu a do przody kazda strata. Czekac az skonczy sie kontrakt i do widzenia.

Brawo Raton.

Nie jestem juz pewny barazy. Jedno jest pewne i juz to mowie calkiem powaznie, za rok zagramy sobie z LKS Lodz w lidze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl